X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Opti a co Ci sie śniło?
    Jakis psychopata-morderca,kt mnie porwal :-/
    bzdety...ale juz nie moge spac

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co mam schemat 20 min karmienia, przewijanie i następne 20min karmienia, schodzi mi się na to godzina. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale na pewno daje mało czasu na cokolwiek innego :) :). Ale za to mały szybko przybiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:55

lkc, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Jakis psychopata-morderca,kt mnie porwal :-/
    bzdety...ale juz nie moge spac

Bidulka

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Masakra, niby Lena się już najadla i ze niby śpiąca a ja wiem ze nie i jak tylko dołożę ja do łóżeczka to będzie chciała znowu jeść, ech... nie lubię takich akcji.
    Moze sa najedzone,tylko chca bliskosci z Toba,bo musza sie dzielic :-D a to jedyny sposob,by Cie czuc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam,ze najpierw sie przewija,a pozniej sie karmi,by byl nieprzerywalny proces...
    Ale co ja wiem..;-)

lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a dajesz im smoczki?
    Moze po karmieniu warto dac taki na uspokojenie.. jak juz sa najedzone.. jesli oczywiscie tolerujesz smoczki..
    Opti niezly sen..

Madlen222 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sny,bo juz wariuje z tym brzuchem!Mam tak wielki,nic mi sie nie obniza,Mlodemu jest megawygodnie sie rozpychac w nim :-) Chyba bedzie mieszkal w nim do grudnia :-/

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Myslalam,ze najpierw sie przewija,a pozniej sie karmi,by byl nieprzerywalny proces...
    Ale co ja wiem..;-)
    Mnie tego tez nikt nie uczył, położna mówiła aby karmić min 20 min z jednej piersi , a potem niech dojada z drugiej. Ja tez najchętniej przewinęłabym i uśpiła cycem, ale podczas karmienia tylko słyszę jak kupa leci ;) i nie mam serca odstawiać go na leżakowanie z pełną pieluchą :) . Po przewijaniu, wiadomo rozbudzi się to chce nadal jeść :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:56

Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakbym zgadla. Lena w lozeczku i raptem głodna. ..hihi.
    pewnie po części masz rację Opti, chcą bliskości ale druga sprawa ze one lubią bardzo jeść. Co do przewijania to masz rację, najpierw change diaper a potem jedzonko, ałez Lena to jest tak ze i przed i po bo ona ciągle kupka.
    ikc one po jedzeniu nie chcą smoczkow, wypluwaja. A nie mam nic przeciwko smoczkom, wręcz przeciwnie. Położne mówiły ze kształtują odruch ssania i zapobiegają bezdechom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:13

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    mnie tego tez nikt nie uczył, polozna mowila aby karmic min 20 min z jednej piersi , a potem niech dojada z drugiej. Ja tez najchetniej przewinelabym i uspila cycem, ale podczas karmienia tylko slysze jak kupa leci ;) i nie mam serca odstawiac go na lezakowanie z pelna pielucha :) . Po przewijaniu , wiadomo rozbudzi sie to chce nadal jesc :).

Skad ja to znam. Haha

lkc, Goplana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą temat kupek jest najbardziej popularny wśród mamusiek. Tylko czekać aż się wszystkie rozpakuja. ..będzie na forum jedna wielka kupa☺

lkc, ÓptimusPrime, Goplana, Rybka Nemo, Marzena27, Lavendula, sisiiii, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Amnezja, Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytalas Jezyk Niemowlat?Tam w sumie opisane jest jak nalezy karmic,o klopotach podczas karmienia z kupka tez.Teraz mam za daleko poszukac ksiazke,a tabelki mam w szafie w sypialni,wiec nie spojrze,ale jak masz pod reka to w rozdziale o karmieniu fajnie opisane jest :-)

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja... niezle te wasze Zarloczki. Ale i tak l lepiej niz z niejadkami...

• Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana i inne mamuśki karmiące macie tak, że automatycznie po przystąpieniu dziecka do piersi chce Wam się pić? Ja tak mam. Mąż zawsze wieczorem robi mi cały termos herbaty żebym miała do karmienia.

lkc, ap1526 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Panna wlasnie się obudzila:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytalam Opti i na razie nie przeczytam, po pierwsze nie mam dostępu do polskich książek a po drugie od momentu zajścia w ciążę mam problem z koncentracja, nie mogę się skupic

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Goplana i inne mamuśki karmiące macie tak, że automatycznie po przystąpieniu dziecka do piersi chce Wam się pić? Ja tak mam. Mąż zawsze wieczorem robi mi cały termos herbaty żebym miała do karmienia.
    Podobno to zupelnie normalne.

Madlen222, Goplana, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Swoją drogą temat kupek jest najbardziej popularny wśród mamusiek. Tylko czekać aż się wszystkie rozpakuja. ..będzie na forum jedna wielka kupa☺
    No nie jedna wielka,a rozne wielkosci i odcienie :-D
    A wlasnie w Jezyku jest napisane,ze najpierw przewijak,pozniej karmienie,pozniej w razie kupki,przewijanie raz jeszcze :-) :-) :-)
    Podobno takie kupki podczas karmienia to u wczesniakow,a u "standardowych" to przez pierwsze 2 tyg,a pozniej luz :-)

Z koncentracja u mnie identyko,Madlen :-) Jak cos na luzie,gdzie nie musze myslec -spoko,ale jak cos konkretnego-zasypiam,badz czytam jak baran 10razy i nie wiem,co jest grane :-D

Podobno po ciazy wraca do normy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:14

Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dalej spać kochane. Dzięki za towarzystwo podczas karmienia.

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    haha, ja mam przy łóżku 2 butelki wody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 05:18

Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ