X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,patrze na Nelcie i widze miniaturke Ciebie ;-)
    No akrobatka i kombinatorka z Niej :-) ale my juz to wiemy po tych akcjach przedporodowych :-D

xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He co nie ;) od poczatku pokazywała jaka łobuziara a ja coś czuje ,ze lepszy ancymonek niż Marcelu z Niej bedzie ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez bede trzymac kciuki jutro za Was.
    Leze w lozku i jem rzodkiewki...;))
    Dzisiaj znow moj glupi pecherz zastrajkowal..ale juz jest lepiej. Moja kruszynka faktycznie jest malenka bo przemieszcza sie we mnie jak tylko chce. Teraz rozciaga mnie na boki.. czuc to wyraznie jak cholera. Może w końcu się namysli i wyladuje glowka w dol bo pora najwyzsza..
    Nie chce cesarki ; (

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lambada haha

Goplana jak słodko :) fajnie, że już w domku

ja full serwis kupowy w matce polce przeszłam, lewatywka była, w jakims kurna składziku mi robiła babeczka, niefajne to, ale jak kogoś samo łapie to chyba się automatycznie czyści bez tych zabiegów, a po porodzie czopek, bo nie mogłam się załatwić, żebym wiedziała, że te czopki takie cudo to bym wcześniej wołała
    i fakt cegły z belli jedynie, ściskamy nóżkami i chodzimy jak półżywe kaczuszki wszystkie :D
    znak rozpoznawczy
    ciąża i poród to jednak człowieka sponiewierać potrafią
    oddział poporodowy wyglądał jak na halloween hehe
    takie łaziły jak z filmu ring :)
    wow no nie wierzę, że Juli tel ukradli, co za ....

Pati jakie Niunia ma oczyska wyraźne i mądre

u nas się szło do przychodni wypełniało deklarację wpisywało nazwisko lekarza, ale później i tak nas przyjmował kto akurat był, zazwyczaj nie robili problemów i przyjmowali z marszu, o szczepieniach przypominali, wpisywali kiedy mniej więcej kolejne ale listów nikt nie słał i nie dzwonił w tej sprawie, wizyty domowe niby były, ale jak dzwoniłam to mówili, że lekarz zajęty bardzo, pacjentów ma i lepiej żebym w taxi wsiadła i przyjechała, a co do nagłych wypadków mieliśmy medax bodaj, taka doraźna pomoc świąteczna, ale nie byliśmy nigdy, za to na pogotowiu tak
    wszystko free póki nie idziesz prywatnie

w tamtej ciąży miałam wstręt tylko do rzodkiewek heh, przypomniałaś mi :) teraz bym pojadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 00:01

ÓptimusPrime, lkc, xpatiiix3, FK81, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynie co, (bo zmienialiśmy przychodnię) warto truć tyłek żeby kartę szczepień wysłali do nowego lekarza, adres podać dokładny, bo jak przyszło u nas do szczepień to się okazało, że mimo iż zgłaszałam ktoś zaniedbał i czekaliśmy, termin przesuwali

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pionizacji. Najgorsze mldosci po ogolnym bo szarpie brzuch. Fajna położna pomaga. Aby juz malej nie dali bo mam spac a ja nie mogę ho myślę o niej. Mam nadzieję że codziennie będzie lepiej.
    Madalena dziękuję za rady wdech i wydech pomagają :)

ap1526, ChciałabymJuż, Madlen222, lkc, mada_lena, xpatiiix3, natasza82, Marzena27, sisiiii, Ninusia, Agusia ;), Fidelissa, karmelek, anusiaa90, Lafar_ra, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do tych szczepionek, http://marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/ artykul potwierdzajacy ze rtec powoduje autyzm u dzieci. Niestety prawfa znam chlopca z autyzmem, u ktorego autentycznie wywolalo szczepienie.... Wiec trzeba sprawdzac sklad szczepionek i unikac tych z tiomersalem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 00:27

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka super że sie tam troszczą o was. Na pewno z dnia na dzień będzie coraz lepiej:-)

A powiedzcie mi dziewczyny czy orientujecie się czy można zapisać dziecko prywatnie do jakiejś przychodni z takim pakietem żeby pediatra do małego przyjeżdżał w razie czego w dzień i w nocy? Bo jak się opiekowałam jednym małym jakieś 7 lat temu to jego mama miała taką kartę z nr tel. I nr klienta. Wystarczyło podać i przyjeżdżali do małego bez względu na porę. Takie jakby ubezpieczenie na dziecko. Matka pracowała w jakimś szpitalu ale to chyba miała prywatnie. Tylko nie pamiętam co to było. A ułatwienie duże bo nie trzeba jeździć z dzieckiem jak chore i czekać w kolejkach.

Viviana lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Wracajac do tych szczepionek, http://marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/ artykul potwierdzajacy ze rtec powoduje autyzm u dzieci. Niestety prawfa znam chlopca z autyzmem, u ktorego autentycznie wywolalo szczepienie.... Wiec trzeba sprawdzac sklad szczepionek i unikac tych z tiomersalem.

kurcze dobrze wiedzieć co dokładnie w tych szczepionkach jest nie tak. Ja kupiłam ten engerix bo położna mówiła ze lepsza ale nie wiedziałam dlaczego. Po prostu zaufałam. Teraz przynajmniej wiem co sprawdzać.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza leee... zawsze urozmaicam sobie czas podczas karmienia czytając Was a tu dziś nie ma co czytać

ÓptimusPrime, ap1526, Marzena27 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka karmisz? Ja właśnie karmie Julka, zaraz zabieram się za Lenke. Zauważyłam że moje cwane dzieci lubią przy piersi przebywać bardzo, nawet jak juz nie jedzą to trzymają skutek w buzi a jak chce wyjąć to raptem zaczynają ssać, małe cwaniaczki.

ÓptimusPrime, Goplana, lkc, ap1526, mada_lena, natasza82, Lavendula, sisiiii, Agusia ;), Fidelissa, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, no ja tez karmię właśnie :)

Madlen222, ap1526, natasza82, Marzena27, Lavendula, sisiiii, Agusia ;), Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - i mój cwaniaczek przysnął, a mój szalony cycek zalał mu kolejną czapkę i wszystko dookoła łącznie z moim ubraniem :) na chwilę się zagapić nie można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 04:22

Madlen222, Fidelissa, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakis porabany koszmar sie snil...straszny byl.
    jak sie obudzilam,to moje Dzieciatko w brzuchu strasznie rozpychalo sie,az niefajnie...teraz nie moge sie polozyc,bo zaczyna bolesnie wiercic sie...
    Kochane Dzieciatko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplano,jak Ci tak leci z piersi,nie odciagasz do ulgi i nie przechowujesz pokarmu?

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co zrezygnowałam z laktatora, mały na szczęście jest takim regularnym głodomorem ze wystarcza mi przystawianie go co 2-3 godziny, a ponieważ liczymy od początku karmienia, to pomiędzy jednym opróżnianiem a drugim wychodzi właściwie 1,5 do max 2 godzin. :) Teraz się boje laktatorow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:54

ÓptimusPrime, lkc, sisiiii, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna,to nie pospisz i nie wypoczniesz sobie :-)
    Wspolczuje!

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha. Ja mimo że karmie piersią to i odciagam, w innym przypadku chyba by mi cycki eksplodowaly. Tak w ogóle to stwierdzam, że te wkładki laktacyjne to gówna jest, jak np. W nocy zmieniam pozycję to wkładki nie i takim oto sposobem sutek ucieka poza wkładkę i koszula mokra. Masakra.
    Goplana do kiedy zamierzasz karmić piersią?
    Jak długo Twój synek je jednorazowo? No i co ile wstajesz do niego?

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti a co Ci sie śniło?

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, niby Lena się już najadla i ze niby śpiąca a ja wiem ze nie i jak tylko dołożę ja do łóżeczka to będzie chciała znowu jeść, ech... nie lubię takich akcji.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ