X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skopiować trzy trymestry kalendarza ciazy. U mnie opcja wydrukuj do PDF nie działa....
    A to pomocne bedzie przy zdjęciach. Bede wiedziała w którym tyg które zrobione...no i pamiątka....

Czy te które urodziły zaznaczałyście to na kalendarzu belly? Czy wtedy wywala z belly?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:32

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje!
    Ktora nastepna? ;))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a na liście miała podany termin 29.10 :)

natasza82 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do pytania do goplany - jak "wrażenia" po sn - czy drugi raz wybrałabyś tak samo?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja poległam mam zapchany nos i gardło boli:(

Kasia gratulacje:)

Męczyły mnie wczoraj skurcze do 24 i nagle ustały i zasnęłam. Wogóle zaczyna mnie nerka chyba boleć bo mam tam taki ucisk dziwny i czuje jakby mi ktoś igły wbijał...

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jak skopiować trzy trymestry kalendarza ciazy. U mnie opcja wydrukuj do PDF nie działa....
    A to pomocne bedzie przy zdjęciach. Bede wiedziała w którym tyg które zrobione...no i pamiątka....

Czy te które urodziły zaznaczałyście to na kalendarzu belly? Czy wtedy wywala z belly?
    U mnie wyskoczył napis "funkcja jeszcze niedostępna" może jak się zakończy kalendarz to będzie można wydrukować?

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to moze pokaz sie na IP ?

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super tempo! Gratuluję córuni :) I życzę sobie takiego szybkiego porodu :P

Ja do 1 nie spałam.. w końcu jak zasnęłam to już dzięki Bogu do rana dotrwałam (tylko z 1 sikaniem :P). Nerka mnie boli. Tak sama od siebie to raczej nie, ale jak się dotknę w tym miejscu to niestety czuję :-/ Dziś zamierzam w siebie wlać mnóstwo wody, zeby jakoś przepłukać. Kurde Vivianka myślałam, ze jak mi odpuściło jakis czas temu to już doturlam się do końca ciąży bez bólu, a tu proszę :-/ Trzymajcie kciuki, zeby jednak puściło.

Vivianka gratuluję takiego szybkiego dochodzenia do siebie :) I życzę, zebyś już mogła tulić malutką :)

Alka trzymamy kciuki za maleństwo!

Fidelissa ja czytałam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Świetna, nawet notatki porobiłam :D bo książkę musiałam do biblioteki oddać :P

Agusia ja bym się chętnie pisała na ten pdf :P

I witam wszystkich środowo. U mnie dziś już 36+0 :)

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:

Goplana nie zalujesz porodu SN? Jakbys miała drugi raz wybierać to byś postąpiła tak samo?

W ogóle głupia byłam, że chciałam cesarkę na życzenie!
    Urodziłam w 3 godziny od podania oksytocyny, II okres porodu 10 min, bez żadnych obrażeń krocza - na ochronę. Mimo silnej anemii z powodu krwotoku poporodowego, byłam jednak sprawna, mogłam siedzieć normalnie na tyłku bez kółka, i byłam gotowa następnego dnia uciekać ze szpitala :).

Miałam niestety atonię macicy (nie chciała się obkurczyć z jakiegoś powodu), gdybym miała cesarkę, macica pewnie jeszcze gorzej by się zachowała, koleżanka powiedziała, że pewnie zakończyłoby się laparotomią i nawet usunięciem macicy - i miałabym to na własne życzenie!

Edit:
    Ale wierzę też, że można mieć traumę z porodu SN - boli jak sk..., ciągle ktoś coś czegoś od Ciebie wtedy chce - a to ktg, a to bolesne badanie... , dlatego drugi raz też wybrałabym SN, ale tylko z zaufaną położną, która będzie mieć wszystko pod kontrolą i nie dopuści do pielgrzymek medyków do mojej sali porodowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:46

ChciałabymJuż, FK81, sisiiii, lkc, ewelina_d, xpatiiix3, Marzena27, Maga31, Dotty84, mada_lena, Fidelissa, Rybka Nemo, ap1526 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Codziennie mamy tu dobre wiadomosci, super! Oby tak dalej :)

Kaska u ciebie to faktycznie porod marzenie :) zdrowka dla was!

Viv jeszcze raz gratulacje! Fajnie ze tak sobie szybko i swietnie radzisz, mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie! A malutka napewno niedlugo dostaniesz do siebie :)

My po dzisiejszym obchodzie, termin na jutro na goszine 9, wiec prosze trzymac kciuki! :) pewnie az tak wczesnie mnie nie wezma, ale dobrze ze od rana to nie bede sie tak stresowac! (O ile to w ogole mozliwe) pewnie kolejna bezsenna noc przede mna..

Agusia ;), ÓptimusPrime, FK81, Milaszka, izia, lkc, xpatiiix3, natasza82, Marzena27, Maga31, zupaztytki, Dotty84, mada_lena, Fidelissa, AgataP, Rybka Nemo, Madlen222, Ninusia, ap1526 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jak będzie dalej bolało to podjadę na IP na razie leże i się ruszyć nie mogę. Mam tylko butle z sokiem i telefon przy łóżku

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka znaczy lubię to, ze tak szybko poszło i bez większych obrażen :) A nie to o atonii :-/

FK81, Goplana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku no to jutro trzymamy kciuki!!:)

karmelek lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa - Gratulacje!!! :) Wracaj do nas szybko z foteczkami :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    KasiaKa
    Ale szybko:)) każda by tak chciała.

Fajnie sie czyta o tych kupkach i karmieniach....

Opti ja tez czytałam język ńiemowlat teraz czytam super książkę o wychowaniu dzieci po francusku. Pisze amerykańska dziennikarka. " dziecko dzien po dniu" Pameli Druckerman. Świetne polecam.:)))
    Mam juz ja przeczytana po ang jakis czas temu,ale przeszkadza mi forma - ja wole ksiazki bardziej konkretne,naukowe,a tu takie amerykanskie dziennikarskie pitu,pitu o wszystkim i o niczym ;-)Alka,kciuki,zdrowka!
    KasiaKa - cora gigancik w porownaniu do naszych kruszynek!Gratulacje!Zazdroszcze expresu!
    Mamuski-piszcie jak najwiecej o kupkach,pampersach,mlekach itp - ja sie strasznie jaram tym :-)D
    Pati,kciuki za Nelcie!
    Doberek!

ChciałabymJuż, xpatiiix3, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jeśli chcesz podaj maila na forum, jak nie zapraszam na priv :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa gratulacje :) Poród-marzenie :)

Pati,trzymam kciuki za Nelcię.Oby szpital nie był potrzebny.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mam juz ja przeczytana po ang jakis czas temu,ale przeszkadza mi forma - ja wole ksiazki bardziej konkretne,naukowe,a tu takie amerykanskie dziennikarskie pitu,pitu o wszystkim i o niczym ;-)Alka,kciuki,zdrowka!
    KasiaKa - cora gigancik w porownaniu do naszych kruszynek!Gratulacje!Zazdroszcze expresu!
    Mamuski-piszcie jak najwiecej o kupkach,pampersach,mlekach itp - ja sie strasznie jaram tym :-)D
    Pati,kciuki za Nelcie!
    Doberek!

Optimus jak tez najchetniej bym to wszystko już chciała wiedzieć, czytać, z wiarą, że wtedy będę wiedzieć co robić jak się mój maluch urodzi, ale wiem, ze do tej pory i tak zapomnę :D Przygotujcie się więc, że będę i tak o to pytać :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mój mail:
    [email protected]

Nastka wysyłałaś ten wzór podania o macierzyński? Bo nic na mailu nie mam Kochana :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super z rana czytac o takich porodach!!!!! ja tez chce tak !!!! <3
    zdowka duuzo!!! dziewczyny ale macie tempo !!!! :D

tez mam ta ksiazke W Paryżu dzieci nie grymasza :) ale koncze taki poradnik w miedzyczasie i biore sie za ta bo tez slyszalam ze swietna jest ;)

Oby wiecej takich ekspresowych porodow bylo!!!!! no cudowne wiesci z rana :) a mialam taka ciezka noc i tak mi humor poprawilyscie !!!! :D :D

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ