X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama to szalała z radości, w pracy na drugi dzień się chwaliła, z kolei teściowa to się tylko uśmiechnęła, a w dodatku spytała :"kiedy było robione" masakra a w ponadto nikomu nie powiedziała o tym, nawet własnym siostrom, u mnie to już połowa rodziny wie :P dziwne zachowanie teściowej, nawet narzeczony jest rozczarowany jej postawą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:30

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    moje mdłości znacznie się zredukowały :) Najgorzej było przez cały 7tc, równy tydzień wymiotów, zero ochoty na cokolwiek. Płakałam próbując przełknąć kęs kanapki.
    Od wtorku jest o niebo lepiej, mdłości są, ale duuużo mniejsze i najważniejsze- nie wymiotuję.

Zaczęłam w miarę jeść, choć mnóstwo rzeczy mi nie smakuje i do ust ich nie wezmę. Nadal odrzuca mnie od kawy, perfum, fajek, wszystko mi śmierdzi!

Plamienia raz słabną, raz się nasilają, ale nie ma tego na szczęście dużo i nigdy nie zauważyłam żywej krwi.

Dziś podejrzałam mojego Okrucha i ma już 15mm, a pęcherzyk ma 38mm. Ma w czym pływać. Rośnie jak szalony! 4 mm w 2 dni :O

Właśnie zjadłam chipsy chilli i jestem z tego powodu szczęśliwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:29

Czarnaa94, xpatiiix3, KocieOczy, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde strasznie mnie sutki i ogólnie piersi swędzą no i brzucho zaczyna, chyba warto już kupić coś do smarowania brzucholka :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha ale ten Twój okruchh to ładnie rośnie ,a mój właśnie za wolno coś chyba i teraz wiem, że to przez cukier na pewno.. no ale musi być dobrze, bo jak niby ma być :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    sylvi a my to już dawno powiedzieliśmy hehe :D 8 tygodni skończone i poszło jakoś Radek powiedział mamie, moja wiedziała, no i wsio każdy o mnie już wie... rozeszło się w świat :P ale ja tam, nie płaczę ludzie gadaa i będą gadac :)
    pati po prostu po mojej mamie widać że się cieszy a po teściowej to tak jakby jej to było co najmniej obojętne jak nie się tego wstydziła, takie jest moje zdanie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    kurde strasznie mnie sutki i ogólnie piersi swędzą no i brzucho zaczyna, chyba warto już kupić coś do smarowania brzucholka :P
    mnie całe piersi bolą a w dodatku drażni mnie jak narzeczony je dotyka....

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice nie utrzymują z rodziną ścisłych kontaktów więc pewnie dalsza rodzina się dowie jak już mnie z brzuszkiem spotkają. Z kolei jak babcia mojego B się dowie to calutka nawet najdalsza jego rodzina i cała wieś będzie zaraz wiedzieć. Jeszcze się wstrzymujemy z powiedzeniem jej bo jej siostra to taka plotkara że hej. Zaraz jakieś głupoty będą tak jak ostatnio rozpowiedziała że mój B dał 50 tys zł łapówki żeby pracę dostać :D

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie że mama się cieszy :) a teściową olej :D w końcu je przejdzie hehe takie są czasem teściowe ,ale ja mam fajną muszę powiedziec, chociaż straszna trajkotka z Niej :P piersi to masakra jakaś hehe jak swędzą to i się podrapać nie można bo obolałe :P i te sutki dotknąć się nie da a moga do czegoś doprowadzić :P

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna hahaha z tą łapówka to dobre :D a bo to tak się tym starszym ludziom nudzi niestety na wioskach :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mnie całe piersi bolą a w dodatku drażni mnie jak narzeczony je dotyka....

Ja to wcale wczoraj dziwną akcję miałam. Zachciało mi się <3 więc zaczynamy sobie pomału... i nagle mi się odechciało ale nic nie mówiłam i było jednak całkiem fajnie :P Masakra jakaś takie zmiany

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musze olac ale fakt przykro ;/
    u mnie piersi to był pierwszy symptom. jak wcześniej lubiłam pieszczoty tych okolic to teraz mnie to wkurza

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi rozumiem Ciebie doskonale, awet nie wiesz jak bardzo, moi byli teściowie to chcieli mi sprawę założyć o zaciągnięcie wtedy jeszcze mojego M do łóżka i na siłę sprowokowanie Go do tego bym miała dzicko z Nim... a właściwie nie oni a usiłowali jego zmusić do tego, z resztą stare dzieje szkoda gadać, potem był Nasz kochany wnusio, a teraz nie ma z Nimi mały nic wspólnego ani nie widuje ich.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jadę do Rzgowa na kolejną przymiarkę, musze kobitkom powiedzieć o dzidziu :P
    może jakieś jeansy ciążowe sobie kupię albo jakąś sukienkę na lato

Fidelissa lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Sylvi rozumiem Ciebie doskonale, awet nie wiesz jak bardzo, moi byli teściowie to chcieli mi sprawę założyć o zaciągnięcie wtedy jeszcze mojego M do łóżka i na siłę sprowokowanie Go do tego bym miała dzicko z Nim...
    masakra;/
    niektórzy to mają fantazję

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) opowiadaj jak było później :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją teściową też lubię, się nie wtrąca i w sumie to zupełnie nic nie mam jej do zarzucenia :) szkoda tylko że za granicę wyjeżdża no ale takie czasy. Za to mój teść to chyba z tej rozłąki mu tak odwala że jest taki wścibski... On jak przychodzi do nas to nie puka ani nie dzwoni tylko wchodzi jak do siebie. Dzisiaj kolejna taka akcja była to tak mi ciśnienie to podniosło że mało brakowało żebym mu uwagę zwróciła. A potem wychodziliśmy razem z domu bo mówiłam do B że pójdziemy do biedronki ale najpierw postanowiłam zajść do piekarni. To też się pytał gdzie idziemy bo biedronka to w drugą stronę...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoją przestaje lubic bo jest dziwna coraz bardziej, ogólnie nie mam jej nic za złe ale czasami jak coś powie to aż szkoda się wsłuchiwać

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super teściów, bardzo się cieszyli. Wiedzą właściwie odkąd ja wiem :) Bardzo mnie wspierają. Teściowa raz wieczorem pojechała, sama z siebie, po ogórki kiszone, bo usłyszała że mam ochotę (tymczasowo z nimi mieszkamy, bo mały remont musieliśmy wykonać).
    Dziadkom mówimy w święta. Czemu to niby za wcześnie?
    Jak ma być dobrze to będzie, a jak nie, to wolałabym aby mnie rodzina wspierała w trudnych chwilach.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oznajmiliśmy teściowej pierwszą ciąże (po ślubie, dodaję) to zapytała: "A nie za wcześnie?" (ja miałam już 28 lat). Tak więc różnie to bywa. Teraz wnuki kocha i ciągle do siebie na weekend zaprasza.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami trudno jest kobiecie zaakceptować, że stanie się babcią... Babcia brzmi staro...

jftycms.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ