X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Czasami trudno jest kobiecie zaakceptować, że stanie się babcią... Babcia brzmi staro...
    moja tesciówka już ma jednego wnuka :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) w ten piękny słoneczny dzionek u mnie jest siostrzyczka także się bawią z Marcelem, a ja dopiero wstałam hehe bo prosili już o śniadanko, więc się robi :D
    Moja teściowa to do mnie połóż się odpocznij ja Marcelem się zajmę hehe nie jej wnuk a traktuje Go jak swojego :D

Agata92 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mam pytanko dziewczynki. mówiłyście już o ciąży swoim teściom? jakie były reakcje?

Ja powiedziałam tylko rodzicom, bo była panika po odebraniu bety i musiałam sie komuś wygadać. Teściom nie mówiłam, bo poprzednim razem oni najbardziej się ucieszyli, a potem trzeba było im powiedzieć, że jednak nic z tego. Powiemy pewnie po kolejnej wizycie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Jak oznajmiliśmy teściowej pierwszą ciąże (po ślubie, dodaję) to zapytała: "A nie za wcześnie?" (ja miałam już 28 lat). Tak więc różnie to bywa. Teraz wnuki kocha i ciągle do siebie na weekend zaprasza.

Ja miałam 27 lat, byliśmy 4,5 rooku po slubie, to moja mama uważała, ze to za wcześnie, bo ona uważa, ze ja powinnam mieć dziecko koło 40-stki. Natomiast teściowa powiedziała, ze nareszcie i że myślała, że nigdy się nie doczeka.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam mojej mamie przez telefon w 6 tygodniu, gdy dostałam plamienia i chciałam się z kimś skonsultować. Prosiłam mojego męża, żeby jeszcze nie mówił swoim rodzicom, że powiemy im w Wielkanoc, ale on się wygadał ;-) Z jeden strony mi przykro, bo nie byłam przy tym obecna i myślę, że mogliby sobie pomyśleć, że mam ich w nosie, że nie powiedziałam im tego osobiście i też nie widziałam ich reakcji, a z drugiej strony się cieszę, bo to chyba oznacza, że mój mąż się cieszy i chciał się szybko pochwalić. Na co dzień nie okazuje, że się cieszy, chociaż mówi, że się cieszy. Mam jednak wrażenie, że jeszcze ta nowa sytuacja nie dociera do jego świadomości. ;-)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teściom powiemy w święta. Teściowa już wypytuje o dziecko, także myślę, że się ucieszą. Pewnie zacznie do mnie zaglądać, przynosić jedzenie hehe, ona zawsze się martwi o to. Ale relacje mam takie sobie z nimi.
    Co do rodziców, to już gorzej, bo chcieliśmy też im powiedzieć w święta, ale na Wigilię nas nie zaprosili, bo mają swoje problemy i trochę się izolują i nie wiem cy zaproszą nas na Wielkanoc. Tata już wie, bo się dowiedział pocztą pantoflową z pracy mojej. Nie wiem czy powiedział mamie, bo by chyba zadzwoniła. Ogólnie nie liczę na nich, ale trochę głupio, jak dalsza rodzina zacznie się dowiadywać i ich wypytywać a oni nie są w temacie.
    Wie moja najlepsza kumpela, najlepiej mówić ludziom, którzy nas wspierają, dobrze nam życzą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii będę pamiętała ;p jak kiedyś będę oczekiwała kolejnego maluszka to się odezwę;p

sylvi ja mówiłam już teściom i teściowa szczęśliwa, a teść cóż podchodzi do tego bardzo sceptycznie. Najlepiej przy nim nic nie gadać, bo wydaje mi się, że ten temat strasznie mu przeszkadza. Jak im powiedzieliśmy to mój teść stwierdził, że nie ma co się cieszyć, bo jeszcze na to za wcześnie. Ostatnio nawet nie spojrzał na zdjęcie USG, a cóż powinnam się już do tego przyzwyczaić, bo to bardzo specyficzny człowiek. Za to moi rodzicie bardzo się cieszą, to będzie ich pierwszy wnuk :)

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyszła teściowa się nie cieszy bo straciła kontrolę nad synkiem:P I chyba nie bardzo chciała żebym to ja była jej synową bo mam swoje zdanie często odmienne od jej:P Ale przestałam się tym przejmować mi tam ona do szczęścia nie potrzebna. Ostatnio mój jej zwrócił uwage że mogłaby się zapytać jak ciąże znoszę albo czy usg mieliśmy już. Widze że jego to męczy strasznie. Za to moja mama już szuka wózka dla wnuczka albo wnusi.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny usg genetyczne jest dopochwowe czy przez brzuch ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy wszystkim 1 kwietnia. Oczywiście nikt na początku nie chciał uwierzyć :)Ja mam fantastycznych teściów. Mąż od razu dostał od teścia listę zakazów i nakazów :)Śmialiśmy się,że teraz to najlepiej trzymać mnie w szklarni :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dopochwowe.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim teściom mąż powiedział dość wcześnie przez tel(mieszkają 140 km od nas) bo musieliśmy - załatwiają nam jedną sprawę. Szczerze to radości jakiejś wielkiej nie odczuwam bardziej brak wiary ze bedzie dobrze(przeciez niedawno poroniłam) Teściowa ma już swojego wnuka od córki i to jest dla niej cały świat wszystko kręci się tylko w okól niego, my jak będziemy na Swietach to pewnie 3 minuty pogadamy o mnie a reszta wnusio. Już przywykłam i olewam to:) Mną znów szargają mdłości, nie są jakies tragiczne ale nic mi się nie chce, na buzi cała płone i jeszcze taki niepokój jakbym była gdzieś daleko w innym miejscu:D Boooze niech ten pierwszy trymestr sie juz skonczy:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się tragicznie. Chyba się przeziębiłam, mam katar, a poza tym okropnie boli mnie głowa. Nie mam na nic siły. Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek pójdę do lekarza...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! ja zaraz z rana musiałam polecieć do pracy. Teraz sprzątanie, bo goście nam sie na głowę zwalą za chwilę (dodam, że się wprosili, ale cóż, gość w dom, Bóg w dom). W dodatku wczorajsza migrena ciągle mnie dręczy, już mniej dzisiaj, ale nie jest jeszcze dobrze...

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujecie cos przeciwko rozstepom? Wiecie moze na jakies partie trzeba zwrocic uwage oprocz oczywistych brzuch i piersi? Ja kupilam ostatnio krem z Pat and Rub bo jest robiony z samych naturalnych skladnikow a jak smarowac brzuch to tylko czyms naturalnym:) Maja taka fajna serie dla dzieci i kobiet w ciazy:)A i prosze mnie dopisac do listy termin 11.11.2014 25 lat 11 cs:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ja najchętniej powiedziałabym rodzinie jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Powstrzymał mnie mój mąż, który powiedział: "to jest najważniejsza rzecz jaka może przydarzyć się człowiekowi w życiu dlatego powiemy w święta jak pojedziemy do domu". Mieszkamy 500 km od rodziców i teściów.
    Znajomi za to wiedzą już o kilku tygodni :)

Dbajcie o siebie dziewczyny, ubierajcie ciepło, unikajcie przeciągów, bo słyszałam, że jak matka choruje w ciąży to potem dziecko łatwo łapie przeziębienie. Nie wiem ile w tym prawdy ale u sąsiadki i jej koleżanek, które mają małe dzieci się sprawdza.

njr11rs.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny stosujecie cos przeciwko rozstepom? Wiecie moze na jakies partie trzeba zwrocic uwage oprocz oczywistych brzuch i piersi? Ja kupilam ostatnio krem z Pat and Rub bo jest robiony z samych naturalnych skladnikow a jak smarowac brzuch to tylko czyms naturalnym:) Maja taka fajna serie dla dzieci i kobiet w ciazy:)A i prosze mnie dopisac do listy termin 11.11.2014 25 lat 11 cs:)

Ja narazie nic nie stosuje, smaruje się jedynie zwykłym mleczkiem do ciała. Dodam że bardzo mi w brzuch i piersi wszystko idzie.
    Pytałam się swojego gin i on powiedział, że na tym etapie nie warto inwestować w specyfiki na rozstępy. Powiedział też że najlepiej zacząć od drugiego trymestru, bo wtedy to jest bezpieczniejsze, a na koniec dodał, że będę smarowała się przez całą ciąże, a i tak może się zdarzyć, że w ostatnich tygodniach wyjdą rozstępy.

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, ja tez jestem przeziebiona i w zwiazku z tym kupilam sobie syrop dla ciezarnych Prenalen, jest smaczny a ja czuje sie juz lepiej.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e genetyczne usg jest przez powłoki brzuszne już ;D ja na razie nie ,ale się przybieram, bo okazałą piłeczkę mi już wypycha, więc przydałoby się zacząć smarować zapewne pharmaceris kupię bardz fajna konsystencja i zapach byłam zadowolona hehe :P a co do smarowania to ja w poprzedniej ciąży uda biodra pośladki oprócz brzucha i piersi tam też wyskakują rozstępy i Was zadziwię, bo mi spękały też łydki o których w życiu bym nie pomyślała, że trzeba smarować, ale pod koniec jak się puchnie to niestety posrzelała skóra :P

Paliliśmy dzisiaj ognicho :D zjadłam pare pyrków takich z żaru pieczonych mnioaaaaaam miałam taką ochotę :P hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my teściom powiedzieliśmy jakoś w połowie 5 tygodnia (byliśmy u nich na weekend) - głównie z dwóch powodów:
    - zapewne domyśleliby się najpóźniej wieczorem, gdy odmówiłabym tradycyjnego winka do kolacji (do tej pory mi sie to nie zdarzało, hehehe taki chlejus był ze mnie :) )
    - teść jest ginem - więc zawsze to dodatkowe wsparcie

Rodzicom moim powiedzieliśmy w ten sam weekend co teściom (wstąpiliśmy do nich wracając od teściów)

Wszyscy MEEEGA szczęśliwi - mój staruszek zaniemówił i prawie się nie odzywał już do końca - taki szok :) :)

Oprócz tego wiedzą moje 2 przyjaciółki i dziś dowie się trzecia.

Póki co reszta rodziny nic nie wie (rodzeństwo, ciocie itp) - zamierzamy powiedzieć im na święta.

A w pracy - myślę, że po skończeniu 12 tygodni :) :) :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ