Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu
Zdrówka dla Ciebie i Basi!
miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy???
Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!
Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...
Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc
Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach
życzę miłego dnia Wszystkim
xpatiiix3, anusiaa90, Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość
-
Oj tak Dotty końcówka nie jest łatwa, drętwienie z czasem przechodzi, ja tak miałam przynajmniej, ale krocze, spojenie i wszystko inne co piszesz masakra.... Jeszcze troszkę
Ja sprzątam nie wiem jakiegoś syndromu wicia dostałam hihi, czekam na kuriera dziś przyjdzie pościel dla mojego synka, zamówiłam o taką i nie mogę się doczekać: http://allegro.pl/amy-6-el-szarfa-posciel-do-lozeczka-140x70-2-hafty-i4712686870.html
Kolor miś beżowyłóżeczko mam wenge, ponieważ cała sypialnia to ciemne meble, więc wydaje mi się, ze super rozjaśni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:11
Maga31, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Ale jestem wkur....iona
Dzwoniłam do mojej położnej
I dowiedziałam sie ze od poniedziałku jes nowe zarządzenie w szpitalu cały czas sie leży po ktg w czasie porodu.
To po co plan porodu i szkola rodzenia ja sie pytam!
Dzwoniłam do mojej lekarki podobno jeszcze nie ma nic na piśmie.
I ordynator mówi ze ktg co 15 minut.
Mam to w d....
Jak nic sie ni zmieni szukam innego szpitala. Jestem zdołowana. Zaraz rodzę a tu takie zmiany...
Mam ochotę zrobić aferę na pol miasta. A zarządzenie ministra zdrowia dot. Porodów wertykalnych, a szpital przyjezdny matce i dziecku?
A w którym szpitalu zamierzałaś rodzić? -
Chciałabym u Marcela to l moment po sprawie pojemnik i sru nawet worków nie uzywalam a ta robi pod siebie, a chlopcy do góry
trudno jeszcze jeden worek spróbuje my jak nie to się poddaje na dzisiaj bo do 14 labo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:36
Maga31 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pytanie mam do tarczycowych
[niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Opti mąż jest teraz w domu, bo dopiero od 12 są odwiedziny, no ale jeśli ordynator do tej pory nie przyjdzie to wybierzemy się z mężem do niego, albo sam mąż i będziemy negocjować żeby była ta cesarka.
ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Melduje że żyje
dupa boli ale ogólnie ok. Syn dostał na imie Wojtuś
spi wlasnie smacznie. Mleka w cycach brak
ale walczymy. Co ile powinnam przystawiac? Zdjecie zapodam jak juz w domu bedziemy. Gratuluję pozostałym rozpakowanym:-)
Marzena27, Maga31, ewelina_d, anusiaa90, Agata92, sisiiii, Dotty84, Isia14, Agusia ;), Lavendula, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Fidelissa, zupaztytki, Milaszka, e_v_e, Goplana, karmelek, blue00, AgataP, natasza82, Rybka Nemo, sylvi, lkc, mada_lena, Ninusia, Madlen222, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Lavendula wrote:Pytanie mam do tarczycowych
[niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....
Jeszcze kilka lat przed ciążą brałam coś na niedoczynność i też mi lekarka powiedziała, że widzimy się za kilka miesięcy, a kolejne recepty. Ja sobie po jakimś czasie sama sprawdziłam poziom tsh i byl ok, to odstawiłam. Później długo nic nie wracało. Tuż przed ciążą natomiast miałam niby w normie, ale ginka powiedziała, ze to nie jest norma dla kobiet, ktore chcą zajść w ciążę. No i mi zbijała lekami, ale jak tylko spadł to od razu kazała odstawić leki i teraz nic nie biorę.Lavendula lubi tę wiadomość
-
izia wrote:agatka przy takiej wadze to chyba muszą zrobić cc więc wykłócaj się - często trzeba postawić konkretnie na swoim i pogrozić im - 4500 to naprawde waga konkretna i tydzień ciąży taki że na co tu czekać..
Marzena27, Agata92, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:KasiaKa gratulacje !! ale ekspres
Alka będzie dobrze :* mały jest silny chłopak
Fidelissa tak jak wcześniej pisałam mieszkam niedaleko kato, a więc na Śląsku ;p
Agatko powodzenia, oby ten ordynator podjął dobrą decyzję
Która jest jeszcze ze Śląska...? -
Maga31 wrote:KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu
Zdrówka dla Ciebie i Basi!
miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy???
Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!
Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...
Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc
Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach
życzę miłego dnia Wszystkim
Np. Park kosciuszki i kawka w Patiopark:)
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Lavendula wrote:Pytanie mam do tarczycowych
Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....Lavendula lubi tę wiadomość