X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skopiować trzy trymestry kalendarza ciazy. U mnie opcja wydrukuj do PDF nie działa....
    A to pomocne bedzie przy zdjęciach. Bede wiedziała w którym tyg które zrobione...no i pamiątka....

Czy te które urodziły zaznaczałyście to na kalendarzu belly? Czy wtedy wywala z belly?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:32

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje!
    Ktora nastepna? ;))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a na liście miała podany termin 29.10 :)

natasza82 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do pytania do goplany - jak "wrażenia" po sn - czy drugi raz wybrałabyś tak samo?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja poległam mam zapchany nos i gardło boli:(

Kasia gratulacje:)

Męczyły mnie wczoraj skurcze do 24 i nagle ustały i zasnęłam. Wogóle zaczyna mnie nerka chyba boleć bo mam tam taki ucisk dziwny i czuje jakby mi ktoś igły wbijał...

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jak skopiować trzy trymestry kalendarza ciazy. U mnie opcja wydrukuj do PDF nie działa....
    A to pomocne bedzie przy zdjęciach. Bede wiedziała w którym tyg które zrobione...no i pamiątka....

Czy te które urodziły zaznaczałyście to na kalendarzu belly? Czy wtedy wywala z belly?
    U mnie wyskoczył napis "funkcja jeszcze niedostępna" może jak się zakończy kalendarz to będzie można wydrukować?

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka to moze pokaz sie na IP ?

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super tempo! Gratuluję córuni :) I życzę sobie takiego szybkiego porodu :P

Ja do 1 nie spałam.. w końcu jak zasnęłam to już dzięki Bogu do rana dotrwałam (tylko z 1 sikaniem :P). Nerka mnie boli. Tak sama od siebie to raczej nie, ale jak się dotknę w tym miejscu to niestety czuję :-/ Dziś zamierzam w siebie wlać mnóstwo wody, zeby jakoś przepłukać. Kurde Vivianka myślałam, ze jak mi odpuściło jakis czas temu to już doturlam się do końca ciąży bez bólu, a tu proszę :-/ Trzymajcie kciuki, zeby jednak puściło.

Vivianka gratuluję takiego szybkiego dochodzenia do siebie :) I życzę, zebyś już mogła tulić malutką :)

Alka trzymamy kciuki za maleństwo!

Fidelissa ja czytałam "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Świetna, nawet notatki porobiłam :D bo książkę musiałam do biblioteki oddać :P

Agusia ja bym się chętnie pisała na ten pdf :P

I witam wszystkich środowo. U mnie dziś już 36+0 :)

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:

Goplana nie zalujesz porodu SN? Jakbys miała drugi raz wybierać to byś postąpiła tak samo?

W ogóle głupia byłam, że chciałam cesarkę na życzenie!
    Urodziłam w 3 godziny od podania oksytocyny, II okres porodu 10 min, bez żadnych obrażeń krocza - na ochronę. Mimo silnej anemii z powodu krwotoku poporodowego, byłam jednak sprawna, mogłam siedzieć normalnie na tyłku bez kółka, i byłam gotowa następnego dnia uciekać ze szpitala :).

Miałam niestety atonię macicy (nie chciała się obkurczyć z jakiegoś powodu), gdybym miała cesarkę, macica pewnie jeszcze gorzej by się zachowała, koleżanka powiedziała, że pewnie zakończyłoby się laparotomią i nawet usunięciem macicy - i miałabym to na własne życzenie!

Edit:
    Ale wierzę też, że można mieć traumę z porodu SN - boli jak sk..., ciągle ktoś coś czegoś od Ciebie wtedy chce - a to ktg, a to bolesne badanie... , dlatego drugi raz też wybrałabym SN, ale tylko z zaufaną położną, która będzie mieć wszystko pod kontrolą i nie dopuści do pielgrzymek medyków do mojej sali porodowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:46

ChciałabymJuż, FK81, sisiiii, lkc, ewelina_d, xpatiiix3, Marzena27, Maga31, Dotty84, mada_lena, Fidelissa, Rybka Nemo, ap1526 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Codziennie mamy tu dobre wiadomosci, super! Oby tak dalej :)

Kaska u ciebie to faktycznie porod marzenie :) zdrowka dla was!

Viv jeszcze raz gratulacje! Fajnie ze tak sobie szybko i swietnie radzisz, mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie! A malutka napewno niedlugo dostaniesz do siebie :)

My po dzisiejszym obchodzie, termin na jutro na goszine 9, wiec prosze trzymac kciuki! :) pewnie az tak wczesnie mnie nie wezma, ale dobrze ze od rana to nie bede sie tak stresowac! (O ile to w ogole mozliwe) pewnie kolejna bezsenna noc przede mna..

Agusia ;), ÓptimusPrime, FK81, Milaszka, izia, lkc, xpatiiix3, natasza82, Marzena27, Maga31, zupaztytki, Dotty84, mada_lena, Fidelissa, AgataP, Rybka Nemo, Madlen222, Ninusia, ap1526 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jak będzie dalej bolało to podjadę na IP na razie leże i się ruszyć nie mogę. Mam tylko butle z sokiem i telefon przy łóżku

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanka znaczy lubię to, ze tak szybko poszło i bez większych obrażen :) A nie to o atonii :-/

FK81, Goplana lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku no to jutro trzymamy kciuki!!:)

karmelek lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa - Gratulacje!!! :) Wracaj do nas szybko z foteczkami :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    KasiaKa
    Ale szybko:)) każda by tak chciała.

Fajnie sie czyta o tych kupkach i karmieniach....

Opti ja tez czytałam język ńiemowlat teraz czytam super książkę o wychowaniu dzieci po francusku. Pisze amerykańska dziennikarka. " dziecko dzien po dniu" Pameli Druckerman. Świetne polecam.:)))
    Mam juz ja przeczytana po ang jakis czas temu,ale przeszkadza mi forma - ja wole ksiazki bardziej konkretne,naukowe,a tu takie amerykanskie dziennikarskie pitu,pitu o wszystkim i o niczym ;-)Alka,kciuki,zdrowka!
    KasiaKa - cora gigancik w porownaniu do naszych kruszynek!Gratulacje!Zazdroszcze expresu!
    Mamuski-piszcie jak najwiecej o kupkach,pampersach,mlekach itp - ja sie strasznie jaram tym :-)D
    Pati,kciuki za Nelcie!
    Doberek!

ChciałabymJuż, xpatiiix3, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jeśli chcesz podaj maila na forum, jak nie zapraszam na priv :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa gratulacje :) Poród-marzenie :)

Pati,trzymam kciuki za Nelcię.Oby szpital nie był potrzebny.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mam juz ja przeczytana po ang jakis czas temu,ale przeszkadza mi forma - ja wole ksiazki bardziej konkretne,naukowe,a tu takie amerykanskie dziennikarskie pitu,pitu o wszystkim i o niczym ;-)Alka,kciuki,zdrowka!
    KasiaKa - cora gigancik w porownaniu do naszych kruszynek!Gratulacje!Zazdroszcze expresu!
    Mamuski-piszcie jak najwiecej o kupkach,pampersach,mlekach itp - ja sie strasznie jaram tym :-)D
    Pati,kciuki za Nelcie!
    Doberek!

Optimus jak tez najchetniej bym to wszystko już chciała wiedzieć, czytać, z wiarą, że wtedy będę wiedzieć co robić jak się mój maluch urodzi, ale wiem, ze do tej pory i tak zapomnę :D Przygotujcie się więc, że będę i tak o to pytać :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 29 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mój mail:
    [email protected]

Nastka wysyłałaś ten wzór podania o macierzyński? Bo nic na mailu nie mam Kochana :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa super z rana czytac o takich porodach!!!!! ja tez chce tak !!!! <3
    zdowka duuzo!!! dziewczyny ale macie tempo !!!! :D

tez mam ta ksiazke W Paryżu dzieci nie grymasza :) ale koncze taki poradnik w miedzyczasie i biore sie za ta bo tez slyszalam ze swietna jest ;)

Oby wiecej takich ekspresowych porodow bylo!!!!! no cudowne wiesci z rana :) a mialam taka ciezka noc i tak mi humor poprawilyscie !!!! :D :D

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ