X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaczk25 ja tez mam mdłości i bym tylko spała.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    misiaczk25 ja tez mam mdłości i bym tylko spała.
    Myślałam że się czymś zatrułam albo na coś zachorowałam ale juz z tydzień tak mam a wcześniej czułąm się super miałam energię a prze te mdłości to jeść nie mogę mimo że chce mi się jeść :( dziwne to wszystko

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że jednak podejmą się cc, bo czuję że psychicznie bym nie dała rady gdyby mi kazali rodzic sn. Trzymajcie kciuki żeby ordynator podjął decyzję o cc.
    Najgorsze jest to że nic nie wiem. Mam nadzieję że niedługo ktoś do mnie zawita i powie jaka jest decyzja.
    Boję się.

misiaczk25, ÓptimusPrime, Agusia ;), lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa teraz patrze, że zaczynam dzisiaj 40 tydz, oby to był już ostatni ;p

misiaczk25, Milaszka, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znow ta okropna zgaga meczy i poty w nocy! Doslownie budze sie mokra w nocy tak ze az sie plamy na koszuli robia :/ mam to juz od dawna, a teraz jeszcze bardziej sie nasililo, moze to ze stresu?

Goplana najwaznejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo! Jak sie okazuje ryzyko jest zawsze bardzo duze przy kazdym porodzie..

Ja trzymam kciuki by teraz juz poszlo calej reszcie bezproblemowo! I najlepiej tak szybko jak u Kaski ;)
    I Cc tez bez komplikacji!

Goplana, sisiiii lubią tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    No mam nadzieję że jednak podejmą się cc, bo czuję że psychicznie bym nie dała rady gdyby mi kazali rodzic sn. Trzymajcie kciuki żeby ordynator podjął decyzję o cc.
    Najgorsze jest to że nic nie wiem. Mam nadzieję że niedługo ktoś do mnie zawita i powie jaka jest decyzja.
    Boję się.
    Trzymam kciuki :)
    Na pewno wszystko będzie dobrze i już niedługo przytulisz Witusia :)

Agata92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 a może Cię jeszcze dzisiaj wezmą jest przed 11 więc jeszcze jest możliwość

Agata92 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mam :) dziękuję :)

misiaczk25 ja też strasznie senna jestem. Mdłości czasem, ale z pewnością mniejszy apetyt niż jeszcze kilka dni temu. Podobno wymioty, biegunki i tego typu rzeczy to mogą byc objawy zbliżającego się porodu. Bo się organizm oczyszcza. Ale ile to może trwać to chyba najstarsi górale nie wiedzą :P

Agata92 myślę, ze przy takiej wadze maluszka nie będą ryzykować sn. Ale jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki! :) Będzie dobrze.. :) Moc Listopadówek jest z Tobą! :)

misiaczk25 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata oby podjęli dobra decyzję i wzięli pod uwagę Twoje samopoczucie przede wszystkim. Duży ten Twój Maluszek, nie mogą Cię przecież zmuszać cholera jasna do naturalnego :/ nie te czasy! trzymam kciuki pisz koniecznie jak tam, oby szybko dali znać, porozmawiali z Tobą, niepewność najtrudniejsza

Co do senności, też ostatnio odczuwam i się nawet przed drzemkami nie bronię, mimo, że nie przepadam spać w ciągu dnia. I odczuwam też od kilku dni spadek apetytu, w sumie to jem na siłę... nie mam smaków na nic szczególnego i tak rozumowo wciskam w siebie różne rzeczy :/

ChciałabymJuż, Agusia ;), Agata92 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 29 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka hmm.. czyli wszystkie zbliżamy sie do porodu ;) Tylko kiedy one nastąpią :P
    Ja się nawet tak na słodkie nie rzucam.. aż dziwne :-/

Marzena27 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 29 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i jeszcze mi się krew z nosa puszcza :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie badał mnie ordynator i powiedział po badaniu " proszę wracać do łóżeczka i zobaczymy co będzie dalej". Nawet sie uśmiechnął. Zobaczymy jaką decyzje podejmie.

Milaszka, natasza82, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Boję się.
    Omg a ja myślałam ze moja jest duża ! A ma prawie pół kg mniej :/ trzymam kciuki za decyzje po Twojej myśli !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:55

Lavendula, Agata92 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 29 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Właśnie badał mnie ordynator i powiedział po badaniu " proszę wracać do łóżeczka i zobaczymy co będzie dalej". Nawet sie uśmiechnął. Zobaczymy jaką decyzje podejmie.

Szkoda gadać, nie ma jak podać konkrety :-/

Agusia ;), Agata92 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamy, dziś w promocji kupiłam mandarynki, mmmm pycha zjadłam właśnie jedną, można czy nie można? :) bo już zbrzydły mi jabłka i gruszki na zmianę

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje, ale fajowo!!! Dobrze, że poród Cię nie wymęczył pod względem przedłużania się :) I witamy Basię na świecie <3 wreszcie zaczęły się rozsypywać mamusie z donoszonymi maluszkami :)

Agata92, no to chyba żarty, żeby Ci teraz cc nie zrobili przy takiej wadze dziecka. Kciuki za pomyślne decyzje lekarzy!

Alka, będzie dobrze, teraz się liczy, żeby malutki trafił na najlepszych lekarzy, którzy będą wiedzieć jak mu pomóc!

Ja dziś byłam w labie, chyba ostatni raz w ciąży. I dobrze ;)

Dziewczyny, fajnie poczytać o tych kupkach maluchów, karmieniu, łapaniu sików :P także nie krępujcie się, temat super i niedługo każda z nas będzie z nim na bieżąco!

Agata92, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wkur....iona

Dzwoniłam do mojej położnej
    I dowiedziałam sie ze od poniedziałku jes nowe zarządzenie w szpitalu cały czas sie leży po ktg w czasie porodu.
    To po co plan porodu i szkola rodzenia ja sie pytam!

Dzwoniłam do mojej lekarki podobno jeszcze nie ma nic na piśmie.
    I ordynator mówi ze ktg co 15 minut.
    Mam to w d....
    Jak nic sie ni zmieni szukam innego szpitala. Jestem zdołowana. Zaraz rodzę a tu takie zmiany...
    Mam ochotę zrobić aferę na pol miasta. A zarządzenie ministra zdrowia dot. Porodów wertykalnych, a szpital przyjezdny matce i dziecku?

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, teraz już wiem co to znaczy zdrętwiałe i opuchnięte dłonie o których pisałyście jakiś czas temu...normalnie w nocy i nad ranem to wogóle jakbym nie miała w nich władania... nawet kołdrę ciężko złapać i przyciągnąć...masakra!

A krocze, spojenie, miednica i krzyż bolą mnie tak, że nawet ciężko mi się przekręcić z boku na bok...

Ehhh.. końcówka nie jest łatwa...

ChciałabymJuż, Maga31, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko92,nie denerwuj sie!Bedzie dobrze!Zawsze mozesz negocjowac!A Twoj Maz jest na miejscu?Moze bedzie potrzebne Jego wsparcie (wiesz,gdyby ord chcial wiesz co...)

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa gratulacje!!! Ale expres:) zazdraszczam:)

u mnie dzisiaj łożysko II/III ponoć norma; zapisały sie regularne silne skurcze ale rozwarcie nie postępuje; już bym chciała ehh...noc fatalna, skurcze przez 4 h a potem ból krzyża - uroczo

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ