X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jaka Lenka śliczna ;) i jakie włoski fiu fiu :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po co te falszywe alarmy, nie? Tylko denerwuje cholerstwo. Tak jakby nie mogło być raz a porządnie, tylko się człowiek domyślać musi. Hmm.. Ja jeszcze nie miałam tej 'przyjemności' żeby poczuć prawdziwe skurcze. Mam codziennie od dawna tylko te braxtonowskie. Takze jeszcze wszystko przede mną.

AgataP, blue00, Marzena27 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,mi o 10 odeszly wody jesteśmy na porodowce

anusiaa90, zupaztytki, e_v_e, blue00, KasiaKa, ap1526, ChciałabymJuż, Milaszka, ÓptimusPrime, lkc, Marzena27, Paju, misiaczk25, Nata, Viviana, Goplana, karmelek, xpatiiix3, FK81, Florentine, sisiiii, mada_lena, Lafar_ra, Agusia ;), AgataP, madziulka112, Maga31, Mamadomina, ewelina_d, Ninusia, Dotty84, santoocha, Lavendula, Isia14, Fidelissa, Rybka Nemo, sylvi, Madlen222 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzenia :)

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej nie falszywy alarm natasza :-P

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super Natasza, do dzieła,dasz radę. Wszysstkie do tej pory dałyśmy to ty też dasz :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och, a czemu żadna z 40 tyg :) mnie się jutro 41 zaczyna :)
    Natasza powodzenia :)oby sprawnie i szybko :D
    ależ listopad pełną parą ruszył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 14:41

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, POWODZENIA! Trzymamy kciuki :-) poza tym dziś się nam jeszcze nic nie urodziło, a przydaloby się jakieś drugolistopadowe maleństwo :P

ÓptimusPrime, FK81 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietnie :) fajnie ze tak leca te porody jeden za drugim ;)

Natasza!!!! Powodzenia :) :) :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, dajesz czadu :)
    40-ki nie zazdroscic, dopingowac! :D

ap1526, blue00, lkc, Marzena27, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Paju, ja też się matwię tym, że moja mała tak mało je. W nocy nie obudziła się wcale, zjadła o 22.00 i sama ją budziłam o 3.30 ale pociągnęła trzy razy i śpi.Potem sobie wkręciłam ,że jak nie robi kupy to nic, ale powinna chociaż sikać, żeby nerki pracowały. A jak nie chce jeść to nie będzie sikać. O 5.30 ją obudziłam i sprawdzam pieluchę a tam cała nabrzmiała od moczu- więc sika.
    Pewnie nic się nie dzieje a ja panikuję, wczoraj sobie odciągnęłam pokarm bo już mi cycki rozsadza i miałam wylać, ale mój syn mówi, że chce mleczko Basi. Wlałam mu w szklankę (pół szklanki) wsadził sobie słomkę i wypił ze smakiem. Przynajmniej się nie zmarnuje :) I mówi: "dolej mi".
    Idę budzić śpiącą królewnę, bo znowu mam wrażenie, że za długo nie jadła od 10.00.

No właśnie mnie pytają czy sika. A on nie sika właśnie :/
    Kupy zrobił dziś z 4.. A tu połowa dnia dopiero..

Przystawiam go co jakiś czas bo sam nie ma takiej potrzeby. Niby coś ciumka co jakiś czas.. nieraz się rozgląda, nieraz zasypia..
    Ale jak nacisne na sutki to pojawiają się biało-żółte kropelki więc chyba coś jest.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, nie zniechecaj sie, przystawiaj, pojdzie mu :)

• Paju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu daje z jednej a z drugiej leci... Ale bajer :D

xpatiiix3, mada_lena, Marzena27, santoocha, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    A cóż to dzisiaj? Reszta śpi? Niemoźliwe! A gdzie matki karmiące? Nie mowcie tylko ze spicie...bo będę zazdrosna....☺
    Daj spokój... Ja po prostu nie mam już siły odpalać w nocy kompa...(mimo, że wystarczy go otworzyć, bo go prawie nigdy nie restartuję :))

Dzisiaj mam kryzys hormonalno-nerwowy, aż zepsułam mężowi 30 urodziny... Ale wkurzył mnie od samego rana, mówiąc, że jak od środy wróci do pracy, to ja muszę się dzieckiem zajmować w nocy - tak jakby to on karmił cycem godzinami w dzień i w nocy... No to ja się pytam kiedy on zamierza się nim zajmować? - no po pracy. Tylko, że mój mąż pracuje do 20... Czyli ja mam teraz się zajmować całą dobę?
    Niby obiecuje, że teraz będzie o 17 w domu... ale za to chce się kłaść o 22 :) i od tej pory już mam mu nie przeszkadzać...
    Ach te hormony, teraz ciągle płakać mi się chce...
    Mamusie - jak u Was to zaplanowałyście?

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    No właśnie mnie pytają czy sika. A on nie sika właśnie :/
    Kupy zrobił dziś z 4.. A tu połowa dnia dopiero..

Przystawiam go co jakiś czas bo sam nie ma takiej potrzeby. Niby coś ciumka co jakiś czas.. nieraz się rozgląda, nieraz zasypia..
    Ale jak nacisne na sutki to pojawiają się biało-żółte kropelki więc chyba coś jest.
    Jest, jest :). Jakoś jutro może Ci się zacząć nawał, wtedy to dopiero nie będziesz wiedziała co z tymi piersiami zrobić, żeby im ulżyć :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Hej,mi o 10 odeszly wody jesteśmy na porodowce
    Trzymam kciuki coby szybko poszło! :)

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju to fajnie że coś się pojawiło, u mnie pokarm pojawił się dopiero w dniu wypisu...mój syn też ciągle spał, pierwszego dnia nie miałam siły go nawet przystawiać więc był na mm, później u współlokatorki ciągle mąż i jakoś też słabo przystawiałam bo wiadomo nie będzie mi obcy facet cycków oglądał...poza tym co dostawiałam to Wojtek nie łapał piersi...wiem że to moja wina że jest jak jest no ale trudno. Dzisiaj ciągnął cyce 1:15 więc nie zapeszając pierwszy mały sukces, piersi mam nabrzmiałe więc może dopiero mi się nawał zrobi. Ile ml jedzą Wasze dzieci? wiecie może? dokarmianie mm?
    my dodatkowo przepajamy żeby mu żółtaczka zeszła.
    Dzieciaki ślicznie Wasze :-)
    Jak wygląda codzienna pielęgnacja Waszych dzieci? myjecie je rano? coś do oczu do nosa? my dzisiaj dopiero pierwsze kąpanie.
    Trzymam kciuki za rodzące.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzenia ,kciuki zaciśnięte :**

Nata u Nas kąpiel co 2-3 dni buzia pupa raczki i szyjka codziennie ,nosa nie truszam bo po co jak czysty ;) chyba ze sucho po kropelce soli fizjologicznej daje a jak kozuchy tez nie majstruje tylko czekam aż wykicha po soli, tej w spreju nie psikam jeszcze, bo za mocny strumień jak na razie sol starcza :D moja cyckowe je i dalej po 50-60 gora z butli;) a jutro miesiąc kończy no ale jak dobrze przybiera to nie ma co dokarmiać ;)

Hmm kurde dzień spania na raczkach mamy, boj odloze to oczy jak 5zl... Dziecko mi się zepsuło chyba xD hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:30

mada_lena, Marzena27, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzonka:)
    Goplanka wcale sie nie dziwie ze sie zdenerwowalas!Mój ma jutro urodziny i gdyby walnął takim tekstem równiez mialby je zapsute:P Póki co obiecuje przysiega pomagac w nocy wstawac przewijac podawac do cyca i wszystko czego bede oczekiwac. Wierze mu...ale zobaczymy napisze jak urodze:)
    Dzis tez sie lekko posprzeczalismy i humor juz mam chujowiutki. Sprawy finansowe, brak mojej wyplaty i pozyczki od jego rodziny - ta sprawa mnie przerasta...;/

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzenia!!:)

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 1882 1883 1884 1885 1886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ