X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu duże dzieci ewakuuje się tydzień przed terminem.

Agata92 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecie lotosu - zaloguj się :)

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Hej dziewczęta.

Już po obchodzie.

UWAGA decyzja ordynatora: no to dzisiaj wychodzi pani do domu.

Oczywiście wybieram się do innego szpitala, tam gdzie pracuje mój lekarz prowadzący. Tylko teraz muszę się z nim dogadać kiedy konkretnie będzie te cc.

A do mnie to w ogóle nie dociera.. bo początkowo przeczytałam: Już po porodzie, a nie po obchodzie :-/

No cóż.. dobrze, że masz możliwość zmienić szpital. Bo tu jak widać buraki jakieś.

Agusia ;), Agata92 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6yhc9i.jpg

38+4

może tym razem ostatnie;)

xpatiiix3, AgataP, anusiaa90, santoocha, ÓptimusPrime, Evik, Agata92, Strupka, FK81, e_v_e, Maga31, Goplana, Mag.1990, zupaztytki, Marzena27, Milaszka, ChciałabymJuż, blue00, misiaczk25, lkc, sisiiii, mada_lena, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa, Ninusia lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ brzusie zajebiste dzisiaj są ;D. Aż szkoda, ze ja Już nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:52

lkc, mada_lena, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Kwiecie lotosu - zaloguj się :)

ja sem już tu! faluje i pluskam sobie,jest spokoj,jest nirvana...nie rodze jeszcze(chyba..... teraz to juz sama nie wiem,caly czas mnie cos tam boli strzyka i dolega mi ) :) nadrobilam Was ale i tak zapomnialam wiekszosc...hmmm

Agata dobrze ze cc,gdzies tez czytalam ze niby lepiej jak sie akcja zacznie i wtedy cc ale skoro ten drugi lekarz nie widzi problemu zrobic cc wczesniej to spoko,zreszta 4900 wow bedzie co kochac :)

Madalena piekne malenstwo i te usteczka ach cudne! :)

a ja jade do sklepu i do apteki(cos mi ucho przytkalo cholera wie co bo nic nie boli,hmmm,nie chce rodzic z zatkanym uchem...bede do poloznych krzyczec zeby do mnie podchodzily z prawej strony bo z lewej nichuja nic nie slysze..masakra)

dobra lece sie ogarnac i po zakupy bo w lodowce tylko swiatlo jest...a ja jakas taka sie mega glodna zrobilam dzisiaj...jak nigdy..jak jesc nie moglam tak mnie dzis rano pierwszy raz w ciazy obudzil głód...masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:52

Agusia ;), Agata92, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina super brzuszek :)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ależ brzusie zajebiste dzisiaj są ;D. Aż szkoda, ze ja Już nie mam ;)

Pati teraz masz zamiast brzuszka cudowną córeczkę, więc nie ma co żałować :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP jutro hallowen może wkońcu nasz termin:P:P:P:P

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak musze sie pospieszyc bo to co sie ma dziac z pogoda to masakra jakas,a tak sie cieszylam ze w IRL nie ma zimy....super ....zajebiscie... Ninja wylaz bo bedziemy wozkiem za piaskarka chodzic :P
    http://www.panoramairl.com/wydarzenia/4409-meteorolodzy-zapowiadaja-rychle-nadejscie-snieznej-i-mroznej-zimy.html

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera wszytskie koleżanki mnie wyprzedaja z porodami a ja zaszłam jako pierwsza:/:/;/ Dzisiaj kolejna o 11:07 normalnie czuję się poszkodowana już:/:/;/

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    AgataP jutro hallowen może wkońcu nasz termin:P:P:P:P

oby kochana oby,jutro caly dzien bede w tym swoim stroju kostuchy i z kosą w reku śmigac coby byc przygotowana :)

Agusia ;), ewelina_d, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    cholera wszytskie koleżanki mnie wyprzedaja z porodami a ja zaszłam jako pierwsza:/:/;/ Dzisiaj kolejna o 11:07 normalnie czuję się poszkodowana już:/:/;/

witaj w klubie....ja juz nawet nie odpisuje na sms jestem na nie obrazona i chuj :P

zreszta cala moja grupa ze szkoly rodzenia juz rozpakowana...super...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:00

ap1526, lkc lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    oby kochana oby,jutro caly dzien bede w tym swoim stroju kostuchy i z kosą w reku śmigac coby byc przygotowana :)
    ja też! ja też chcę w helołin!

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja też! ja też chcę w helołin!

dawaj z nami tylko sie nie zdziw jak Ty urodzisz,Nastka urodzi a ja sie dalej bede kulac do Grudnia :P

lece moje drogie Panie do sklepu,tylko mam ZAGWOZDKĘ :) do jakiego bo jak mam zaczac rodzic w sklepie to lepiej w takim drogim moze jakiego bona zasponsoruja :P ha!

do poźniej ! nie piszcie za duzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:07

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jaka macie temp?
    Chyba czuje,ze mnie troche rozklada...mam nos przetkany,gardlo troche drapie..pije herb z miodaem od 3 dni i nic nie pomaga...glowa boli...
    kurcze,nie moge byc chora!!!
    Juz kupilam prenalen katar...nie wiem,co jeszcze...chyba mleko z miodem na noc walne,no i czosnek! :-/ Tylko czy go mam???musze pamietac,jak nast razem wyturlam sie z kanapy...
    Kurka,nie mam koszuli do porodu,mam 3 takie ladne,kt mi bedzie szkoda,a juz nie mam sil na lazenie po sklepach...
    koszulki wszystkie za krotkie,bo mam taaaaaaki brzuch,juz 124cm...Maz jest chudzielec i wysoki,ale rozmiar koszulek mamy ten sam,nawet niektore na mnie sa za male,bo on takie opinane lubi :-) lalus
    Ewelina,piekny brzuch,taki malusienki,zazdroszcze ;-) Ogladalas Ltl Brit? Ja od 2 dni odswiezam Modern fam :-)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ewelina,piekny brzuch,taki malusienki,zazdroszcze ;-) Ogladalas Ltl Brit? Ja od 2 dni odswiezam Modern fam :-)
    oglądałam US, na UK już mi trochę cierpliwości zabrakło, przypomniałam sobie, że nie da się LB obejrzeć wszystkiego na raz;).

Modern Family oglądam z mężem:) a tzn. że musi cały sezon minąć, żeby obejrzeć (bo wtedy oglądamy jeden serial ciurkiem, potem następny, a to co sama oglądam, to na bieżąco, jak napływa z US:)). jedyne odstępstwa od tej reguły, to The big bang theory i Family Guy, które oglądamy jak nazbiera się kilka odcinków:).

Teraz oglądamy Boardwalk empire! ostatni sezon już i tylko 8 odcinków...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:14

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piterowi sie ewidentnie nudzi. od wyjscia ze szpitala nie bylo przepowiadajacych a tu jajaja kokodżambo od wczoraj, raz na jakis czas. coby matce cisnienie podniesc. jakby czekajaca zaraz wizyta u giny to bylo za malo.
    wogle jakos tak brzuch mi opadl. i ksztalt zmienil, jak wielkie mega opadajace jajo;p.
    co do naturalnych metod wywolywania, a znacyz jednej konkretnej przy uzyciu meza;).
    niee, ja moge zapomniec;p, ale tekst lekarza na obhodzie mi sie przypomnial. laska obok trafila na obserwacje z migrena, po nocy postanowili ja wuypuscic.
    i lekarz mowi tak: pani 38 tydzien, idzie pani do domu bo wsio ok, ale tak wogle kobieto to Ty juz bys mogla rodzic. isc do domu, zamknac sie z mezem w lazience i cala noc intensywnie wywolywac porod:D.
    no. zartownis;p. tylko ja nie rozumiem po kiego w lazience jak w sypialni przytulniej i wygodniej;).
    edit. jak to z ta luteina? bo mi kazali brac a nie powiedzieli kiedy odstawic, spytam giny ale mozliwe , ze nie odpowie, bo jak nie ma humoru to u niej norma wzruszac ramionami na pytania ciezarnej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:23

Maga31, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK pewnie żeby wrazie odejścia wód nie zatopić łóżka:P:P:P

Maga31, blue00, Madlen222, Fidelissa, FK81 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do luteiny - brałam do 17 tc

masaż krocza - preferuję "naturalny" z mężem ;) ale ostatnio jak usłyszał, że szyjka miękka i rozwarcie na palec to właśnie boi się, ze puknie małego w głowę ;), więc już jest rzadziej... dlatego zaczęłam sama się masować (niezbyt regularnie ale jednak) i używam do tego celu "zwykłego" olejku babydream fur mama z Rossmana - w składzie ma te wszystkie olejki naturalne, nawet z migdałów, a nie chciało mi się szukać i "inwestować" w jakiś specjalny do tego celu ;)

Fk - hehe, no właśnie - czemu w łazience? chyba że w jakiejś wypasionej wannie z hydromasażem ;)

Agusia ;), santoocha, lkc, FK81 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ