Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fidelissa - olejek ze słodkich migdałów - nie uczula i jest 100% naturalny. tylko jak już masz kupić, to nierafinowany tłoczony na zimno...
Ja robiłam masaż przez jakiś czas, ale potem coraz rzadziej i rzadziej... teraz smaruje olejkiem okolice krocza, bo sam olejek nawet uelastycznia skórę...
Eforts - ja brałam luteinę od owulacji do 27tc, kiedy to łożysko na 100% przejmuje produkcję progesteronu, z miesięcznym zapasem jakby coś...
A, odszedł mi czop! wiem, że od czopa do porodu może być jeszcze pół roku, ale ja mam te zwiastuny tak książkowe, że masakra. jeszcze powinnam w dniu terminu urodzić, żeby dorobić kropkę nad i. (i tylko czekam aż coś pieprznie, bo przecież niemożliwe, żeby wszystko było książkowo...).
No więc od kilku godzin do kilku dni, mówią...to ja poproszę helołin!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:53
santoocha, eforts, Mag.1990, Fidelissa, Marzena27, Maga31, Dotty84, zupaztytki, sisiiii, mada_lena, FK81, Goplana, ChciałabymJuż, lkc, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:santoocha naturalny tez nic nie daje:P:P:P nawet nie wywołuje porodu tak jak wszędzie piszą...
Poza tym w spermie jest prostaglandyna, więc nawet jeśli nie wywoła porodu, to rozmiękczy szyjkę.
Co do rozstepów, to ja nie mam ani jednego na brzuchu, żaden mi nie wyskoczył w ciąży, ale mam za to w okolicy krzyżowej i na piersiach z okresu dojrzewania.
Czyli tendencję mam, ale teraz nic (tfu tfu) nie wyłazi.
Ciekawe jak Karmelek?
Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Ale mam silny argument, silniejszy od argumentu męża, że boi się dźgać młodego w głowę
Poza tym w spermie jest prostaglandyna, więc nawet jeśli nie wywoła porodu, to rozmiękczy szyjkę.
Hehe też tak słyszałam, położne są w stanie określić kto był wstrzemięźliwy w ciąży
Mój na razie oporów nie maMaga31 lubi tę wiadomość
-
Uff dostarczam osobiście. Oficjalnie od wczoraj w domu z Antkiem, odcięcie od neta i mediów wszelakich masakryczne, raczej nie nadrobię 2 tygodni.
Młody zdrowy, przyzwyczaja się do nowych temperatur, bo w szpitalu średnio 25-27 stopni, a w domu 22. Ja już mobilna po cc i gdyby nie blizna to bym nic nie pamiętała. Później wstawię zdjęcia, buziaki!Agata92, ewelina_d, Fidelissa, Isia14, Marzena27, anusiaa90, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), Maga31, Dotty84, santoocha, zupaztytki, sisiiii, mada_lena, AgataP, izia, Mamadomina, ChciałabymJuż, Milaszka, lkc, Madlen222, KUNIAK, Rybka Nemo, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Ordynator zrobił mi jeszcze usg i wg jego pomiarów mały ma 4900!!!! Powiedział że to ewidentnie kwalifikuje mnie do cc ale nie wyznaczy terminu cięcia tylko czekamy aż akcja porodowa się zacznie albo jak bedzie sie cos zlego dzialo. Gdyby tydzień po terminie akcja się nie zaczęła to wtedy też mam się zgłosić. Dobrze że dzisiaj wychodzę i najpóźniej w poniedziałek będę miała cc u mojego lekarza. Ehhh Polska służba zdrowia:/
Fidelissa, ÓptimusPrime, Agusia ;), mada_lena, AgataP, lkc, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Ewelina ja lecę zaraz do gin sprawdzę jak odejście krwawego czopa ma sie do zwiększenia rozwarcia
bo fakt skurczów mam wiecej od tamtego czasu ale bezbolesnych.
i brzuch mnie pobolewa. Ale w sumie nie umiem określić jaki to bóllkc lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odp, ja na początku też brałam luteine do ok 20 tyg chyba.
No ale teraz w 32 tc po sterydach w szpitalu wypisali mi znowu no i zaczęłam brać mój gin się troche zdxiwil i w zasadzie nie widział powodu żeby na tym etapie brać no ale skoro już kupiłam to żebym wzięła. Jedno opakowanie wzięłam ale skoro skończyłam 36 t to drugiego juz nie chce brać. Wizyte mam we wtorek ale wkurzaja mnie te ciągłe wycieki -
Agata92 wrote:Ordynator zrobił mi jeszcze usg i wg jego pomiarów mały ma 4900!!!! Powiedział że to ewidentnie kwalifikuje mnie do cc ale nie wyznaczy terminu cięcia tylko czekamy aż akcja porodowa się zacznie albo jak bedzie sie cos zlego dzialo. Gdyby tydzień po terminie akcja się nie zaczęła to wtedy też mam się zgłosić. Dobrze że dzisiaj wychodzę i najpóźniej w poniedziałek będę miała cc u mojego lekarza. Ehhh Polska służba zdrowia:/
marynka, Marzena27, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Ewelina ja lecę zaraz do gin sprawdzę jak odejście krwawego czopa ma sie do zwiększenia rozwarcia
bo fakt skurczów mam wiecej od tamtego czasu ale bezbolesnych.
i brzuch mnie pobolewa. Ale w sumie nie umiem określić jaki to ból. więc pewnie one wypchnęły ten czop. a lekarza mam jutro i też nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć ile ma szyjka i ile rozwarcia:D
Fidelissa, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Agata92 wrote:Ewelina może i tak ale on jest już w pełni rozwinięty i nie uważam żeby cc przyniosło jakieś negatywne skutki. On jest gotowy do wyjścia tylko moje ciało nie.
Dotty84, Agata92, lkc lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:Wiesz, to może jednak nie jest głupie, co ten lekarz mówi. Sporo się pisze o negatywnych skutkach CC z powodu nieprzygotowania dziecka i wyciągnięcia go na świat tak po prostu, i robienie CC właśnie kiedy zaczyna się poród w takich przypadkach podobno jest lepsze dla maluszka. Bo to on daje znać, że jest gotowy już do wyjścia, tylko drogę wyjścia mu się zmienia.
miałam to samo właśnie pisać. Kwestia gotowości dziecka, tego że dostaje i daje sygnał że to już, położna nam tłumaczyła o całej gamie hormonów, które wytwarzane są podczas skurczy kiedy dzidzia sobie życzy już wyjść
Ale waga 4900 to naprawdę sporo i może w Twoim Agatka przypadku trzeba umawiać z różnych względów cesarkę i już, pisz co powie Twój lekarz.Maga31, ewelina_d lubią tę wiadomość
-
Agata92 wow ale duży chłopak będzie:) całe szczęście że jednak cc bo nie wyobrażam sobie żeby rodzić sn w takiej sytuacji.
Kurcze ja nie miałam usg od 35 tygodnia i nawet nie wiem co u młodej i jaką ma teraz wagę.Agata92 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Ok. Dzieki to poszukam tego olejku ze słodkich migdałów moze w jakimś zielarskim znajdę
))
Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:Agata92 wow ale duży chłopak będzie:) całe szczęście że jednak cc bo nie wyobrażam sobie żeby rodzić sn w takiej sytuacji.
Kurcze ja nie miałam usg od 35 tygodnia i nawet nie wiem co u młodej i jaką ma teraz wagę.
Nastka ja ostatnie USG miałam w 30 tygodniu i gdyby nie to, ze synek szybko rośnie mój lekarz nie zrobiłby mi w poniedziałek, a jak waga będzie nadal duża, to czeka mnie jeszcze jedno w połowie m-ca, jak jest wszystko prawidłowo to nie ma aż takiej potrzeby -
nick nieaktualny
-
Zus... bez komentarza!Ja własnie wczoraj puściłam do nich pisemko odwoławcze na 18 stron i na ich jeden parafraf mój prawnik napisał 10 wiec nie ma bata!Choc sie nie łudze ze zmienia decyzje bo rzadko to robia tylko raczej na walke w sadzie ale trudno bedziemy walczyc!
Do krocza olejek z migdałów w aptece u mnie 8 zł malutka buteleczka i położna polecała do smarowania brzucha przed rozstepami. Ja mam straszne obrzydliwe na dole brzucha robią sie bordowe masakra poprostu;/
I u mnie położna mówiła że dzidzius sam da znac kiedy chce wyjsc i sie lepiej chwile pomeczyc i zrobic cesarke bo to dla niego zdrowsze. Ale ja piernicze 4900 to porzadny człowieczek no!ÓptimusPrime, Agata92, Marzena27, lkc lubią tę wiadomość