X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o haha AgataP muszę koniecznie walnąć takie na drzwi :D

AgataP lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki chciałabym ale nie wygląda na to żeby mały się pchal na świat.. Maly dalej jest maly, szyjka zamknieta, czop na miejscu, skurczy brak..
    A wogole to tak tez organizm przygotowuje się do porodu?

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Opti, ja właśnie wychodzę z przeziębienia i powiem Ci, że te krople Prenatal beznadziejne są. Katar mi chyba mija sam z siebie, bo nie sądzę, źeby one coś tu zdziałały:/
    Martinka, a nie jest to tak, że Twój organizm się oczyszcza przed porodem i stąd ta biegunka? ; >

Zupko,a jak sobie poradzilas domowymi sposobami?Bo wymiekam,raz sie poce,raz mi zimno...To wszystko przez mojego pi.....meza,kaze mi sie ubierac na cebule,bo mu jest zimno,a ja wiecznie przegrzana jestem,spoce sie i zdejmuje te warstwy,a pozniej zimne powietrze i dupa! Nie cierpie dziada!Juz mam taka agresje do niego...ukatrupilabym :@
    Co do biegunki,to organizm sie oczyszcza bezposrednio przed porodem,wg poloznej :-)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ja tez uważam ze ciąża to nie choroba bo choroba po tygodniu przechodzi a z ciaza dalej się trzeba męczyć..

ap1526, mada_lena, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Wisicycu Nelciu <3
    Vivi dobrze, ze wiedza juz co i moga działać. Bedzie dobrze :)
    Martinka tez tak mysle jak dziewczyny :) wypychasz sie w kolejkę ?? ;)
    Rodzic dzisiaj, rodzic mamuski ;)

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti! Duzo Miodu, duzo imbiru , sok z czarnego bzu.. Mi na poczatku ciazy w przeziebieniu pomagala herbata a w niej maliny. Teraz juz chyba ciezko dostac swieze, ale np w piotrze i pawle sa takie w sloiku (bez zadnych sztucznych dadatkow). Pijesz taka herbe i zjadasz co tam z niej zostanie. :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe AgataP - u mnie na drzwiach powinno też takie cudo zawisnąć :) Wczoraj mąż zdziwiony się zapytał gdzie czekolada studencka jest, to pokazałam mu papierek po niej :D

no ale upiekłam ciasto marchewkowe (bo wszystkie słodycze wyjadłam), więc się nie gniewał za bardzo ;)

Fidelissa - nie jestem słodką mamą, więc nie jestem w temacie po czym cukry najbardziej skaczą, ale myślę, że akurat na ciasto marchewkowe możesz sobie pozwolić :)

maaartinka, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    takie tam w temacie :)

2w4zjwi.jpg

Haha dobre! Ja musze takie cos wywiescic, bo w szafeczce ze slodyczami pusciutko.. :( wlasnie musze sie wygramolic do sklepu zrobic jakis zapas :)

Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka,mam maliny w sloiczku od babci :-) z wlasnej dzialki :-) Nie mam sil,by zrobic sobie... :-(
    ale zaraz sie zbiore :-)

Maga31, maaartinka, Milaszka lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena chętnie bym się wepchnela w kolejkę mimo ze prania jeszcze nie zrobilam i lozeczka nie rozlozylam ale jakoś pozostałych objawów porodu brak.. Nawet nie wiem co to skurcz..

mada_lena lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Opti! Duzo Miodu, duzo imbiru , sok z czarnego bzu.. Mi na poczatku ciazy w przeziebieniu pomagala herbata a w niej maliny. Teraz juz chyba ciezko dostac swieze, ale np w piotrze i pawle sa takie w sloiku (bez zadnych sztucznych dadatkow). Pijesz taka herbe i zjadasz co tam z niej zostanie. :)

tak jest - najlepsze na przeziębienie są gorące herbatki!, w jak największych ilościach. Ja też jak byłam przeziębiona to piłam z imbirem i sokiem z żurawiny, lub wrzucałam do herbaty konfiturę z żurawiny. A propos biedronki to kiedyś była tam konfitura z dzikiej róży w takim papierowym kubku 500 ml chyba - uwielbiałam ją dodawać do herbaty w okresie jesienno-zimowym, muszę jej poszukać koniecznie (mam nadzieję, że jeszcze istnieje)

wff2trd8302o6ogx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga chyba jest dalej bo do ciastek kupowalam :) jeśli mówimy o tej samej :)

Nie ma to jak biedronka :)

Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka - dziewczyny dobrze mówią - organizm sam się oczyszcza przed porodem - zatem takie "nagłe" zatrucie to jeden z objawów :)

No mój jak na razie żadnego oczyszczania nie dokonuje ;) chyba, że zatkałam go tą czekoladą :P

także ja się Wam dziewczyny w kolejkę nie planuje wbijać, chcę tylko urodzić do 6 listopada, bo do tego dnia mam L4 ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie oczyszczalam 3 dni temu i wczoraj i tez nic to nie dalo.

Maga31 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, piłam ciepłe herbatki z cytryną i miodem, albo samą ciepłą wodę z cytryną/sokiem żurawinowym 100%. Najbardziej to mnie chyba postawił na nogi rosół przyrządzony przez męża, od razu siły wróciły. Przynajmniej się zrehabilitował, bo ja też zachorowałam przez niego - sprzedał mi swojego bakcyla :/ Poza tym - może jakieś inhalacje by pomogły na zatkany nos?

Martinka, oj to właśnie częste zjawisko, takie oczyszczanie organizmu przed porodem. Może jeszcze się oczyszczać otworem górnym, a nie tylko dolnym :P

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana i jak tam ust Amelki?

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rosolku marze,ale ja musze sama zrobic,a juz nie mam sil fizycznie.Nie mam tez gdzie zamowic,bym brala :-)
    No od cytryny to mam juz wypryski na buzi takie ropne,poza tym to nie prawda,ze ma duzo wit C,wiec raczej odpada.Po miodzie to wlasnie mam biegunke od razu :-(
    ostatkiem sil obralam ziemniaki i postawilam na ogien gotowac -zrobie inhalacje pozniej :-)
    znalazlam tez konfitury z jagod i czarnej porzeczki -bedzie jak znalazl z ciepla woda :-)

Dzieki dziewczynki! :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, pamiętam jak zawsze mama robiła mi okłady z tłuczonych ziemniaków na klatkę piersiową, o inhalacjach nie słyszałam, ale pewnie ma to podobne działanie :)
    Aa, no i u mnie akurat nie sprawdziło się połączenie: mleko, miód, masło, czosnek. W nocy miałam taką zgagę, połączoną z bólem gardła, że myślałam, że wykituję :P
    Dużo zdrówka! Kilka dni się przemęczysz i powinno minąć.

lkc, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zes q!Moj mi zakupow nie zrobi,bo na 17.30 do fryzjera jest umowiony.Czaicie to???

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4-tygodniowa królewna dziekuje ciotkom ;**

Przed dzisiejsza wyprawą 3-godzinną ;) opatulona laleczka heheh mroziło trochę ale buzi jeszcze nie kremujemy ;P

2wej3nd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 14:49

ÓptimusPrime, AgataP, Isia14, santoocha, maaartinka, Fidelissa, Strupka, Marzena27, Maga31, Milaszka, sisiiii, zupaztytki, natasza82, mada_lena, Amnezja, Ninusia, Rybka Nemo, Mamadomina, Evik, blue00, misiaczk25, ap1526, Agusia ;), Eve, FK81, anusiaa90, Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ