Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina_d wrote:euvax dają z defaulta, engerix to płatny zamiennik z Glaxo
-
Dotty ja poprosiłam ginkę, zeby mi wypisała receptę. Nie chciała,bo mowila, ze to ma zrobić pediatra, ale jak powiedziałąm, ze położna mówiła, zeby wziąć od ginki to dała receptę. Czyli jednak sie da!
No i miałam już 2.10. recepta ważna miesiac, wiec wykupiłam kilka dni temu. Bardzo ważne, zeby trzymać ją w lodówce. Pani w aptece nawet chciała mi dac torbę termiczną do przeniesienia do domu. Ale powiedziałam, że to blisko to odpuściła. Kazała trzymać na środkowej półce w lodówce i jak będzie zawożona do szpitala to najlepiej też w torbie termicznej i dać np. jakieś wkłady chłodzące. nawet kazała mi podpisać na recepcie, ze się zapoznałam z procedurą!ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Kochana, a kto może wypisać receptę na ten engerix? orientujesz się może jaka jest procedura? Na ile wcześniej trzeba to wykupić? czy może dopiero w dniu porodu? hmmm... jestem zielona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:13
-
nick nieaktualnyGoplana,super ze juz w domku!Tesknilysmy
Aleksander jest taaaaaaki malusienki w tym kocyku,jak mazy zuczek
Zdrowka raz jeszcze i dawaj forte Jego slicznej buzki!!!
Dotty,mozesz zapytac rodzinnego czy Ci nie wypisze lub gina prowadzacego.
Najgorzej z przechowywaniem i transportem,bo szczypionka powinna byc w lodowce -2-8 st,sciagnelam sobie cala specyfikacje szczepionki.Recepta wazna 30dni jak na kazdy inny lek.
W czwartek moj jedzie do szpitalnej apteki z recepta,aby zapytac,jak to wyglada z zamowieniem i przechowywaniem u nich.
Generalnie musisz wiedziec do kt szczepienia robia u was w szpitalu,bo u nas do g. 12 wiec jak sie urodzi w nocy - musisz miec pod reka.Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
A ja chodze dalej taka spieta, no nie mogę no tak mi jej dalej szkoda biedulki... ;( jeszcze zatoki mnie wczoraj chwycily i co nic nie można na zatoki mi brać... Ciągle myślę o tych wynikach i martwie się.. ;/
Madalenka ok.3 tyg jakiś taki kryzys jest ja tez mam muszę karmić czasem drugim cyckiem jeszcze... I sciagam ok.90-120ml z dwóch cyckow.. Boje się ze jak tracimy do szpitala stracie mleko ,bo u Nas każą na czas naświetlania odstawiać od piersi i samym mm karmić... ;/ załamałabym się wtedy...Livia
Nela
Marcel
-
Na pocieszenie oszamałam babeczke z mikrofali dodałam syropu karmelowego kupiłam dzisiaj w lidlu przepyszny
) i oeeesu niebo w gębie hehe
bede sie stresować do jutra jak cholera no ale cóż a może żurawine będę pić to na małą podziała..?
Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Vivianka gratuluję
Pati trzymam kciuki za Nelcię
lkc dobry filmik z tymi spodniami:) ale się uśmiałam:)
Goplana super, że w końcu w domku:)
Goplana, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
mada_lena wrote:pati ale się malutka nacierpiała.... Co za pinda
chyba bym jej j...a!
Trzymam kciuki żeby szpital Was ominął!!!
Byliśmy dzis na spacerku 40 min. Piękna polska jesieńw słońcu cieplutko. Jutro też ma być pogoda wiec lecimy. Z dziadkami. Mama moja przeżywa jak mrówka okres haha
Kurze zaczynam mieć problem z laktacja....mała je dużo, coraz więcej ,a w cycach malo.... Pije koper, rumianek,zbozowke. Może za rzadko Hanie przystawiam??
Nic się Kochana nie przejmuj, kryzys 3 tygodniapołożna na szkole mówiła, że to naturalne, trzeba dalej przystawiać, ustabilizuje się
kolejny taki kryzys chyba 3 miesiąc? a potem 6? tak to jest z pamięcią jak się nie robi notatek, nie pamiętam..
Goplanka dobrze Skarbie że już jesteście w domowych pieleszach, na pewno ulga przeogromna po tym szpitalu, masz przecudownego Synka, życzę kolejnych cudownych chwilodpoczywajcie :*
Dotty co do recepty na engerix to i pediatra i ginekolog mogą wystawić (tak pamiętam z opowiadań koleżanek), ale co do przechowywania i dostarczania szczepionki dowiedz się konkretnie i dokładnie, bo na pewno mają swoje procedury w szpitalu (u mnie na przykład te procedury zmienili, czego dowiedziałam się ostatnio i całe szczęście że jakoś to wyszło, bo moglam uruchomić plan B na uniknięcie euvaxu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:28
mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydżizass przysnęłam na godzinke,tak mocno ze nie wiedziałam że hippis wrócił nawet,ale całą noc,dosłownie całą zarwałam przez dusznosci i powiem Wam ze jest naprawde źle jeśli już odpuściłam sobie dzisiaj cwiczenia ba!nawet obiad odpuściłam...zmęczenie organizmu level total.Kazałam mu jechać po cos na ząb bo jak zacznę rodzic to bedzie masakra,jestem totalnie bez sił...a znając życie zaczne rodzic właśnie dzisiaj jak nie chce bo padnięta jestem,nie byłabym w stanie przeć ,przeciez nie jestem w stanie nawet wstać z kanapy...masakraaa
Maga31, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, a mnie nadal męczy ból w pachwinach jak siedzę , nie wiem nawet jak się mam kłaść bo tak boli. Jedynie co pomaga to chodzenie i...taniec (w moim przypadku to raczej kręcenie biodrami
mam nadzieję, że to mały się "wstawia" do miednicy a nie jakieś problemy ze spojeniem...
Najciekawsze jest to, że mały nadal mi obija nogami po żebrach, czyli brzuszek nadal wysoko - i bądź tu człowieku mądry, czy bóle krocza to zapowiedź porodu czy nie...nata1987, FK81, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość