X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,nie przejmuj sie tak!Bedzie dobrze!Nie nakrecaj sie :-)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! :) naxrobic was nie jestem w stanie, ale powiem wam tylko tyle ze nie polecam Cc :/ znioslam je duzo gorzej niz pierwsze i do tej pory nie wiem jak wstac :/
    Plus pare komplikacji po drodze, ale najwazniejsze ze Alicja jest cudowna i zdrowa!! :)

Trzymam kciuki za reszte!!

Fidelissa, Milaszka, sisiiii, Rybka Nemo, misiaczk25, maaartinka, Marzena27, AgataP, xpatiiix3, FK81, Lavendula, Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidellisa ja mam rh + i maz tez rh+. Zaraz część badan ale juz Natasza dobrze mnie nakierowalas. Podejrzewaja ten konflikt a z tym się wiaze niedokrwistość noworodka hemolityczna czy jakos tak. Nie dopuszczam tego a jak cos to wierze ze zastrzyki z koncentratu jej pomogą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Viv juz doczytałam) na pewno bedzie good :))):))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak nie stresuj sie :)

Mam lenia mega. Nawet nie chce mi sie wstać i umyć. Leżę w piżamie i czytam forum. Nie che mi sie nic.....

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Hej dziewczyny!! :) naxrobic was nie jestem w stanie, ale powiem wam tylko tyle ze nie polecam Cc :/ znioslam je duzo gorzej niz pierwsze i do tej pory nie wiem jak wstac :/
    Plus pare komplikacji po drodze, ale najwazniejsze ze Alicja jest cudowna i zdrowa!! :)

Trzymam kciuki za reszte!!

karmelek nie strasz - mnie narazie wszyscy mówią że drugie cc to już łatwiej itd i jakąś mam taką nadzieje ... ty już po więc z kazdą chwilą będzie lepiej

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Natasza przepływy byly badane a po 30tc to juz nawet przez kilku lekarzy. Były w normie i te z pepowiny i główki. Ja raz plamilam w ciazy w 12tc bo kialam krwiaka i się wchlanial.wlasnie robia małej usg główki wiec pewnie tez w tym temacie teraz sprawdzaja.
    Viviana jak przeplywy były w normie to na pewno bylo ok,stawiam w takim razie na kontakt twojej krwi z malutkiej krwią przy porodzie,daj znać jak po tym usg

iv09hdgenu0skffm.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku spokojnie wszystko będzie dobrze. Dojdziesz do siebie :* czekamy na zdjęcie Alicji :)

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natasza w którym szpitalu ostatecznie jesteś?[/QUOTE]
    Eforts jestem w Wojewódzkim,a ty gdzie będziesz u Malarkiewicza? Dobrze pamietam?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś z okazji halołin ;) coś a propos dążenia do ideału:
    http://www.cda.pl/video/143118c6/Animacja-o-dazeniu-do-idealu

po tej animacji cieszę się, że ideałem nie jestem ;)

misiaczk25, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza Ty z Olsztyna jesteś?

Agatka gratulacje! Duży synek :) Dobrze że w końcu zrobili Ci cesarkę.

Ja jestem nie do życia, mimo że spałam od 22 do 7:30, z kilkoma pobudkami na bolesną zmianę pozycji do spania :/

Nic mi się nie chce. Chcę wrócić do domu i zawinąć się w kocyk.

Ciągle martwię się o ten pieprzony ZUS.
    Wczoraj przyszedł nasz księgowy i mówi, że podpytał się znajomej w naszym ZUSie o to czy mogę pracować na zasiłku macierzyńskim, ona powiedziała że byłabym pierwsza która próbuje coś takiego zrobić, ze w życiu nie słyszała o takiej sytuacji.
    Zła jestem, że pytał, nikt go nie prosił o pomoc, sama chciałam to załatwić, a teraz jestem z góry podejrzana.
    I jeszcze powiedział, żebyśmy szykowali się na walkę z ZUSem, bo w tutejszym to nie przejdzie i trzeba się będzie nałazić po sądach. I to, że takie rzeczy przechodzą w Warszawie, nie znaczy że u nas przejdą.
    Toż kurna w jednym kraju żyjemy, jedno prawo nas obowiązuje!

Agata92 lubi tę wiadomość

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Filmik masakra :)

Maga31 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha tak z Olsztyna:-)

santoocha lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP filmik daje czadu:)

Kuniak nie denerwuj się to źle dla Twojego dzieciątka, wiesz dobrze, że zdecydowałaś się na cc bo ona jest duziutka, więc proszę Cię nie łam się:)

Karmelek to aż tak źle? Się wystraszyłam, bo tak naprawdę każdą z Nas moze czekać CC

A ja ocyzwiđcie nie usiedze na dupie, więc pojechałam do koleżanki, a teraz biorę się za sprzątanie domku bo coś mnie natknęły chęci:)

AgataP lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza dziękuję wstępnie się zgadza to jest to co piszesz. Sprawdzali te wodoglowie i wodobrzusze. Usg w porzadku. To konflikt grupy głównej nie rh o łagodnym przebiegu wystepuje dopiero po porodzie. No i zoltaczka jest tu silniejsza. Dzieki kochana uff jeszcze kilka badan z krwi ale juz wiadomo. To moze się zdarzyc kazdemu ale stres uwierzcie mi jeszcze mocniej kochan to koje maleństwo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Animacja totalnie odjechana.

Maga31 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz jestem pewna ze to czop mi wylazi, bo odpadaja coraz wieksze i ciemnobordowe kawalki.. Ale pewnie sobie tak bedzie odpadal do polowy listopada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:43

Agusia ;), lkc, AgataP, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spania w nocy i karmienia, niedawno znajomi mówili mi, że u nich świetnie sprawdza się to, że po kąpieli karmią dziecko z butelki. Wszystkie inne karmienia z cyca, a to jedno na noc z butki i mała śpi dłużej, mniej ulewa, budzi się na karmienie nocne i zaraz szybko zasypia.
    A z samego cyca ponoć była masakra.

Wkurzyłam się. Zadzwoniłam na oficjalną infolinię ZUSu. Pani potwierdziła, że mogę śmiało pracować przez cały rok kiedy pobieram macierzyński i żaden ZUS nie ma prawa zabrać mi zasiłku.
    Zadzwoniłam poinformować mojego niedouczonego księgowego.
    Zdziwiony był B)

ap1526, Milaszka, lkc, Amnezja, Fidelissa, Marzena27, AgataP, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo, monikamina, Madlen222, ChciałabymJuż, Eve lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka czop może odpaść też na kilka godzin przed, trzymam kciuki, żeby to było to :-)

Milaszka lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha z tego co ja wiem jeśli się prowadzi swoja działalność to mozna pracować cały czas pobierając zasiłek.. Ale tylko w przypadku swojej dzialalnosci!

201411191762.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ