Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Póki co mam schemat 20 min karmienia, przewijanie i następne 20min karmienia, schodzi mi się na to godzina. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale na pewno daje mało czasu na cokolwiek innego
. Ale za to mały szybko przybiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:55
lkc, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:Masakra, niby Lena się już najadla i ze niby śpiąca a ja wiem ze nie i jak tylko dołożę ja do łóżeczka to będzie chciała znowu jeść, ech... nie lubię takich akcji.
a to jedyny sposob,by Cie czuc?
-
nick nieaktualny
-
Madlen a dajesz im smoczki?
Moze po karmieniu warto dac taki na uspokojenie.. jak juz sa najedzone.. jesli oczywiscie tolerujesz smoczki..
Opti niezly sen..Madlen222 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualny
-
ÓptimusPrime wrote:Myslalam,ze najpierw sie przewija,a pozniej sie karmi,by byl nieprzerywalny proces...
Ale co ja wiem..i nie mam serca odstawiać go na leżakowanie z pełną pieluchą
. Po przewijaniu, wiadomo rozbudzi się to chce nadal jeść
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:56
Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
No jakbym zgadla. Lena w lozeczku i raptem głodna. ..hihi.
pewnie po części masz rację Opti, chcą bliskości ale druga sprawa ze one lubią bardzo jeść. Co do przewijania to masz rację, najpierw change diaper a potem jedzonko, ałez Lena to jest tak ze i przed i po bo ona ciągle kupka.
ikc one po jedzeniu nie chcą smoczkow, wypluwaja. A nie mam nic przeciwko smoczkom, wręcz przeciwnie. Położne mówiły ze kształtują odruch ssania i zapobiegają bezdechom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:13
-
Goplana wrote:mnie tego tez nikt nie uczył, polozna mowila aby karmic min 20 min z jednej piersi , a potem niech dojada z drugiej. Ja tez najchetniej przewinelabym i uspila cycem, ale podczas karmienia tylko slysze jak kupa leci
i nie mam serca odstawiac go na lezakowanie z pelna pielucha
. Po przewijaniu , wiadomo rozbudzi sie to chce nadal jesc
.
Skad ja to znam. Hahalkc, Goplana lubią tę wiadomość
-
Swoją drogą temat kupek jest najbardziej popularny wśród mamusiek. Tylko czekać aż się wszystkie rozpakuja. ..będzie na forum jedna wielka kupa☺
lkc, ÓptimusPrime, Goplana, Rybka Nemo, Marzena27, Lavendula, sisiiii, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Amnezja, Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA czytalas Jezyk Niemowlat?Tam w sumie opisane jest jak nalezy karmic,o klopotach podczas karmienia z kupka tez.Teraz mam za daleko poszukac ksiazke,a tabelki mam w szafie w sypialni,wiec nie spojrze,ale jak masz pod reka to w rozdziale o karmieniu fajnie opisane jest
Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Goplana i inne mamuśki karmiące macie tak, że automatycznie po przystąpieniu dziecka do piersi chce Wam się pić? Ja tak mam. Mąż zawsze wieczorem robi mi cały termos herbaty żebym miała do karmienia.
Madlen222, Goplana, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:Swoją drogą temat kupek jest najbardziej popularny wśród mamusiek. Tylko czekać aż się wszystkie rozpakuja. ..będzie na forum jedna wielka kupa☺
A wlasnie w Jezyku jest napisane,ze najpierw przewijak,pozniej karmienie,pozniej w razie kupki,przewijanie raz jeszcze
Podobno takie kupki podczas karmienia to u wczesniakow,a u "standardowych" to przez pierwsze 2 tyg,a pozniej luz
Z koncentracja u mnie identyko,MadlenJak cos na luzie,gdzie nie musze myslec -spoko,ale jak cos konkretnego-zasypiam,badz czytam jak baran 10razy i nie wiem,co jest grane
Podobno po ciazy wraca do normyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:14
Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Goplana i inne mamuśki karmiące macie tak, że automatycznie po przystąpieniu dziecka do piersi chce Wam się pić? Ja tak mam. Mąż zawsze wieczorem robi mi cały termos herbaty żebym miała do karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:18
Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość