X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloszka cudowny! :))))))))))))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za slodziak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:55

Kate

np55zzc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    euvax dają z defaulta, engerix to płatny zamiennik z Glaxo ;)
    Kochana, a kto może wypisać receptę na ten engerix? orientujesz się może jaka jest procedura? Na ile wcześniej trzeba to wykupić? czy może dopiero w dniu porodu? hmmm... jestem zielona

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja poprosiłam ginkę, zeby mi wypisała receptę. Nie chciała,bo mowila, ze to ma zrobić pediatra, ale jak powiedziałąm, ze położna mówiła, zeby wziąć od ginki to dała receptę. Czyli jednak sie da! :P
    No i miałam już 2.10. recepta ważna miesiac, wiec wykupiłam kilka dni temu. Bardzo ważne, zeby trzymać ją w lodówce. Pani w aptece nawet chciała mi dac torbę termiczną do przeniesienia do domu. Ale powiedziałam, że to blisko to odpuściła. Kazała trzymać na środkowej półce w lodówce i jak będzie zawożona do szpitala to najlepiej też w torbie termicznej i dać np. jakieś wkłady chłodzące. nawet kazała mi podpisać na recepcie, ze się zapoznałam z procedurą!

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, a kto może wypisać receptę na ten engerix? orientujesz się może jaka jest procedura? Na ile wcześniej trzeba to wykupić? czy może dopiero w dniu porodu? hmmm... jestem zielona
    nie wiem, bo na Żelaznej nie trzeba żadnych recept ani nic kupować, mówi się tylko, że się chce Engerix i się dostaje (płacąc w kasie 63zł), także nie interesowałam się już dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:13

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana,super ze juz w domku!Tesknilysmy :-)
    Aleksander jest taaaaaaki malusienki w tym kocyku,jak mazy zuczek :-)
    Zdrowka raz jeszcze i dawaj forte Jego slicznej buzki!!!
    Dotty,mozesz zapytac rodzinnego czy Ci nie wypisze lub gina prowadzacego.
    Najgorzej z przechowywaniem i transportem,bo szczypionka powinna byc w lodowce -2-8 st,sciagnelam sobie cala specyfikacje szczepionki.Recepta wazna 30dni jak na kazdy inny lek.
    W czwartek moj jedzie do szpitalnej apteki z recepta,aby zapytac,jak to wyglada z zamowieniem i przechowywaniem u nich.
    Generalnie musisz wiedziec do kt szczepienia robia u was w szpitalu,bo u nas do g. 12 wiec jak sie urodzi w nocy - musisz miec pod reka.

Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ale super, ze juz w domku ;) My tez solare na materacyku mieliśmy ;)

Goplana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana - bosko, że wróciłaś:) jakieś złote rady dla nas jeszcze nierozpakowanych?:))

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodze dalej taka spieta, no nie mogę no tak mi jej dalej szkoda biedulki... ;( jeszcze zatoki mnie wczoraj chwycily i co nic nie można na zatoki mi brać... Ciągle myślę o tych wynikach i martwie się.. ;/

Madalenka ok.3 tyg jakiś taki kryzys jest ja tez mam muszę karmić czasem drugim cyckiem jeszcze... I sciagam ok.90-120ml z dwóch cyckow.. Boje się ze jak tracimy do szpitala stracie mleko ,bo u Nas każą na czas naświetlania odstawiać od piersi i samym mm karmić... ;/ załamałabym się wtedy...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moze Was nie wezma do szpitala..czego Ci zycze z calego serca...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana super,że już jesteście w domku.Aloszka słodziutki :)

Pati nie martw się. Może szpital nie będzie potrzebny.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alosza przecudowny!!!!:)cieszcie sie soba w domku, buzka!!!:)

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie oszamałam babeczke z mikrofali dodałam syropu karmelowego kupiłam dzisiaj w lidlu przepyszny ;)) i oeeesu niebo w gębie hehe ;) bede sie stresować do jutra jak cholera no ale cóż a może żurawine będę pić to na małą podziała..?

Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana.... Słodkości - rośnijcie zdrowo i szczęśliwie <3

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka gratuluję:)

Pati trzymam kciuki za Nelcię:)

lkc dobry filmik z tymi spodniami:) ale się uśmiałam:)

Goplana super, że w końcu w domku:)

Goplana, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    pati ale się malutka nacierpiała.... Co za pinda :\ :\ chyba bym jej j...a!
    Trzymam kciuki żeby szpital Was ominął!!!
    Byliśmy dzis na spacerku 40 min. Piękna polska jesień :) w słońcu cieplutko. Jutro też ma być pogoda wiec lecimy. Z dziadkami. Mama moja przeżywa jak mrówka okres haha :)

Kurze zaczynam mieć problem z laktacja....mała je dużo, coraz więcej ,a w cycach malo.... Pije koper, rumianek,zbozowke. Może za rzadko Hanie przystawiam??:(

Nic się Kochana nie przejmuj, kryzys 3 tygodnia :) położna na szkole mówiła, że to naturalne, trzeba dalej przystawiać, ustabilizuje się :) kolejny taki kryzys chyba 3 miesiąc? a potem 6? tak to jest z pamięcią jak się nie robi notatek, nie pamiętam.. :P

Goplanka dobrze Skarbie że już jesteście w domowych pieleszach, na pewno ulga przeogromna po tym szpitalu, masz przecudownego Synka, życzę kolejnych cudownych chwil :) odpoczywajcie :*

Dotty co do recepty na engerix to i pediatra i ginekolog mogą wystawić (tak pamiętam z opowiadań koleżanek), ale co do przechowywania i dostarczania szczepionki dowiedz się konkretnie i dokładnie, bo na pewno mają swoje procedury w szpitalu (u mnie na przykład te procedury zmienili, czego dowiedziałam się ostatnio i całe szczęście że jakoś to wyszło, bo moglam uruchomić plan B na uniknięcie euvaxu :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:28

mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżizass przysnęłam na godzinke,tak mocno ze nie wiedziałam że hippis wrócił nawet,ale całą noc,dosłownie całą zarwałam przez dusznosci i powiem Wam ze jest naprawde źle jeśli już odpuściłam sobie dzisiaj cwiczenia ba!nawet obiad odpuściłam...zmęczenie organizmu level total.Kazałam mu jechać po cos na ząb bo jak zacznę rodzic to bedzie masakra,jestem totalnie bez sił...a znając życie zaczne rodzic właśnie dzisiaj jak nie chce bo padnięta jestem,nie byłabym w stanie przeć ,przeciez nie jestem w stanie nawet wstać z kanapy...masakraaa

Maga31, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana - super, że wypuścili Was już do domu :) Odpoczywajcie! Aloszka to taki słodziak :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana piekny Aloszka! :)

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a mnie nadal męczy ból w pachwinach jak siedzę , nie wiem nawet jak się mam kłaść bo tak boli. Jedynie co pomaga to chodzenie i...taniec (w moim przypadku to raczej kręcenie biodrami ;)
    mam nadzieję, że to mały się "wstawia" do miednicy a nie jakieś problemy ze spojeniem...

Najciekawsze jest to, że mały nadal mi obija nogami po żebrach, czyli brzuszek nadal wysoko - i bądź tu człowieku mądry, czy bóle krocza to zapowiedź porodu czy nie...

nata1987, FK81, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ