X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Santoocha z tego co ja wiem jeśli się prowadzi swoja działalność to mozna pracować cały czas pobierając zasiłek.. Ale tylko w przypadku swojej dzialalnosci!
    Ja też to wiem, ale mój zakichany księgowy i mój zakichany ZUS twierdzą inaczej.
    Przez jego niewiedzę straciłabym ponad 60tys rocznie!
    Najgorsze jest to, że pewnie będę musiała walczyć o ten zasiłek i dostanę go z opóźnieniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santooocha Błysnęłaś :) :)

Agusia, oby! Ale juz wyluzowalam i nie mysle ze juz za chwile urodze, bo znowu bede sie wsciekac kazdego dnia. Spokojnie sobie czekam jeszcze te pare/parenascie dni.

Dzis mialam wizje. Piatek. Warszawa, poczatek wolnego swiatecznego weekendu, godziny szczytu, korki, a ja zaczynam rodzic ;) taaa.. I wez tu dojedz z konca miasta do samego centrum. Niech sobie powoli ten czop odchodzi tak przez weekend ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:53

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam na dzis wezwanie na policje jako świadek z powodu przestępstwa z art. 158,61 kk. 158 to pobicie, hm nigdy nie widziałam zeby ktos sie bil albo kogos bili. Nie wiem oc o chodzi i o co chodzi z 61. Dzis ide po 14. Ech.. Zawsze jakis stres sie przypaleta. Wczoraj zjazd ze schodów dzis to. Nigdy nie moze być normalnie, mam tylko nadzieje ze to jakaś pomylka i nie dotyczy mojej rodziny :/

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z zusem nie ma lekko.. Chociaż zauwazylam ze to wszystko zależy tez od miejscowosci.. W jednym nie widza problemu a w drugim maja problem.. A niby prawo jest jedno..

Ale o swoje pieniądze trzeba walczyć!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:53

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego można podjąć pracę u dotychczasowego pracodawcy, ale w wymiarze nie większym niż pół etatu. Pracować także można w czasie urlopu wychowawczego. Co więcej w trakcie urlopów można pracować na umowie o dzieło lub zlecenie.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • agnes25 Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    ja właśnie mam 37t i 4dni , termin na 17 listopada, to moja pierwsza ciąża, wczoraj mialam robione usg i synek waży 3,300 :) . Boje się porodu i spać przez to nie mogę w nocy.

lkc, Agusia ;), Isia14, maaartinka, santoocha, sisiiii, Amnezja, anusiaa90, Ninusia, AgataP, xpatiiix3, carola93, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozpoczelam dzis 38 tydz. Za 3 tygodnie ponad moj skarb piękny bedzie ze mną :D

Agusia ;), Amnezja, sisiiii, anusiaa90, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Animacja totalnie odjechana.
    odjazd:) a fuuuuuuuu, ale znam takie

Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes25 witaj na forum, nie jesteś sama myślę, że każda pierworodka podświadomie boi się ☺

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek,Agata gratulacje :)
    Wituś faktycznie duży ale ile szczęścia do kochania :)

Viv trzymam kciuki za Amelkę.Dobrze,że wiedzą co jej jest.Teraz już tylko będzie lepiej.

Viviana, Agata92 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Pozdrawiam trzy nowe mamusie <3
    Dorotucha, Karmelek, Agata92 serdeczne gratulacje! Czekamy na fotki Maluszków! :)

Co do czopa śluzowego, to ja też mam więcej śluzu ostatnio, nawet wyleciała mi taka zbita kulka wielkości paznokcia, ale nie wiem czy to rzeczywiście to, poza tym kilka dni temu szyjka była zamknięta.

Tak czy siak, ja chce jeszcze poczekać z porodem, puszczam Was przodem i nie wbijam się w kolejkę hehe :D

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    W trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego można podjąć pracę u dotychczasowego pracodawcy, ale w wymiarze nie większym niż pół etatu. Pracować także można w czasie urlopu wychowawczego. Co więcej w trakcie urlopów można pracować na umowie o dzieło lub zlecenie.
    Ale to dotyczy tylko pracowników.
    Z prowadzącymi własną działalność jest inaczej. Nie ma ograniczeń co do wymiaru czasu pracy na rodzicielskim.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 wrote:
    Hej dziewczyny
    ja właśnie mam 37t i 4dni , termin na 17 listopada, to moja pierwsza ciąża, wczoraj mialam robione usg i synek waży 3,300 :) . Boje się porodu i spać przez to nie mogę w nocy.
    Agnes witamy!
    To rodzimy razem, też mam termin na 17 listopada :)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam,że za tydzień o tej porze Maksiulek już będzie ze mną :D O matko!!!

ÓptimusPrime, santoocha, sisiiii, anusiaa90, xpatiiix3, Agusia ;), Maga31, mada_lena, Rybka Nemo, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny juz drugi dzień siedze na kibelku.. Boli mnie juz tyłek i plecy od tego.. Nic takiego nie jadlam zeby mialo mi zaszkodzić.. Zwariuje zaraz!

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Agnes25 witaj na forum, nie jesteś sama myślę, że każda pierworodka podświadomie boi się ☺

:) a wieloródka boi się już świadomie :) choć ja chyba bardziej tego potem w domu - te kilka dni dyskomfortu, bolenia itd szybko przeleci - bardziej mnie martwi że teraz leże luz blues nie wiele robię a potem wracam do życia na całego już bez taryfy ulgowej i mój synek już planuje co będzie robił ze mną jak już braciszek wyjdzie z brzuszka (czytaj spacery, zabawy, gra w piłkę, dmuchańce itd wczoraj całą listę wymienił mi) a że synek nieźle dał popalić jak był malutki to teraz strach jaki będzie drugi, co myśmy się przy nim namysleli i nakombinowali

ap1526, Agusia ;), Maga31, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A propos spania w nocy i karmienia, niedawno znajomi mówili mi, że u nich świetnie sprawdza się to, że po kąpieli karmią dziecko z butelki. Wszystkie inne karmienia z cyca, a to jedno na noc z butki i mała śpi dłużej, mniej ulewa, budzi się na karmienie nocne i zaraz szybko zasypia.
    A z samego cyca ponoć była masakra.

Wkurzyłam się. Zadzwoniłam na oficjalną infolinię ZUSu. Pani potwierdziła, że mogę śmiało pracować przez cały rok kiedy pobieram macierzyński i żaden ZUS nie ma prawa zabrać mi zasiłku.
    Zadzwoniłam poinformować mojego niedouczonego księgowego.
    Zdziwiony był B)
    Santoocha a Ty nie miałaś zmienić księgowego?:)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Jeju dziewczyny juz drugi dzień siedze na kibelku.. Boli mnie juz tyłek i plecy od tego.. Nic takiego nie jadlam zeby mialo mi zaszkodzić.. Zwariuje zaraz!
    Ja mam od pon to samo,co zjem - do wc...jestem podziebiona,duzo pije wiec mysle,ze to to.
    Ale jak ostatnio swojej gin mowilam o tych toczeniach sie do wc (bo lataniem czy bieganiem tego nie nazwe :-D ) to mowila ze wegiel moge spokojnie brac :-) Ucieszylam sie bardzo,bo bo wegiel - moje ulubione lekarstwo na przeboje zoladkowe i bardzo ubolewalam,bo nie wiedzialam przez cala ciaze,ze moge go brac :-D

• izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha sama w swojej działalności możesz pracować ile chcesz nawet całą dobę - nie ma ograniczeń - zus też nie ma prawa żeby cię kontrolować itd - przy L4 nie wolno było i stąd wpadali na kontrolę a teraz powinni przyznać zasiłek, wypłacać i tyle - a ty jesteś i robisz co i gdzie chcesz.. aa no i płacisz im tylko składkę zdrowotną to 270cośtam - społecznej już nie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Wy o tym śluzie to ja tez....

Od długiego czasu wymieniam ok. 4-5 wkładek dziennie, właściwie to upławy nie śluz.
    Wkładki Sa wilgotne i widzę żółte zabarwienie a wczoraj trochę brązowawe a czasem poprostu mokre bez koloru....

Mam nadzieje, ze to jest w normie?..

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ