X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a miała któraś wywoływany poród? bo ja taki będę pewnie mieć bo u mnie nie czekamy do 40 tyg tylko idę do szpitala 4tego. z powodu cukrzycy gin nie czeka do końca ciąży
    Sylvi ja będę miała wywoływany (prawdopodobnie) ale po Tobie, dowiem się za tydzień na wizycie, tez wywołanie z powodu cukrzycy, kochana w takim razie ja będę czekać na info od Ciebie.
    Natasza chyba też będzie miała wywoływany.
    EDIT: moja znajoma miała wywoływany podobno meeega bolesny ale szybciej postępuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:59

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Opti weź ze mnie już tak leci że szok. Lekki ucisk przy spaniu i plamy wszędzie plamy. Nie cierpie spać w staniku i nie wiem jak sobie z tym poradzę później:D
    Mi leciec,nie leci,ale na lewym sutku od dluzszego czasu mam biala siare,kt mi sie zbiera w srodku brodawki i naokolo...ale mam jeszcze czas do tego 38tyg jak Ty :-),wiec wszystko sie mozr zdarzyc :-D

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Siadam na dupie i opisuje stan na dzis, ciazowe adhd mam , niedoooobrze;p.
    Dupa zarwana, mam wrazenie ze glowa Mlodego juz na wyjsciu, taki nacisk;p.Brzuch jak skorupa zolwia, ale zdazylam sie przyzwyczaic bo od paru tyg tak juz mam.Skurczybykow brak.Mlody sie zasiedzial, jak tak dalej pojdzie, trafie do szpitala tydzien po terminie na wywolywanko;(.
    A doktory mowily, ze jak donosze do smonczonego 37 bedzie git, a tu?;p rodzic juz chce, chce miec juz ta impreze za soba, co jak co ciaza mi dala sie we znaki, a Ze Stasiem moglabym w ciazy ze 2 lata chodzic, tak lajtowo bylo..
    staram sie odgonic mysli okolozwiazkowe, ale tak naprawde to pojecia nie mam co po porodzie mnie czeka. chce miec chlopakow przy sobie, ale wiem ze bez szarpaniny sie nie obejdzie i przeraza mnie to.. w cuda o tym ze bedziemy szczesliwa rodzinka z mezem nie wierze, nie wierze, ze tego trupa ( nasz zwiazek) da sie jeszcze reanimowac..
    FK
    Czy mozesz sie poradzić tej psycholog jakie dowody mozesz juz zbierac do sadu?
    Niech Ci poleci jakiegoś adwokata?
    Szukaj świadków.
    Trzymam kciuki kochana

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Pod warunkiem, ze masz wannę:))
    Mozesz sprobowac w wanience ;-)
    no chyba ze zainwestowalas w wiaderko :-)

Madlen222, Fidelissa, Lavendula, FK81, Milaszka, misiaczk25, mada_lena lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Opti weź ze mnie już tak leci że szok. Lekki ucisk przy spaniu i plamy wszędzie plamy. Nie cierpie spać w staniku i nie wiem jak sobie z tym poradzę później:D

Ja też nie cierpię spać w staniku, ale niestety. ..nie ma innego wyjścia. Ostatnio się wkurzyłam i nie założyłam bo miałam dość, to cała koszula mokra i kołdra w dodatku. Szybko spowrotem założyłam.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Pod warunkiem, ze masz wannę:))
    Albo prysznic i polewanie ciepła woda brzucha ale od pępka dół! Żeby nie kierować strumienia bezpośrednio na dno macicy. Ale wystac 1h pod prysznicem to ja dziękuję...

Fidelissa, FK81, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap ja też nie cierpie zmiany czasu - synek wstaje teraz po 6 a koło 19 już mega marudzi, zresztą zawsze miałam problem z przestawieniem go - nie wiem po co tak kombinują...

ap1526 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Sylvi ja będę miała wywoływany (prawdopodobnie) ale po Tobie, dowiem się za tydzień na wizycie, tez wywołanie z powodu cukrzycy, kochana w takim razie ja będę czekać na info od Ciebie.
    Natasza chyba też będzie miała wywoływany.
    Agusia a u mnie nie wywołują wcześniej przy cukrzycy.
    Mam miec tylko kroplówkę z glukoza jakby co w czasie porodu i tyle.
    Im dłużej młody siedzi tym lepiej.

natasza82, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia u mnie to samo jest. Ale widzę, że chłopaki w podobnym wieku,

izia lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mozesz sprobowac w wanience ;-)
    no chyba ze zainwestowalas w wiaderko :-)
    W wanienke.
    Ale przy moim 180 bedzie cieżko:)))

ÓptimusPrime, Mag.1990, ChciałabymJuż, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    U mnie lekarz boi się o łożysko i przepływy, ja jednak wolę jednak przejść wywołanie tym bardziej, że młody wyprzedza o 3 tygodnie, więc jak donoszę będę w 43 tygodniu ciąży hihi :) za tydzień będę wiedziała, lekarz powiedział, że ustalimy plan A i B, bo cały czas szybko rośnie

natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Mi chyba beda wywoływac tak pzynajmniej zrozumiałam ostatanio :)w piatek pewnie sie dowiem dokładnie :)

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dzień dobry brzuszki kochane :)

Madlen promieniejesz spacer na pewno pozwolił naładować baterie :)

Alka trzymam kciuki będzie dobrze.

Caterina daj znać kochana jak po diabetologu, czy potrzeba jest diagnoza okulisty, wczoraj rozmawiałam ze znajomymi, to byli w szoku, przy normalnej cukrzycy podobno trzeba badać wzrok, ale nie przy naszej, zastanawiam się czy to nie kolejne wyciąganie kasy, wiadomo trzeba będzie zrobić prywatnie.

Ja śpię bez stanika nic mi jeszcze nie leci, więc mogę się luzować w nocy hihi, a noce mam straszne, twardniejący brzuch to już standard, zmienić boczek jest mega wyczynem ehh.

Zamawiam właśnie pościel do łóżeczka :)

natasza82, Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie koleżanki chętnie szły na wywołanie - zawsze były umawiane z lekarzem prowadzącym więc komfort miały, zzo bez problemu i bez stresu czekania kiedy, czy już i jak dojadą jak mialy te 70km więc to chyba nie takie straszne...

natasza82, Agusia ;), kittykate lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • natasza82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nic nie wspomniała o okuliscie a na codzien nosze okulary wiec mysle ze jezeli to by miało taki duzy wpływ to by mi kazała

Agusia ;), Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Agusia u mnie zmiana pozycji, wstanie itp to już od dawna wyczyn;D

Aaa no i dziś w nocy przeżyłam pierwszy bolący skurcz ;)
    Szkoda, że tylko jeden...
    Później spinał się sam brzuch bezboleśnie, mały się mniej ruszał, stwierdziłam że jak rano dalej będzie taki leń to skocze na ip, ale nadrabia nocke.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja mam dzisiaj wizyte u lekarza pojde na 13 moze mnie przyjmie bo nie mam wytyczonej godziny z racji tego ze mialam rodzic wedlug lekarki.
    U nas wczoraj wojna o nazwisko dziecka byla no ale coz wkoncu musialam uswiadomic swojego ze nie ma slubu nie ma nazwiska.

Fidelissa, xpatiiix3, Dotty84, ChciałabymJuż, ap1526, Rybka Nemo, Agata92, anusiaa90, AgataP, sylvi lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylam dzisiaj 39 tydzien i dalej nic

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wywolywanko, hm na polnej sie troche napatrzylam, ze 4 laski przy mnie na sali rodzily albo prawie;p.
    przypadek nr 1: Mloda byla tydzien po terminie, najpierw jej zapodali zel dopochwowy jakis, caly dzien minal i null. zero rozwarcia, zero skurczy.na drugi dzien zapodali jej cewniczek foleyA( BALONIK). a zeby bylo lepiej dzien przed wywolywaniem stwierdzili ze stan wod plodowych 0!!! no i tak, polezala sobie troche z cewnikiem, potem kazali spacery po korytarzu uskuteczniac. przy drugiej rundzie korytarzowej Mloda wlazla do sali z mokrymi kapciami...wody poszly. caly basen wod, zielone. zgarneli ja na porodowke, 4 rozwarcia, 13-a to byla, postepu nie bylo, wiec o 23 cesarka..
    przypadek nr 2 , Kasce wywolywali w sumie 3 dni, nie mialam z nia konktaktu, moj stan wiedzy zarzymal sie na tym ze jednego dnia oksy, potem dzien przerwy, potem cewnik.spotkalam ja pare dni pozniej, tez cesarka , bo Mloda zle oszacowali, 4,500.
    no. to ja juz sobie chyba poczekam az mi wody chlusna same z siebie;p.
    choc juz slyszalam opcje ze u mnie przy astmie, mega anemii i czym tam jeszcze, bedzie trza porod wywolac wczesniej-cesarka albo wywolywanie. ale przy wychodzie ze szpitala zapytalam o cesarke to ordynator stwierdzil, ze na stan obecny nie ma takiej potrzeby. pulmonolog skolei stwierdzil, ze nie wie, wskazan nie wypisze, bo mimo sporych dusznosci nie wie w jakim stanie w dniu porodu bede. ze internista na miejsu ma stwierdzic i kit..

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy juz probowalam dodac post i dwa razy mi zniknal, bo kliknelam nie tam gdzie trzeba. Cos mi dzis nie pisane ;)

Probuje trzeci raz:

Dzien dobry Listopadowki! :) milego poniedzialku!

Madlen pieknie wygladasz z wozeczkiem, figurka przednia!!

U mnie tez dzis jajecznica. Na cebulce, polecam! :)

Zaraz wybieram sie na przeglad podwozia.. Mam nadzieje ze szyjka juz nie jest taka sztywniara jaka byla cala ciaze :P

FK81, Fidelissa, Madlen222, Marzena27, natasza82, Agusia ;), xpatiiix3, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ