Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Santoocha z tego co ja wiem jeśli się prowadzi swoja działalność to mozna pracować cały czas pobierając zasiłek.. Ale tylko w przypadku swojej dzialalnosci!
Przez jego niewiedzę straciłabym ponad 60tys rocznie!
Najgorsze jest to, że pewnie będę musiała walczyć o ten zasiłek i dostanę go z opóźnieniem. -
nick nieaktualnySantooocha Błysnęłaś
Agusia, oby! Ale juz wyluzowalam i nie mysle ze juz za chwile urodze, bo znowu bede sie wsciekac kazdego dnia. Spokojnie sobie czekam jeszcze te pare/parenascie dni.
Dzis mialam wizje. Piatek. Warszawa, poczatek wolnego swiatecznego weekendu, godziny szczytu, korki, a ja zaczynam rodzictaaa.. I wez tu dojedz z konca miasta do samego centrum. Niech sobie powoli ten czop odchodzi tak przez weekend
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:53
Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
A ja dostalam na dzis wezwanie na policje jako świadek z powodu przestępstwa z art. 158,61 kk. 158 to pobicie, hm nigdy nie widziałam zeby ktos sie bil albo kogos bili. Nie wiem oc o chodzi i o co chodzi z 61. Dzis ide po 14. Ech.. Zawsze jakis stres sie przypaleta. Wczoraj zjazd ze schodów dzis to. Nigdy nie moze być normalnie, mam tylko nadzieje ze to jakaś pomylka i nie dotyczy mojej rodziny
-
Niestety z zusem nie ma lekko.. Chociaż zauwazylam ze to wszystko zależy tez od miejscowosci.. W jednym nie widza problemu a w drugim maja problem.. A niby prawo jest jedno..
Ale o swoje pieniądze trzeba walczyć!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:53
-
W trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego można podjąć pracę u dotychczasowego pracodawcy, ale w wymiarze nie większym niż pół etatu. Pracować także można w czasie urlopu wychowawczego. Co więcej w trakcie urlopów można pracować na umowie o dzieło lub zlecenie.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Hej dziewczyny
ja właśnie mam 37t i 4dni , termin na 17 listopada, to moja pierwsza ciąża, wczoraj mialam robione usg i synek waży 3,300. Boje się porodu i spać przez to nie mogę w nocy.
lkc, Agusia ;), Isia14, maaartinka, santoocha, sisiiii, Amnezja, anusiaa90, Ninusia, AgataP, xpatiiix3, carola93, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Pozdrawiam trzy nowe mamusie
Dorotucha, Karmelek, Agata92 serdeczne gratulacje! Czekamy na fotki Maluszków!
Co do czopa śluzowego, to ja też mam więcej śluzu ostatnio, nawet wyleciała mi taka zbita kulka wielkości paznokcia, ale nie wiem czy to rzeczywiście to, poza tym kilka dni temu szyjka była zamknięta.
Tak czy siak, ja chce jeszcze poczekać z porodem, puszczam Was przodem i nie wbijam się w kolejkę hehe -
lkc wrote:W trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego można podjąć pracę u dotychczasowego pracodawcy, ale w wymiarze nie większym niż pół etatu. Pracować także można w czasie urlopu wychowawczego. Co więcej w trakcie urlopów można pracować na umowie o dzieło lub zlecenie.
Z prowadzącymi własną działalność jest inaczej. Nie ma ograniczeń co do wymiaru czasu pracy na rodzicielskim. -
agnes25 wrote:Hej dziewczyny
ja właśnie mam 37t i 4dni , termin na 17 listopada, to moja pierwsza ciąża, wczoraj mialam robione usg i synek waży 3,300. Boje się porodu i spać przez to nie mogę w nocy.
To rodzimy razem, też mam termin na 17 listopada -
Agusia ;) wrote:Agnes25 witaj na forum, nie jesteś sama myślę, że każda pierworodka podświadomie boi się ☺
a wieloródka boi się już świadomie
choć ja chyba bardziej tego potem w domu - te kilka dni dyskomfortu, bolenia itd szybko przeleci - bardziej mnie martwi że teraz leże luz blues nie wiele robię a potem wracam do życia na całego już bez taryfy ulgowej i mój synek już planuje co będzie robił ze mną jak już braciszek wyjdzie z brzuszka (czytaj spacery, zabawy, gra w piłkę, dmuchańce itd wczoraj całą listę wymienił mi) a że synek nieźle dał popalić jak był malutki to teraz strach jaki będzie drugi, co myśmy się przy nim namysleli i nakombinowali
ap1526, Agusia ;), Maga31, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:A propos spania w nocy i karmienia, niedawno znajomi mówili mi, że u nich świetnie sprawdza się to, że po kąpieli karmią dziecko z butelki. Wszystkie inne karmienia z cyca, a to jedno na noc z butki i mała śpi dłużej, mniej ulewa, budzi się na karmienie nocne i zaraz szybko zasypia.
A z samego cyca ponoć była masakra.
Wkurzyłam się. Zadzwoniłam na oficjalną infolinię ZUSu. Pani potwierdziła, że mogę śmiało pracować przez cały rok kiedy pobieram macierzyński i żaden ZUS nie ma prawa zabrać mi zasiłku.
Zadzwoniłam poinformować mojego niedouczonego księgowego.
Zdziwiony był -
nick nieaktualnymaaartinka wrote:Jeju dziewczyny juz drugi dzień siedze na kibelku.. Boli mnie juz tyłek i plecy od tego.. Nic takiego nie jadlam zeby mialo mi zaszkodzić.. Zwariuje zaraz!
Ale jak ostatnio swojej gin mowilam o tych toczeniach sie do wc (bo lataniem czy bieganiem tego nie nazwe) to mowila ze wegiel moge spokojnie brac
Ucieszylam sie bardzo,bo bo wegiel - moje ulubione lekarstwo na przeboje zoladkowe i bardzo ubolewalam,bo nie wiedzialam przez cala ciaze,ze moge go brac
-
santoocha sama w swojej działalności możesz pracować ile chcesz nawet całą dobę - nie ma ograniczeń - zus też nie ma prawa żeby cię kontrolować itd - przy L4 nie wolno było i stąd wpadali na kontrolę a teraz powinni przyznać zasiłek, wypłacać i tyle - a ty jesteś i robisz co i gdzie chcesz.. aa no i płacisz im tylko składkę zdrowotną to 270cośtam - społecznej już nie
-
No jak Wy o tym śluzie to ja tez....
Od długiego czasu wymieniam ok. 4-5 wkładek dziennie, właściwie to upławy nie śluz.
Wkładki Sa wilgotne i widzę żółte zabarwienie a wczoraj trochę brązowawe a czasem poprostu mokre bez koloru....
Mam nadzieje, ze to jest w normie?..ChciałabymJuż lubi tę wiadomość