Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wiem że ten temat był już kilkakrotnie poruszany, ale jakoś nadal czuję się zagubiona w temacie "pielegnacja noworodka" możecie coś polecić?
1) co do kąpieli?
2) co po kąpieli gdyby maluszek miał przesuszoną skórę?
3) co do smarowania buzi (np przed spacerem w mroźny dzień)
4) co do smarowania pupci przy przewijaniu (czy zawsze coś?)
5) co na większe odparzenia?
MERCIWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:34
-
Uwaga.
Nie rodze.
Szyjka miękka, w osi, 2,5 cm, rozwarcie na palec - czyli bez zmian.
mam duzo spacerować i współżyć.
Kontrola za 7 dni.
ewelina_d, maaartinka, Maga31, Agusia ;), Marzena27, lkc, AgataP, Madlen222, Rybka Nemo, Fidelissa, FK81 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Dziewczyny, wiem że ten temat był już kilkakrotnie poruszany, ale jakoś nadal czuję się zagubiona w temacie "pielegnacja noworodka" możecie coś polecić?
1) co do kąpieli? ja wybrałam http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml m naprawde super skład
2) co po kąpieli gdyby maluszek miał przesuszoną skórę? nic
3) co do smarowania buzi (np przed spacerem w mroźny dzień) babydream krem na wiatr itd
4) co do smarowania pupci przy przewijaniu (czy zawsze coś?)też babydream
5) co na większe odparzenia? smaruje zawsze i licze że nic nie będzie
MERCI
a co do luteiny to ja mam nadal 2x2 dziennie i nic niemówiła mi gin o odstawianiu - magnez też biorę - nospy mam nie brać - no ale ja mam leżeć, jak chodze brzuch twardy np i mam termin cc - myśle że przy sn powinno się na odwrót - nospe brać, reszty już nie
-
Ewelina - ale masz śliczny brzuszek, taki zgrabny! Ja miałam pod koniec ciąży górną granicę wód, więc wyglądałam jakbym połknęła małego słonia
Optimus - a dlaczego Ci szkoda tej koszuli?
Ja do porodu wzięłam jedną z najładniejszych jakie zakupiłam, mimo że miałam niezły krwotok, to we krwi prawie wcale jej nie ubrudziłam, są natomiast na niej ślady mazi płodowej synka. Ostatnio kilka razy przymierzałam się do jej wyprania... i jakoś nie mogę
Chyba ją spakuję w pudełko na pamiątkę... wiem brzmi dziwnie, ale to był bardzo wyjątkowy moment, najpiękniejszy w moim życiuewelina_d, Maga31, Agusia ;), Marzena27, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, santoocha, lkc, AgataP, sisiiii, mada_lena, Madlen222, anusiaa90, Rybka Nemo, Fidelissa, FK81 lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Dziewczyny, wiem że ten temat był już kilkakrotnie poruszany, ale jakoś nadal czuję się zagubiona w temacie "pielegnacja noworodka" możecie coś polecić?
1) co do kąpieli?
MERCI
Ja napiszę tylko, co mam kupione z polecenia moich sióstr (ich dzieci maja już ponad 2 lata) i lektury strony srokao, a zatem:
1) do kąpieli - "Oliatum baby emulsja do kąpieli"
2) po użyciu tej emulsji nie mam zamiaru już niczym smarować, chyba, że będzie skóra przesuszona to mam "HIPP mleczko pielęgnacyjne dla niemowląt"
3) "babydream krem ochronny przed wiatrem i zimnem dla niemowląt i dzieci"
4) tu tylko w razie odparzeń mam "babydream ochronny krem przeciwodparzeniowy dla niemowląt"
5) Sudokrem
Dotty84, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Goplana ja mam spakowany w pudełeczku nawet kawałek pępowiny z brzuszka małej co odpadł. Pierwsze ścięte włoski w kopercie opaskę ze szpitala pierwsze body i skarpetki. Mam takie pudełeczko gdzie zbieram takie gażety pamiątkowe i młoda dostanie na 18 urodziny te pudełeczko aby mogła pokazać swoim dzieciom kiedyś.
Goplana, Maga31, Marzena27, ÓptimusPrime, sisiiii, AgataP, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
maga31 ja też wertowałam srokę i widze że z podobnymi wnioskami co ty
mam tylko problem z chusteczkami nawilżanymi bo ich skład zmieniają i jeszcze nie znalazłam jakiś naprawde sensownych ale pracuje nad tym
Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
1) co do kąpieli?
MERCI
2. http://greenline-sklep.pl/p/71/298/nagietkowe-mleczko-do-pielegnacji-ciala-pielegnacja-ciala-i-wlosow-pielegnacja-dzieci-i-niemowlat.html
3. http://greenline-sklep.pl/p/71/119/nagietkowy-balsam-na-wiatr-i-niepogode-pielegnacja-ciala-i-wlosow-pielegnacja-dzieci-i-niemowlat.html
4. http://sklep.ziololek.pl/1,linomag-bobo-ae-krem-ochronny 1-2 razy dziennie
5. http://greenline-sklep.pl/p/71/384/nagietkowy-krem-przeciw-odparzeniom-pielegnacja-ciala-i-wlosow-pielegnacja-dzieci-i-niemowlat.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:10
Maga31, Marzena27, Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość
-
izia, z chusteczkami też miałam problem
rozwiązałam go w ten sposób, że kupowałam z różnych firm (głównie w Netto i Biedronce) jak były w promocji, więc zobaczę które małemu i mi przypasują
włożyłam je do osobnego pudła bo trochę się tego nazbierało -
Dziewczyny, wiem że ten temat był już kilkakrotnie poruszany, ale jakoś nadal czuję się zagubiona w temacie "pielegnacja noworodka" możecie coś polecić?
1) co do kąpieli? - ja kupiłam Oilatum
2) co po kąpieli gdyby maluszek miał przesuszoną skórę? - na razie nic nie kupiłam, czytałam, że przy emolientach nie trzeba natłuszczać, zobaczymy
3) co do smarowania buzi (np przed spacerem w mroźny dzień) - HIPP krem na niepogodę i zimno
4) co do smarowania pupci przy przewijaniu (czy zawsze coś?) - jak kupka to Alantan/Sudocrem, jak tylko siusiu nie będę smarować, będziemy wietrzyć
5) co na większe odparzenia? - Sudocrem
Chusteczki kupiłam Huggies zieloneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:25
Dotty84, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Obym ja nie musiała do Was dołączyć na halołinową porodówkę ehhh
chciałam wstać o 12 zrobić drugie śniadanko i takie mnie bolesne skurcze, cholerstwa jedne złapały że sobie tak podyszałam z 20 minut i zasnęłam. Obudzona przed 14 chciałam wstać, no ale wiecie, nie mogłamznowu skurcze, znowu mnie wytachały i znowu przysnęłam, zmartwychwstałam dopiero teraz. Oby to nadal były tylko nieregularne ćwiczenia szanownej macicy, Zuzka ma zakaz do końca tygodnia i już!
Co do koszuli na porodówkę.. szukałam w necie i szukałam, zaczęłam podpytywać męża która, a on do mnie, że przecież położna na szkole mówiła, że najwygodniejsza to taka trochę tylko za pupę, nie obcisła itd itd... więc on jest zdania, że najwygodniej będzie mi w jego koszulkach! przecież i tak non stop je podkradam do spania... no i wiecie co... lepiej tego nie mógł wymyślićotworzył szafę "wybierajcie dziewczyny" i tak oto w torbie mam 3 koszulki / koszule mężowe. Nie pozwolił wybrać najstarszych i najgorszych nawet, mają być najwygodniejsze i już
a mi będzie jakoś tak fajnie, być w jego rzeczach w takiej chwili...
Goplana, Maga31, ChciałabymJuż, sisiiii, AgataP, lkc, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj byliśmy na kontroli i jednocześnie pierwszej (poza powrotem ze szpitala) wyprawie Aloszki w wielki świat
Wszytko na niego jeszcze za duże
Mąż się ze mnie śmiał, że go ubrałam w pięć kombinezonów... a zawsze sie śmiałam z matek co przegrzewają swoje dzieci - ale rzeczywiście cały czas jest pokusa, żeby jeszcze czapkę założyć (w domu) i pięć kocyków...
Nie musimy się więcej świecić! W końcu będę mogła przytulać swoje dziecko kiedy tylko zechcę
Agusia ;), Marzena27, ewelina_d, Maga31, Milaszka, ChciałabymJuż, maaartinka, ap1526, ÓptimusPrime, santoocha, Lafar_ra, sisiiii, AgataP, mada_lena, xpatiiix3, Madlen222, anusiaa90, zupaztytki, natasza82, Mag.1990, blue00, Agata92, Rybka Nemo, Fidelissa, Ninusia, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Evik wrote:Zus... bez komentarza!Ja własnie wczoraj puściłam do nich pisemko odwoławcze na 18 stron i na ich jeden parafraf mój prawnik napisał 10 wiec nie ma bata!Choc sie nie łudze ze zmienia decyzje bo rzadko to robia tylko raczej na walke w sadzie ale trudno bedziemy walczyc!
Do krocza olejek z migdałów w aptece u mnie 8 zł malutka buteleczka i położna polecała do smarowania brzucha przed rozstepami. Ja mam straszne obrzydliwe na dole brzucha robią sie bordowe masakra poprostu;/
I u mnie położna mówiła że dzidzius sam da znac kiedy chce wyjsc i sie lepiej chwile pomeczyc i zrobic cesarke bo to dla niego zdrowsze. Ale ja piernicze 4900 to porzadny człowieczek no!
Koniecznie z tym do Sądu jeśli Zus sam się nie ogarnie, prawniczka z którą miałam kontakt mówiła, że w tych Zusowych sprawach najczęściej jednak póki co Sąd przyznaje rację kobietom, my co prawda rozmawiałyśmy na temat działalności i składek itd, wiem, że Twoja sytuacja inna, ale wierzę, że wygrasz !!! -
1) co do kąpieli? - Oilatum
2) co po kąpieli gdyby maluszek miał przesuszoną skórę? - podobno przy Oilatumie nic nie trzeba, jak cos to dokupie hmm.. jeszcze nie wiem co:P
3) co do smarowania buzi (np przed spacerem w mroźny dzień) - Nivea baby na każdą pogodę - jest od 1.dnia życia
4) co do smarowania pupci przy przewijaniu (czy zawsze coś?) - linomag zielony - maść
5) co na większe odparzenia? - Sudocrem
Dotty84 lubi tę wiadomość