X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu :) Zdrówka dla Ciebie i Basi!
    miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy??? ;)

Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!

Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...

Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc :)

Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach :)

życzę miłego dnia Wszystkim :)

xpatiiix3, anusiaa90, Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Dotty końcówka nie jest łatwa, drętwienie z czasem przechodzi, ja tak miałam przynajmniej, ale krocze, spojenie i wszystko inne co piszesz masakra.... Jeszcze troszkę :)

Ja sprzątam nie wiem jakiegoś syndromu wicia dostałam hihi, czekam na kuriera dziś przyjdzie pościel dla mojego synka, zamówiłam o taką i nie mogę się doczekać: http://allegro.pl/amy-6-el-szarfa-posciel-do-lozeczka-140x70-2-hafty-i4712686870.html

Kolor miś beżowy :) łóżeczko mam wenge, ponieważ cała sypialnia to ciemne meble, więc wydaje mi się, ze super rozjaśni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:11

Maga31, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ale jestem wkur....iona

Dzwoniłam do mojej położnej
    I dowiedziałam sie ze od poniedziałku jes nowe zarządzenie w szpitalu cały czas sie leży po ktg w czasie porodu.
    To po co plan porodu i szkola rodzenia ja sie pytam!

Dzwoniłam do mojej lekarki podobno jeszcze nie ma nic na piśmie.
    I ordynator mówi ze ktg co 15 minut.
    Mam to w d....
    Jak nic sie ni zmieni szukam innego szpitala. Jestem zdołowana. Zaraz rodzę a tu takie zmiany...
    Mam ochotę zrobić aferę na pol miasta. A zarządzenie ministra zdrowia dot. Porodów wertykalnych, a szpital przyjezdny matce i dziecku?

A w którym szpitalu zamierzałaś rodzić?

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym u Marcela to l moment po sprawie pojemnik i sru nawet worków nie uzywalam a ta robi pod siebie, a chlopcy do góry ;) trudno jeszcze jeden worek spróbuje my jak nie to się poddaje na dzisiaj bo do 14 labo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:36

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powodzenia z tymi siuśkami! Żeby Nelcia współpracowała :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do tarczycowych :) [niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
    Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti mąż jest teraz w domu, bo dopiero od 12 są odwiedziny, no ale jeśli ordynator do tej pory nie przyjdzie to wybierzemy się z mężem do niego, albo sam mąż i będziemy negocjować żeby była ta cesarka.

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że żyje :-) dupa boli ale ogólnie ok. Syn dostał na imie Wojtuś :-) spi wlasnie smacznie. Mleka w cycach brak :-( ale walczymy. Co ile powinnam przystawiac? Zdjecie zapodam jak juz w domu bedziemy. Gratuluję pozostałym rozpakowanym:-)

Marzena27, Maga31, ewelina_d, anusiaa90, Agata92, sisiiii, Dotty84, Isia14, Agusia ;), Lavendula, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Fidelissa, zupaztytki, Milaszka, e_v_e, Goplana, karmelek, blue00, AgataP, natasza82, Rybka Nemo, sylvi, lkc, mada_lena, Ninusia, Madlen222, ap1526 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 29 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Pytanie mam do tarczycowych :) [niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
    Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....

Jeszcze kilka lat przed ciążą brałam coś na niedoczynność i też mi lekarka powiedziała, że widzimy się za kilka miesięcy, a kolejne recepty. Ja sobie po jakimś czasie sama sprawdziłam poziom tsh i byl ok, to odstawiłam. Później długo nic nie wracało. Tuż przed ciążą natomiast miałam niby w normie, ale ginka powiedziała, ze to nie jest norma dla kobiet, ktore chcą zajść w ciążę. No i mi zbijała lekami, ale jak tylko spadł to od razu kazała odstawić leki i teraz nic nie biorę.

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 29 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata :) Gratulacje jeszcze raz :) Ucałuj Wojtusia :) Zdrówka dla Was :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    agatka przy takiej wadze to chyba muszą zrobić cc więc wykłócaj się - często trzeba postawić konkretnie na swoim i pogrozić im - 4500 to naprawde waga konkretna i tydzień ciąży taki że na co tu czekać..
    Agata92 niech zrobią pomiar głowy dzidzi czy Ci Wogóle przejdzie. I poproś wynik na piśmie. Zaraz sie na cc zdecydują:)

Marzena27, Agata92, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    KasiaKa gratulacje !! ale ekspres :D

Alka będzie dobrze :* mały jest silny chłopak

Fidelissa tak jak wcześniej pisałam mieszkam niedaleko kato, a więc na Śląsku ;p

Agatko powodzenia, oby ten ordynator podjął dobrą decyzję
    Anusia to nie ma bata na spacerek musim sie umówić jak bedzie ładnie:)
    Która jest jeszcze ze Śląska...?

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ja jestem :) to jest nas już trójka :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Słodkie mamy, dziś w promocji kupiłam mandarynki, mmmm pycha zjadłam właśnie jedną, można czy nie można? :) bo już zbrzydły mi jabłka i gruszki na zmianę
    Podobno mozna 1 na raz:)

Agusia ;), natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Z miłą chęcią, Maga31 pisała, że jest z Gliwic :)

Maga31, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu :) Zdrówka dla Ciebie i Basi!
    miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy??? ;)

Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!

Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...

Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc :)

Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach :)

życzę miłego dnia Wszystkim :)
    Maga super:) organizuje grupkę spacerowa:)

Np. Park kosciuszki i kawka w Patiopark:)

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jest z Zagłębia - dokładniej z Będzina :)
    Może się umówimy jak będę w odwiedzinach u teściów hihihhi? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a w którym to szpitalu w Katowicach proponują takie barbarzyńskie zasady rodzenia? że niby jak cie podłączą do ktg to musisz już na leżąco urodzić??? bo jestem ciekawa...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    A w którym szpitalu zamierzałaś rodzić?
    Na Raciborskiej. Mam tam swoją położna, byłam u anestezjolog.
    No szlak mnie trafia....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Ja ma skierowanie na tsh ft3 i ft4 na styczeń. A pierwszy dzien po porodzie zmniejszyć dawkę o polowe z 50mg na 25mg. Zazywam eutyrox.

Lavendula lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ