Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen222 wrote:Jakbym chciała w końcu moc spac
A moze niestety ten typ tak ma.. niektore dzieci lubia zamienic noc z dniem..
Badz silna i sie nie zalamuj napewno dasz rade..trzymam mocno kciuki... w koncu to podwojne wyzwanie!Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Madalena ciagnie w szwie a najgorzej dokucza przeszywajacy ból w spojeniu no i piersi juz twardnieje. Mała łapie piers ale nie może uchwycić w południe spróbujemy z kapturkami a ja wyciagam tez brodawki. Narazie zanosze jej odciagniete laktatorem co kilka godzin. Wlasnie spala i robila slodkiego dziubka
Ile Ci się udawalo odciagnac na początku mleka?mada_lena lubi tę wiadomość
-
Vivi mojej szwagierce w 3 dobie po CC nie chciało lecieć. Malo co wpadało do laktatora. A juz na 4-5 dzień sikalo tak ze się nawet nie spodziewała i szło do lodówki. Także chyba potrzeba cierpliwości w tym temacie i będzie ok
Viviana, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
lkc wrote:Madlen wspolczuje.. nie mam pojecia co Ci doradzic.. moze On sie nie najada Twoim mlekiem? Probowalas mm?
A moze niestety ten typ tak ma.. niektore dzieci lubia zamienic noc z dniem..
Badz silna i sie nie zalamuj napewno dasz rade..trzymam mocno kciuki... w koncu to podwojne wyzwanie!
Próbowałam mm kochana również, on po prostu chce być przy cycku. Szczerze powiem, że normalnie mam dość. Potrzebuje ciszy, spokoju i snu. Normalnie dopada mnie depresja. -
Kurcze dzieci to takie male skubance i terrorki. A gdyby Twoj maz brał Julka W takim momencie do uspokojenia, żebyś ty mogła iść spać to myślisz ze by pomogło? W sensie czy musi być twój super cycek czy wystarczy ciepło taty? Może on potrzebuje więcej bliskosci? I w tym mógłby ci pomoc maz a ty byś odetchnela. Z dwójka malenstw jest mega dużo pracy wiec tym bardziej trzeba znaleźć sposób na jakieś zastępcze metody żeby się nie wykończyć. Buziaki i powodzenia!
Maga31, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Rewolucja super, że Jesteś
Agata92 gratuluję
Madlen może Julek tym płaczem próbuje wymusić Na Tobie spanie przy cycku?ChciałabymJuż, Agata92, Madlen222 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyDzien dobry!!! Gratuluje mamusiom nowym!! Karmelek, Dorotucha, Agata!!!
Mnie obudzilo mokro w majtach, poszlam do ubikacji okazalo sie ze to taki zabrwiony krwia sluz, jak w ostatnie dni okresu i z tego co pamietam dopoki nie ma zywej krwi wszystko jest ok, prawda? Prosze mnie tu uspokoic, bom troche jakas spanikowana, ze to juz tak blisko i takie objawy to normalka
Agata92 lubi tę wiadomość
-
Agata gratulacje!!!!! Duży synek:-). viviana spokojnie mala jest na zewnątrz i lekarze wiedza co robią,ljezeli faktycznie to jest ten konflikt co i ja mam to najgorzej dla dziecka jak coś zaczyna się dziać w brzuszku,a teraz spokojnie Amelka sobie poradzi:-). Wiesz w Wawie właśnie spotkałam dziewczynę,która była drugi raz w ciąży pierwsza bezkonfliktowa,synek ma 6 lat,teraz druga ciąża,nagle wyszły przeciwciała,lekarz zdziony bo oboje maja z mężem plusy,okazało się ze maz ma Kella i stad te przeciwciała...
Agata92 lubi tę wiadomość
-
A ja po ciężkiej nocce,czemu tu jest tak gorąco! Spalam może 4 h,a jak juz zasnęłam to polozne przyszły robić ktg,ale czekam na swoja kolej zobaczymy:-) wczoraj skurcze na poziomie 10%, czyli zadne:-) mocz oddany i czekam teraz żeby się pokluc bo aż ciekawa jestem cukru na czczo po tych sterydach.... Madlen dasz rade to brak snu za Toba teraz przemawia:-)
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:Próbowałam mm kochana również, on po prostu chce być przy cycku. Szczerze powiem, że normalnie mam dość. Potrzebuje ciszy, spokoju i snu. Normalnie dopada mnie depresja.
Madlen bidulko.. Ułozy sie wszystko zobaczysz! Poczatki sa zawsze trudne. Musicie sie siebie wszyscy nauczyc, a ze jest was wiecej niz zwykle to bywa, jest trudniej.. Nie przejmuj sie swoimi słabosciami, czasem warto wyjsc na chwile zostawic placzace dziecko na 10min i wrocic z nowa energia! Dasz rade! Jestes super mama!!Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale wieści z rana - agatko gratulacje !!! - ale czemu tak nagle w środku nocy
madlen moja rada próbuj smoczka - nie tej firmy to innej - i przytrzymaj troche żeby załapał - u mnie kluczem było nie dopuszczenie do przegłodzenia synka i do rozbudzenia go - karmiliśmy go zawsze troche wcześniej jak tylko zaczynał się kręcić w łóżeczku, nie czekaliśmy aż sie rozpłacze, rozbudzi baa nie czekaliśmyy aż minie te 3 godziny od ostatniego karmienia tylko np. 2,5 i odrazu bach i na śpiocha jadł - no i smoczek bo czasem chciał tylko possać, pokombinuj z firmami, posmaruj może mlekiem troche i przytrzymaj żeby zakumał i nauczył sie go chwycić..
ja kolejny dzień pobudka o 6 - i to bynajmniej nie żebym spać nie mogla ale synek dalej sie nie przestawił po zmianie czasu i o 6 już pobudka, światła, siku, piciu itd..mada_lena, Agata92, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Agatko gratuluję
Madlen a moze on właśnie glodny. Wiem ze chcesz karmić naturalnie ale moze Julus chciałby wiecej. U mnie tak bylo z synem. Chodzilam nieprzytomna karmilam piersią a to blizniaki nie byly. No i jak salam modyfikowane to zaczal spac.
Agata92, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:Madalena ciagnie w szwie a najgorzej dokucza przeszywajacy ból w spojeniu no i piersi juz twardnieje. Mała łapie piers ale nie może uchwycić w południe spróbujemy z kapturkami a ja wyciagam tez brodawki. Narazie zanosze jej odciagniete laktatorem co kilka godzin. Wlasnie spala i robila slodkiego dziubka
Ile Ci się udawalo odciagnac na początku mleka?
Obolałe spojenie mam do dzis.... Takie uczucie jakbym dostała kopniaka
Przed nawałem ściągałam po 15-20ml
Pozniej ruszyło po 60 i wiecej a teraz mam kryzys i dopajam mała rumiankiem i woda.
Pije ta herbatke na laktację, przestawiam mała i g to daje. Hania possie chwilke i zasypia i ze stymulacji nici. Ale walczymy
Poprosimy fotkę
Madlen sprobuj moze jak Ci Izia radzi.
Ja tez staram sie nie dopuścic do rozbudzenia i smoczek tez daje. Jak sie uspokoi to sama wypluwa a trwa to pare minut.
Dasz rade ja tez dzis mialam przebojowa noc. Po karmieniu miała szybka drzemkę a potem gotowa do poznawania swiatai tak od 2.20 nie śpię, no moze chwilke pokimalam....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 07:05
AgataP, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość