X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o haha AgataP muszę koniecznie walnąć takie na drzwi :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki chciałabym ale nie wygląda na to żeby mały się pchal na świat.. Maly dalej jest maly, szyjka zamknieta, czop na miejscu, skurczy brak..
    A wogole to tak tez organizm przygotowuje się do porodu?

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Opti, ja właśnie wychodzę z przeziębienia i powiem Ci, że te krople Prenatal beznadziejne są. Katar mi chyba mija sam z siebie, bo nie sądzę, źeby one coś tu zdziałały:/
    Martinka, a nie jest to tak, że Twój organizm się oczyszcza przed porodem i stąd ta biegunka? ; >

Zupko,a jak sobie poradzilas domowymi sposobami?Bo wymiekam,raz sie poce,raz mi zimno...To wszystko przez mojego pi.....meza,kaze mi sie ubierac na cebule,bo mu jest zimno,a ja wiecznie przegrzana jestem,spoce sie i zdejmuje te warstwy,a pozniej zimne powietrze i dupa! Nie cierpie dziada!Juz mam taka agresje do niego...ukatrupilabym :@
    Co do biegunki,to organizm sie oczyszcza bezposrednio przed porodem,wg poloznej :-)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ja tez uważam ze ciąża to nie choroba bo choroba po tygodniu przechodzi a z ciaza dalej się trzeba męczyć..

ap1526, mada_lena, nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Wisicycu Nelciu <3
    Vivi dobrze, ze wiedza juz co i moga działać. Bedzie dobrze :)
    Martinka tez tak mysle jak dziewczyny :) wypychasz sie w kolejkę ?? ;)
    Rodzic dzisiaj, rodzic mamuski ;)

Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti! Duzo Miodu, duzo imbiru , sok z czarnego bzu.. Mi na poczatku ciazy w przeziebieniu pomagala herbata a w niej maliny. Teraz juz chyba ciezko dostac swieze, ale np w piotrze i pawle sa takie w sloiku (bez zadnych sztucznych dadatkow). Pijesz taka herbe i zjadasz co tam z niej zostanie. :)

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe AgataP - u mnie na drzwiach powinno też takie cudo zawisnąć :) Wczoraj mąż zdziwiony się zapytał gdzie czekolada studencka jest, to pokazałam mu papierek po niej :D

no ale upiekłam ciasto marchewkowe (bo wszystkie słodycze wyjadłam), więc się nie gniewał za bardzo ;)

Fidelissa - nie jestem słodką mamą, więc nie jestem w temacie po czym cukry najbardziej skaczą, ale myślę, że akurat na ciasto marchewkowe możesz sobie pozwolić :)

maaartinka, nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    takie tam w temacie :)

2w4zjwi.jpg

Haha dobre! Ja musze takie cos wywiescic, bo w szafeczce ze slodyczami pusciutko.. :( wlasnie musze sie wygramolic do sklepu zrobic jakis zapas :)

Maga31, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka,mam maliny w sloiczku od babci :-) z wlasnej dzialki :-) Nie mam sil,by zrobic sobie... :-(
    ale zaraz sie zbiore :-)

Maga31, maaartinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena chętnie bym się wepchnela w kolejkę mimo ze prania jeszcze nie zrobilam i lozeczka nie rozlozylam ale jakoś pozostałych objawów porodu brak.. Nawet nie wiem co to skurcz..

mada_lena lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Opti! Duzo Miodu, duzo imbiru , sok z czarnego bzu.. Mi na poczatku ciazy w przeziebieniu pomagala herbata a w niej maliny. Teraz juz chyba ciezko dostac swieze, ale np w piotrze i pawle sa takie w sloiku (bez zadnych sztucznych dadatkow). Pijesz taka herbe i zjadasz co tam z niej zostanie. :)

tak jest - najlepsze na przeziębienie są gorące herbatki!, w jak największych ilościach. Ja też jak byłam przeziębiona to piłam z imbirem i sokiem z żurawiny, lub wrzucałam do herbaty konfiturę z żurawiny. A propos biedronki to kiedyś była tam konfitura z dzikiej róży w takim papierowym kubku 500 ml chyba - uwielbiałam ją dodawać do herbaty w okresie jesienno-zimowym, muszę jej poszukać koniecznie (mam nadzieję, że jeszcze istnieje)

wff2trd8302o6ogx.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga chyba jest dalej bo do ciastek kupowalam :) jeśli mówimy o tej samej :)

Nie ma to jak biedronka :)

Maga31, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka - dziewczyny dobrze mówią - organizm sam się oczyszcza przed porodem - zatem takie "nagłe" zatrucie to jeden z objawów :)

No mój jak na razie żadnego oczyszczania nie dokonuje ;) chyba, że zatkałam go tą czekoladą :P

także ja się Wam dziewczyny w kolejkę nie planuje wbijać, chcę tylko urodzić do 6 listopada, bo do tego dnia mam L4 ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie oczyszczalam 3 dni temu i wczoraj i tez nic to nie dalo.

Maga31 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, piłam ciepłe herbatki z cytryną i miodem, albo samą ciepłą wodę z cytryną/sokiem żurawinowym 100%. Najbardziej to mnie chyba postawił na nogi rosół przyrządzony przez męża, od razu siły wróciły. Przynajmniej się zrehabilitował, bo ja też zachorowałam przez niego - sprzedał mi swojego bakcyla :/ Poza tym - może jakieś inhalacje by pomogły na zatkany nos?

Martinka, oj to właśnie częste zjawisko, takie oczyszczanie organizmu przed porodem. Może jeszcze się oczyszczać otworem górnym, a nie tylko dolnym :P

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana i jak tam ust Amelki?

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rosolku marze,ale ja musze sama zrobic,a juz nie mam sil fizycznie.Nie mam tez gdzie zamowic,bym brala :-)
    No od cytryny to mam juz wypryski na buzi takie ropne,poza tym to nie prawda,ze ma duzo wit C,wiec raczej odpada.Po miodzie to wlasnie mam biegunke od razu :-(
    ostatkiem sil obralam ziemniaki i postawilam na ogien gotowac -zrobie inhalacje pozniej :-)
    znalazlam tez konfitury z jagod i czarnej porzeczki -bedzie jak znalazl z ciepla woda :-)

Dzieki dziewczynki! :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, pamiętam jak zawsze mama robiła mi okłady z tłuczonych ziemniaków na klatkę piersiową, o inhalacjach nie słyszałam, ale pewnie ma to podobne działanie :)
    Aa, no i u mnie akurat nie sprawdziło się połączenie: mleko, miód, masło, czosnek. W nocy miałam taką zgagę, połączoną z bólem gardła, że myślałam, że wykituję :P
    Dużo zdrówka! Kilka dni się przemęczysz i powinno minąć.

lkc, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zes q!Moj mi zakupow nie zrobi,bo na 17.30 do fryzjera jest umowiony.Czaicie to???

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4-tygodniowa królewna dziekuje ciotkom ;**

Przed dzisiejsza wyprawą 3-godzinną ;) opatulona laleczka heheh mroziło trochę ale buzi jeszcze nie kremujemy ;P

2wej3nd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 14:49

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Isia14, santoocha, maaartinka, Fidelissa, Strupka, Marzena27, Maga31, nick nieaktualny, sisiiii, nick nieaktualny, natasza82, mada_lena, Amnezja, Ninusia, Rybka Nemo, Mamadomina, Evik, nick nieaktualny, misiaczk25, ap1526, Agusia ;), Eve, FK81, anusiaa90, Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ