X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ja tez nie pracuje :/ w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Evik ja tez nie pracuje :/ w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..
    A nie mozesz pip na nich napuscic?

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, a to nie jest Amelcia Vivi? :) chyba drugi raz wkleiłaś ten sam link :D

Ups faktycznie :) :) pozniej nadrobie i wrzuce moja pyzunie ;)
    Dziewczyny rozpakowujace sie powodzenia :) oby szybko poszło :)

Karmelek ja na drugi dzien poszłam na "dwójeczkę" poszło bez problemu na szczescie :) duzo piłam i zjadlam jogurtu. Naturalnego kilka łyżeczek. Po cewniki nic nie odczuwałam. Po wyjęciu prysnelam sobie octeniseptem.

My dzis zaliczyliśmy dwa spacerki :) łącznie 2,5h chodżenia :) pogoda dopisała
    Teraz wszyscy dotlenieni, nakarmieni leżymy w łóżeczku i odpoczywamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:46

ÓptimusPrime, Marzena27 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja mu daje z jednej a z drugiej leci... Ale bajer :D
    Paju, nie przejmuj się, bo to znaczy że masz dużo pokarmu, a to dobrze, niektóre kobietki walczą żeby był, a go nie ma! Mnie powiedziano w szpitalu, że przez pierwszą dobę dziecko może w ogóle nie chcieć jeść, bo nie ma takiej potrzeby i nie ma się co stresować.
    Moja je ale z jednej piersi, z drugiej mniej, ale jakoś idzie powoli. Tylko muszę ją budzić, bo sama przespałaby chyba dzień i noc :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza powodzenia!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana my sie podzieliliśmy w ten sposob, ze maz wraca o 18 i wtedy do 24 zajmuje sie mała. Koło 19 razem ja kapiemy- co drugi dzien- ale juz wtedy po kąpieli on karmi i ja mam czas dla siebie. Kładzie ja spac a na kolejne karmienie wstaje ja. Najcześciej o 3 potem koło 6-7
    Niby tylko kilka godzin wieczorem, ale duzo mi daje. Wiadomo kilka razy podział zawalił, ale staramy sie go trzymać. Ja rano odsypiam z mała, np godzinkę sie zdrzemnę i jest ok.
    Nata ja podobnie jak Pati kapiemy mała co drugi dzien, codziennie buzka rączki i szyjka.
    Oczka przemywam sola fizjologiczna, do noska tez sól w sprayu mam dla niemowląt i nie ma silnego strumienia. I jak odkichnie to boby ściągam frida. Uszek jeszcze nie czyściłam. Kapie ja w emolium, ale i tak nakładam po kąpieli olejek migdałowy. Na pupkę bepanthen.

ÓptimusPrime, KUNIAK, xpatiiix3, Goplana, Maga31, Dotty84, Marzena27, ChciałabymJuż, Fidelissa, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porobiło się kurczę tyle opuściłam... Nie zaglądałam bo miałam lekką załamkę z powodu braku mleka, ale teraz już powoli rozkręcamy laktację i wiem, że będzie dobrze. Bardzo się cieszę, że tyle ostatnio dobrych porodów. Gratuluję dziewczyny. I teraz chciałam się Wam pochwalić moją kruszynką.

nf1dtc.jpg

e_v_e, sisiiii, lkc, AgataP, xpatiiix3, Lafar_ra, KUNIAK, blue00, ÓptimusPrime, Goplana, Maga31, Nata, anusiaa90, Mamadomina, mada_lena, ewelina_d, Dotty84, Ninusia, Marzena27, Strupka, ChciałabymJuż, Lavendula, Isia14, Fidelissa, Rybka Nemo, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka a jaką sól masz.? bo moja mocno psika aż mi się mała zakaszlała, wiec po jednym razie nie próbuje nawet na razie i dalej kropelek soli zakrople i wsio ;) my po kąpieli balsam z nivea baby mamy i całą smaruje ;) a i cooapieli dalej kąpie pod bieżącą woda pod kran xD wygodnie i jak szybko zmoczyć namydlić i spłukać ręcznik i do pokoju ;) a Marcel w tym czasie się tez pluska w wannie hehe

A właśnie co polecacie dobrego na buzie na mrozy, bo przegapiłam a co raz się ten temat kręci ;D tylko chodzi mi o cos co się łatwo rozsmarowuje i nie zostawia bialych sladow ,a nie jak gęsta pasta na buzi biała blee sama to nie lubię hehe ;P

Madziulka słabo królewnę widać takie mini foto ;P ale z daleka widać ze piękna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie mogę zapamiętać jaki rozmiar zdjecia jest najlepszy. Wrzucę jeszcze pewnie nie jedno. Kremik do twarzy mam nivea baby na każdą pogodę. Leciutko sie rozsmarowuje

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no właśnie przy Marcelu miałam to mi jak smalec na buzi się smarował jakiś gęsty był, ze trzeba było buzie natrzeć zanim się rozsmarowało.. ;/ z reszta pójdę do rossmana najwyżej i zobacze jak teraz może teraz inna konsystencję ma ;) bo mam ten nivea ale cala rybka do kosza bo przeterminowany ;O te dwa środkowe są dobre ;)

A i super sklepik fajnie promocje są ;D korzystalam i zamierzam teraz zakupy zrobić spore ;D hehe tylko pytanie którąś używała chusteczki mokre bella happy mocno nawilzone są czy słabo ,bo ja juz nie pamiętam a kiedyś miałam ,dla Marcela kupić chce sporo bo fajna cena jest i jeszcze happy pieluchy kupie mu bo póki co dalej smiga odpuscilam sobie jakiś czas temu od posłuch o wydanie póki było ciepło latał bez pampka ale teraz juz chodzi dalej wiec znowu na wiosnę sprobujemy a happy bardzo fajnie są te większe rozmiary ;)

https://www.blizejciebie.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza trzymam kciuki!

Ja odespałam tą bezsenną noc, dziś zaliczyłam z mężem spacer w lesie - piękna pogoda była :D
    ale już ciężko mi sie chodzi, boli krocze, więc się kulam ;)
    niedawno odszedł mi większy kawałek czopa, więc widać, że spacer pomaga ;) ale innych objawów brak...

Agusia ;) lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................

mada_lena, ChciałabymJuż, Maga31, Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ta sól to Disnemar.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka a Wy karmicie mlekiem modyfikowanym? ile ml dajecie małej? nasz dostaje 40 teraz i nie wiem czy nie za mało. Po południu wisiał mi na cycku ponad godzinę, ale za mało mu było chyba i dostał jeszcze 10 odciągniętego i pospał trochę. Troszkę lepiej mu idzie łapanie piersi mam nadzieję że się nauczy bo boję się że nie będzie jednak mleka.
    Jakim mlekiem dokarmiacie? my mamy bebiko w buteleczkach takie jak w szpitalu ale może w proszku też byłoby ok?
    Kąpiecie przed jedzeniem? jezusie nie wiem jak się zabrać do tego :p
    Ja po porodzie bałam się iść na 2 bo podczas partych wylazł mi hemoroid i on mnie bardzo bolał że ledwo siadałam. Czopki proktis m teraz stosuje i jest lepiej, aaa na 2 poszłam 2 dnia tzn samo mnie pogoniło po herbacie na laktacje :-) i było spoko.
    Madlenn a Wy nie możecie na noc dawać dzieciom mleko w proszku ono jest chyba bardziej kaloryczne i dzieci lepiej śpią po nim.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka kruszynka słodka:)

Już się nie mogę doczekać aż będę się mogła moją pochwalić swoją córcią. Niech ona wreszcie wychodzi, bo coraz ciężej...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................

oooo takkkkkk! od tygodnia juz staram sie nie odbierac telefonu i nie odpisywac na glupie sms typu,,,rodzisz juz?dlugo jeszcze? kiedy urodzisz wreszcie? ooo boshhheee a ty jeszcze nie urodzilas? nie kurwa jak urodze to urodze ,tak to wszyscy mieli w dupie a teraz nagle zaintersowanie.... wkurwia mnie to kosmicznie....

ide na rowerku odreagowac bo tez chodze podminowana przez to.
    a potem hop na liscia i falujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:41

Mamadomina lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tez mam disnemar to może moje dzieci takie delikatesy są bo i jedno i drugie na poczatku nie tolerowali pryskanych bo zakaszlani byli aż oczy na wierzch wychodzą ;oo hehe póki co zakraplamy ,dorośnie do psikanej xdd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:54

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Amelka wyjęta z inkubatora. Jest w zarelku pod kontrolą. Oby bylo ok. Juz przewijac wiec moge :) i lapala dzis piers bez nakładki i wyssala nawał.
    Co do cc najgorsze to wg mnie bole jelit. Masakra takie skurcze. I mnie cewnik się przykeil i wydzierali na chama. Poza tym ja dwójkę robie ale z jakimi bólami jakby mnie rozrywalo. A tak smigam po schodach do dziecka. No i tkliwy brzuch jak wiecej pochodzę.

Nata, Paju, ÓptimusPrime, Maga31, Lavendula, Marzena27, sisiiii, Dotty84, xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa, Mamadomina, mada_lena, misiaczk25, Rybka Nemo, sylvi, blue00 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka cudna córeńka :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) chciałabym przedstawić Zosieńkę ur 30.10 3500g 55cm szczęścia 8c3522fb087237f4gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:27

ÓptimusPrime, e_v_e, anusiaa90, Mag.1990, Maga31, ChciałabymJuż, Viviana, Lavendula, Florentine, Lafar_ra, Marzena27, sisiiii, Dotty84, Fidelissa, Isia14, xpatiiix3, Agusia ;), santoocha, mada_lena, misiaczk25, KasiaKa, Ninusia, Mamadomina, Milaszka, Rybka Nemo, Asiaa1201, sylvi, Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ