X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes25 wrote:
    Hej dziewczyny
    ja właśnie mam 37t i 4dni , termin na 17 listopada, to moja pierwsza ciąża, wczoraj mialam robione usg i synek waży 3,300 :) . Boje się porodu i spać przez to nie mogę w nocy.
    Ja tez strasznie boje się porodu wiec nie jesteś sama :) chociaż jest mi juz tak źle w ciąży ze chęć urodzenia pokrywa trochę ten strach :)

201411191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Właśnie sobie uświadomiłam,że za tydzień o tej porze Maksiulek już będzie ze mną :D O matko!!!

No,no to juz tak blisko:) Ja juz od poniedzialku w salve będę , bo mi gin odstawiac będzie adalat na nadciśnienie. Wole być juz wtedy pod opieka, bo to różnie może być.

Amnezja to będzie dla nas miłość od pierwszego spojrzenia jak zobaczymy nasze dzieciątka. Pewnie będę płakać:) Łzy szczęścia:))

Amnezja, Agusia ;), Lavendula lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    santoocha sama w swojej działalności możesz pracować ile chcesz nawet całą dobę - nie ma ograniczeń - zus też nie ma prawa żeby cię kontrolować itd - przy L4 nie wolno było i stąd wpadali na kontrolę a teraz powinni przyznać zasiłek, wypłacać i tyle - a ty jesteś i robisz co i gdzie chcesz.. aa no i płacisz im tylko składkę zdrowotną to 270cośtam - społecznej już nie
    Podobno na L4 mozna pracować ale na umowę o dzieło lub zlecenie u innego pracodawcy ale nie u głównego.... Tak ktoś pisał....

qq87j44jhto0od0f.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciągle martwię się o ten pieprzony ZUS.
    Wczoraj przyszedł nasz księgowy i mówi, że podpytał się znajomej w naszym ZUSie o to czy mogę pracować na zasiłku macierzyńskim, ona powiedziała że byłabym pierwsza która próbuje coś takiego zrobić, ze w życiu nie słyszała o takiej sytuacji.
    Zła jestem, że pytał, nikt go nie prosił o pomoc, sama chciałam to załatwić, a teraz jestem z góry podejrzana.
    I jeszcze powiedział, żebyśmy szykowali się na walkę z ZUSem, bo w tutejszym to nie przejdzie i trzeba się będzie nałazić po sądach. I to, że takie rzeczy przechodzą w Warszawie, nie znaczy że u nas przejdą.
    Toż kurna w jednym kraju żyjemy, jedno prawo nas obowiązuje![/QUOTE]

U mnie jest odwrotnie słyszałam że w małym miasteczku(w ktorym ja mieszkam np) duzo łatwiej jest z Zus a ze pracowałam te 2 miesiace w Warszawie wszystko rozstrzyga sie tam i lecą tasmowo, wydaja negatywne decyzje, które czesto koncza się długą walką w Sądzie. Ja zasiłku chorobowego nie mam już 5 miesięcy a przede mną chuj wie ile jeszcze. Nastawiam się na najgorsze bo wcześniej do mnie jakoś nie docierało, że Zus jest aż tak czepialski ale wolę się teraz miło zaskoczyć...
    U Ciebie to trochę inna sytuacja, ale mimo wszystko trzymam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Podobno na L4 mozna pracować ale na umowę o dzieło lub zlecenie u innego pracodawcy ale nie u głównego.... Tak ktoś pisał....

z tym się zgodzę ale tu mówimy o własnej działalności gospodarczej a u nie pracy na umowę o pracę (zlecenie, itd) u kogoś

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od 12 w domu mała na karmiona czekam na wyniki ,aha fdupne chyba muszę jednak znowu z małą jechać... Wrr...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ja mam od pon to samo,co zjem - do wc...jestem podziebiona,duzo pije wiec mysle,ze to to.
    Ale jak ostatnio swojej gin mowilam o tych toczeniach sie do wc (bo lataniem czy bieganiem tego nie nazwe :-D ) to mowila ze wegiel moge spokojnie brac :-) Ucieszylam sie bardzo,bo bo wegiel - moje ulubione lekarstwo na przeboje zoladkowe i bardzo ubolewalam,bo nie wiedzialam przez cala ciaze,ze moge go brac :-D
    Kurcze nie mam go w domu :/ trzeba by było iść do apteki a ze przed chwila zjadlam w końcu sniadanie to dość ryzykowne..
    Ale będzie trzeba się zebrać..
    I pomyśleć ze takie fajne plany mialam na dzisiaj.. Isc do mc na obiadek, potem zakupy w centrum, jakieś ciacho i kawka a tak to dupa :(

201411191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    No,no to juz tak blisko:) Ja juz od poniedzialku w salve będę , bo mi gin odstawiac będzie adalat na nadciśnienie. Wole być juz wtedy pod opieka, bo to różnie może być.

Amnezja to będzie dla nas miłość od pierwszego spojrzenia jak zobaczymy nasze dzieciątka. Pewnie będę płakać:) Łzy szczęścia:))

No ładnie.To w Salve będzie powódź bo ja na pewno też się popłaczę :)

Jak będziesz na oddziale to napisz jak to wszystko wygląda :)

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka,mowila jeszcze o napojach izotenicznych,ale juz sie nie wsluchiwalam,bo bylam przejeta afi i przeplywami.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Maartinka,mowila jeszcze o napojach izotenicznych,ale juz sie nie wsluchiwalam,bo bylam przejeta afi i przeplywami.
    A pepsi nie pomoże? Coca coli nie mam, napojów tez niestety nie..

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a jak ty się wogole czujesz? Spokojniejsza trochę? Kiedy masz wizytę?

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maga dobra ta animacja,masakra :P

Pati mam nadzieje ze te wyniki ok? czy jak? daj znac

Co do porodu,hmmm to ja sie nie boje...ja juz sie doczekac nie moge uwierzcie mi....allleee dalej sobie plywam....pluskam faluje...wcale mi nie zalezy moge chodzic do sylwestra :P

Czuc u nas Halloween dzieciaki porzebierane juz lataja od rana :) musze skoczyc po jakies slodycze bo wieczorem beda rundki po domach robic :) w tym roku sie przebieramy z hippisem i otwieramy im w przebraniach zeby je nastraszyc :) ciekawa jestem jak ja z tym brzuchem bede z drzwi wyskakiwac ha :P

petrady juz od tyg strzelaja,masakra to akurat mi nie pasuje ale coz i tak strzelaja mniej tu gdzue traz mieszkam niz w centrum...swoja droga petardy w halloween to norma a w sylwestra nie maja takiego zwyczaju zero petrad...jak slyszysz jakies to znaczy ze u Polakow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:47

Marzena27, Agusia ;), Maga31, sisiiii, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się popołudniowo w średnim humorze...
    dobrze,że Junioś fika...kochany Synuś :)
    czuję się jak na początku ciąży, hormony szaleją - rozniosłabym wszystkich wokoło, zwłaszcza męża... :P

Z tego co doczytałam, to:
    Santoocha - współczuję Ci bardzo teściowej... każ jej spierdalać w podskokach... przy dzisiejszym złym humorze chyba bym jej z półobrotu zajeb....,, a zdjęcia brzusia supernowe. Aha i przekaż gratulacje dla Dorotuchy i to, że zazdrościmy jej takiego porodu.

Madalena - Twoja córcia jak Księżniczka... uhuhu
    Goplana – Aloszka taki słodziutki,,, taki do schrupania ...

Karmelek – gratulacje.... ale długa ta Twoja córa
    Agata92- gratulacje,,,faktycznie ogromniasty synuś...

Madlen, moja była sąsiadka ma również bliźniaki, teraz mają już ponad rok...też było jej ciężko, z tym że b.dużo mąż jej pomagał. Ona w nocy wykarmiła i szła spać...resztą zajmował się mąż. z tego co wiem, to maluchy leżały w łóżeczku obok siebie, owinięte jedną pieluszką czy kocykiem...im bliżej, tym lepiej. Pamiętaj, że co by się nie działo - dasz radę!!!

Agnes – witamy nową listopadówkę :)

AgataP, mada_lena, lkc, Madlen222, Agata92 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się zaczęło...pędze do sklepu po słodycze, bo i dzieciaki się uruchomiły...a w domu wszystko wyjedzone...heh, ciekawe przez kogo :P

Trzymajcie się dziewuszki...

Maga31 lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A pepsi nie pomoże? Coca coli nie mam, napojów tez niestety nie..
    W zadnym wypadku!Napojow gazowanych nie wolno! Izoteniczne sa nawadniajace i nawet na porod polozna mowila,ze mozna brac.
    Czuje sie tak se,dziekuje,ze pytasz.Glownie jestem oslabiona przez przeziebienie i katar,no ale Pilkarzyk tez swoje wazy,czasem tak sie w tym brzuchu ulozy,ze wyje,bo nie moge z boku na bok przekrecic sie.
    Wizyte mam w przyszlym tyg w pon.Zobaczymy.

Aha,zrob sobie mocna nieslodka herbate,podobno tez ok.Ja mocnych herbat nie robie,bo sie boje od samego poczatku,takie schizy :-D No ale ja to ja :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:51

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agnes ;)

Ahh nie muszę jechać na wizyte tylko thyrozol dalej brać po karmieniu od razu i min 2 h po wypiciu tabletki karmic nie mogę.. Czyli będę brała wieczorem najlepiej tak bedzie wtedy najdłuższe przerwy sa ;)
    TSH 0,01

No poczytalam po łebkach i czekam aż zaczniecie rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:55

AgataP, Marzena27, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sobie na mnie Pati poczekasz kochana :P jakos nadal nie rodze :) tadam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:55

xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja na Ciebie 4tyg czekam ;)

No właśnie moja córuśka Nelcik, pseudo Wisicyc ;) skończyła dzisiaj o 9.15 4tygodnie <3

FK81, maaartinka, anusiaa90, Amnezja, Agusia ;), Fidelissa, Maga31, mada_lena, Rybka Nemo, Ninusia, blue00, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

No właśnie moja córuśka Nelcik, pseudo Wisicyc ;) skończyła dzisiaj o 9.15 4tygodnie <3

haha Wisicyc :) haha wszystkiego najlepszego Nelcu kochana,Ninja twoja kolezanka pewnie sie urodzi po nowym roku dont worry kiedys wyjdzie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

coś niesamowitego jak ten czas pędzi! buziaki dla Malutkiej od ciotek, wszystkiego najlepszego <3

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ