X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana,no super Misiak :-) Na pewno tam jest Aleksander?Czy jakas laleczka schowana? ;-)
    Co do koszuli...hmmm,no na 99% czeka na mnie cc i dr powiedzial,ze najlepiej wziasc cos,czego nie bedzie szkoda,bo sie moze niezle ubrudzic nie tylko krwia,ale rowniez ich srodkami...
    Wiec szukalam w necie czegos czarnego,ale siedze teraz i zaszywam stara koszule nocna w serduszka (ramiaczka mi sie podarly) i bede robila w niej rozciecie jakies,na wypadek gdyby mi Malego jednak dali...

Goplana lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Goplana,no super Misiak :-) Na pewno tam jest Aleksander?Czy jakas laleczka schowana? ;-)
    Co do koszuli...hmmm,no na 99% czeka na mnie cc i dr powiedzial,ze najlepiej wziasc cos,czego nie bedzie szkoda,bo sie moze niezle ubrudzic nie tylko krwia,ale rowniez ich srodkami...
    Wiec szukalam w necie czegos czarnego,ale siedze teraz i zaszywam stara koszule nocna w serduszka (ramiaczka mi sie podarly) i bede robila w niej rozciecie jakies,na wypadek gdyby mi Malego jednak dali...

Upewniłaś się kochana czy w szpitalu nie dają swoich koszul do cesarki? takich operacyjnych?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Upewniłaś się kochana czy w szpitalu nie dają swoich koszul do cesarki? takich operacyjnych?
    Haha, rzeczywiście w szpitalu do planowych zabiegów, najchętniej odziewają pacjentów we własne oryginalne kreacje z gołym zadkiem :) :) :)

lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w razie CC dają właśnie szpitalne :) tylko do naturalnego w swoich ciuszkach pomykasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 14:57

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloszka superowy! :)

Ja mam nadzieję ostatni raz chwalę się brzuszkiem.
    Początek 38 tyg ciąży:

zmm43r.jpg

ap1526, ÓptimusPrime, Evik, Agusia ;), Marzena27, ewelina_d, sisiiii, AgataP, mada_lena, xpatiiix3, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, Dotty84, Madlen222, anusiaa90, zupaztytki, Goplana, Milaszka, Mag.1990, blue00, Agata92, Rybka Nemo, misiaczk25, Fidelissa, Strupka, FK81, maaartinka, Mamadomina lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz mnie rozniesie
    agresja normalnie
    pół nocy bolały mnie płuca, każdy ruch bolał
    zwariuję z tym hemoroidem, kto by pomyślał, że to tak boli! non stop, jakiś koszmar, strach się ruszyć
    dość już, dość :(

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marzenko:):*
    Goplanka no wspaniały ten Twój Aloszka słodycz piekna:)

Goplana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap a czopki glicerynowe stosowałaś?Mi pięknie pomogły

ap1526 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z nim rozmawialam,powiedzial,ze mam miec swoja koszule,ale wiem,ze dziewczyna,kt pol roku temu robil cc w tym samym szpitalu miala szpitalna...moze im sie limit koszul na ten rok sie skonczyl :-D
    Santoocha - sliczny domek Szymka :-) Sielas wlosy?Cos mi sie kojarzylo,ze mialas dluzsze...
    :-)

Goplana,a powiedz mi prosze,bo wczoraj taka spanikowana przyszlam po wizycie o tych przplywach i afi.Kurcze,im bardziej wczoraj w lekture sie wdawalam,tym bardziej mi sie robilo niedobrze.
    Wiec mam z afi dziwna syt,bo gdzie-nigdzie mam 4,a przy pepowinie ok 7,czyli srednia wychodzi 6.
    W pepowinie przeplywy na srodkowej granicy, w glowce jak u gory mialam mierzone to na dolnej granicy,a jak w glowce na dole mierzone bylo to ponizej dolnej granicy.
    Probowalam rozszyfrowac usg z dopplera,ale kurcze nie potrafie,wwiec rzucilam,by nie wpadac w szal.... Ogolnie chyba nie straszne,bo bym mnie gin nie wypuscila z gabinetu,no nie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:08

Marzena27, santoocha lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścięłam już jakieś 2 mies temu.
    Dla wygody mycia i suszenia ;)

Ja chyba właśnie też dopakuję mężową koszulkę, też w takich śpię. Na sam poród oczywiście, potem te do karmienia.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana piekny Aloszka :P tonie w tym wdzianku jeszcze :) malenki :)

Santoocha piekny brzusio :)

Marzena no ja rodze(o ile kiedys urodze wreszcie) w czarnej koszulce xxl mojego hippisa z wielka biala czacha punishera na srodku :) oczywiscie to wszytsko pod strojem kostuchy :P beda mialy polozne dyscypline narzucona :P

juz sobie kose ostrze: :P przeciez jutro halloween i moj 155 z kolei termin porodu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:22

Agusia ;), Marzena27, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, Goplana lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mi sie kudly przetluszczaja:/ codziennie musze juz myc je a zawsze mylam co 2 dni.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha urodziła dziś sn.

"13.35 przyszla na swiat Zosia 10/10 3500g 53cm"

Gratulacje Dorotka! :)

Oczywiście wbiła się w kolejkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:23

mada_lena, Agusia ;), ewelina_d, ap1526, AgataP, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Marzena27, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, Lafar_ra, sisiiii, Dotty84, KUNIAK, e_v_e, Madlen222, anusiaa90, Milaszka, zupaztytki, Goplana, blue00, Agata92, misiaczk25, Fidelissa, karmelek, FK81, Rybka Nemo, Mamadomina, Ninusia, Dorotucha lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł z tą mężową koszulką,
    ja przygotowałam ładną ale znowuż bardzo wzorzystą w różach brązach,
    dobrze się zamaskują plamy, wezmę jednak też jakieś męża,
    z synkiem nawet nie wiem kiedy wylądowałam w szpitalnej koszuli
    jak przyjeżdżały z pralni czyste i można było wymienić sobie, bo sie ciągle krwawiło i brudziło to był wyścig szczurów bo niektóre były dużo krótsze od innych i tyłek było widać ;) trzeba się było spieszyć żeby nie pozabierały :)
    cyce i tak na wierzchu bo był głeboki dekolt wiązany troczkami
    aczkolwiek ja leżałam 6 dni po porodzie i każdego dnia brudziłam, nie wyrobiłabym z własnymi koszulami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:28

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Dorotuchny! :-D

Dorotucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dorotucha!

Przyszly moje nalejki Baby Ninja on board idem kleic auto :P ciesze sie jak glupia :P

Agusia ;), santoocha, Dorotucha lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!!!
    la........................... Ona miala termin na 18.. jak ja ;/

AgataP, santoocha, Dorotucha lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloszka - słodziak!, w tym kombinezonku wygląda z daleka jak pluszowy króliczek :D

Dorotucha - serdeczne gratulacje!

Chyba faktycznie już codziennie jakiś maluch będzie się u nas pojawiał na świecie :)

Agusia ;), Goplana, lkc, Dorotucha lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Dorotuchy :)

Ja za chwilę jadę na wizytę, trzymajcie kciuki :P

Agusia ;), Maga31, AgataP, zupaztytki, lkc, Agata92, Fidelissa, Dorotucha lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł - też spakuję dodatkowo T-shirta od męża :)
    , bo w torbie mam koszulę taką dłuższą we wzór panterki ;) Ogólnie to nie przepadam za motywami zwierzęcymi na ubraniach, ale na czas porodu postanowiłam "zaszaleć" i liczę na to, że jakaś dzika pierwotna siła na mnie "spłynie" i w miarę szybko urodzę dzięki temu ;)

ChciałabymJuż, mada_lena, Marzena27, Agusia ;), KUNIAK, AgataP, anusiaa90, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ