Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Evik ja tez nie pracuje
w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..
-
nick nieaktualnycaśka wrote:Evik ja tez nie pracuje
w pracy w chuja mnie zrobili.. Oplacalam sobie chorobowe, ale moja szefowa nie oplacila mi składki za sierpień i ch... Poszlam na l4, ale nieplatne i dupa. Nie wiem nawet czy dostane zasilek maciezynski, zawsze to te 400 zl by bylo. Echbtak mnie wkurwili w pracy ze powiedzialam sobie ze ich pierdole, wole isc pracować do biedronki na kase niz wracać do tej zakichanej pracy, do tego stres..
-
Dotty84 wrote:Kochana, a to nie jest Amelcia Vivi?
chyba drugi raz wkleiłaś ten sam link
Ups faktyczniepozniej nadrobie i wrzuce moja pyzunie
Dziewczyny rozpakowujace sie powodzeniaoby szybko poszło
Karmelek ja na drugi dzien poszłam na "dwójeczkę" poszło bez problemu na szczescieduzo piłam i zjadlam jogurtu. Naturalnego kilka łyżeczek. Po cewniki nic nie odczuwałam. Po wyjęciu prysnelam sobie octeniseptem.
My dzis zaliczyliśmy dwa spacerkiłącznie 2,5h chodżenia
pogoda dopisała
Teraz wszyscy dotlenieni, nakarmieni leżymy w łóżeczku i odpoczywamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:46
ÓptimusPrime, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Ja mu daje z jednej a z drugiej leci... Ale bajer
Moja je ale z jednej piersi, z drugiej mniej, ale jakoś idzie powoli. Tylko muszę ją budzić, bo sama przespałaby chyba dzień i noc -
Goplana my sie podzieliliśmy w ten sposob, ze maz wraca o 18 i wtedy do 24 zajmuje sie mała. Koło 19 razem ja kapiemy- co drugi dzien- ale juz wtedy po kąpieli on karmi i ja mam czas dla siebie. Kładzie ja spac a na kolejne karmienie wstaje ja. Najcześciej o 3 potem koło 6-7
Niby tylko kilka godzin wieczorem, ale duzo mi daje. Wiadomo kilka razy podział zawalił, ale staramy sie go trzymać. Ja rano odsypiam z mała, np godzinkę sie zdrzemnę i jest ok.
Nata ja podobnie jak Pati kapiemy mała co drugi dzien, codziennie buzka rączki i szyjka.
Oczka przemywam sola fizjologiczna, do noska tez sól w sprayu mam dla niemowląt i nie ma silnego strumienia. I jak odkichnie to boby ściągam frida. Uszek jeszcze nie czyściłam. Kapie ja w emolium, ale i tak nakładam po kąpieli olejek migdałowy. Na pupkę bepanthen.ÓptimusPrime, KUNIAK, xpatiiix3, Goplana, Maga31, Dotty84, Marzena27, ChciałabymJuż, Fidelissa, Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Porobiło się kurczę tyle opuściłam... Nie zaglądałam bo miałam lekką załamkę z powodu braku mleka, ale teraz już powoli rozkręcamy laktację i wiem, że będzie dobrze. Bardzo się cieszę, że tyle ostatnio dobrych porodów. Gratuluję dziewczyny. I teraz chciałam się Wam pochwalić moją kruszynką.
e_v_e, sisiiii, lkc, AgataP, xpatiiix3, Lafar_ra, KUNIAK, blue00, ÓptimusPrime, Goplana, Maga31, Nata, anusiaa90, Mamadomina, mada_lena, ewelina_d, Dotty84, Ninusia, Marzena27, Strupka, ChciałabymJuż, Lavendula, Isia14, Fidelissa, Rybka Nemo, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Madalenka a jaką sól masz.? bo moja mocno psika aż mi się mała zakaszlała, wiec po jednym razie nie próbuje nawet na razie i dalej kropelek soli zakrople i wsio
my po kąpieli balsam z nivea baby mamy i całą smaruje
a i cooapieli dalej kąpie pod bieżącą woda pod kran xD wygodnie i jak szybko zmoczyć namydlić i spłukać ręcznik i do pokoju
a Marcel w tym czasie się tez pluska w wannie hehe
A właśnie co polecacie dobrego na buzie na mrozy, bo przegapiłam a co raz się ten temat kręcitylko chodzi mi o cos co się łatwo rozsmarowuje i nie zostawia bialych sladow ,a nie jak gęsta pasta na buzi biała blee sama to nie lubię hehe ;P
Madziulka słabo królewnę widać takie mini foto ;P ale z daleka widać ze pięknaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:50
Livia
Nela
Marcel
-
Kurde no właśnie przy Marcelu miałam to mi jak smalec na buzi się smarował jakiś gęsty był, ze trzeba było buzie natrzeć zanim się rozsmarowało.. ;/ z reszta pójdę do rossmana najwyżej i zobacze jak teraz może teraz inna konsystencję ma
bo mam ten nivea ale cala rybka do kosza bo przeterminowany ;O te dwa środkowe są dobre
A i super sklepik fajnie promocje sąkorzystalam i zamierzam teraz zakupy zrobić spore
hehe tylko pytanie którąś używała chusteczki mokre bella happy mocno nawilzone są czy słabo ,bo ja juz nie pamiętam a kiedyś miałam ,dla Marcela kupić chce sporo bo fajna cena jest i jeszcze happy pieluchy kupie mu bo póki co dalej smiga odpuscilam sobie jakiś czas temu od posłuch o wydanie póki było ciepło latał bez pampka ale teraz juz chodzi dalej wiec znowu na wiosnę sprobujemy a happy bardzo fajnie są te większe rozmiary
https://www.blizejciebie.plWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:17
Livia
Nela
Marcel
-
Natasza trzymam kciuki!
Ja odespałam tą bezsenną noc, dziś zaliczyłam z mężem spacer w lesie - piękna pogoda była
ale już ciężko mi sie chodzi, boli krocze, więc się kulam
niedawno odszedł mi większy kawałek czopa, więc widać, że spacer pomagaale innych objawów brak...
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................
mada_lena, ChciałabymJuż, Maga31, Lavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
madalenka a Wy karmicie mlekiem modyfikowanym? ile ml dajecie małej? nasz dostaje 40 teraz i nie wiem czy nie za mało. Po południu wisiał mi na cycku ponad godzinę, ale za mało mu było chyba i dostał jeszcze 10 odciągniętego i pospał trochę. Troszkę lepiej mu idzie łapanie piersi mam nadzieję że się nauczy bo boję się że nie będzie jednak mleka.
Jakim mlekiem dokarmiacie? my mamy bebiko w buteleczkach takie jak w szpitalu ale może w proszku też byłoby ok?
Kąpiecie przed jedzeniem? jezusie nie wiem jak się zabrać do tego :p
Ja po porodzie bałam się iść na 2 bo podczas partych wylazł mi hemoroid i on mnie bardzo bolał że ledwo siadałam. Czopki proktis m teraz stosuje i jest lepiej, aaa na 2 poszłam 2 dnia tzn samo mnie pogoniło po herbacie na laktacjei było spoko.
Madlenn a Wy nie możecie na noc dawać dzieciom mleko w proszku ono jest chyba bardziej kaloryczne i dzieci lepiej śpią po nim.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamadomina wrote:AgataP falujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy; jeśłi jeszcze ktoś z moich znajomych raczy zadzwonić i zadać to koszmarne pytanie: czy Ty juz urodziłaś? to zwariuję..................walnę sobie jakąś relaksacyjną muzykę i kilka asan może mi przejdzie, albo nie, czekoladę sobie walnę bo od porodu wprowadzam reżim zywieniowy......................
oooo takkkkkk! od tygodnia juz staram sie nie odbierac telefonu i nie odpisywac na glupie sms typu,,,rodzisz juz?dlugo jeszcze? kiedy urodzisz wreszcie? ooo boshhheee a ty jeszcze nie urodzilas? nie kurwa jak urodze to urodze ,tak to wszyscy mieli w dupie a teraz nagle zaintersowanie.... wkurwia mnie to kosmicznie....
ide na rowerku odreagowac bo tez chodze podminowana przez to.
a potem hop na liscia i falujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:41
Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Kurde tez mam disnemar to może moje dzieci takie delikatesy są bo i jedno i drugie na poczatku nie tolerowali pryskanych bo zakaszlani byli aż oczy na wierzch wychodzą ;oo hehe póki co zakraplamy ,dorośnie do psikanej xdd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:54
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny moja Amelka wyjęta z inkubatora. Jest w zarelku pod kontrolą. Oby bylo ok. Juz przewijac wiec moge
i lapala dzis piers bez nakładki i wyssala nawał.
Co do cc najgorsze to wg mnie bole jelit. Masakra takie skurcze. I mnie cewnik się przykeil i wydzierali na chama. Poza tym ja dwójkę robie ale z jakimi bólami jakby mnie rozrywalo. A tak smigam po schodach do dziecka. No i tkliwy brzuch jak wiecej pochodzę.
Nata, Paju, ÓptimusPrime, Maga31, Lavendula, Marzena27, sisiiii, Dotty84, xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa, Mamadomina, mada_lena, misiaczk25, Rybka Nemo, sylvi, blue00 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
chciałabym przedstawić Zosieńkę ur 30.10 3500g 55cm szczęścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:27
ÓptimusPrime, e_v_e, anusiaa90, Mag.1990, Maga31, ChciałabymJuż, Viviana, Lavendula, Florentine, Lafar_ra, Marzena27, sisiiii, Dotty84, Fidelissa, Isia14, xpatiiix3, Agusia ;), santoocha, mada_lena, misiaczk25, KasiaKa, Ninusia, Mamadomina, Milaszka, Rybka Nemo, Asiaa1201, sylvi, Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość