X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana moja dzis tez buszuje.... Oczy jak 5 zł i sie bawi

Vivi jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 03:46

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje!:))) Witold faktycznie ogromny chlopak, nie mozna powiedziec, ze to "maluszek" :))) szybkiego powrotu do formy

Agata92 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym chciała w końcu moc spac

relgh3714vlmssyj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no brawo dla haloweenowej mamy ;) Gratulacje! Zdrowka dla was obojga i żebyś szybciutko stanęła na nogi :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Jakbym chciała w końcu moc spac
    Madlen wspolczuje.. nie mam pojecia co Ci doradzic.. moze On sie nie najada Twoim mlekiem? Probowalas mm?
    A moze niestety ten typ tak ma.. niektore dzieci lubia zamienic noc z dniem..
    Badz silna i sie nie zalamuj napewno dasz rade..trzymam mocno kciuki... w koncu to podwojne wyzwanie!

• Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ciagnie w szwie a najgorzej dokucza przeszywajacy ból w spojeniu no i piersi juz twardnieje. Mała łapie piers ale nie może uchwycić w południe spróbujemy z kapturkami a ja wyciagam tez brodawki. Narazie zanosze jej odciagniete laktatorem co kilka godzin. Wlasnie spala i robila slodkiego dziubka :)
    Ile Ci się udawalo odciagnac na początku mleka?

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png

Wysłany: 31 października 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi mojej szwagierce w 3 dobie po CC nie chciało lecieć. Malo co wpadało do laktatora. A juz na 4-5 dzień sikalo tak ze się nawet nie spodziewała i szło do lodówki. Także chyba potrzeba cierpliwości w tym temacie i będzie ok :)

Viviana, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Madlen wspolczuje.. nie mam pojecia co Ci doradzic.. moze On sie nie najada Twoim mlekiem? Probowalas mm?
    A moze niestety ten typ tak ma.. niektore dzieci lubia zamienic noc z dniem..
    Badz silna i sie nie zalamuj napewno dasz rade..trzymam mocno kciuki... w koncu to podwojne wyzwanie!

Próbowałam mm kochana również, on po prostu chce być przy cycku. Szczerze powiem, że normalnie mam dość. Potrzebuje ciszy, spokoju i snu. Normalnie dopada mnie depresja.

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 31 października 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzieci to takie male skubance i terrorki. A gdyby Twoj maz brał Julka W takim momencie do uspokojenia, żebyś ty mogła iść spać to myślisz ze by pomogło? W sensie czy musi być twój super cycek czy wystarczy ciepło taty? Może on potrzebuje więcej bliskosci? I w tym mógłby ci pomoc maz a ty byś odetchnela. Z dwójka malenstw jest mega dużo pracy wiec tym bardziej trzeba znaleźć sposób na jakieś zastępcze metody żeby się nie wykończyć. Buziaki i powodzenia!

Maga31, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz cos do spania w pokoju dzieci? Moze poloz sie z Nim jak tak bardzo potrzebuje bliskosci.. moze wtedy troche pospisz..

ChciałabymJuż, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    O godzinie 0:40 31.10. 2014r. przyszedł na świat przez cc Witold z wagą 4600g i 58cm długości:)

Gratulacje!
    Niezle 'Maleństwo' :D

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja super, że Jesteś:-)

Agata92 gratuluję:-)

Madlen może Julek tym płaczem próbuje wymusić Na Tobie spanie przy cycku?

ChciałabymJuż, Agata92, Madlen222 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!! Gratuluje mamusiom nowym!! Karmelek, Dorotucha, Agata!!! <3 <3 <3

Mnie obudzilo mokro w majtach, poszlam do ubikacji okazalo sie ze to taki zabrwiony krwia sluz, jak w ostatnie dni okresu i z tego co pamietam dopoki nie ma zywej krwi wszystko jest ok, prawda :)? Prosze mnie tu uspokoic, bom troche jakas spanikowana, ze to juz tak blisko i takie objawy to normalka :P

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje!!!!! Duży synek:-). viviana spokojnie mala jest na zewnątrz i lekarze wiedza co robią,ljezeli faktycznie to jest ten konflikt co i ja mam to najgorzej dla dziecka jak coś zaczyna się dziać w brzuszku,a teraz spokojnie Amelka sobie poradzi:-). Wiesz w Wawie właśnie spotkałam dziewczynę,która była drugi raz w ciąży pierwsza bezkonfliktowa,synek ma 6 lat,teraz druga ciąża,nagle wyszły przeciwciała,lekarz zdziony bo oboje maja z mężem plusy,okazało się ze maz ma Kella i stad te przeciwciała...

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ciężkiej nocce,czemu tu jest tak gorąco! Spalam może 4 h,a jak juz zasnęłam to polozne przyszły robić ktg,ale czekam na swoja kolej zobaczymy:-) wczoraj skurcze na poziomie 10%, czyli zadne:-) mocz oddany i czekam teraz żeby się pokluc bo aż ciekawa jestem cukru na czczo po tych sterydach.... Madlen dasz rade to brak snu za Toba teraz przemawia:-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Próbowałam mm kochana również, on po prostu chce być przy cycku. Szczerze powiem, że normalnie mam dość. Potrzebuje ciszy, spokoju i snu. Normalnie dopada mnie depresja.

Madlen bidulko.. Ułozy sie wszystko zobaczysz! Poczatki sa zawsze trudne. Musicie sie siebie wszyscy nauczyc, a ze jest was wiecej niz zwykle to bywa, jest trudniej.. Nie przejmuj sie swoimi słabosciami, czasem warto wyjsc na chwile zostawic placzace dziecko na 10min i wrocic z nowa energia! Dasz rade! Jestes super mama!! <3

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast spac rodzicie ;-) gratuluje Agata92!!!!!! :-)

• izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wieści z rana - agatko gratulacje !!! - ale czemu tak nagle w środku nocy

madlen moja rada próbuj smoczka - nie tej firmy to innej - i przytrzymaj troche żeby załapał - u mnie kluczem było nie dopuszczenie do przegłodzenia synka i do rozbudzenia go - karmiliśmy go zawsze troche wcześniej jak tylko zaczynał się kręcić w łóżeczku, nie czekaliśmy aż sie rozpłacze, rozbudzi baa nie czekaliśmyy aż minie te 3 godziny od ostatniego karmienia tylko np. 2,5 i odrazu bach i na śpiocha jadł - no i smoczek bo czasem chciał tylko possać, pokombinuj z firmami, posmaruj może mlekiem troche i przytrzymaj żeby zakumał i nauczył sie go chwycić..

ja kolejny dzień pobudka o 6 - i to bynajmniej nie żebym spać nie mogla ale synek dalej sie nie przestawił po zmianie czasu i o 6 już pobudka, światła, siku, piciu itd..

mada_lena, Agata92, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Agatko gratuluję:) Madlen a moze on właśnie glodny. Wiem ze chcesz karmić naturalnie ale moze Julus chciałby wiecej. U mnie tak bylo z synem. Chodzilam nieprzytomna karmilam piersią a to blizniaki nie byly. No i jak salam modyfikowane to zaczal spac.

Agata92, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena ciagnie w szwie a najgorzej dokucza przeszywajacy ból w spojeniu no i piersi juz twardnieje. Mała łapie piers ale nie może uchwycić w południe spróbujemy z kapturkami a ja wyciagam tez brodawki. Narazie zanosze jej odciagniete laktatorem co kilka godzin. Wlasnie spala i robila slodkiego dziubka :)
    Ile Ci się udawalo odciagnac na początku mleka?

Obolałe spojenie mam do dzis.... Takie uczucie jakbym dostała kopniaka
    Przed nawałem ściągałam po 15-20ml
    Pozniej ruszyło po 60 i wiecej a teraz mam kryzys i dopajam mała rumiankiem i woda.
    Pije ta herbatke na laktację, przestawiam mała i g to daje. Hania possie chwilke i zasypia i ze stymulacji nici. Ale walczymy :)
    Poprosimy fotkę :)
    Madlen sprobuj moze jak Ci Izia radzi.
    Ja tez staram sie nie dopuścic do rozbudzenia i smoczek tez daje. Jak sie uspokoi to sama wypluwa a trwa to pare minut.
    Dasz rade ja tez dzis mialam przebojowa noc. Po karmieniu miała szybka drzemkę a potem gotowa do poznawania swiata :) i tak od 2.20 nie śpię, no moze chwilke pokimalam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 07:05

AgataP, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ