X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to w przypadku Agaty ordynator jest niezły po co ma podejmowac decyzję skoro może pozbyć się problemu wypisując pacjentkę do domu. Masakra co się dzieje.

U mnie piękne słoneczko, w końcu bo od soboty to tylko mgła.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Pytanko mam - mialyscie/macie może wysypke na brzuchu?
    Nie dość że już cały w rozstepach się zrobił to i wysypka mi dziś jakaś wyszła.

Mag a nie zmieniałaś ostatnio kremu na rozstępy itp.?? Ja jak zaczęłam się smarować na początku dostałam wysypki, ale zmieniłam na Pharmaceris i wszystko znikło i nie ma rozstępów :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam - nareszcie Was nadrobiłam :)

Madlen - bliźniaki = słodziaki, widać, ze charakterne ;) Noski mają takie same, włosami się różnią :)

Karol - gratuluję szybkiego i sprawnego porodu! (Jestem pod wrażeniem - czyli jednak w pierwszej ciąży da się tak szybko?) Zdrowia dla Ciebie i córci!

Karmelek - trzymam kciuki za cc - pewnie już jesteś po :D

Viv - najważniejsze, ze jesteście pod dobra opieką, zobaczysz - Amelka da sobie radę (sama jestem dzieckiem dogrzewanym w inkubatorze :)

santoocha, rybka - olejcie te teściowe z takimi tekstami...wrrr...

Agata92 - dobrze, ze jedziesz do szpitala, gdzie Twój gin pracuje :)

madalenka - ale masz słodką córeczkę - usteczka do zacałowania!

Mi się włączył tryb wicia gniazda - pralka właśnie skończyła swoją pracę - wyprałam pościel i poduszkę wałek który chcę wziąć do szpitala :) Zaraz włączam odkurzacz :)

co do magnezu to ja biorę aspargin na skurcze łydek i być może dlatego nie miałam jeszcze skurczy przepowiadających..., ale jak pytałam mego gina czy mam go odstawić, to stwierdził, że skurczy i akcji porodowej ten lek mi nie opóźni, więc biorę dalej...

Ja piorę ciuszki w balsamie Lovela (mam jeszcze proszek Jelp w zapasie), ale żadnego płynu do płukania nie używam...

Dobra - idę wieszać pranie, póki słońce świeci ;)

Agusia ;), mada_lena, santoocha, Madlen222 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pogoda sie pitoli :(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos magnezu, to ja odstawiłam kilka dni temu zupełnie, na razie skurczy łydek nie mam.
    Od dziś włączyłam no-spę, niech się szyjka zluzuje, po co ma taka spięta być ;)

Ja ciuszki piorę w dzidziusiu w balsamie albo w proszku. A ostatnio zdarzyło mi się wrzucić jakieś 3 ciuszki kupione w lumpku razem z naszymi rzeczami i prałam w normalnym proszku, tylko do płukania wlałam Jelpa.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ma syndrom wicia gniazda, i to chyba silniejszy ode mnie ;)
    Mi się jakoś od miesiąca nie chce nawet rozpakować i przetestować niani elektronicznej i laktatora.
    A ten od wczoraj sprząta, układa, porządkuje... tyle że w gabinecie a nie w domu ;D

lkc, Maga31, mada_lena, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia krem od początku mam ten sam - rozstępy zaczęły się pojawiać jakieś 2 tyg temu, ale w tempie szalonym, a dziś ta wysypka.
    Agusia ;) wrote:
    Mag a nie zmieniałaś ostatnio kremu na rozstępy itp.?? Ja jak zaczęłam się smarować na początku dostałam wysypki, ale zmieniłam na Pharmaceris i wszystko znikło i nie ma rozstępów :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któreś z Was które robiły masaż krocza i rodziły SN potwierdzają, ze to pomaga?..

Bo ja właśnie mogę podobno zacząć. I chce wysłać mojego po cis do smarowania tylko nie wiem po co konkretnie....?
    Olej z oliwek? Jojoba? Arganowy? Weleda kosztuje 42 zł w aptece jak na inwestycje na tydzien to za drogo. Tym bardziej, ze położna mówi, ze jakby to wywoływało skurcze to mam przestać....

To co kupić ?..:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;)

Optimus he ja tam niem pisze o kupie bo moja robi jajeczniczke bez zastrzeżeń, a śpi sobie ładnie teraz i sie bawimy z Marcelem, avraz ma zerwe na serek hehe je sobie sam ;)

Rybka jeżeli są wskazania to może faktycznie CC, ale to Ty bierzesz to na bary EC się zastanowić musisz za i przeciw sobie spisz ;)

Karmelek kciukasy mam nadzieje ,ze już po ;)

Viv trzymam za Was kciuki dasz rade ;) no i oby laktacja ładnie się rozkręciła ;)

Pola jak u Was.? ;**

Saantocha no bym przez łeb dała, ona pojebana jest..

O tyłozgięciu mowicie otóż ja miałam n poczatku ciąży jeszcze takie że macica leżała w poprzek brzucha... ;oo i co zero krzyżowych w trakcie porodu ;D

O jaa co z tymi Waszymii teściowymi jak dobrze, ze ja nie mam xD

Nastka no Ty mogłabyś juz faktycznie urodzić, bo Ci biedulko te hormony spustoszenie robią.. ;)

Agata92 chory dziad, faktycznie lepiej szybciej ugadaj się ze swój ginkiem ;)

Madalenka tinypic.com ;) ajaj jakie słodkości moją tez tak śpi hehe ze raczki do polisi ;!)

Ja mam bobini i dziudziusie do prania i płukania ;)

Ok po łebkach nadrobilam spadam do dzieciów ;) hehe pogoda cudna wiec spacerek zaliczymy ;))

Miłego :**

Marzena27, Agusia ;), lkc, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agusia krem od początku mam ten sam - rozstępy zaczęły się pojawiać jakieś 2 tyg temu, ale w tempie szalonym, a dziś ta wysypka.
    Mag ja używam na zmiane dwoch kremów i jak miałam jeden rozstępy przy bliźnie po wyrostku to teraz mam 4 i do tego przy pępku cis sie szykuje.....
    Kupiłam tez pharmaceris na juz istniejące rozstępy i tez smaruje.....
    Nie wiem na ile mamy na to wpływ....

Dzieki Opti i Nastka za pocieszenie...
    Siostra mówi żebym jej te zdjecia wysłała i nie oglądała cos tam wytnie cos przerobi i coś wybierze .... Ja nie mam siły zeby to oglądać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:21

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka i Madlen śliczne zdjecia:)

mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja rozmawiałam z moją gin, teściową położną, dermatologiem na temat rozstępów - jeszcze zanim się pojawiły, i po tym jak się pojawiły i powiedzieli mi wszyscy, że jeśli ma się predyspozycje do nich to mimo nawilżania, nawilżonej skóry itd mogą się pojawić - nie ma na nie reguły - później jakimiś maściami na blizny będę je traktować żeby je szybciej wybielić, więc nimi się już nie przejmuje.
    Ta wysypka tylko mnie zastanowiła od czego może być :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena a czy nadal bierzesz luteine?

Generalnie do kiedy dziewczyny lekarze kazali Wam brać luteine jeżeli bralyscie?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag to fakt, jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów to niestety wyskoczą i nic nie pomoże smarowanie, ja na razie nie mam ani jednego, ale jeszcze trochę zostało do końca, chociaż jak się mierzę, brzuszek już od dwóch tygodni się nie powiększa :)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście połowiczne bóle brzucha?
    Bo coś dziś dziwnie czuję jakbym miała ciągły skurcz całej prawej strony. Czy mały tak się przesunął na tę stronę? Nie widzę, żebym miała krzywy brzuch.
    I mam parcie na 2.

Ja robiłam masaż krocza może z 5 razy, ale się poddałam. Niewygodnie mi, mężowi zapowiedziałam że teraz to jego fucha, ale tak szybko zasypiam wieczorem, że jak się kładę to nawet go nie wołam, bo marzę tylko o śnie.

Od przyszłego tyg zamierzam wykorzystać go do naturalnego, fizjologicznego masażu ;)

ÓptimusPrime, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha naturalny tez nic nie daje:P:P:P nawet nie wywołuje porodu tak jak wszędzie piszą...

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Marzena27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Marzena a czy nadal bierzesz luteine?

Generalnie do kiedy dziewczyny lekarze kazali Wam brać luteine jeżeli bralyscie?

Brałam luteinę od samego początku, od pierwszej wizyty, bo stwierdził, że jeśli coś ma mi pomóc utrzymać ciążę to właśnie to. Miałam rano i na noc brać 100mg. Kazał całkowicie odstawić hmm chyba 7 miesiąc to był, ale zwiększył magnez, bo brzuch cały czas twardy był. I do teraz biorę 6 tabletek dziennie i nie kazał odstawiać, wręcz pilnować tego.

eforts lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Fidelissa ja rozmawiałam z moją gin, teściową położną, dermatologiem na temat rozstępów - jeszcze zanim się pojawiły, i po tym jak się pojawiły i powiedzieli mi wszyscy, że jeśli ma się predyspozycje do nich to mimo nawilżania, nawilżonej skóry itd mogą się pojawić - nie ma na nie reguły - później jakimiś maściami na blizny będę je traktować żeby je szybciej wybielić, więc nimi się już nie przejmuje.
    Ta wysypka tylko mnie zastanowiła od czego może być :)

Tak też powiedział słynny dr Ambroziak :) żadne smarowanie nic nie da jeśli skóra ma predyspozycje do rozstępów

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin z humorem nawet że "oj przecież jakaś pamiątka po ciąży zostać musi":P

Dotty84 wrote:
    Tak też powiedział słynny dr Ambroziak :) żadne smarowanie nic nie da jeśli skóra ma predyspozycje do rozstępów

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja bralam luteine do 30 tyg, od 26/27 tyg.
    nie wiedzialam, ze nospa dziala na rozmiekczenie szyjki... ;) ciekawe...

eforts lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 1838 1839 1840 1841 1842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ