X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja juz znam swoj plan porodowy, mam skierowanie na cc, 24 listopada do szpitala, 25 tną, wyjde jak wszystko bedzie ok ze mną i z malym cos jakby 1.2 grudzień :)

Takze na Mikołaja bedziemy w domu :) bo cora czeka z pisaniem listu na Lucjana :D będą razem pisac. Juz cora mu wymyśli prezent :D

caska długo cię tam będa trzymać.. - ja mam termin cc na 14.11 i u mnie jest tak że zjawiam się 7-8 rano, w zależności od tego jak jestem ogarnięta czytaj ogolona, lewatywa i o której dotrę itd to idę wcześniej lub robią co trzeba i czekam w kolejce na wolną sale, tak czy siak do południa powinno być po wszystkim, po 3 dobach liczonych jako 3 noce tam do domku - jeśli będzie wszystko ok - więc 14.11 w piątek idę a w poniedziałek 17.11 do domku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissko!
    Nie smutkaj sie :-) :-) :-)
    Ty masz przynajmniej jakies zdjecia z ciazy,ja - zadnych.Zadnych sesji,plenerow itp.Bo moj stwierdzil ze wymyslam...Tez nie wiem,czy bede jeszcze w ciazy,chcialabym...
    Glowa do gory,zawsze mozesz posciagac foty gwiazd w ciazy,podrukowac i ponaklejac Wasze glowy :-) :-) hihihi ;-) ;-) Z humorem do wszystkiego!Bez spiny :-D

FK81, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moje słoneczko <3
    http://zapodaj.net/bf8be57688b0c.jpg.html

FK81, maaartinka, Agusia ;), Mag.1990, Marzena27, santoocha, natasza82, Maga31, zupaztytki, e_v_e, xpatiiix3, Isia14, Agata92, Lafar_ra, AgataP, Madlen222, ChciałabymJuż, Milaszka, Paju lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Uno momento plis
    Przez co wrzucić najlepiej???

tinypic.pl
    ;-)

Jaka urocza ;-)
    Po kim ma takie usteczka-kokardki???
    I tak ladniutko raczki ma... :-)
    eeeehhhhh,dziewczynki sa slodkie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:00

Agata92 lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to żart?
    Jedz do swojego lekarza....co sie w tych szpitalach dzieje....

Rybka decyzja trudna. Ja tez poszłabym na konsultacje do innego lekarza tak na wszelki wypadek.

qq87j44jhto0od0f.png

• FK81 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena boska niunia:).

mada_lena lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissko jakbym mieszkała bliżej to bym Ci sama fotki strzeliła z moja koleżanką. Fakt faktem nie mamy profesjonalnego oświetlenia ale dużo pomysłów do realizacji a co najważniejsze uwielbiamy to robić.

Ja Wam wstawiłam jedno zdjęcie które zrobiła mi moja przyjaciółka na spacerku poprostu od tak. Poproś męża niech Ci zrobi zwykłą fotkę na spacerku ja mogę Ci ją troszkę przerobić a uwierz że będzie to najpiękniejsza fotka na świecie.

dr6p85.jpg

Rybka Nemo, Mag.1990, FK81, Fidelissa, Marzena27, maaartinka, Agusia ;), blue00, natasza82, anusiaa90, Maga31, e_v_e, xpatiiix3, Isia14, Agata92, AgataP, Madlen222, Mamadomina, ChciałabymJuż, Milaszka, Ninusia lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena śliczna córcia:)

mada_lena lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u małej. Wyglada lepiej. Rozowiutka i zadowolona. Jednak wiedzą co robią. Parametry w normie.
    Madalena to prawda przez to chodzenie do malej jestem najbardziej aktywna i lepiej sobie radzę.
    A wiecie macica się dobrze obkurcza. Z brzuszka nie ma sladu. Jedynie zaokrąglenie. No i popuchniete przy szwie. Jestem zaskoczona ze tak szybko dochodzi brzuch.
    kciukam za kolejne mamusie. Ja dostaje właśnie kroplowki po wczorajszym trudnym dniu i az lepiej.

mada_lena, Agusia ;), Mag.1990, ewelina_d, Marzena27, santoocha, maaartinka, natasza82, ÓptimusPrime, anusiaa90, Maga31, zupaztytki, sisiiii, Fidelissa, xpatiiix3, Isia14, FK81, ChciałabymJuż, Milaszka, Ninusia lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    tinypic.pl
    ;-)

Jaka urocza ;-)
    Po kim ma takie usteczka-kokardki???
    I tak ladniutko raczki ma... :-)
    eeeehhhhh,dziewczynki sa slodkie ;-)

Usteczka po mamusi :) rączki prawie zawsze ma pod buzka jak spi, ew w gorze typowo
    Chłopaczki tez sa super:)
    No i po spaniu... Nalojtowala siku i trza sie zmienić ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena śliczna córcia:)

dzięki dziewczyny jesteście kochane :*

Ja byłam już na konsultacji u innego lekarza i on mi powiedział, że nie widzi przeciwskazań do sn, ten lekarz przy którym będę rodzić to właśnie tak się boi. Jeśli chodzi o mnie to czuję się dobrze i chciałabym spróbować sn.

No ale powtórka z rozrywki, rok temu jak mieliśmy z mężem podjąc decyzje odnoście ilości zarodków to potrafiliśmy wybrać się na spacer i tak iść przed siebie 7km i rozmyślać co i jak. Dużo nam to pomogło i teraz też wiem, że w końcu podejmę decyzję i jaka ona by nie była to musi tak być i tyle w końcu to jest życie:) Jeszcze raz dzięuję Wam bardzo za miłe słowa i wszystkie rady:)

Madlen jak bym miała kasiorke to już dziś bym pojechała do Holandii urodzić naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:22

mada_lena, Fidelissa, Madlen222, Milaszka lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Viv, wszystko jest na dobrej drodze :)

Madalenka śliczna Hania. Rzeczywiście w dziewczynkach jest coś takiego słodkiego, takiego innego niż w chłopcach ;)

Zaniosłam podanie o macierzyński, pytam czy w listopadzie nadal mam płacić takie same składki jak w październiku, mimo że niby zaczynam macierzyński od dziś.
    A pani milutkim tonem: Oczywiście, bo na wniosek odpowiadamy w ciągu 30 dni, przecież nie wiadomo jeszcze czy pani cokolwiek dostanie.
    Tak miło to tylko w ZUSie ;D

ÓptimusPrime, Maga31, Fidelissa, Isia14, Mamadomina, ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki płyn do płukania ubranek kupilyscie? Wogole czy cos stosujecie czy tylko płukanie woda?
    Kupilam juz proszek lovela ale nie mogę się zdecydować na płyn.. Boje się ze bez płynu ubrania będą twarde..

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jelpa i dzidziusia.
    Jelp ładniej pachnie ;)

maaartinka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jalp i dzidziusia

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka ja ogólnie nie używam proszków, kupiłam balsam do prania Dzidziuś i jestem mega zadowolona :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata może to i lepiej. Dogadasz się ze swoim lekarzem i będziesz pewniejsza, a nie z takim idiotą. W głowie im się pierdoli, bo muszą mieć dobre statystyki i pewnie dlatego Cie wypuścili, jak coś takiego słysze to aż mnie nosi...

No właśnie dziewczyny zgadzam się z Opti. Ja myślałam, że co chwilkę będziemy tu oglądać Wasze szkraby, a tu nic. Nie ładnie. Dajcie sie chociaż ponapalać jak same nie możemy jeszcze przytulać ;p

Magdalenka normalnie te usteczka to nic tylko całować :)

Viv dobrze, ż wszystko idzie w dobrym kierunku :) już niedługo pewnie wrócicie do domku :)

Agusia ;), Maga31, Agata92, mada_lena lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Widzisz Viv, wszystko jest na dobrej drodze :)

Madalenka śliczna Hania. Rzeczywiście w dziewczynkach jest coś takiego słodkiego, takiego innego niż w chłopcach ;)

Zaniosłam podanie o macierzyński, pytam czy w listopadzie nadal mam płacić takie same składki jak w październiku, mimo że niby zaczynam macierzyński od dziś.
    A pani milutkim tonem: Oczywiście, bo na wniosek odpowiadamy w ciągu 30 dni, przecież nie wiadomo jeszcze czy pani cokolwiek dostanie.
    Tak miło to tylko w ZUSie ;D

no nie? nie ma to jak ZUS z rana :D
    też miałam przeboje, zaniosłam pierwsze l4 i usłyszałam, że mają 30 dni na sprawdzenie czy w ogóle mi się należy kasa, prześwietlali firmę na wszystkie strony świata, oczywiście pierwszy przelew dostałam nie po 30 dniach a po 2 miesiącach.
    Nie wspomnę już o niedouczeniu pracowników Zusu, naprawdę czasami każdy mówi co innego, ostatnio już mi tak podnieśli ciśnienie, że stwierdziłam, że nie wyjdę stamtąd dopóki nie dam upustu swojej złości bo to przechodzi ludzkie pojęcie jaki mają tam burdel w papierach.
    Trzymam kciuki żeby było u Ciebie dobrze, w razie kłopotów mogę polecić świetną prawnik, która mi pomagała ogarnąć i zrozumieć to wszystko i to przez maile :) ale oby kłopotów nie było! :)

ÓptimusPrime, santoocha, Fidelissa, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zus,zus...najwiekszy legalny zlodziej w pl
    Zgadzam sie,ze sa niedouczeni,niekompetentni,a obsluga...czujesz sie jakbys szla do krolowych na audiencje i boisz sie,ze grozi Ci sciecie :D

maaartinka, Marzena27, santoocha, Maga31, Fidelissa, FK81, Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah kochany zus:)
    Co do płynów. Ja piore w dzidziusiu i płyn mam cocolino niemiecki - poszłam po płyn na bazarek bo mamy sklep z chemia i pani polecila - ładnie pachnie.

Pytanko mam - mialyscie/macie może wysypke na brzuchu?
    Nie dość że już cały w rozstepach się zrobił to i wysypka mi dziś jakaś wyszła.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ