X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez przewijam przed karmieniem pozniej jak zaśnie nie.
    Kupa jej nie przeszkadza ale jak nasika duzo to w międzyczasie zaczyna sie wiercić i wtedy idzie do wymiany. Rzadko robi kupy podczas karmienia, prędzej siku.
    A propo pieluch rossmanowskie babydream u nas odpadaja. Dada sa naprawde przyzwoite ale wygrywają pampers premium care- te biale.
    I powiem szczerze chusteczek nie używam prawie w ogole. Duzy wacik, woda i jak duza kupka to odrobina plynu. Po smaruje bepanthenem i pupcia super.
    Dobra, czas sie ogarnąć i na zakupy.

natasza82, xpatiiix3, Goplana, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powodzenia!

relgh3714vlmssyj.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu powodzenia! ale szybciutka akcja, oby poród taki sam :*

Ja prawie nie spałam w nocy, mała była bardzo nisko główką, wpychała się na dół, wierciła, cały czas miałam wrażenie, że zaraz mi wody odejdą (może to schiza moja po ostatnim), dopiero teraz się uspokoiło.

Witamy się z łóżka z kawą i życzymy miłego dnia :) no i rozpakowania tym z przodu kolejki :)
    Pati kciuki za Nelkę &

xpatiiix3, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    A wlasnie w Jezyku jest napisane,ze najpierw przewijak,pozniej karmienie,pozniej w razie kupki,przewijanie raz jeszcze :-) :-) :-)
    Podobno takie kupki podczas karmienia to u wczesniakow,a u "standardowych" to przez pierwsze 2 tyg,a pozniej luz :-)

No właśnie w przypadku mojego synka, to zawsze jest to "w razie czego" :D, i to największe uderzenie na pieluchę :) :), więc i tak jestem wyrodna, bo darowałam sobie przewijanie przed - z lenistwa i oszczędności pieluch :).

A propos pieluch - ja serdecznie polecam Huggies newborn - przetestowałam kilka rodzajów jeszcze w szpitalu, bo dostałam kilka reklamówek zarówno w szpitalu jak i SR i moim zdaniem są najlepsze dla takich nowo narodzonych osesków, chociażby ze względu na rozmiar i wycięcie na pępek. Pampers premium o mało nie pozbawił Młodego przedwcześnie kikuta pępowiny - a zapinała akurat doświadczona położna, że nie to że ja - żółtodziób :) :), choć myślę, że w dalszej perspektywie, wybiorę właśnie te premium.
    W Polsce małych Huggiesków już nie m (mąż przywiózł z delegacji), ale niektóre z Was mogą je śmiało dostać :), myślę że warto wtedy spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:10

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo :)
    Powodzenia KasiaKa - byle jak najmniej skurczów do celu :)

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - powodzenia :)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

czekamy na wieści

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana co do huggiesow potwierdzam są zajebiste nie tylko male ale i duże ;) no i tak samo Madalenka białe pampersa tez super my na rozm. 0 lecimy ostatnia paczkę i przejdziemy na rozm. 1 ,bo 0 ma 30szt a 1 mają 43 i taka sama cena za jedna paczke, a na szczęście juz sie tak nie topi w jedynkach chociaż dalej okrecam ja tym pampersem ale zerowki są idealne juz wiec pora przejść ;)

mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zacząć dzien o wiadomości że któraś rodzi :) KasiaK powodzenia !!!

d69canli3gjdxceq.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy pampers premium care, w szpitalu tez tych używają, jak dla mnie super. Ale jak dzieci będą starsze i wykańcza zapas tych co zrobiłam to faktycznie spróbuję tych huggies, a e tańsze od pampers?

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuszki :) właśnie wróciłam z labo, odebrałam wyniki, na szczęście wszytsko prawidłowe, mocz, krew i badania cukrzycowe ufff :) zjadłam śniadanko i lecę Was nadrabiać :)

Madlen222, Marzena27, natasza82, lkc, Amnezja, Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w połogu czy Wy też tak się pocicie w nocy? Ja ogromnie, co rano budzę się mokra, a w domu zimno...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u mnie trzeci dzień czysciutko juz nic nie ma same wkładki i co dziwne wczoraj miałam ovu.. ;o śluz płodny i bol lewego jajnika z prawego malutka wywędrowała ;) a u Ciebie Madlen od hormonów potliwość.. ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziękuję bardzo. U małego wygląda ok wszystko, ale nie możemy go nawet dotknąć. Nic nie dochodzi. V lekarze się dziwią. Dziś będę wiedziała czy przetransportuja go do łodzi czy do warszawy bo muszą sprawdzić jaka to choroba. .. ale obojętnie co by nie było to wszystko przetrwamy

izia, Marzena27, mada_lena, Agusia ;), Milaszka, sisiiii, KUNIAK, Fidelissa, ChciałabymJuż, lkc, Goplana, karmelek, ÓptimusPrime, e_v_e, Amnezja, anusiaa90, Lafar_ra, misiaczk25, Maga31, zupaztytki, Isia14, Mamadomina, Evik, Rybka Nemo, blue00, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile rodziłam? Na stole zaczęłam przeć o 7 bo byla zmiana poloznych,a Baśka przyszła na świat o 7.20. Ma 3550g i 56cm. Jezu,jak się cieszę!

Marzena27, Ninusia, eforts, mada_lena, Agusia ;), izia, ewelina_d, Milaszka, xpatiiix3, nata1987, sisiiii, natasza82, Lavendula, Dotty84, FK81, Fidelissa, Paju, lkc, maaartinka, karmelek, ÓptimusPrime, e_v_e, Strupka, Amnezja, Agata92, anusiaa90, Lafar_ra, madlen1705, misiaczk25, Maga31, zupaztytki, Isia14, Mamadomina, Rybka Nemo, blue00, AgataP, Madlen222, sylvi lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Nie czytalam Opti i na razie nie przeczytam, po pierwsze nie mam dostępu do polskich książek a po drugie od momentu zajścia w ciążę mam problem z koncentracja, nie mogę się skupic

Madlen mam tą książkę na mailu, mogę przesłać w pdfie :)

ChciałabymJuż, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Wiecie ile rodziłam? Na stole zaczęłam przeć o 7 bo byla zmiana poloznych,a Baśka przyszła na świat o 7.20. Ma 3550g i 56cm. Jezu,jak się cieszę!

Kasia ale cudownie!!!! gratulacje ogromne i zdrówka dla Was! ahh każda z nas o takim porodzie marzy ^^
    Alka fajnie, że się odzywasz, daj znać gdzie będziecie i co dalej z Malutkim, dobrze, że złamania nie dochodzą, trzymajcie się ciepło!

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku. Wcinam śniadanko.
    Budzę sie. Miałam jakś koszmar. Dobrze, ze mnie mąż obudził ...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Pati biedna ta Nelcia... mam nadzieje, że szybko unormują się jej te wyniki

Viv gratulacje i powodzenia przy pionizacji :*

Goplanko fajnie, że się odezwałaś :) teraz możecie na spokojnie się sobą cieszyć, ach zazdroszczę :*

Fidelissa ja jestem z okolic Katowic ;p ale nie rodzę tam tylko w moim szpitalu
    Chociaż jedna:)
    A mieszkasz na Śląsku? Bo cos mi sie wydaje, ze nie?

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaka super, ze już po wszystkim , jej zazdroszczę Ci takiego porodu (oczywiście pozytywnie) odpoczywajcie i czekamy na foty :)

Patii na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Nelkę :)

VIV super, że miałaś fajną położną, pewnie dziś zobaczysz się z Amelką :)

Santocha coś czuje, że nasi synkowie pobiją rekord wagi hihi mój też rośnie w takim tempie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:50

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamulki...
    zaczęłam pisać ... Kasiu, szybkiego i lekkiego porodu, a tu patrzę ..jesteś już po... ale superowo :)

Kolejne Mamulki się rozpakowały,,,, Nata, Viv - gratulacje :)

Pati, słodziutka ta Twoja Kruszynka.... aha, będzie dobrze,trzymam kciuki za Nelcie!

Goplana super, że jesteście już w domku, a Twój Synuś cudowny!

U mnie dzień zaczął się okropnie... :( obudził mnie krwotok z nosa... ;/ już się przyzwyczaiłam do tego...ale żeby tak z samego rana??
    szybciutko do łazienki a tam co?? opryszczka na ustach..... szlak .. i to na końcówce ciąży :(

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ