Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati ja tez przewijam przed karmieniem pozniej jak zaśnie nie.
Kupa jej nie przeszkadza ale jak nasika duzo to w międzyczasie zaczyna sie wiercić i wtedy idzie do wymiany. Rzadko robi kupy podczas karmienia, prędzej siku.
A propo pieluch rossmanowskie babydream u nas odpadaja. Dada sa naprawde przyzwoite ale wygrywają pampers premium care- te biale.
I powiem szczerze chusteczek nie używam prawie w ogole. Duzy wacik, woda i jak duza kupka to odrobina plynu. Po smaruje bepanthenem i pupcia super.
Dobra, czas sie ogarnąć i na zakupy.natasza82, xpatiiix3, Goplana, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Kasiu powodzenia! ale szybciutka akcja, oby poród taki sam :*
Ja prawie nie spałam w nocy, mała była bardzo nisko główką, wpychała się na dół, wierciła, cały czas miałam wrażenie, że zaraz mi wody odejdą (może to schiza moja po ostatnim), dopiero teraz się uspokoiło.
Witamy się z łóżka z kawą i życzymy miłego dniano i rozpakowania tym z przodu kolejki
Pati kciuki za Nelkę &xpatiiix3, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:A wlasnie w Jezyku jest napisane,ze najpierw przewijak,pozniej karmienie,pozniej w razie kupki,przewijanie raz jeszcze
Podobno takie kupki podczas karmienia to u wczesniakow,a u "standardowych" to przez pierwsze 2 tyg,a pozniej luz
No właśnie w przypadku mojego synka, to zawsze jest to "w razie czego", i to największe uderzenie na pieluchę
, więc i tak jestem wyrodna, bo darowałam sobie przewijanie przed - z lenistwa i oszczędności pieluch
.
A propos pieluch - ja serdecznie polecam Huggies newborn - przetestowałam kilka rodzajów jeszcze w szpitalu, bo dostałam kilka reklamówek zarówno w szpitalu jak i SR i moim zdaniem są najlepsze dla takich nowo narodzonych osesków, chociażby ze względu na rozmiar i wycięcie na pępek. Pampers premium o mało nie pozbawił Młodego przedwcześnie kikuta pępowiny - a zapinała akurat doświadczona położna, że nie to że ja - żółtodziób, choć myślę, że w dalszej perspektywie, wybiorę właśnie te premium.
W Polsce małych Huggiesków już nie m (mąż przywiózł z delegacji), ale niektóre z Was mogą je śmiało dostać, myślę że warto wtedy spróbować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:10
-
Goplana co do huggiesow potwierdzam są zajebiste nie tylko male ale i duże
no i tak samo Madalenka białe pampersa tez super my na rozm. 0 lecimy ostatnia paczkę i przejdziemy na rozm. 1 ,bo 0 ma 30szt a 1 mają 43 i taka sama cena za jedna paczke, a na szczęście juz sie tak nie topi w jedynkach chociaż dalej okrecam ja tym pampersem ale zerowki są idealne juz wiec pora przejść
mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dzień dobry brzuszki
właśnie wróciłam z labo, odebrałam wyniki, na szczęście wszytsko prawidłowe, mocz, krew i badania cukrzycowe ufff
zjadłam śniadanko i lecę Was nadrabiać
Madlen222, Marzena27, natasza82, lkc, Amnezja, Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
Hej. Dziękuję bardzo. U małego wygląda ok wszystko, ale nie możemy go nawet dotknąć. Nic nie dochodzi. V lekarze się dziwią. Dziś będę wiedziała czy przetransportuja go do łodzi czy do warszawy bo muszą sprawdzić jaka to choroba. .. ale obojętnie co by nie było to wszystko przetrwamy
izia, Marzena27, mada_lena, Agusia ;), Milaszka, sisiiii, KUNIAK, Fidelissa, ChciałabymJuż, lkc, Goplana, karmelek, ÓptimusPrime, e_v_e, Amnezja, anusiaa90, Lafar_ra, misiaczk25, Maga31, zupaztytki, Isia14, Mamadomina, Evik, Rybka Nemo, blue00, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Wiecie ile rodziłam? Na stole zaczęłam przeć o 7 bo byla zmiana poloznych,a Baśka przyszła na świat o 7.20. Ma 3550g i 56cm. Jezu,jak się cieszę!
Marzena27, Ninusia, eforts, mada_lena, Agusia ;), izia, ewelina_d, Milaszka, xpatiiix3, nata1987, sisiiii, natasza82, Lavendula, Dotty84, FK81, Fidelissa, Paju, lkc, maaartinka, karmelek, ÓptimusPrime, e_v_e, Strupka, Amnezja, Agata92, anusiaa90, Lafar_ra, madlen1705, misiaczk25, Maga31, zupaztytki, Isia14, Mamadomina, Rybka Nemo, blue00, AgataP, Madlen222, sylvi lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Nie czytalam Opti i na razie nie przeczytam, po pierwsze nie mam dostępu do polskich książek a po drugie od momentu zajścia w ciążę mam problem z koncentracja, nie mogę się skupic
Madlen mam tą książkę na mailu, mogę przesłać w pdfieChciałabymJuż, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
KasiaKa wrote:Wiecie ile rodziłam? Na stole zaczęłam przeć o 7 bo byla zmiana poloznych,a Baśka przyszła na świat o 7.20. Ma 3550g i 56cm. Jezu,jak się cieszę!
Kasia ale cudownie!!!! gratulacje ogromne i zdrówka dla Was! ahh każda z nas o takim porodzie marzy ^^
Alka fajnie, że się odzywasz, daj znać gdzie będziecie i co dalej z Malutkim, dobrze, że złamania nie dochodzą, trzymajcie się ciepło! -
anusiaa90 wrote:Pati biedna ta Nelcia... mam nadzieje, że szybko unormują się jej te wyniki
Viv gratulacje i powodzenia przy pionizacji :*
Goplanko fajnie, że się odezwałaśteraz możecie na spokojnie się sobą cieszyć, ach zazdroszczę :*
Fidelissa ja jestem z okolic Katowic ;p ale nie rodzę tam tylko w moim szpitalu
A mieszkasz na Śląsku? Bo cos mi sie wydaje, ze nie? -
Kasiaka super, ze już po wszystkim , jej zazdroszczę Ci takiego porodu (oczywiście pozytywnie) odpoczywajcie i czekamy na foty
Patii na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Nelkę
VIV super, że miałaś fajną położną, pewnie dziś zobaczysz się z Amelką
Santocha coś czuje, że nasi synkowie pobiją rekord wagi hihi mój też rośnie w takim tempie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:50
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Mamulki...
zaczęłam pisać ... Kasiu, szybkiego i lekkiego porodu, a tu patrzę ..jesteś już po... ale superowo
Kolejne Mamulki się rozpakowały,,,, Nata, Viv - gratulacje
Pati, słodziutka ta Twoja Kruszynka.... aha, będzie dobrze,trzymam kciuki za Nelcie!
Goplana super, że jesteście już w domku, a Twój Synuś cudowny!
U mnie dzień zaczął się okropnie...obudził mnie krwotok z nosa... ;/ już się przyzwyczaiłam do tego...ale żeby tak z samego rana??
szybciutko do łazienki a tam co?? opryszczka na ustach..... szlak .. i to na końcówce ciążyxpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość