X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w dwupaczku. Oby dziś do domu.
    Noc miałam mega ciężka, myslalam że zaczynam rodzić. Nagle zaczęło mi być niedobrze, krzyż zaczął nawalac, bol podbrzusza, młody się uaktywnil i wypychal na każdą stronę. Brzuch miałam spięty to i pewno jakieś skurcze były, ale jak mowilam nie potrafię ich odczytać.. wiec tak leżalam i próbowałam zasnąć do 4.
    A wzięlo mnie ok.północy.
    Masakra.

Ogarniam się i czekam na obchód i mam nadzieję, meeeega że do domu pójdę!

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,nie ma to jak wyglądać jak diabeł o poranku...

Chyba zależnie spojówek masakra jakąś oczy pieką i kuuuurde swedza powieki, no i są zapuchnieta jak u kreta, aż ledwo na oczy patrzę a czerwone jakie... Jeszcze się nie wyspałam dzisiaj i to nie przez mała ale jakoś miejsca sobie znaleźć nie mogłam..

Nata witamy.;)

Alka pomodlimy się za Ciebie ;)

Sylvi ja miałam wywołany i potwierdzam kuuuurewsko mocno boli ,tym bardziej, że mam porównanie do pierwszego, wtedy tak nie bolało, a było bez zzo i było sto razy szybciej... A teraz nie dość że najpierw wywołać nie mogli nic się nie działo prawie to jeszcze jak parte były zupełnie zzo zeszlo i urywało dupe a ja wiłam się jak ryba bez wody na tym lozku.. ;o chciałam oszczędzić Wam opisów wczesniej, ale tak u mnie było po tym jak ostatni post Wam napisalam na porodówce.. ;/

A i z ciekawostek wczoraj koleżanką pojechała rodzic córkę, a urodziła synka dzisiaj o 3 ;D
    Hehe będzie na różowo chodził i w sukienkach ;P

Miłego dnia ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 06:46

natasza82, Mag.1990, sisiiii, Fidelissa, Agusia ;), Marzena27, ChciałabymJuż, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ja już nie śpię od 5, ale to wszystko przez leniwą niedzielę.

Nata witaj:)

Fidelissa całą niedziele zabiegana, a my rozleniwione:)

Alka ja też dziś trzymam kciuki:)

madlen1705 często tak mam, uczucie paskudne:(, bleee

karmelek trzymam kciuki:)

Ja mam dziś ostatnią wizytę u mojego gina i będzie postanowione czy cc czy sn. Chciałabym, żeby było sn, ale obawiam się, że do tego nie dojdzie. Cały wczorajszy dzień i noc mała była w poprzek więc nie wiem jakie sa szanse na obrócenie.

karmelek, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka trzymam kciuki !!!

Madlen ja z jednym dzieckiem miałam sporo emocji i nie miałam kiedy siku zrobić - mogę ci napisać że najbardziej pomaga ułożenie w miarę stałego rytmu dnia no i nie przejmowanie i nie przybieranie do siebie wielu spraw - chce żeby pił mm to niech pije, mąż ma karmić niech karmi itd - nie ma po co czuć się gorzej i dodatkowo sobie robić wyrzuty ...

ja dziś też mam wizytę - jestem mega ciekawa co powie i jak tam moja szyjka itd i czy zmieni się coś z moim terminem cc

a co do dziewczyn planujących na Ujastku - ja tam będę miała cc i pierwsza też tam była - i powiem wam że fakt warunki fajne, z tego co wiem do sn znieczulenie dają choć trzeba się nieraz upominać kilka razy, najgorzej z opieką po porodzie - choć wiadomo zależy na kogo się trafi ale mają tyle osób że siłą rzeczy za bardzo się tobą nie przejmują, przy dziecku mi nic nie pokazali itd - położyli obok i poszli sobie i tyle ich widziałam, więc sugeruje żeby ktoś był z wami w dzień do pomocy u mnie mąż a w drugi dzień mama, choć wiadomo po cc jest ciężej

Madlen222, kittykate, AgataP lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Lavendula to zycze bezproblemowego i szybkiego porodu ze znieczuleniem :)
    Z pewnoscia bede tu zagladac i czekac na relacje od Ciebie! :) Powodzenia!

wzajemnie :)

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:) o 4 pobudka i wiercenie do 5 masakara.....
    Alka trzymam kciuki za Was z całych sił!!!!!!

Witaj Nata:)

Powozenia na wizytach :)

Ja jednak zdecy

karmelek, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jednak zdecydowałam ze ide do szpitala w czwartek , bo w piatek to troche bezsensu.....jakos wytrzymam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do mam dziewczynek Waszym też śluz leci, bo moja taki płodny ma normalnie sporo tego co przewijam to przemywam ją i znowu się robi nie mowie o tym białym czymś co po porodzie na pipce tamto juz samo zeszło a teraz jak dorosła kobieta płodny śluz ma to nic złego chyba co.?? No może głupie pytanie ale nie wiem.. ;o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ja nic nie zauważyłam ale bede obserwować. ponoć pojawia się czasem krwista wydzielina u dziewczynek z pochwy.... to sie nazywa kryza plciowa bodajze i występuje do którejś doby po porodzie. musze sobie poczytac i przypomniec trochę sie juz pozapominalo ;)
    Vivi kciuki za pomyslne wiesci:)
    Alka powodzenia. rach ciach i bedziesz miała synusia :)

natasza82, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pati ten sluz to normalne moze nawet pojawic sie slad krwi jak przy okresie i obrzek sutkow wszystko to spowodowane hormonami.Tak w skrocie:)

xpatiiix3, Rybka Nemo, AgataP lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krwi wiem o sutkach tez ;) tylko balam się czy moze źle jej nie przewijalam i infekcji nie narobilam, ze śluz taki leci.. ;o ale skoro normalne to mi ulżyło ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka trzymamy mocno kciuki za was!!

Juz nie zdaze nadrobic.. ale bede napewno na bierzaco.
    Dwa glebokie wdechy i w droge! Boje sie jak nie wiem co..
    Odezwe sie juz ze szpitala! Trzymajcie kciuki! :)

natasza82, xpatiiix3, santoocha, Lavendula, ÓptimusPrime, sisiiii, Madlen222, Fidelissa, Marzena27, Rybka Nemo, KUNIAK, mada_lena, ChciałabymJuż, Agata92, Maga31, anusiaa90, AgataP, Ninusia, sylvi lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane.
    Widzę że przewinął sie temat wniosków o macierzyński - u mnie w kadrach dostałam taki wzór:

…………………………………….. ………………………………… (imię i nazwisko) (miejscowość, data)

…………………………………………….
    (stanowisko)

…………………………………
    (jednostka organizacyjna)
    ……………………………………

……………………………………

……………………………………

W n i o s e k

W związku z urodzeniem dziecka/dzieci w dniu ………………., uprzejmie proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze 20 tygodni, dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze tj. 6 tygodni / 8 tygodni1, a następnie na podstawie art.1821a K.p. urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze tj. 26 tygodni.
    Oświadczam, że drugi rodzic dziecka nie zamierza korzystać z urlopu rodzicielskiego, na dowód czego załączam stosowne oświadczenie drugiego rodzica dziecka.

……………………………………
    (podpis pracownika)

1wybrać wymiar dodatkowego urlopu macierzyńskiego (6 tygodni - urodzenie 1 dziecka; 8 tygodni
    – dwoje i więcej dzieci)

natasza82, Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donosiłam! :D Mogę rodzić!

Powodzenia dla Alki, Viv, Karmelka, Paju!

Lecę szykować się do pracy zarabiać na pampersy.
    Baju!

ÓptimusPrime, Dotty84, natasza82, sisiiii, karmelek, Fidelissa, Lavendula, Agusia ;), Marzena27, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Maga31, anusiaa90, AgataP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lenka,wyslalam Ci zaproszenie na priv :-)
    Musze o cos sie podpytac :-)

mada_lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Upust krwi - checked :-D
    Siuski - checked :-D
    Wyspanie sie - crossed :-(

Alka,Karmelek - kciuki za Was i Wasze Malenstwa!

Wszystkim innym,zdrowka,skurczy regularnych dla ciaz donoszonych i zaciskania nozek dla chcacych poczekac np.do Sylwestra :-)

laala-la-la-lala,laala-la-la-lala :-) Pozdrawiam Was dzis energicznie piosenka The Offspring,Self-esteem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:17

Milaszka, FK81, karmelek, Fidelissa, Marzena27, Agata92, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja mam pytanie do mam dziewczynek Waszym też śluz leci, bo moja taki płodny ma normalnie sporo tego co przewijam to przemywam ją i znowu się robi nie mowie o tym białym czymś co po porodzie na pipce tamto juz samo zeszło a teraz jak dorosła kobieta płodny śluz ma to nic złego chyba co.?? No może głupie pytanie ale nie wiem.. ;o

Kochana, nam położna powiedziała, że dziecko ma po porodzie przez jakiś czas jeszcze wysoki poziom hormonów mamy i że dziewczynki mogą nawet delikatnie krwawić nie mówiąc już o śluzie + na przykład może lecieć wydzielina z sutków (zarówno u chłopców jak i dziewczynek), więc don't worry :)
    Ale przy okazji porozmawiaj oczywiście z położną / pediatrą jakby nie przechodziło :)

EDIT: oooo, widzę, że już się spóźniłam z tą wypowiedzią hihihih :)

MIŁEGO DNIA KOBITKI!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:16

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:)
    Optimus, a dla mniej intelignetnych moze opis daj?;) mi ciaza zzarla polowe mozgu;p.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag dzięki za wniosek :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Dobry:)
    Optimus, a dla mniej intelignetnych moze opis daj?;) mi ciaza zzarla polowe mozgu;p.
    Fk,ale opis czego :-) bo nie kumam ;-)

Milaszka lubi tę wiadomość

‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ