X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu :) Zdrówka dla Ciebie i Basi!
    miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy??? ;)

Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!

Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...

Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc :)

Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach :)

życzę miłego dnia Wszystkim :)

xpatiiix3, anusiaa90, Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Dotty końcówka nie jest łatwa, drętwienie z czasem przechodzi, ja tak miałam przynajmniej, ale krocze, spojenie i wszystko inne co piszesz masakra.... Jeszcze troszkę :)

Ja sprzątam nie wiem jakiegoś syndromu wicia dostałam hihi, czekam na kuriera dziś przyjdzie pościel dla mojego synka, zamówiłam o taką i nie mogę się doczekać: http://allegro.pl/amy-6-el-szarfa-posciel-do-lozeczka-140x70-2-hafty-i4712686870.html

Kolor miś beżowy :) łóżeczko mam wenge, ponieważ cała sypialnia to ciemne meble, więc wydaje mi się, ze super rozjaśni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:11

Maga31, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ale jestem wkur....iona

Dzwoniłam do mojej położnej
    I dowiedziałam sie ze od poniedziałku jes nowe zarządzenie w szpitalu cały czas sie leży po ktg w czasie porodu.
    To po co plan porodu i szkola rodzenia ja sie pytam!

Dzwoniłam do mojej lekarki podobno jeszcze nie ma nic na piśmie.
    I ordynator mówi ze ktg co 15 minut.
    Mam to w d....
    Jak nic sie ni zmieni szukam innego szpitala. Jestem zdołowana. Zaraz rodzę a tu takie zmiany...
    Mam ochotę zrobić aferę na pol miasta. A zarządzenie ministra zdrowia dot. Porodów wertykalnych, a szpital przyjezdny matce i dziecku?

A w którym szpitalu zamierzałaś rodzić?

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym u Marcela to l moment po sprawie pojemnik i sru nawet worków nie uzywalam a ta robi pod siebie, a chlopcy do góry ;) trudno jeszcze jeden worek spróbuje my jak nie to się poddaje na dzisiaj bo do 14 labo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:36

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powodzenia z tymi siuśkami! Żeby Nelcia współpracowała :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do tarczycowych :) [niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
    Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti mąż jest teraz w domu, bo dopiero od 12 są odwiedziny, no ale jeśli ordynator do tej pory nie przyjdzie to wybierzemy się z mężem do niego, albo sam mąż i będziemy negocjować żeby była ta cesarka.

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że żyje :-) dupa boli ale ogólnie ok. Syn dostał na imie Wojtuś :-) spi wlasnie smacznie. Mleka w cycach brak :-( ale walczymy. Co ile powinnam przystawiac? Zdjecie zapodam jak juz w domu bedziemy. Gratuluję pozostałym rozpakowanym:-)

Marzena27, Maga31, ewelina_d, anusiaa90, Agata92, sisiiii, Dotty84, Isia14, Agusia ;), Lavendula, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Fidelissa, zupaztytki, Milaszka, e_v_e, Goplana, karmelek, blue00, AgataP, natasza82, Rybka Nemo, sylvi, lkc, mada_lena, Ninusia, Madlen222, ap1526 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 29 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Pytanie mam do tarczycowych :) [niedoczynność] - jakiś czas temu miałam TSH prawie 9 - wizyta u Endo, Letrox 100, spadło - obecnie TSH poniżej 1. Czyli wg lekarza OK.
    Wczoraj byłam na ostatniej wizycie i trochę się zdziwiłam - niech sobie Pani teraz urodzi i widzimy się pod koniec kwietnia [!!!] i to tej pory mam jeść ten letrox w takiej samej [100] dawce....
    Nie miałam nigdy do czynienia z chorobami tarczycy, ale wydaje mi się, że pół roku z tabletami bez żadnych badań i kontroli to trochę dużo.....

Jeszcze kilka lat przed ciążą brałam coś na niedoczynność i też mi lekarka powiedziała, że widzimy się za kilka miesięcy, a kolejne recepty. Ja sobie po jakimś czasie sama sprawdziłam poziom tsh i byl ok, to odstawiłam. Później długo nic nie wracało. Tuż przed ciążą natomiast miałam niby w normie, ale ginka powiedziała, ze to nie jest norma dla kobiet, ktore chcą zajść w ciążę. No i mi zbijała lekami, ale jak tylko spadł to od razu kazała odstawić leki i teraz nic nie biorę.

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 29 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata :) Gratulacje jeszcze raz :) Ucałuj Wojtusia :) Zdrówka dla Was :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    agatka przy takiej wadze to chyba muszą zrobić cc więc wykłócaj się - często trzeba postawić konkretnie na swoim i pogrozić im - 4500 to naprawde waga konkretna i tydzień ciąży taki że na co tu czekać..
    Agata92 niech zrobią pomiar głowy dzidzi czy Ci Wogóle przejdzie. I poproś wynik na piśmie. Zaraz sie na cc zdecydują:)

Marzena27, Agata92, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    KasiaKa gratulacje !! ale ekspres :D

Alka będzie dobrze :* mały jest silny chłopak

Fidelissa tak jak wcześniej pisałam mieszkam niedaleko kato, a więc na Śląsku ;p

Agatko powodzenia, oby ten ordynator podjął dobrą decyzję
    Anusia to nie ma bata na spacerek musim sie umówić jak bedzie ładnie:)
    Która jest jeszcze ze Śląska...?

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Ja jestem :) to jest nas już trójka :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Słodkie mamy, dziś w promocji kupiłam mandarynki, mmmm pycha zjadłam właśnie jedną, można czy nie można? :) bo już zbrzydły mi jabłka i gruszki na zmianę
    Podobno mozna 1 na raz:)

Agusia ;), natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Z miłą chęcią, Maga31 pisała, że jest z Gliwic :)

Maga31, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    KasiaKa - serdeczne gratulacje!!! Zazdroszczę pozytywnie tak ekspresowego porodu :) Zdrówka dla Ciebie i Basi!
    miałaś ten sam termin co ja, to może i u mnie w końcu coś ruszy??? ;)

Agata92 - trzymam kciuki by ordynator podjął najlepszą dla Was decyzję!

Pati - Nelcia cdowna, a z łapaniem siuśków u dziewczynek to wiem jaki hardkor, bo siostry co rusz łapały u córek mocz do tych woreczków specjalnych i nie potrafiły złapać...

Karmelek - trzymam kciuki za jutrzejsze cc :)

Fidelissa, anusiaa90 - ja też jestem ze Śląska. Teraz mieszkam w Gliwicach :)

życzę miłego dnia Wszystkim :)
    Maga super:) organizuje grupkę spacerowa:)

Np. Park kosciuszki i kawka w Patiopark:)

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jest z Zagłębia - dokładniej z Będzina :)
    Może się umówimy jak będę w odwiedzinach u teściów hihihhi? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a w którym to szpitalu w Katowicach proponują takie barbarzyńskie zasady rodzenia? że niby jak cie podłączą do ktg to musisz już na leżąco urodzić??? bo jestem ciekawa...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    A w którym szpitalu zamierzałaś rodzić?
    Na Raciborskiej. Mam tam swoją położna, byłam u anestezjolog.
    No szlak mnie trafia....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Ja ma skierowanie na tsh ft3 i ft4 na styczeń. A pierwszy dzien po porodzie zmniejszyć dawkę o polowe z 50mg na 25mg. Zazywam eutyrox.

Lavendula lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ