Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A swoją drogą to w przypadku Agaty ordynator jest niezły po co ma podejmowac decyzję skoro może pozbyć się problemu wypisując pacjentkę do domu. Masakra co się dzieje.
U mnie piękne słoneczko, w końcu bo od soboty to tylko mgła.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Mag.1990 wrote:Pytanko mam - mialyscie/macie może wysypke na brzuchu?
Nie dość że już cały w rozstepach się zrobił to i wysypka mi dziś jakaś wyszła.
Mag a nie zmieniałaś ostatnio kremu na rozstępy itp.?? Ja jak zaczęłam się smarować na początku dostałam wysypki, ale zmieniłam na Pharmaceris i wszystko znikło i nie ma rozstępów -
Witam - nareszcie Was nadrobiłam
Madlen - bliźniaki = słodziaki, widać, ze charakterneNoski mają takie same, włosami się różnią
Karol - gratuluję szybkiego i sprawnego porodu! (Jestem pod wrażeniem - czyli jednak w pierwszej ciąży da się tak szybko?) Zdrowia dla Ciebie i córci!
Karmelek - trzymam kciuki za cc - pewnie już jesteś po
Viv - najważniejsze, ze jesteście pod dobra opieką, zobaczysz - Amelka da sobie radę (sama jestem dzieckiem dogrzewanym w inkubatorze
santoocha, rybka - olejcie te teściowe z takimi tekstami...wrrr...
Agata92 - dobrze, ze jedziesz do szpitala, gdzie Twój gin pracuje
madalenka - ale masz słodką córeczkę - usteczka do zacałowania!
Mi się włączył tryb wicia gniazda - pralka właśnie skończyła swoją pracę - wyprałam pościel i poduszkę wałek który chcę wziąć do szpitalaZaraz włączam odkurzacz
co do magnezu to ja biorę aspargin na skurcze łydek i być może dlatego nie miałam jeszcze skurczy przepowiadających..., ale jak pytałam mego gina czy mam go odstawić, to stwierdził, że skurczy i akcji porodowej ten lek mi nie opóźni, więc biorę dalej...
Ja piorę ciuszki w balsamie Lovela (mam jeszcze proszek Jelp w zapasie), ale żadnego płynu do płukania nie używam...
Dobra - idę wieszać pranie, póki słońce świeciAgusia ;), mada_lena, santoocha, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
A propos magnezu, to ja odstawiłam kilka dni temu zupełnie, na razie skurczy łydek nie mam.
Od dziś włączyłam no-spę, niech się szyjka zluzuje, po co ma taka spięta być
Ja ciuszki piorę w dzidziusiu w balsamie albo w proszku. A ostatnio zdarzyło mi się wrzucić jakieś 3 ciuszki kupione w lumpku razem z naszymi rzeczami i prałam w normalnym proszku, tylko do płukania wlałam Jelpa. -
Mój mąż też ma syndrom wicia gniazda, i to chyba silniejszy ode mnie
Mi się jakoś od miesiąca nie chce nawet rozpakować i przetestować niani elektronicznej i laktatora.
A ten od wczoraj sprząta, układa, porządkuje... tyle że w gabinecie a nie w domulkc, Maga31, mada_lena, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Agusia krem od początku mam ten sam - rozstępy zaczęły się pojawiać jakieś 2 tyg temu, ale w tempie szalonym, a dziś ta wysypka.
Agusia ;) wrote:Mag a nie zmieniałaś ostatnio kremu na rozstępy itp.?? Ja jak zaczęłam się smarować na początku dostałam wysypki, ale zmieniłam na Pharmaceris i wszystko znikło i nie ma rozstępów -
Mam pytanie czy któreś z Was które robiły masaż krocza i rodziły SN potwierdzają, ze to pomaga?..
Bo ja właśnie mogę podobno zacząć. I chce wysłać mojego po cis do smarowania tylko nie wiem po co konkretnie....?
Olej z oliwek? Jojoba? Arganowy? Weleda kosztuje 42 zł w aptece jak na inwestycje na tydzien to za drogo. Tym bardziej, ze położna mówi, ze jakby to wywoływało skurcze to mam przestać....
To co kupić ?..
-
Witamy
Optimus he ja tam niem pisze o kupie bo moja robi jajeczniczke bez zastrzeżeń, a śpi sobie ładnie teraz i sie bawimy z Marcelem, avraz ma zerwe na serek hehe je sobie sam
Rybka jeżeli są wskazania to może faktycznie CC, ale to Ty bierzesz to na bary EC się zastanowić musisz za i przeciw sobie spisz
Karmelek kciukasy mam nadzieje ,ze już po
Viv trzymam za Was kciuki dasz radeno i oby laktacja ładnie się rozkręciła
Pola jak u Was.? ;**
Saantocha no bym przez łeb dała, ona pojebana jest..
O tyłozgięciu mowicie otóż ja miałam n poczatku ciąży jeszcze takie że macica leżała w poprzek brzucha... ;oo i co zero krzyżowych w trakcie porodu
O jaa co z tymi Waszymii teściowymi jak dobrze, ze ja nie mam xD
Nastka no Ty mogłabyś juz faktycznie urodzić, bo Ci biedulko te hormony spustoszenie robią..
Agata92 chory dziad, faktycznie lepiej szybciej ugadaj się ze swój ginkiem
Madalenka tinypic.comajaj jakie słodkości moją tez tak śpi hehe ze raczki do polisi ;!)
Ja mam bobini i dziudziusie do prania i płukania
Ok po łebkach nadrobilam spadam do dzieciówhehe pogoda cudna wiec spacerek zaliczymy
)
Miłego :**Marzena27, Agusia ;), lkc, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mag.1990 wrote:Agusia krem od początku mam ten sam - rozstępy zaczęły się pojawiać jakieś 2 tyg temu, ale w tempie szalonym, a dziś ta wysypka.
Kupiłam tez pharmaceris na juz istniejące rozstępy i tez smaruje.....
Nie wiem na ile mamy na to wpływ....
Dzieki Opti i Nastka za pocieszenie...
Siostra mówi żebym jej te zdjecia wysłała i nie oglądała cos tam wytnie cos przerobi i coś wybierze .... Ja nie mam siły zeby to oglądać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:21
-
Fidelissa ja rozmawiałam z moją gin, teściową położną, dermatologiem na temat rozstępów - jeszcze zanim się pojawiły, i po tym jak się pojawiły i powiedzieli mi wszyscy, że jeśli ma się predyspozycje do nich to mimo nawilżania, nawilżonej skóry itd mogą się pojawić - nie ma na nie reguły - później jakimiś maściami na blizny będę je traktować żeby je szybciej wybielić, więc nimi się już nie przejmuje.
Ta wysypka tylko mnie zastanowiła od czego może byćFidelissa lubi tę wiadomość
-
Mag to fakt, jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów to niestety wyskoczą i nic nie pomoże smarowanie, ja na razie nie mam ani jednego, ale jeszcze trochę zostało do końca, chociaż jak się mierzę, brzuszek już od dwóch tygodni się nie powiększa
Mag.1990 lubi tę wiadomość
-
Miałyście połowiczne bóle brzucha?
Bo coś dziś dziwnie czuję jakbym miała ciągły skurcz całej prawej strony. Czy mały tak się przesunął na tę stronę? Nie widzę, żebym miała krzywy brzuch.
I mam parcie na 2.
Ja robiłam masaż krocza może z 5 razy, ale się poddałam. Niewygodnie mi, mężowi zapowiedziałam że teraz to jego fucha, ale tak szybko zasypiam wieczorem, że jak się kładę to nawet go nie wołam, bo marzę tylko o śnie.
Od przyszłego tyg zamierzam wykorzystać go do naturalnego, fizjologicznego masażu
ÓptimusPrime, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Marzena a czy nadal bierzesz luteine?
Generalnie do kiedy dziewczyny lekarze kazali Wam brać luteine jeżeli bralyscie?
Brałam luteinę od samego początku, od pierwszej wizyty, bo stwierdził, że jeśli coś ma mi pomóc utrzymać ciążę to właśnie to. Miałam rano i na noc brać 100mg. Kazał całkowicie odstawić hmm chyba 7 miesiąc to był, ale zwiększył magnez, bo brzuch cały czas twardy był. I do teraz biorę 6 tabletek dziennie i nie kazał odstawiać, wręcz pilnować tego.eforts lubi tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Fidelissa ja rozmawiałam z moją gin, teściową położną, dermatologiem na temat rozstępów - jeszcze zanim się pojawiły, i po tym jak się pojawiły i powiedzieli mi wszyscy, że jeśli ma się predyspozycje do nich to mimo nawilżania, nawilżonej skóry itd mogą się pojawić - nie ma na nie reguły - później jakimiś maściami na blizny będę je traktować żeby je szybciej wybielić, więc nimi się już nie przejmuje.
Ta wysypka tylko mnie zastanowiła od czego może być
Tak też powiedział słynny dr Ambroziakżadne smarowanie nic nie da jeśli skóra ma predyspozycje do rozstępów
Fidelissa lubi tę wiadomość