X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu duże dzieci ewakuuje się tydzień przed terminem.

Agata92 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecie lotosu - zaloguj się :)

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Hej dziewczęta.

Już po obchodzie.

UWAGA decyzja ordynatora: no to dzisiaj wychodzi pani do domu.

Oczywiście wybieram się do innego szpitala, tam gdzie pracuje mój lekarz prowadzący. Tylko teraz muszę się z nim dogadać kiedy konkretnie będzie te cc.

A do mnie to w ogóle nie dociera.. bo początkowo przeczytałam: Już po porodzie, a nie po obchodzie :-/

No cóż.. dobrze, że masz możliwość zmienić szpital. Bo tu jak widać buraki jakieś.

Agusia ;), Agata92 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6yhc9i.jpg

38+4

może tym razem ostatnie;)

xpatiiix3, AgataP, anusiaa90, santoocha, ÓptimusPrime, Evik, Agata92, Strupka, FK81, e_v_e, Maga31, Goplana, Mag.1990, zupaztytki, Marzena27, Milaszka, ChciałabymJuż, blue00, misiaczk25, lkc, sisiiii, mada_lena, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa, Ninusia lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ brzusie zajebiste dzisiaj są ;D. Aż szkoda, ze ja Już nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:52

lkc, mada_lena, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Kwiecie lotosu - zaloguj się :)

ja sem już tu! faluje i pluskam sobie,jest spokoj,jest nirvana...nie rodze jeszcze(chyba..... teraz to juz sama nie wiem,caly czas mnie cos tam boli strzyka i dolega mi ) :) nadrobilam Was ale i tak zapomnialam wiekszosc...hmmm

Agata dobrze ze cc,gdzies tez czytalam ze niby lepiej jak sie akcja zacznie i wtedy cc ale skoro ten drugi lekarz nie widzi problemu zrobic cc wczesniej to spoko,zreszta 4900 wow bedzie co kochac :)

Madalena piekne malenstwo i te usteczka ach cudne! :)

a ja jade do sklepu i do apteki(cos mi ucho przytkalo cholera wie co bo nic nie boli,hmmm,nie chce rodzic z zatkanym uchem...bede do poloznych krzyczec zeby do mnie podchodzily z prawej strony bo z lewej nichuja nic nie slysze..masakra)

dobra lece sie ogarnac i po zakupy bo w lodowce tylko swiatlo jest...a ja jakas taka sie mega glodna zrobilam dzisiaj...jak nigdy..jak jesc nie moglam tak mnie dzis rano pierwszy raz w ciazy obudzil głód...masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:52

Agusia ;), Agata92, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina super brzuszek :)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ależ brzusie zajebiste dzisiaj są ;D. Aż szkoda, ze ja Już nie mam ;)

Pati teraz masz zamiast brzuszka cudowną córeczkę, więc nie ma co żałować :P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP jutro hallowen może wkońcu nasz termin:P:P:P:P

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak musze sie pospieszyc bo to co sie ma dziac z pogoda to masakra jakas,a tak sie cieszylam ze w IRL nie ma zimy....super ....zajebiscie... Ninja wylaz bo bedziemy wozkiem za piaskarka chodzic :P
    http://www.panoramairl.com/wydarzenia/4409-meteorolodzy-zapowiadaja-rychle-nadejscie-snieznej-i-mroznej-zimy.html

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera wszytskie koleżanki mnie wyprzedaja z porodami a ja zaszłam jako pierwsza:/:/;/ Dzisiaj kolejna o 11:07 normalnie czuję się poszkodowana już:/:/;/

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    AgataP jutro hallowen może wkońcu nasz termin:P:P:P:P

oby kochana oby,jutro caly dzien bede w tym swoim stroju kostuchy i z kosą w reku śmigac coby byc przygotowana :)

Agusia ;), ewelina_d, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    cholera wszytskie koleżanki mnie wyprzedaja z porodami a ja zaszłam jako pierwsza:/:/;/ Dzisiaj kolejna o 11:07 normalnie czuję się poszkodowana już:/:/;/

witaj w klubie....ja juz nawet nie odpisuje na sms jestem na nie obrazona i chuj :P

zreszta cala moja grupa ze szkoly rodzenia juz rozpakowana...super...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:00

ap1526, lkc lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    oby kochana oby,jutro caly dzien bede w tym swoim stroju kostuchy i z kosą w reku śmigac coby byc przygotowana :)
    ja też! ja też chcę w helołin!

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja też! ja też chcę w helołin!

dawaj z nami tylko sie nie zdziw jak Ty urodzisz,Nastka urodzi a ja sie dalej bede kulac do Grudnia :P

lece moje drogie Panie do sklepu,tylko mam ZAGWOZDKĘ :) do jakiego bo jak mam zaczac rodzic w sklepie to lepiej w takim drogim moze jakiego bona zasponsoruja :P ha!

do poźniej ! nie piszcie za duzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:07

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jaka macie temp?
    Chyba czuje,ze mnie troche rozklada...mam nos przetkany,gardlo troche drapie..pije herb z miodaem od 3 dni i nic nie pomaga...glowa boli...
    kurcze,nie moge byc chora!!!
    Juz kupilam prenalen katar...nie wiem,co jeszcze...chyba mleko z miodem na noc walne,no i czosnek! :-/ Tylko czy go mam???musze pamietac,jak nast razem wyturlam sie z kanapy...
    Kurka,nie mam koszuli do porodu,mam 3 takie ladne,kt mi bedzie szkoda,a juz nie mam sil na lazenie po sklepach...
    koszulki wszystkie za krotkie,bo mam taaaaaaki brzuch,juz 124cm...Maz jest chudzielec i wysoki,ale rozmiar koszulek mamy ten sam,nawet niektore na mnie sa za male,bo on takie opinane lubi :-) lalus
    Ewelina,piekny brzuch,taki malusienki,zazdroszcze ;-) Ogladalas Ltl Brit? Ja od 2 dni odswiezam Modern fam :-)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ewelina,piekny brzuch,taki malusienki,zazdroszcze ;-) Ogladalas Ltl Brit? Ja od 2 dni odswiezam Modern fam :-)
    oglądałam US, na UK już mi trochę cierpliwości zabrakło, przypomniałam sobie, że nie da się LB obejrzeć wszystkiego na raz;).

Modern Family oglądam z mężem:) a tzn. że musi cały sezon minąć, żeby obejrzeć (bo wtedy oglądamy jeden serial ciurkiem, potem następny, a to co sama oglądam, to na bieżąco, jak napływa z US:)). jedyne odstępstwa od tej reguły, to The big bang theory i Family Guy, które oglądamy jak nazbiera się kilka odcinków:).

Teraz oglądamy Boardwalk empire! ostatni sezon już i tylko 8 odcinków...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:14

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piterowi sie ewidentnie nudzi. od wyjscia ze szpitala nie bylo przepowiadajacych a tu jajaja kokodżambo od wczoraj, raz na jakis czas. coby matce cisnienie podniesc. jakby czekajaca zaraz wizyta u giny to bylo za malo.
    wogle jakos tak brzuch mi opadl. i ksztalt zmienil, jak wielkie mega opadajace jajo;p.
    co do naturalnych metod wywolywania, a znacyz jednej konkretnej przy uzyciu meza;).
    niee, ja moge zapomniec;p, ale tekst lekarza na obhodzie mi sie przypomnial. laska obok trafila na obserwacje z migrena, po nocy postanowili ja wuypuscic.
    i lekarz mowi tak: pani 38 tydzien, idzie pani do domu bo wsio ok, ale tak wogle kobieto to Ty juz bys mogla rodzic. isc do domu, zamknac sie z mezem w lazience i cala noc intensywnie wywolywac porod:D.
    no. zartownis;p. tylko ja nie rozumiem po kiego w lazience jak w sypialni przytulniej i wygodniej;).
    edit. jak to z ta luteina? bo mi kazali brac a nie powiedzieli kiedy odstawic, spytam giny ale mozliwe , ze nie odpowie, bo jak nie ma humoru to u niej norma wzruszac ramionami na pytania ciezarnej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:23

Maga31, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK pewnie żeby wrazie odejścia wód nie zatopić łóżka:P:P:P

Maga31, blue00, Madlen222, Fidelissa, FK81 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do luteiny - brałam do 17 tc

masaż krocza - preferuję "naturalny" z mężem ;) ale ostatnio jak usłyszał, że szyjka miękka i rozwarcie na palec to właśnie boi się, ze puknie małego w głowę ;), więc już jest rzadziej... dlatego zaczęłam sama się masować (niezbyt regularnie ale jednak) i używam do tego celu "zwykłego" olejku babydream fur mama z Rossmana - w składzie ma te wszystkie olejki naturalne, nawet z migdałów, a nie chciało mi się szukać i "inwestować" w jakiś specjalny do tego celu ;)

Fk - hehe, no właśnie - czemu w łazience? chyba że w jakiejś wypasionej wannie z hydromasażem ;)

Agusia ;), santoocha, lkc, FK81 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ