Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś pierwsza noc gdzie dzieci w swoim pokoju. Oczywiście już się boje, mam nadzieje , ze będzie ok. Pewnie dam Wam relacje za jakieś 3h na karmieniu...heh. ..spijcie dobrze kochane, jeśli jest to w ogóle jeszcze możliwe w Waszym stanie. Buziaki
ÓptimusPrime, AgataP, ap1526, Rybka Nemo, natasza82, Fidelissa, Agusia ;), ChciałabymJuż, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Sylvi moja siostra miala wywolywany porod kroplowka z oksytocyna, chwali sobie bo strasznie juz chciala urodzic byla po terminie, chociaz skurcze sa podobno wtedy bardziej bolesne ale wiadomo co kobitka to inny prog bolu, mi sie wydaje ze ona ma niski stad takie odczucia bardzo bolesne bo doslownie wyla przy skurczach
AgataP, lkc, natasza82, sylvi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOptimus kochana to juz koncoweczka ktora nam niestety daje w kosc ;/ ale juz blizej niz dalej,ja tez jakas polamana chodze tu boli tam strzyka...echhh Ninja cwiczy Ninjutsu odkad sie ciemno zrobilo a w dzien to cichoszaa jakby jej tam nie bylo ...lovely ... bede miala malego wampirka w domu...postrach nocy normalnie
Madlen bedzie dobrze zobaczysz,spokojnie nie denerwuj sie.Trzymam kciuki za maluszki zeby byly grzeczne
kittykate no niestety skurcze po oxy sa mocniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 01:25
kittykate lubi tę wiadomość
-
skoro listopadówki to by wypadało aby któraś w listopadzie rodziła jednak
wszystkie by w październiku chciały (no prawie wszystkie), ale ni ma tak
właśnie stuknęła czterdziestka,
a ja dziś doznałam nowych bóli
cała gama
trochę w pachwinach, janiki, trochę jak przy robieniu brzuszków, trochę jak na okres, kłucie różnego rodzaju w różnych miejscach,
mała ma tam chyba skrzyneczkę z narzędziami i się bawi, bo niektóre te bóle naprawdę dziwne, jak ostrymi przedmiotami
poza tym mdleć mi się chce nawet na leżąco i ledwie zipię
kłuje w płucach, w sercu
krążenie to mi chyba już nie nadąża
a jak mała gdzieś tam dociśnie to aż gulę w gardle czuję i wypieki wywala na twarzy
ponarzekałam sobie, dziękuję
gratulację dla nowej mamusi
odnośnie 1 listopada, nie będę grymasićmogę się zgodzić na ten termin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 02:17
mada_lena, Maga31, Rybka Nemo, natasza82, Dotty84, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
No wiec tak:
Jest lepiej, spalam od 1.30 roku 4.30, po czym obudził mnie glodomorkowy placz☺ no przynajmniej nie słyszałam mruczenia, spania, itp. i mogłam spać normalnie. Aha, ciesze się że lekarz odradzil kupowanie monitora oddechu, wydalabym pieniądze bez sensu. W sumie tylko pierwsza noc miałam fazę czy dzieci oddychają ale skoro widzę ze tak i całkiem dobrze im to idzie to o to się już nie boje.
I jeszcze jedna obserwacja, poduszka do karmienia nad którą się zastanawiałam jak dla mnie rzecz niezbędna, zajebiście wygodnie mi się karmi i mam wolne ręce, super wynalazek.mada_lena, ÓptimusPrime, Maga31, Rybka Nemo, sisiiii, ap1526, Fidelissa, ChciałabymJuż, kittykate, AgataP, sylvi lubią tę wiadomość
-
Spicie? Pewnie madalenka karmi tez...heh. ..
Julek juz po cycu spowrotem w łóżeczku, oczywiście większość ulał i pewnie za chwile głodny będzie, masakra. W ogóle wiecie co, on najwiecej ulewa w nocy zauważyłam, w dzień jest o niebo lepiej, ciekawe.
Dobrak lecę położyć Lene bo widzę ze u tez skończyła. Dobranocmada_lena, ÓptimusPrime, Maga31, Rybka Nemo, Lavendula, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Cała noc nie śpię. Co to będzie. ... czekam na męża. Dziękuję wszystkim za wszystko. Odezwę się jak dojdę do siebie. Proszę o modlitwę
Milaszka, natasza82, Lavendula, Dotty84, sisiiii, ap1526, Madlen222, Fidelissa, Agusia ;), Marzena27, ChciałabymJuż, Agata92, anusiaa90, AgataP, sylvi lubią tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Jestem i ja juz mam ktg. Znowu skurcze. Wczoraj wieczorem badali tez. Źle spałam bo trochę stres przed obchodem.
Madlen widziałam zdjęcie wygladasz świetnie super widok
Alka wspieram mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 05:55
Madlen222, ChciałabymJuż, AgataP lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Kurcze dobrze, ze poruszyłaś ten temat bo nawet nie byłam swiadoma, że moze tak wyjść dziwnie. A tak poszperałam w necie i wyczytałam, ze lekarz nie może odmówić przedłuzenia l4 skoro jestem niezdolna do pracy. Tylko trzeba przyjść po terminie porodu. No bo skoro do terminu porodu nie byłam w stanie pracować to chyba w tych ostatnich dniach tym bardziej nie będę.. Ale na wszelki wypadek zapytam lekarki na najblizszej wizycie i ewentualnie swojego internisty.
Ale faktycznie dużo kobiet ma z tym problem... A to przecież łaski nie robią.
Ja na ostatniej wizycie dostałam L4 na 3 tyg, więc do 12.11. a termin porodu mam na 8.11.
mam nadzieję, że urodzę do tego czasu
-
nata1987 wrote:Moim marzeniem jest urodzić tylko na gazie, ale pewnie ból mnie pokona i wezmę znieczulenie...
Myslałyście o porodzie w wodzie? Ja bym bardzo chciała ale mój szpital nie ma takiej opcji
ja właśnie zamierzam rodzić w wodziew Anglii na szczęście jest taka opcja i mam zamiar z niej skorzystać , zobaczymy czy faktycznie lżej i lepiej - oby!
Oczywiście wstałam z samego rana i co? spać się już nie chce a niestety niedobrze jak cholera;/ czuje się jak na początku ciąży z tymi mdłościami. A i na dodatek czuje się jakby przyszło do mnie w nocy stado murzynów i sie mną zajełoteż tak macie?
Fidelissa, Mamadomina lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Maga31 wrote:Viviana, dobrze, że Cię zostawili w tym szpitalu.
A powiedz - leżysz tam gdzie pracuje Twój lekarz? Bo pisałaś kiedyś, że to daleko od Twojego domu... -
Dzieńdoberek
Nadrobiłam,,,ale dużo pewnie zapomniałam...mój mózg nie pracuje już tak dobrze
I tak:
Madziulka - gratulacje!!!
Madlen - superowo wyglądasz....spacerek zapewne poprawił Ci humor..
Alka, Karmelek - trzymam mocno kciuki...czekamy na wieści od Was
aha, witam nowe listopadówki
karmelek, Madlen222, Fidelissa, kittykate lubią tę wiadomość
-
Agatko u mnie te dzis placki dzis
Ala, nie stresuj sie dasz rade. To tylko 35min trwa i po strachu. Moze nawet kroceja czas poleci szybciutko. Zobaczysz. Ja wstaje bo musze core zawiesc do szkoly
Milego dnia zycze tym rodzacym, nie rodzacym i tym co juz urodzily :-*AgataP lubi tę wiadomość