Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale dziś naklepałyście
Co do pobierania krwi to ja się też bardzo bałam aż mi się słabo zrobiło jak przyszła moja kolej, ale odwróciłam wzrok i było lepiej niż się spodziewałam. Szkoda tylko że mój i tak już wielki siniak już 3 dzień się powiększa zamiast znikać, aż zaczynam się martwić ;/ Mi pozostała trauma z dzieciństwa, zawsze bałam się szczepionek jak ognia. Nigdy nie zapomnę jak miałam jakieś 3 lata i uciekłam pielęgniarce z gabinetu krzycząc: "Malek latuj!!!" Malek to mój tata do którego nie wiedzieć czemu mówiłam po imieniu Tylko z "r" jak widać miałam problemy
Ja właśnie sobie zagryzam ogórki kiszone roladą czekoladową mniam na obiad były krokiety z cebulą i serem pychotka. A wczoraj to się tak najadłam że aż ciężko mi było łapać oddech
Ja mam wizytę w sobotę na ciekawą godzinę: "między 13, a 15" nie ma to jak moja kochana przychodniaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Dołączam do was Jest to mój 10 tydzień, termin ustalony przez gina to 3 listopada
Jeśli chodzi o dolegliwości ciążowe to jedynie mam wrażliwe i bardzo nabrzmiałe piersi, a tak poza tym to chyba nic Ewentualnie mogę dodać, że czuje pełność w żołądku.
Na wadze niestety już 1,5kg więcej ale pocieszam się tym że to dla Maleństwa.Ważne żeby było zdrowe, tylko to się liczy
Dodam jeszcze że czytam was od samego początku ale nie chciałam wcześniej pisać, bo najpierw chciałam poznać dokładną datę porodu i upewnić się czy Maleństwo (mam silne przeczucie, że będzie chłopiec:)) jest całe i zdrowe jak na ten czas.mada_lena, Viviana, Strupka, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wlasnie ostatnio odwiedziłam h&m w manufakturze w Łodzi i co? Zlikwidowali tam dział ciazowy:/ nie bylam w c&a. Z reguły tam nie zaglądam i nawet nie wiedziałam, ze maja ciazowe ciuszki.
Czarna widze, ze ty tez masz apetyt:) ja tez:) a na siniaka kup masc heparynowa. Dostaniesz w każdej aptece bez recepty. Ok 10zl. Taki sińiak to i ze dwa tyg moze sie utrzymać jesli przy pobrańiu pękła ci żyła...
swoje dzisiejsze obżarstwo przepalacilam zgaga... No zesz qrde chyba łykne sobie gaviscon bo pali jak cholera....Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Ja już nie śpię, zaraz szykuję się na badania. Ale glodna jestem, coś bym wszamała. Do laboratorium mam niedaleko, więc liczę, że szybko sie obrobię, jesli nie będzie kolejki.
I mam nadzieję, że wyniki będą dobre i nie trafię do szpitala.Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj migrena ciężka sprawa, bo normalnie przy porządnym ataku jak się wcześniej nie zaradzi lekami to przekichane...
Jak nie chcesz brać leków na pewno coś zjedz, i odpoczywaj w cichym i z jak najmniejszą ilością bodźców zewnętrznych otoczeniu, może się wyciszy.
Ja w akcie desperacji zamówiłam sobie w aptece akupresurowe opaski na nadgarstki, zapobiegające mdłościom... wiem szarlataństwo, ale p.... dostaję!
Na moje mdłości pomagają tylko słodycze i banany ew. pieczywo - i to jasne, tyję w tempie ekstremalnym, a i się czuję okropnie...
Ja nie chcę tak tyć!!!
Twarz napuchnięta... a to dopiero początek... będę się wstydziła z ludźmi spotkać...
Jakoś coraz większy dołek mnie łapie... przepraszam za te smęty... -
Hej, już pałaszuje śniadanko, po pobraniu krwi, wyniki po 11. Dzięki za wsparcie.
Goplana Kochana mnie buzia też się lekko zaokrągliła, a od tych mdłości i wymiotów to w ogole możesz puchnąć, nie martw się, oddaj mi tych kilogramów, bo ja nic nie mogę przytyć. I nie martw się będziemy ładne zadbane mamuśki, tylko musimy wytrzymać te mdlośći.Goplana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
i po badaniach. Ufff. Na szczęście o 7.00 nie ma dużo ludzi, bo jeszcze bardziej bym się męczyła ze sobą. No już miałam panikę w oczach, ale krw...mam 27 lat, jak zacznę krzyczeć i płakać, to mnie wyśmieją dzieci w poczekalni. Odwróciłam głowę, a Pani pielęgniarka uwinęła się raz dwa. Teraz jeszcze 7 godzin i do domu. Jedno pytanie do Was. Oczywiście oddawałam też mocz do badań. Akurat postawiałam swoją próbkę, obok próbki jakiegoś dziadka. Różnica byłą ogromna. Jego była jasna jak tymbark jabłkowy, a mój jak sok pomarańczowy. Trochę mnie to dziwi i nie wiem czy też nie martwi ? -
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny moze w koncu bede miala troche czasu by was nadrobic bi dzis mam wolne po nocce, co prawda zaraz ide jeszcze na drzemke
popoludniu olanuje napad na potr Lodz widzialam ze ktoras z was pisala ze tez gdzies w lodzi sie przewija . do c&a tez malo zagladam ale chyba sie skusze bo jakies spodnie musze juz sobie zafundowac bo moje juz cisna:-)
powaznie tak boicie sie pobierania krwi?? mi ostatnio z 5 fiolek sposcili, ale jakos nie mam uprzedzeń
mdlosci meczą mnie dalej, plus wieczorem wymioty, posty wasze o jedzeniu omijam i nie czytam bo do wszystkiego mam wstret:/
milego dnia dziewczyny -
Ja byłam pewna, że są ciążowe w manufakturze, miałam tam podjechać w przyszłym tygodniu:/ Nic został port albo galeria, jeszcze niedawno były, a oni wg mnie mają najlepsze spodnie, w pierwszej ciązy tylko w tych było mi mega wygodnie.
Dziś 14-15 USG wreszcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:22
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
witajcie dzisiaj mnie ochota na słodycze wraca - i zauważyłam że jak coś jem i to jest coś na co mam ochotę to jem bez problemów i nie mam mdłości.. pojawiają się głównie jak się robię głodna i zaczynam myśleć co by zjeść i te myśli powodują mdłości.. dlatego staram się co chwile coś zjeść
witam nowe mamusie - ile już nas jest? dobija 50? jak tam nasza tabelka?
aa i widziałam, że pisałyście o cewniku - ja miałam i powiem wam że najgorsze z samego cc to był wenflon.. cewnik założyli mi bardzo mądrze bo już po znieczuleniu więc totalnie nic nie czułam a potem to już była naprawde wygoda bo dzień po cc miałam 5 wielkich kroplówek i kto był po cc wie jak ciężko jest wstać nawet do łazienki więc cewnik był rewelacyjny bo totalnie nie czułam a sikało się samo - a wyjęcie to praktycznie nic się nie czuje, lekkie szczypanie ale naprawde bezbolesne.. to już gorsza była lewatywa ale też okazała się meeeega przydatna..