Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastka chyba jeszcze miała swój wstawić, zobaczymy jak u niej to wygląda:D
no i oczywiście wniosek do kadr do 14 dni po porodzie - u mnie jednak dziewczyny powiedziały żebym im napisała @, sms, telefon cokolwiek, ze urodziłam to one mi już odznaczą i nie będą musiały później "rozliczać". A wniosek żebym przywiozła na spokojnie.
Dla mnie to jeszcze lepiej;)
natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja musze mojego M. pognac do kadr do siebie żeby zapytał o urlop ojcowski (2 tygodnie).
Wg ustawy jest on płatny jak zasiłek macierzyński (80%) i z tego co ja rozumiem to wypłacany jest przez zus?
A co jeśli on jako mundurowy pod zus nie podlega?
-
Morning w dwupaku:)
Kawkę pije. Budzę sie.
Przeglądałam menu tej knajpy gdzie jadę o 10.15 z kumpela i mogę zjeść obiad albo jajecznice.....
Jajecznice z białymi bułeczkami mniam
Ale maja pewnie niezły cukier....
Sałatki z tuńczykiem nie mam ochoty.
Chyba ze zupke zjem...
Dylematy cukrzycowej ciężarówki....
Trzymam kciuki za Alkę i jej synka:)
Miłego dnia.natasza82, ÓptimusPrime, Agusia ;), Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość
-
kittykate wrote:W Krakowie na Ujastku wiem ze mozna rodzic w wodzie, sa prowadzone kwalifikacje do tego typu porodow ale ja sie nie zastanawialam nad tym, troche mnie zniecheca jednak to co ze mnie wyplynie razem z dzieckiem i to wszystko w tej wodzie bedzie
pewnie jeszcze zanim dziecko wyjdzie... Wiec wole normalnie i zeby moj facet tez za duzo nie widzial
ale to takie moje subiektywne zdanie. Na znieczulenie jestem zdecydowana. Trzeba miec badania wtedy a one sa wazne 3 dni mi polozna mowila zebym o znieczuleniu poinformowala od razu przy przyjeciu do szpitala bo wtedy robia na cito. Ciezko przed porodem robic soboe co 3 dni przeciez badania a bez waznych nie podadza.
Nata moja siostra rodzila z tym gazem i nic nie dal, czula sie jak na haju strasznym a pod koniec o malo nie zemdlala z bolu nie mowiac juz ze stracila duzo krwi i dziecko dostala dopiero nast dnia rano bo nie byla w stanie sie ruszyc... -
nick nieaktualnyFK81 wrote:optimus no siuski checked itd nie skaplam sie o co chodzi;p.
http://m.youtube.com/watch?v=TRxZMxAh5U4
FK81 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:A jaki to test? Aplikacja w komórce?..
Fidelissa, Lavendula, natasza82, Dotty84, Milaszka, Marzena27, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość
-
Siadam na dupie i opisuje stan na dzis, ciazowe adhd mam , niedoooobrze;p.
Dupa zarwana, mam wrazenie ze glowa Mlodego juz na wyjsciu, taki nacisk;p.Brzuch jak skorupa zolwia, ale zdazylam sie przyzwyczaic bo od paru tyg tak juz mam.Skurczybykow brak.Mlody sie zasiedzial, jak tak dalej pojdzie, trafie do szpitala tydzien po terminie na wywolywanko;(.
A doktory mowily, ze jak donosze do smonczonego 37 bedzie git, a tu?;p rodzic juz chce, chce miec juz ta impreze za soba, co jak co ciaza mi dala sie we znaki, a Ze Stasiem moglabym w ciazy ze 2 lata chodzic, tak lajtowo bylo..
staram sie odgonic mysli okolozwiazkowe, ale tak naprawde to pojecia nie mam co po porodzie mnie czeka. chce miec chlopakow przy sobie, ale wiem ze bez szarpaniny sie nie obejdzie i przeraza mnie to.. w cuda o tym ze bedziemy szczesliwa rodzinka z mezem nie wierze, nie wierze, ze tego trupa ( nasz zwiazek) da sie jeszcze reanimowac..
-
nick nieaktualnyFidelissa wrote:Morning w dwupaku:)
Kawkę pije. Budzę sie.
Przeglądałam menu tej knajpy gdzie jadę o 10.15 z kumpela i mogę zjeść obiad albo jajecznice.....
Jajecznice z białymi bułeczkami mniam
Ale maja pewnie niezły cukier....
Sałatki z tuńczykiem nie mam ochoty.
Chyba ze zupke zjem...
Dylematy cukrzycowej ciężarówki....
Trzymam kciuki za Alkę i jej synka:)
Miłego dnia.
Ja szczerze bardzo lubie jajeczniczke z rana w knajpie...niby bzdura,a snakuje zupelnie inaczej
Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Hej
Witamy się i my . Noc ciężka.Cos zasnąć nie mogłam, kręgosłup boli od tego leżenia.Juz nie wiem jak się układać.
Powodzenia dla wszystkich rodzących dzisiaj i mających wizyty. Trzymam kciuki,aby wszystko było sprawnie i szybko.
Rybka Nemo lubi tę wiadomość
-
Alka, Karmelek trzymam kciuki i powodzenia
Madlen heh naprawdę nigdy się nie wiń o takie chwile słabości, tez myślę, że każda je miewa, a Ty masz dwójeczke, od początku przeżycia z tym szpitalem, a teraz jak pomyślę, w nocy wstać karmić, no fajnie fajnie, jedno się naje,a tu jeszcze drugiewszystko dwa razy dłużej, jeeeny
nic mi po dodatkowej godzinie snu, bo synek ma zegarek w pupce i do szkoły wstał o tej samej porze, czyli godzinkę za wcześnie
mąż mój wczoraj jakis kryzys miał, deprecha jak się patrzyło, a mnie tak wkurzał, że nawet nie wsparłam ;/ nie wiem czy się stresuje, że mała na horyzoncie czy co, budżet itd skryte te chłopy takieMadlen222, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFK81 wrote:optiumusss ja telewizora nie mam:). dzieki za wyjasnienie:).
No i moj to co rusz marzy o 50' 3d i jeszcze cos tam.Chyba planuje na narodziny Synka kupowac taki ot prezent... Eeeehhhhh -
nick nieaktualny
-
ewelina_d wrote:80mg nospy i 1h w wannie w wodzie 37 stopni. Jak po kąpieli przerwy między skurczami się rozreguluja, będą wydłużac - nie rodzisz. Jak będą nadal regularne i coraz krótsze - rodzisz:-).
)
Agusia ;), FK81 lubią tę wiadomość