X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap1526 wrote:
    a ja zasłyszałam gdzieś tytuł i z kryminałów poszłam w lekką lekturkę "woziłam arabskie księżniczki" :) od wczoraj pół pojechałam i to nawet wiedziałam co czytam
    bo tam masło maślane i każda strona o tym samym, więc i wcale się nie dziwie;) rzuciłam w cholerę po 50 stronach;).

ja miałam kryzys książkowy, w sumie nadal mam. nie jestem w stanie czytać książki z fabułą, tracę wątek. dlatego teraz czytam Ćwiartka, raz Korwin-Piotrowskiej. 800 stron o ostatnich 25 latach w polskiej kulturze, filmie, muzyce, etc. tu przynajmniej nie muszę śledzić wątków;).

AgataP, lkc, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z jakimś podłym humorem dzisiejszym i słońcem za oknem, poszłam na spacer! to jest 'wow' w moim wykonaniu ;). cudne powietrze, słońce, cisza i spokój w prawie środku Warszawy (Park Cietrzewia). I już niedługo z Hanią:) (swoją drogą 70% tam obecnych to wózkowe:)).
    26395vt.jpg
    Od razu mi lepiej:).

AgataP, lkc, ap1526, ÓptimusPrime, Maga31, Amnezja, ChciałabymJuż, karmelek, natasza82, Isia14, Milaszka, Marzena27, Goplana, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, FK81, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Ja tez dzis pytałam o to położna to powiedziała ze muszę mieć 3 skurcze w ciagu 10 min. Czyli by wychodziło 3-4 min pomiędzy skurczami! Masz zamiar czekać tak długo ??? U Ciebie tez jest tak ze musisz dzwonić do szpitala zanim pojedziesz?

3 w ciagu 10 min? mi mowila ze skurcze co 10 min trwacajce 30sek zeby jechac jak beda bolesne nawet jesli beda co 15 min to wtedy dostane cos na bol zeby sie nie meczyc albo jak beda wlasnie co 10 albo 7 minut.
    musze zadzwonic zanim przyjade,w momecnie odejscia wod mam jechac nawet bez dzwonienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:07

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    W związku z jakimś podłym humorem dzisiejszym i słońcem za oknem, poszłam na spacer! to jest 'wow' w moim wykonaniu ;). cudne powietrze, słońce, cisza i spokój w prawie środku Warszawy (Park Cietrzewia). I już niedługo z Hanią:) (swoją drogą 70% tam obecnych to wózkowe:)).
    26395vt.jpg
    Od razu mi lepiej:).

Ewelina, to może kiedyś się umówimy z naszymi Haniami w parku Cietrzewia? Widzę, że to w sumie nie daleko ode mnie (tzn bez samochodu się nie obejdzie, ale samochodem 5 minutek) :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze skurcz co 3 min to późno strasznie :(( przecież potem już są te co 1 min. Tak jak wody odejdą to sie jedzie odrazu. Ostatnio koleżankę odesłali ze skurczami co 6 min ://

d69canli3gjdxceq.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ewelina, to może kiedyś się umówimy z naszymi Haniami w parku Cietrzewia? Widzę, że to w sumie nie daleko ode mnie (tzn bez samochodu się nie obejdzie, ale samochodem 5 minutek) :)
    No pewnie! Goplana też ma niedaleko :) jeszcze park kombatantów niedaleko :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mieszkam przy Forcie Chrzanów, więc to rzut beretem :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Mi sie wydaje ze skurcz co 3 min to późno strasznie :(( przecież potem już są te co 1 min. Tak jak wody odejdą to sie jedzie odrazu. Ostatnio koleżankę odesłali ze skurczami co 6 min ://

moze chodzilo jej o 3 skurcze co 10 min zeby juz wtedy jechac po tych 3 skurczach? bo co 3 min to juz za pozno juz powinnas byc tam na miejscu dawno.

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    3 w ciagu 10 min? mi mowila ze skurcze co 10 min trwacajce 30sek zeby jechac jak beda bolesne nawet jesli beda co 15 min to wtedy dostane cos na bol zeby sie nie meczyc albo jak beda wlasnie co 10 albo 7 minut.
    musze zadzwonic zanim przyjade,w momecnie odejscia wod mam jechac nawet bez dzwonienia.
    W przypadku skurczów 30sek co 10 minut to może być fałszywy alarm, z dużym prawdopodobieństwem... jak miałam 90 sekundowe co 5 minut przez 1.5h to też okazał się być fałszywy alarm, a to już niby w ogóle książkowo że poród.. dlatego, żeby nie zalegać w szpitalu i nie jeździć w tę i nazad położne mówią, że ma być hiper regularnie, boleśnie, co 5 minut minimum, długie, i nie znikające po nospach i kąpieli. że to już wiadomo...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    no ja mieszkam przy Forcie Chrzanów, więc to rzut beretem :)
    no to faktycznie blisko!:) jakiś klub mam listopadowych trzeba będzie zrobić;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    W przypadku skurczów 30sek co 10 minut to może być fałszywy alarm, z dużym prawdopodobieństwem... jak miałam 90 sekundowe co 5 minut przez 1.5h to też okazał się być fałszywy alarm, a to już niby w ogóle książkowo że poród.. dlatego, żeby nie zalegać w szpitalu i nie jeździć w tę i nazad położne mówią, że ma być hiper regularnie, boleśnie, co 5 minut minimum, długie, i nie znikające po nospach i kąpieli. że to już wiadomo...

tak z tym ze ja mieszkam po drugiej str miasta niz szpital i na to najbardziej zwracala uwage jak mi mowila co ile ma byc skurcz zeby jechac,ale nawet na SR nam mowila ze co 10-7 min mamy jechac wiec moze w IRL inaczej niz PL.Ja tam jade nawet jak falszywy alarm to niech juz wiedza ze moj czas blisko i niech sie ze mna opatrza tam na tej porodowce i zapisza ze dla tej pani duzooooo zzo :P coby o mnie nie zapomnialy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:24

lkc, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    tak z tym ze ja mieszkam po drugiej str miasta niz szpital i na to najbardziej zwracala uwage jak mi mowila co ile ma byc skurcz zeby jechac,ale nawet na SR nam mowila ze co 10-7 min mamy jechac wiec moze w IRL inaczej niz PL.Ja tam jade nawet jak falszywy alarm neich juz wiedza ze moj czas blisko i niech sie ze mna opatrza tam na tej porodowce :P coby o mnie nie zapomnialy :)
    gdybym nie miała swojej położnej pod telefonem, to też bym jechała za każdym razem;) ale że ona musi jechać wtedy co ja, i nie mogę bez jej błogosławieństwa (tzn. mogę, ale ryzykuję, że ona nie dojedzie na mój hejnał wtedy:)), to trzeba się słuchać;)

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    gdybym nie miała swojej położnej pod telefonem, to też bym jechała za każdym razem;) ale że ona musi jechać wtedy co ja, i nie mogę bez jej błogosławieństwa (tzn. mogę, ale ryzykuję, że ona nie dojedzie na mój hejnał wtedy:)), to trzeba się słuchać;)

jak juz wpadne z bolami do mojego szpitala to tam kazda polozna bedzie moja,nie beda mialy wyjscia :P przeciez bede miala kose zeby je dyscyplinowac :)

w sumie to fajnie macie z tymi poloznymi,ja to loteria na ktora trafie,na mila czy na jedze...hmmm kosa moze sie przydac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:26

lkc, Maga31, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zdziwiłam... Dla mnie to późno. Dlatego dopytałam sie dokładnie i niestety tak go wygląda. Ale ja napewno pojadę wszesniej bo podejzewam że bol mnie to tego zmusi ;) jak bedzie cieżko to biorę znieczulenie w krzyż :)

AgataP lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata P u Ciebie to pewnie już na dniach :) mam koleżankę która rodziła w Irlandii, bardzo zadowolona była :)

AgataP lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana - gratuluję Amelki :D Dużo zdrówka dla Was !!!

Pati - oj trzymam kciuki by wyniki Nelci się poprawiły i by szpital nie był niezbędny...

Ikc - haha świetny filmik, prawie się posikałam na koniec :D

AgataP - już widzę cię oczami wyobraźni z tą kosą, jak biegasz za położnymi :D

AgataP, Viviana, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina - zdjęcie cudowne! i jak tu nie kochać tej naszej polskiej złotej jesieni?

ewelina_d lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze dzwonić, bo nawet gdyby chcą wiedzieć, że jadę aby się przygotować
    wolę ich uprzedzić, bo to dla mnie lepiej, szansa na pokój z wanną itp
    u nas odsyłają, bo chcą żeby to krótko trwało u nich, bo pojedyncze sale, więc jak się zalega to pozbawia szans inne kobiety
    ale jak boli naprawdę konkretnie to spoko
    no, bo już właśnie pomagają uśmierzać
    ja miałam co 3 min hehe aż mnie to bawi teraz, ale w ogóle się nie zwijałam, to mnie "przesłuchali" w takiej zbiorowej salce i zapytali czy akceptuję powrót do domu, bo to może jeszcze potrwać, jakbym się uparła to mogłabym zostać
    (ALE byłabym już 15 dni w szpitalu hahah :D )
    ja mam z 40min do szpitala, a mąż pracuje koło niego, więc musiałby dojechać do mnie, syna gdzieś ulokować i dopiero na porodówkę :)aaaale mamy czas zapewne nie urodzę w godzinkę, niestety :)

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana gratulacje! Dużo zdrówka dla Ciebie i Amelki :)

My po wizycie. Mały waży 3200g i na razie nie zamierza opuszczać swojego apartamentu :)

lkc, Dotty84, ÓptimusPrime, mada_lena, Agusia ;), Lavendula, Maga31, ewelina_d, Madlen222, Isia14, ChciałabymJuż, AgataP, Milaszka, Agata92, Viviana, xpatiiix3, Lafar_ra, Marzena27, Rybka Nemo, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati ale się malutka nacierpiała.... Co za pinda :\ :\ chyba bym jej j...a!
    Trzymam kciuki żeby szpital Was ominął!!!
    Byliśmy dzis na spacerku 40 min. Piękna polska jesień :) w słońcu cieplutko. Jutro też ma być pogoda wiec lecimy. Z dziadkami. Mama moja przeżywa jak mrówka okres haha :)

Kurze zaczynam mieć problem z laktacja....mała je dużo, coraz więcej ,a w cycach malo.... Pije koper, rumianek,zbozowke. Może za rzadko Hanie przystawiam??:(

Agusia ;), ÓptimusPrime, Maga31, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ