X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okulista potrzebny przy wysokim ciśnieniu - przy cukrzycy nie słyszałam

Agusia ;) lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen czytałam książkę język niemowląt.
    I tam jest napisane , ze nasz niepokój, zdenerwowanie, płacz przenosi sie na dzieci. Lepiej wyjsć z pokoju, odetchnąć kilka razy i wrócić.... Moze to zadziała...:)

Milaszka, Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie panikujemy!!! zadna z nas jeszcze nie jest po terminie, wiec nie ma co tak zalowac ze jeszcze z brzuszkami chodzimy ;) niech te nasze dzieci siedza skoro potrzebuja, nikt ich tam chyba na sile nie trzyma ;) no!

Fidelissa, Marzena27, Agusia ;), Dotty84, ChciałabymJuż, ap1526, Rybka Nemo, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka - uściśle - toczymy się, toczymy:D
    U mnie do chodu to mało podobne:D

Wczoraj z M. wyszliśmy sobie do knajpki na obiado-kolacje i sie zapomniał biedny i jak wypruł (normalnym krokiem) to krzyczałam za nim że oszalał:D
    Milaszka wrote:
    Dziewczyny! Nie panikujemy!!! zadna z nas jeszcze nie jest po terminie, wiec nie ma co tak zalowac ze jeszcze z brzuszkami chodzimy ;) niech te nasze dzieci siedza skoro potrzebuja, nikt ich tam chyba na sile nie trzyma ;) no!

Milaszka, natasza82, Agusia ;), Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic czas sie zbierac i robić na bóstwo

qq87j44jhto0od0f.png

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    Karmelek i Alka niezmiennie wspieram i trzymam kciuki :) czekamy na wieści!

U mnie noc nawet nieźle, jedyne co to budzę się, kiedy biodro boli od długiego leżenia na jednym boku, a więc przekręcam się na drugi i zasypiam dalej...
    U mnie od dwóch dni apetyt spadł, mniej wody w ciele, widzę po pupie i udach, są szczuplejsze, brzuszek też niżej, jakby mniejszy się wydaje.. na ranem dwa bolesne skurcze a teraz spokój. Mam zamiar kocykować dzisiaj nadal, jutro zaczynamy 37 tydzień, a więc 36 skończonych dopiero więc niech Zuzek siedzi jeszcze, im dłużej tym lepiej.

U nas w szpitalu poród w wodzie dostępny, chociaż drogi chyba około 1000 zł no i warunkiem jest ujemny GBS i brak innych przeciwwskazań. Ale my zdecydowaliśmy się jednak na tradycyjny, chociaż nie powiem, jakoś wanna mnie kusiła na początku :)

Miłego Kochane <3

natasza82, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Milaszka - uściśle - toczymy się, toczymy:D
    U mnie do chodu to mało podobne:D

Wczoraj z M. wyszliśmy sobie do knajpki na obiado-kolacje i sie zapomniał biedny i jak wypruł (normalnym krokiem) to krzyczałam za nim że oszalał:D

Aa racja, racja! Toczymy sie, toczymy! U nas to samo. Tyle ze zawsze bylo na odwrot, ja gnałam jak głupia, a maz zawsze krzyczal na mnie ze to z nim ide na spacer a nie przed nim ;)

Powiedz mi co do naszej Zosi.. Bierzesz kubek jakis i sztucce? Czy raczej mamy zapewnione? Masz jakies info?

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    W Krakowie na Ujastku wiem ze mozna rodzic w wodzie, sa prowadzone kwalifikacje do tego typu porodow ale ja sie nie zastanawialam nad tym, troche mnie zniecheca jednak to co ze mnie wyplynie razem z dzieckiem i to wszystko w tej wodzie bedzie :) pewnie jeszcze zanim dziecko wyjdzie... Wiec wole normalnie i zeby moj facet tez za duzo nie widzial :) ale to takie moje subiektywne zdanie. Na znieczulenie jestem zdecydowana. Trzeba miec badania wtedy a one sa wazne 3 dni mi polozna mowila zebym o znieczuleniu poinformowala od razu przy przyjeciu do szpitala bo wtedy robia na cito. Ciezko przed porodem robic soboe co 3 dni przeciez badania a bez waznych nie podadza.
    Nata moja siostra rodzila z tym gazem i nic nie dal, czula sie jak na haju strasznym a pod koniec o malo nie zemdlala z bolu nie mowiac juz ze stracila duzo krwi i dziecko dostala dopiero nast dnia rano bo nie byla w stanie sie ruszyc...

Kitty moja przyjaciółka natomiast była zachwycona tym gazem na Ujastku :P To ta, co tak szybko urodziła. Mówiła, że zanim jej podali to się krępowała strasznie, a jak się nawdychała to się rozluźniła i darła jak opętana a to jej akurat pomogło szybciej wycisnąć małą :D Powiedzieli jej tylko na końcu, ze do porodu to ona się nie nadaje, tak bardzo się drze :D Ale jak pomaga.. to co mi tam opinia położnych :P

kittykate, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa o gbs mi sie przypomnialo, ja dodatni i ponoc jak tylko wody odejda do spzitala mam leciec, coby antybiotyk zapodac zdazyli. skolei polozna mi powiedziala jedna , ze przy rozwarciu jakimkolwiek( moje 1,5 ponoc tez??), wody jak poleca to klasc sie, wzywac pogotowie i czekac. zakaz łażenia bo pempowina wypadnie, ale to mi sie troche straszeniem babajaga wydaje. gdzie przy 1,5 pempowina wyleci?? ale do konca to nie wiem;p.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie mam żadnego info - koleżanka, która rodziła niedostępna obecnie, więc nie mam jak zapytać, musimy chyba na Madzie ostatnio rodzącą poczekać i dopytać :)
    Milaszka wrote:
    Aa racja, racja! Toczymy sie, toczymy! U nas to samo. Tyle ze zawsze bylo na odwrot, ja gnałam jak głupia, a maz zawsze krzyczal na mnie ze to z nim ide na spacer a nie przed nim ;)

Powiedz mi co do naszej Zosi.. Bierzesz kubek jakis i sztucce? Czy raczej mamy zapewnione? Masz jakies info?

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba na razie odpuszczę tego okulistę podpytam ginekologa za tydzień jak to jest, a może się okaże, że przez wymiary czeka mnie CC....tak to jest dobry pomysł tydzień mnie nie zbawi hihi.

Do mojego szpitala mam 60 km więc jest stresik tym bardziej, ze musimy przebić się przez całą Warszawę hihi

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Oj nie mam żadnego info - koleżanka, która rodziła niedostępna obecnie, więc nie mam jak zapytać, musimy chyba na Madzie ostatnio rodzącą poczekać i dopytać :)

Albo Goplane :) ale jej tu ostatnio cos nie widac..

Moze Ewelina wie cos na ten temat? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:29

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk wypadniecie pepowiny ma zwiazek nie tyle z rozwarciem a wysokoscia glowy w stosunku do wchodu miednicy musze sie przyznac ze po kilku przypadkach w pracy z wypadnieciem strasznie mnie to przesladuje i schizuje jak by mi wody odeszly...

AgataP lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Albo Goplane :) ale jej tu ostatnio cos nie widac..

Moze Ewelina wie cos na ten temat? :)
    Żadnych njusów od Goplany, ale do Zosi nie trzeba żadnych sztućców ani takich... W Zosi są aneksy kuchenne, gdzie wszystko jest dostępne poza tymi "narzędziami", co się dostaje w trakcie normalnych posiłków:).

Mag.1990, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super - dzięki Ewelinka za info.
    :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna lutowka straciła dzidziusia w 19 tyg ostatnio pisała i tez pępowina wypad!a..

No a z tym śluzem jwazniejsze ze nic złego ;) Marcel do 3miesiecy miał mleczko w sutkach ;o he a mała nie ma ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla potwierdzenia, info ze strony: http://szpital.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta

Wyżywienie
    Posiłki dla pacjentek są przygotowywane i dostarczane do Szpitala przez firmę zewnętrzną. Diety dostosowane są do indywidualnych potrzeb Pacjentki, bazę stanowią posiłki lekkostrawne.
    Pacjentka ma możliwość wyboru diety zgodnie ze swoimi przekonaniami (np. diety wegetariańskiej). Diety specjalistyczne (np. cukrzycowa, wątrobowa) są zalecane wyłącznie przez personel medyczny.
    W każdym oddziale znajdują się aneksy kuchenne wyposażone w lodówki, mikrofalówki oraz czajniki elektryczne. Znajdują się tam pojemniki z dodatkowym pieczywem, przyprawy, dzbanki z napojami (kawą zbożową do śniadania oraz kompotem do obiadu), a także sztućce i kubki do napojów.

ÓptimusPrime, Mag.1990, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    dla potwierdzenia, info ze strony: http://szpital.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta

Wyżywienie
    Posiłki dla pacjentek są przygotowywane i dostarczane do Szpitala przez firmę zewnętrzną. Diety dostosowane są do indywidualnych potrzeb Pacjentki, bazę stanowią posiłki lekkostrawne.
    Pacjentka ma możliwość wyboru diety zgodnie ze swoimi przekonaniami (np. diety wegetariańskiej). Diety specjalistyczne (np. cukrzycowa, wątrobowa) są zalecane wyłącznie przez personel medyczny.
    W każdym oddziale znajdują się aneksy kuchenne wyposażone w lodówki, mikrofalówki oraz czajniki elektryczne. Znajdują się tam pojemniki z dodatkowym pieczywem, przyprawy, dzbanki z napojami (kawą zbożową do śniadania oraz kompotem do obiadu), a także sztućce i kubki do napojów.

Ale wypas :-)
    Az milo,ze niektore szpitale dbaja o rodzace :-)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ale wypas :-)
    Az milo,ze niektore szpitale dbaja o rodzace :-)
    nie dziwne, że najwięcej porodów w kraju ;)

żona mojego kolegi pojechała dziś rodzić do przyszpitalnego Domu Narodzin (kompletnie niezmedykalizowany poród), a sale porodowe wyglądają tak :)
    http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/przyszpitalny-dom-narodzin

ÓptimusPrime, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chyba w przyszpitalnym nie odważyła :D
    Świetna opcja, ale jednak zupełny brak kontroli małego podczas porodu by mnie niepokoił.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ