X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa rozumiem cię, moja lekarka przy pierwszej ciąży nigdy nie mówiła mi tak szczegółowo o tych badaniach ale jest to świetny lekarz, ma bardzo dobry sprzęt - wszystkie usg łącznie z połówkowym i 3d wykonuje u siebie więc wydaje mi się że ona robi to usg genetyczne poprostu podczas wizyty w odpowiednim tygodniu - no ale dopytam jej na najbliższej wizycie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, nie wytrzymałam i poszłam dziś na USG!
    Jest moja kochana 4,7-milimetrowa kruszynka!!! A jej serduszko bije 156 razy na minutę!!!

Jestem najszczęśliwsza na świecie!

793c076528699c5bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 18:11

Lavendula, Viviana, Czarnaa94, xpatiiix3, Reverie, Agata92, anusiaa90, santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś okropny dzień w pracy, wyszłam naprawdę zmęczona, potem zakupy, targanie się z siatami... Wróciłam do domu, poszłam do toalety i patrzę jedna nitka krwi w śluzie... Ja już nie wiem. Teraz się położyłam i leżę. Ale w pracy zaczął mi się teraz sezon i tak będzie wyglądało najbliższe półtora miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 17:53

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, dlaczego nie pójdziesz na zwolnienie? Tym bardziej że pojawia się krew...

KocieOczy, Agata92 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a jak tu można dopisać się do tej naszej listy (teraz oficjalnie, skoro już wiem, że Kruszynka jest)?

Dorota l.30, 2 cs termin: 27.11.2014

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Mysz, dlaczego nie pójdziesz na zwolnienie? Tym bardziej że pojawia się krew...

To lekarz daje zwolnienie. Samoa go sobie nie dam. Do lekarza idę za tydzień, w piątek. Powiem jej o tym, jeśli uzna, że potrzebne jest zwolnienie, to mi da i pójdę. Sama mogę co najwyżej o nie zapytać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja załamana normalnie jestem po tej wizycie ,cukry szaleją mierzyć muszę codziennie i skierowanie do poradni cukrzycoweji tam z karteczką z cukrami zapisanymi... a w dodatku nie chciało mu się robić usg, bo powiedział, że ma jeszcze dużo pacjentów i ma opóźnienie... i mówi, wytrzyma pani do maja to wtedy może się dowiemy co ma między nóżkami... ale mimo wszystko jestem smutna z tymi cukrami, no i trochę zawiedziona ,że nie zobaczyliśmy juniorka, bo jeszcze doktor sam proponował, żeby z R przyjść, a tu tak wyszło, no trudno... Mam nadzieję, że to nie żadna cukrzyca, bo ta wizja diet i codziennie igieł mnie przeraża...:(

dotty piękny okruch :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    To lekarz daje zwolnienie. Samoa go sobie nie dam. Do lekarza idę za tydzień, w piątek. Powiem jej o tym, jeśli uzna, że potrzebne jest zwolnienie, to mi da i pójdę. Sama mogę co najwyżej o nie zapytać.
    Dziecko powinno być dla Ciebie najważniejsze. Powinnaś odpoczywać i się nie przemęczać. A skoro coś się dzieje to dla mnie nie ma "lekarza mam za tydzień...". Moim zdaniem jak już parę osób zauważyło najpierw panikujesz, a później i tak masz wszystko w nosie. Pretensje będziesz miała później tylko i wyłącznie do siebie.

PS. Ja jak pojawiła się krew, a nie plamienie zadzwoniłam do recepcjonistki mojego lekarza by spytała co robić i od razu była odpowiedź by do szpitala pójść skoro pojawiła się krew.. i poszłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 18:18

Lavendula, Evik, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny - a jak tu można dopisać się do tej naszej listy (teraz oficjalnie, skoro już wiem, że Kruszynka jest)?

Dorota l.30, 2 cs termin: 27.11.2014

Witaj Dotty84, ja termin mam na 26/11 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 18:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja załamana normalnie jestem po tej wizycie ,cukry szaleją mierzyć muszę codziennie i skierowanie do poradni cukrzycoweji tam z karteczką z cukrami zapisanymi... a w dodatku nie chciało mu się robić usg, bo powiedział, że ma jeszcze dużo pacjentów i ma opóźnienie... i mówi, wytrzyma pani do maja to wtedy może się dowiemy co ma między nóżkami... ale mimo wszystko jestem smutna z tymi cukrami, no i trochę zawiedziona ,że nie zobaczyliśmy juniorka, bo jeszcze doktor sam proponował, żeby z R przyjść, a tu tak wyszło, no trudno... Mam nadzieję, że to nie żadna cukrzyca, bo ta wizja diet i codziennie igieł mnie przeraża...:(

dotty piękny okruch :)

Mam nadzieje, że wszystko będzie ok, a lekarz niech się wypcha za ten brak USG :-( ciekawe czy wszystkich tak pogania...

• Viviana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kochana mam nadzieję, że wszystko się ułoży z tymi cukrami. Szkoda, że gin nie podejrzał Dzidzi, tym bardziej jak pojechałaś z R.

Dotty super wiadomości :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży dostałam zwolnienie na pierwszej wizycie jak był widoczny tylko pęcherzyk lekarz sam zapytał czy chcę a jak mu powiedziałam że prace mam cały czas stojącą i dzwigającą to tym bardziej. Teraz w ciąży po poronieniu również na pierwszej wizycie zapytał o zwolnienie. Widocznie może to zalezy od lekarza...ale jak pracę masz cięzkawą to ja sama od poczatku dobiegałabym się o zwolnienie tym bardziej że poroniłaś i chcesz dmuchać na zimne...jeśli chcesz...No i jak pojawia się krew w sluzie to nie czeka sie na wizyte tylko dzwoni odrazu do lekarza, tak przynajmniej pouczał mnie mój lekarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 19:04

KocieOczy lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaati! głupi lekarz, nie pokazał dzidzi! Mnie w poprzedniej ciąży też raz tak załatwił, juz na to nie pozwolę!:P Trzymam kciuki że będzie ok z tymi cukrami i jestem pewna że będzie. Trzymaj sie:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Dziecko powinno być dla Ciebie najważniejsze. Powinnaś odpoczywać i się nie przemęczać. A skoro coś się dzieje to dla mnie nie ma "lekarza mam za tydzień...". Moim zdaniem jak już parę osób zauważyło najpierw panikujesz, a później i tak masz wszystko w nosie. Pretensje będziesz miała później tylko i wyłącznie do siebie.

PS. Ja jak pojawiła się krew, a nie plamienie zadzwoniłam do recepcjonistki mojego lekarza by spytała co robić i od razu była odpowiedź by do szpitala pójść skoro pojawiła się krew.. i poszłam.

Ja co prawda mam lekarza dopiero 23 kwietnia, bo wcześniej jak byłam to było za wcześnie na USG, ale beta przyrasta, plamień nie mam. Jednak gdyby taka sytuacja się u mnie pojawiła, to bym nawet w środku nocy zadzwoniła do lekarza, albo jak bym nie miała takiej możliwości, to szpital, ani chwili bym się nie zastanawiała, że firma przyniesie w tym czasie straty czy coś... bo kit z pieniędzmi i firmą, ważne jest dziecko. Jak bym chodziła do lekarza na kasę chorych to bym na drugi dzień poszła do obojętnie jakiego prywatnie jakby ten mój mnie nie chciał przyjąć, jakbym nie miała kasy to bym się nawet zapożyczyła, bo dziecko najważniejsze, więc całkowicie zgadzam się z dziewczynami...

Pati - szkoda, że nie widziałaś swojego okruszka. Mam do ciebie prośbę, albo raczej pytanie, czy ta tabelka na pierwszej stronie jest zaktualizowana i są tam już wszyscy?

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamuśki oby było wszystko w porządku, no trudno mam genetyczne za dwa tygodnie wizyta 16.04 u drugiej gin i samo usg w szpitalu 17.04 także jeszcze R się naogląda okrucha widziałam Go w sumie tydzień temu ,ale wyszłam zła z gabinetu wiadomo jak to ciężarówka na coś się nastawi a czegoś nie dostanie :P

Młoda.Mama w tabelce nie ma wszystkich mam.

Uwaga Uwaga.!!!
    Niektóre mamy terminów nie podały jeszcze albo ja mogłam przeoczyć w pośpiechu nadrabiając za co z góry przepraszam, bez urazy, żadnej nie dyskryminuje hehe także proszę Was mamuśki o napisanie swoich danych do listy, by mogła powstać Nasza nowa piękna tabelka taka już w pełni uzupełniona :)
    Z góry dziękuję kochane moje miss listopada :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mloda.Mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - to ty uzupełniaj tę listę na pierwszej stronie, a ja stamtąd będę przenosić do tabelki :)

bfaregz2oin7t22z.png

qb3cru1d676ftq9c.png

w57v3e3kuxkbvjcs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No się wie :D będę uzupełniać na bieżąco jak teraz przynajmniej staram się wisywać wszystko co wyczytać od razu otwierając drugą kartę hehe ale wiadomo można przeoczyć, dlatego moja prośba by każda mama zajrzałą na pierwszą stronę i sprawdziła czy jej dane są kompletne na liście :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:

Kochana,
    Możesz iść do jakiegokolwiek internisty albo rodzinnego i tez na pewno Ci da, jak powiesz że gina masz za tydzień!

Ja tak poszłam w środę i bez problemu wypisał mi do końca tygodnia.

Leż, odpoczywaj i nic się nie martw! takie krwawienia bardzo często się zdarzają i wcale nie muszą oznaczać żadnych problemów!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dopiero doczytałam Gosiu na pewno na prywatnych wizytach każdej pacjentce więcej czasu poświęca, no ale wiadomo ,że na nfz na każdej wizycie nie mogę żądać usg :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Pati no ja mam nadzieję,że te Twoje cukry przestaną szaleć :-) szkoda że nie widziałaś okruszka, ogólnie to nie powinno Cię obchodzić że ten lekarz ma opóźnienie, kurde jesteś w ciąży i chcesz zobaczyć co z dzieckiem do diaska.. ehhh. A ja tak sobie myślę, że chciałabym zjeść bigos, czekam na te Święta bardzo!!! :D

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ