X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja tez nie pracuje :/ w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Evik ja tez nie pracuje :/ w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..
    A nie mozesz pip na nich napuscic?

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, a to nie jest Amelcia Vivi? :) chyba drugi raz wkleiłaś ten sam link :D

Ups faktycznie :) :) pozniej nadrobie i wrzuce moja pyzunie ;)
    Dziewczyny rozpakowujace sie powodzenia :) oby szybko poszło :)

Karmelek ja na drugi dzien poszłam na "dwójeczkę" poszło bez problemu na szczescie :) duzo piłam i zjadlam jogurtu. Naturalnego kilka łyżeczek. Po cewniki nic nie odczuwałam. Po wyjęciu prysnelam sobie octeniseptem.

My dzis zaliczyliśmy dwa spacerki :) łącznie 2,5h chodżenia :) pogoda dopisała
    Teraz wszyscy dotlenieni, nakarmieni leżymy w łóżeczku i odpoczywamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:46

ÓptimusPrime, Marzena27 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja mu daje z jednej a z drugiej leci... Ale bajer :D
    Paju, nie przejmuj się, bo to znaczy że masz dużo pokarmu, a to dobrze, niektóre kobietki walczą żeby był, a go nie ma! Mnie powiedziano w szpitalu, że przez pierwszą dobę dziecko może w ogóle nie chcieć jeść, bo nie ma takiej potrzeby i nie ma się co stresować.
    Moja je ale z jednej piersi, z drugiej mniej, ale jakoś idzie powoli. Tylko muszę ją budzić, bo sama przespałaby chyba dzień i noc :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzenia!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana my sie podzieliliśmy w ten sposob, ze maz wraca o 18 i wtedy do 24 zajmuje sie mała. Koło 19 razem ja kapiemy- co drugi dzien- ale juz wtedy po kąpieli on karmi i ja mam czas dla siebie. Kładzie ja spac a na kolejne karmienie wstaje ja. Najcześciej o 3 potem koło 6-7
    Niby tylko kilka godzin wieczorem, ale duzo mi daje. Wiadomo kilka razy podział zawalił, ale staramy sie go trzymać. Ja rano odsypiam z mała, np godzinkę sie zdrzemnę i jest ok.
    Nata ja podobnie jak Pati kapiemy mała co drugi dzien, codziennie buzka rączki i szyjka.
    Oczka przemywam sola fizjologiczna, do noska tez sól w sprayu mam dla niemowląt i nie ma silnego strumienia. I jak odkichnie to boby ściągam frida. Uszek jeszcze nie czyściłam. Kapie ja w emolium, ale i tak nakładam po kąpieli olejek migdałowy. Na pupkę bepanthen.

ÓptimusPrime, KUNIAK, xpatiiix3, Goplana, Maga31, Dotty84, Marzena27, ChciałabymJuż, Fidelissa, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porobiło się kurczę tyle opuściłam... Nie zaglądałam bo miałam lekką załamkę z powodu braku mleka, ale teraz już powoli rozkręcamy laktację i wiem, że będzie dobrze. Bardzo się cieszę, że tyle ostatnio dobrych porodów. Gratuluję dziewczyny. I teraz chciałam się Wam pochwalić moją kruszynką.

nf1dtc.jpg

e_v_e, sisiiii, lkc, AgataP, xpatiiix3, Lafar_ra, KUNIAK, blue00, ÓptimusPrime, Goplana, Maga31, Nata, anusiaa90, Mamadomina, mada_lena, ewelina_d, Dotty84, Ninusia, Marzena27, Strupka, ChciałabymJuż, Lavendula, Isia14, Fidelissa, Rybka Nemo, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka a jaką sól masz.? bo moja mocno psika aż mi się mała zakaszlała, wiec po jednym razie nie próbuje nawet na razie i dalej kropelek soli zakrople i wsio ;) my po kąpieli balsam z nivea baby mamy i całą smaruje ;) a i cooapieli dalej kąpie pod bieżącą woda pod kran xD wygodnie i jak szybko zmoczyć namydlić i spłukać ręcznik i do pokoju ;) a Marcel w tym czasie się tez pluska w wannie hehe

A właśnie co polecacie dobrego na buzie na mrozy, bo przegapiłam a co raz się ten temat kręci ;D tylko chodzi mi o cos co się łatwo rozsmarowuje i nie zostawia bialych sladow ,a nie jak gęsta pasta na buzi biała blee sama to nie lubię hehe ;P

Madziulka słabo królewnę widać takie mini foto ;P ale z daleka widać ze piękna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie mogę zapamiętać jaki rozmiar zdjecia jest najlepszy. Wrzucę jeszcze pewnie nie jedno. Kremik do twarzy mam nivea baby na każdą pogodę. Leciutko sie rozsmarowuje

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no właśnie przy Marcelu miałam to mi jak smalec na buzi się smarował jakiś gęsty był, ze trzeba było buzie natrzeć zanim się rozsmarowało.. ;/ z reszta pójdę do rossmana najwyżej i zobacze jak teraz może teraz inna konsystencję ma ;) bo mam ten nivea ale cala rybka do kosza bo przeterminowany ;O te dwa środkowe są dobre ;)

A i super sklepik fajnie promocje są ;D korzystalam i zamierzam teraz zakupy zrobić spore ;D hehe tylko pytanie którąś używała chusteczki mokre bella happy mocno nawilzone są czy słabo ,bo ja juz nie pamiętam a kiedyś miałam ,dla Marcela kupić chce sporo bo fajna cena jest i jeszcze happy pieluchy kupie mu bo póki co dalej smiga odpuscilam sobie jakiś czas temu od posłuch o wydanie póki było ciepło latał bez pampka ale teraz juz chodzi dalej wiec znowu na wiosnę sprobujemy a happy bardzo fajnie są te większe rozmiary ;)

https://www.blizejciebie.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza trzymam kciuki!

Ja odespałam tą bezsenną noc, dziś zaliczyłam z mężem spacer w lesie - piękna pogoda była :D
    ale już ciężko mi sie chodzi, boli krocze, więc się kulam ;)
    niedawno odszedł mi większy kawałek czopa, więc widać, że spacer pomaga ;) ale innych objawów brak...

Agusia ;) lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................

mada_lena, ChciałabymJuż, Maga31, Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ta sól to Disnemar.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka a Wy karmicie mlekiem modyfikowanym? ile ml dajecie małej? nasz dostaje 40 teraz i nie wiem czy nie za mało. Po południu wisiał mi na cycku ponad godzinę, ale za mało mu było chyba i dostał jeszcze 10 odciągniętego i pospał trochę. Troszkę lepiej mu idzie łapanie piersi mam nadzieję że się nauczy bo boję się że nie będzie jednak mleka.
    Jakim mlekiem dokarmiacie? my mamy bebiko w buteleczkach takie jak w szpitalu ale może w proszku też byłoby ok?
    Kąpiecie przed jedzeniem? jezusie nie wiem jak się zabrać do tego :p
    Ja po porodzie bałam się iść na 2 bo podczas partych wylazł mi hemoroid i on mnie bardzo bolał że ledwo siadałam. Czopki proktis m teraz stosuje i jest lepiej, aaa na 2 poszłam 2 dnia tzn samo mnie pogoniło po herbacie na laktacje :-) i było spoko.
    Madlenn a Wy nie możecie na noc dawać dzieciom mleko w proszku ono jest chyba bardziej kaloryczne i dzieci lepiej śpią po nim.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka kruszynka słodka:)

Już się nie mogę doczekać aż będę się mogła moją pochwalić swoją córcią. Niech ona wreszcie wychodzi, bo coraz ciężej...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................

oooo takkkkkk! od tygodnia juz staram sie nie odbierac telefonu i nie odpisywac na glupie sms typu,,,rodzisz juz?dlugo jeszcze? kiedy urodzisz wreszcie? ooo boshhheee a ty jeszcze nie urodzilas? nie kurwa jak urodze to urodze ,tak to wszyscy mieli w dupie a teraz nagle zaintersowanie.... wkurwia mnie to kosmicznie....

ide na rowerku odreagowac bo tez chodze podminowana przez to.
    a potem hop na liscia i falujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:41

Mamadomina lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez mam disnemar to może moje dzieci takie delikatesy są bo i jedno i drugie na poczatku nie tolerowali pryskanych bo zakaszlani byli aż oczy na wierzch wychodzą ;oo hehe póki co zakraplamy ,dorośnie do psikanej xdd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:54

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Amelka wyjęta z inkubatora. Jest w zarelku pod kontrolą. Oby bylo ok. Juz przewijac wiec moge :) i lapala dzis piers bez nakładki i wyssala nawał.
    Co do cc najgorsze to wg mnie bole jelit. Masakra takie skurcze. I mnie cewnik się przykeil i wydzierali na chama. Poza tym ja dwójkę robie ale z jakimi bólami jakby mnie rozrywalo. A tak smigam po schodach do dziecka. No i tkliwy brzuch jak wiecej pochodzę.

Nata, Paju, ÓptimusPrime, Maga31, Lavendula, Marzena27, sisiiii, Dotty84, xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa, Mamadomina, mada_lena, misiaczk25, Rybka Nemo, sylvi, blue00 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka cudna córeńka :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) chciałabym przedstawić Zosieńkę ur 30.10 3500g 55cm szczęścia 8c3522fb087237f4gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:27

ÓptimusPrime, e_v_e, anusiaa90, Mag.1990, Maga31, ChciałabymJuż, Viviana, Lavendula, Florentine, Lafar_ra, Marzena27, sisiiii, Dotty84, Fidelissa, Isia14, xpatiiix3, Agusia ;), santoocha, mada_lena, misiaczk25, KasiaKa, Ninusia, Mamadomina, Milaszka, Rybka Nemo, Asiaa1201, sylvi, Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ