X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa - olejek ze słodkich migdałów - nie uczula i jest 100% naturalny. tylko jak już masz kupić, to nierafinowany tłoczony na zimno...

Ja robiłam masaż przez jakiś czas, ale potem coraz rzadziej i rzadziej... teraz smaruje olejkiem okolice krocza, bo sam olejek nawet uelastycznia skórę...

Eforts - ja brałam luteinę od owulacji do 27tc, kiedy to łożysko na 100% przejmuje produkcję progesteronu, z miesięcznym zapasem jakby coś...

A, odszedł mi czop! wiem, że od czopa do porodu może być jeszcze pół roku, ale ja mam te zwiastuny tak książkowe, że masakra. jeszcze powinnam w dniu terminu urodzić, żeby dorobić kropkę nad i ;). (i tylko czekam aż coś pieprznie, bo przecież niemożliwe, żeby wszystko było książkowo...).

No więc od kilku godzin do kilku dni, mówią... ;) to ja poproszę helołin!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:53

santoocha, eforts, Mag.1990, Fidelissa, Marzena27, Maga31, Dotty84, zupaztytki, sisiiii, mada_lena, FK81, Goplana, ChciałabymJuż, lkc, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    santoocha naturalny tez nic nie daje:P:P:P nawet nie wywołuje porodu tak jak wszędzie piszą...
    Ale mam silny argument, silniejszy od argumentu męża, że boi się dźgać młodego w głowę ;) Poza tym w spermie jest prostaglandyna, więc nawet jeśli nie wywoła porodu, to rozmiękczy szyjkę.

Co do rozstepów, to ja nie mam ani jednego na brzuchu, żaden mi nie wyskoczył w ciąży, ale mam za to w okolicy krzyżowej i na piersiach z okresu dojrzewania.
    Czyli tendencję mam, ale teraz nic (tfu tfu) nie wyłazi.

Ciekawe jak Karmelek?

Maga31, lkc lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek ze słodkich migdałów polecam, użyłam tych kilka razy do masażu, kilka razy przy seksie, bo mi było mega sucho, teraz czasami brzuch posmaruję.

Myślę że dla młodego zamiast oliwki do ciałka też by się nadał.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale mam silny argument, silniejszy od argumentu męża, że boi się dźgać młodego w głowę ;) Poza tym w spermie jest prostaglandyna, więc nawet jeśli nie wywoła porodu, to rozmiękczy szyjkę.

Hehe też tak słyszałam, położne są w stanie określić kto był wstrzemięźliwy w ciąży :)

Mój na razie oporów nie ma :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Myślę że dla młodego zamiast oliwki do ciałka też by się nadał.
    polecany do smarowania dziecka w SR:)

santoocha, mada_lena, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dostarczam osobiście. Oficjalnie od wczoraj w domu z Antkiem, odcięcie od neta i mediów wszelakich masakryczne, raczej nie nadrobię 2 tygodni.
    Młody zdrowy, przyzwyczaja się do nowych temperatur, bo w szpitalu średnio 25-27 stopni, a w domu 22. Ja już mobilna po cc i gdyby nie blizna to bym nic nie pamiętała. Później wstawię zdjęcia, buziaki!

Agata92, ewelina_d, Fidelissa, Isia14, Marzena27, anusiaa90, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), Maga31, Dotty84, santoocha, zupaztytki, sisiiii, mada_lena, AgataP, izia, Mamadomina, ChciałabymJuż, Milaszka, lkc, Madlen222, KUNIAK, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator zrobił mi jeszcze usg i wg jego pomiarów mały ma 4900!!!! Powiedział że to ewidentnie kwalifikuje mnie do cc ale nie wyznaczy terminu cięcia tylko czekamy aż akcja porodowa się zacznie albo jak bedzie sie cos zlego dzialo. Gdyby tydzień po terminie akcja się nie zaczęła to wtedy też mam się zgłosić. Dobrze że dzisiaj wychodzę i najpóźniej w poniedziałek będę miała cc u mojego lekarza. Ehhh Polska służba zdrowia:/

Fidelissa, ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, AgataP, lkc, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja lecę zaraz do gin sprawdzę jak odejście krwawego czopa ma sie do zwiększenia rozwarcia :D
    bo fakt skurczów mam wiecej od tamtego czasu ale bezbolesnych.

i brzuch mnie pobolewa. Ale w sumie nie umiem określić jaki to ból :D

lkc lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp, ja na początku też brałam luteine do ok 20 tyg chyba.

No ale teraz w 32 tc po sterydach w szpitalu wypisali mi znowu no i zaczęłam brać mój gin się troche zdxiwil i w zasadzie nie widział powodu żeby na tym etapie brać no ale skoro już kupiłam to żebym wzięła. Jedno opakowanie wzięłam ale skoro skończyłam 36 t to drugiego juz nie chce brać. Wizyte mam we wtorek ale wkurzaja mnie te ciągłe wycieki :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Ordynator zrobił mi jeszcze usg i wg jego pomiarów mały ma 4900!!!! Powiedział że to ewidentnie kwalifikuje mnie do cc ale nie wyznaczy terminu cięcia tylko czekamy aż akcja porodowa się zacznie albo jak bedzie sie cos zlego dzialo. Gdyby tydzień po terminie akcja się nie zaczęła to wtedy też mam się zgłosić. Dobrze że dzisiaj wychodzę i najpóźniej w poniedziałek będę miała cc u mojego lekarza. Ehhh Polska służba zdrowia:/
    Wiesz, to może jednak nie jest głupie, co ten lekarz mówi. Sporo się pisze o negatywnych skutkach CC z powodu nieprzygotowania dziecka i wyciągnięcia go na świat tak po prostu, i robienie CC właśnie kiedy zaczyna się poród w takich przypadkach podobno jest lepsze dla maluszka. Bo to on daje znać, że jest gotowy już do wyjścia, tylko drogę wyjścia mu się zmienia.

marynka, Marzena27, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ewelina ja lecę zaraz do gin sprawdzę jak odejście krwawego czopa ma sie do zwiększenia rozwarcia :D
    bo fakt skurczów mam wiecej od tamtego czasu ale bezbolesnych.

i brzuch mnie pobolewa. Ale w sumie nie umiem określić jaki to ból :D
    ja mam codziennie bolesne regularne skurcze... godzinami... ale zawsze przechodzi ;). więc pewnie one wypchnęły ten czop. a lekarza mam jutro i też nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć ile ma szyjka i ile rozwarcia:D

Fidelissa, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dzieki to poszukam tego olejku ze słodkich migdałów moze w jakimś zielarskim znajdę:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina może i tak ale on jest już w pełni rozwinięty i nie uważam żeby cc przyniosło jakieś negatywne skutki. On jest gotowy do wyjścia tylko moje ciało nie.

zupaztytki, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Ewelina może i tak ale on jest już w pełni rozwinięty i nie uważam żeby cc przyniosło jakieś negatywne skutki. On jest gotowy do wyjścia tylko moje ciało nie.
    ah, żeby móc spytać dziecko czy już jest gotowe;) puknięcie z lewej - gotowe, z prawej - jeszcze nie;)

Dotty84, Agata92, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Wiesz, to może jednak nie jest głupie, co ten lekarz mówi. Sporo się pisze o negatywnych skutkach CC z powodu nieprzygotowania dziecka i wyciągnięcia go na świat tak po prostu, i robienie CC właśnie kiedy zaczyna się poród w takich przypadkach podobno jest lepsze dla maluszka. Bo to on daje znać, że jest gotowy już do wyjścia, tylko drogę wyjścia mu się zmienia.

miałam to samo właśnie pisać. Kwestia gotowości dziecka, tego że dostaje i daje sygnał że to już, położna nam tłumaczyła o całej gamie hormonów, które wytwarzane są podczas skurczy kiedy dzidzia sobie życzy już wyjść :)
    Ale waga 4900 to naprawdę sporo i może w Twoim Agatka przypadku trzeba umawiać z różnych względów cesarkę i już, pisz co powie Twój lekarz.

Maga31, ewelina_d lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wow ale duży chłopak będzie:) całe szczęście że jednak cc bo nie wyobrażam sobie żeby rodzić sn w takiej sytuacji.

Kurcze ja nie miałam usg od 35 tygodnia i nawet nie wiem co u młodej i jaką ma teraz wagę.

Agata92 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ok. Dzieki to poszukam tego olejku ze słodkich migdałów moze w jakimś zielarskim znajdę:)))
    albo w dużych aptekach, sieciowych (bo w takiej prowadzonej przez mamę Basię i córkę Kasię to się nie spodziewam;)).

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Agata92 wow ale duży chłopak będzie:) całe szczęście że jednak cc bo nie wyobrażam sobie żeby rodzić sn w takiej sytuacji.

Kurcze ja nie miałam usg od 35 tygodnia i nawet nie wiem co u młodej i jaką ma teraz wagę.

Nastka ja ostatnie USG miałam w 30 tygodniu i gdyby nie to, ze synek szybko rośnie mój lekarz nie zrobiłby mi w poniedziałek, a jak waga będzie nadal duża, to czeka mnie jeszcze jedno w połowie m-ca, jak jest wszystko prawidłowo to nie ma aż takiej potrzeby :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko!
    Super,ze cos sie jednak kroi!
    Wspolczuje Ci,bo wiem,ze jest Ci bardzo ciezko i fizycznie i psychicznie...

Agata92 lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zus... bez komentarza!Ja własnie wczoraj puściłam do nich pisemko odwoławcze na 18 stron i na ich jeden parafraf mój prawnik napisał 10 wiec nie ma bata!Choc sie nie łudze ze zmienia decyzje bo rzadko to robia tylko raczej na walke w sadzie ale trudno bedziemy walczyc!
    Do krocza olejek z migdałów w aptece u mnie 8 zł malutka buteleczka i położna polecała do smarowania brzucha przed rozstepami. Ja mam straszne obrzydliwe na dole brzucha robią sie bordowe masakra poprostu;/
    I u mnie położna mówiła że dzidzius sam da znac kiedy chce wyjsc i sie lepiej chwile pomeczyc i zrobic cesarke bo to dla niego zdrowsze. Ale ja piernicze 4900 to porzadny człowieczek no!:)

ÓptimusPrime, Agata92, Marzena27, lkc lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ