X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,nie przejmuj sie tak!Bedzie dobrze!Nie nakrecaj sie :-)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! :) naxrobic was nie jestem w stanie, ale powiem wam tylko tyle ze nie polecam Cc :/ znioslam je duzo gorzej niz pierwsze i do tej pory nie wiem jak wstac :/
    Plus pare komplikacji po drodze, ale najwazniejsze ze Alicja jest cudowna i zdrowa!! :)

Trzymam kciuki za reszte!!

Fidelissa, Milaszka, sisiiii, Rybka Nemo, misiaczk25, maaartinka, Marzena27, AgataP, xpatiiix3, FK81, Lavendula, Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidellisa ja mam rh + i maz tez rh+. Zaraz część badan ale juz Natasza dobrze mnie nakierowalas. Podejrzewaja ten konflikt a z tym się wiaze niedokrwistość noworodka hemolityczna czy jakos tak. Nie dopuszczam tego a jak cos to wierze ze zastrzyki z koncentratu jej pomogą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Viv juz doczytałam) na pewno bedzie good :))):))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak nie stresuj sie :)

Mam lenia mega. Nawet nie chce mi sie wstać i umyć. Leżę w piżamie i czytam forum. Nie che mi sie nic.....

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Hej dziewczyny!! :) naxrobic was nie jestem w stanie, ale powiem wam tylko tyle ze nie polecam Cc :/ znioslam je duzo gorzej niz pierwsze i do tej pory nie wiem jak wstac :/
    Plus pare komplikacji po drodze, ale najwazniejsze ze Alicja jest cudowna i zdrowa!! :)

Trzymam kciuki za reszte!!

karmelek nie strasz - mnie narazie wszyscy mówią że drugie cc to już łatwiej itd i jakąś mam taką nadzieje ... ty już po więc z kazdą chwilą będzie lepiej

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Natasza przepływy byly badane a po 30tc to juz nawet przez kilku lekarzy. Były w normie i te z pepowiny i główki. Ja raz plamilam w ciazy w 12tc bo kialam krwiaka i się wchlanial.wlasnie robia małej usg główki wiec pewnie tez w tym temacie teraz sprawdzaja.
    Viviana jak przeplywy były w normie to na pewno bylo ok,stawiam w takim razie na kontakt twojej krwi z malutkiej krwią przy porodzie,daj znać jak po tym usg

iv09hdgenu0skffm.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku spokojnie wszystko będzie dobrze. Dojdziesz do siebie :* czekamy na zdjęcie Alicji :)

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natasza w którym szpitalu ostatecznie jesteś?[/QUOTE]
    Eforts jestem w Wojewódzkim,a ty gdzie będziesz u Malarkiewicza? Dobrze pamietam?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś z okazji halołin ;) coś a propos dążenia do ideału:
    http://www.cda.pl/video/143118c6/Animacja-o-dazeniu-do-idealu

po tej animacji cieszę się, że ideałem nie jestem ;)

misiaczk25, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza Ty z Olsztyna jesteś?

Agatka gratulacje! Duży synek :) Dobrze że w końcu zrobili Ci cesarkę.

Ja jestem nie do życia, mimo że spałam od 22 do 7:30, z kilkoma pobudkami na bolesną zmianę pozycji do spania :/

Nic mi się nie chce. Chcę wrócić do domu i zawinąć się w kocyk.

Ciągle martwię się o ten pieprzony ZUS.
    Wczoraj przyszedł nasz księgowy i mówi, że podpytał się znajomej w naszym ZUSie o to czy mogę pracować na zasiłku macierzyńskim, ona powiedziała że byłabym pierwsza która próbuje coś takiego zrobić, ze w życiu nie słyszała o takiej sytuacji.
    Zła jestem, że pytał, nikt go nie prosił o pomoc, sama chciałam to załatwić, a teraz jestem z góry podejrzana.
    I jeszcze powiedział, żebyśmy szykowali się na walkę z ZUSem, bo w tutejszym to nie przejdzie i trzeba się będzie nałazić po sądach. I to, że takie rzeczy przechodzą w Warszawie, nie znaczy że u nas przejdą.
    Toż kurna w jednym kraju żyjemy, jedno prawo nas obowiązuje!

Agata92 lubi tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Filmik masakra :)

Maga31 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha tak z Olsztyna:-)

santoocha lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP filmik daje czadu:)

Kuniak nie denerwuj się to źle dla Twojego dzieciątka, wiesz dobrze, że zdecydowałaś się na cc bo ona jest duziutka, więc proszę Cię nie łam się:)

Karmelek to aż tak źle? Się wystraszyłam, bo tak naprawdę każdą z Nas moze czekać CC

A ja ocyzwiđcie nie usiedze na dupie, więc pojechałam do koleżanki, a teraz biorę się za sprzątanie domku bo coś mnie natknęły chęci:)

AgataP lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza dziękuję wstępnie się zgadza to jest to co piszesz. Sprawdzali te wodoglowie i wodobrzusze. Usg w porzadku. To konflikt grupy głównej nie rh o łagodnym przebiegu wystepuje dopiero po porodzie. No i zoltaczka jest tu silniejsza. Dzieki kochana uff jeszcze kilka badan z krwi ale juz wiadomo. To moze się zdarzyc kazdemu ale stres uwierzcie mi jeszcze mocniej kochan to koje maleństwo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Animacja totalnie odjechana.

Maga31 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz jestem pewna ze to czop mi wylazi, bo odpadaja coraz wieksze i ciemnobordowe kawalki.. Ale pewnie sobie tak bedzie odpadal do polowy listopada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:43

Agusia ;), lkc, AgataP, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spania w nocy i karmienia, niedawno znajomi mówili mi, że u nich świetnie sprawdza się to, że po kąpieli karmią dziecko z butelki. Wszystkie inne karmienia z cyca, a to jedno na noc z butki i mała śpi dłużej, mniej ulewa, budzi się na karmienie nocne i zaraz szybko zasypia.
    A z samego cyca ponoć była masakra.

Wkurzyłam się. Zadzwoniłam na oficjalną infolinię ZUSu. Pani potwierdziła, że mogę śmiało pracować przez cały rok kiedy pobieram macierzyński i żaden ZUS nie ma prawa zabrać mi zasiłku.
    Zadzwoniłam poinformować mojego niedouczonego księgowego.
    Zdziwiony był B)

ap1526, Milaszka, lkc, Amnezja, Fidelissa, Marzena27, AgataP, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo, monikamina, Madlen222, ChciałabymJuż, Eve lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka czop może odpaść też na kilka godzin przed, trzymam kciuki, żeby to było to :-)

Milaszka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha z tego co ja wiem jeśli się prowadzi swoja działalność to mozna pracować cały czas pobierając zasiłek.. Ale tylko w przypadku swojej dzialalnosci!

201411191762.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ