Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na przeziębienie brałam prenalen katar (psikacz do nosa), wit C musującą, na gardło Hallsy czarne i piłam herbatę z cytryną i syropem malinowym.. aaa i wcinalam świeży czosnek na kanapkach
-
candy wrote:Mysz86, ja to hasło non stop słyszałam od lekarzy jak poroniłam.. niestety..
Nawet mnie nie strasz...
Na razie mam odpoczywać i czekać na cud. I już się zastanawiam jak to będzie, jeśli nie będziemy mogli mieć dzieci. -
poniżej wrzucam Wam link do co miesięcznych, darmowych warsztatów dla przyszłych mam a także tych, które mamami już są. Jeżeli któraś z Was jest z Opola to warsztaty są dzisiaj natomiast jutro w Katowicach inne miasta w innych terminach, ja wybieram się dzisiaj wiec jeśli któraś z Was będzie chciała podpytać jak było to piszcie .
http://swiadomamama.pl/eventsKocieOczy lubi tę wiadomość
-
Też mi się tak wydaje dlatego pomimo kiepskiego samopoczucia zamierzam dziś w nich uczestniczyć ( czego się nie robi dla fasolka ), a czy były we Wrocławiu to nie wiem bo tez dopiero dzisiaj dostałam info ze takie coś organizują nam w Opolu .
zaraz z ciekawości podglądnę MamoToJa .
-
izia wrote:dziewczyny a mnie rozkłada jednak coraz baardziej - dziewczyny które były przeziębione czy chore co brałyście? warto kupować te wszystkie prenaleny itd? jestem strasznie zła- nie ma to jak opiekować się chorym dzieckiem i samemu być w chora jeszcze w ciazy..
Ja brałam Prenalen GripCare (taki w kapsułkach) ewentualnie na ból gardła Tantum verde. -
Hej koleżanki mogę się tak wciąć z pytaniem?Jakie crl miałyście w skończonym 7 tyg?tak 7t 2d...w każdym razie przed skończeniem 8tyg.Tak się dziś trochę martwię bo 6 dni temu na jednym usg wyszło crl 0,51mm czyli super a dziś na innym robionym przez innego lekarza tylko 0,71mm mało wychodzi na 6t3d zamiast 7,1 kurcze przez 6 dni 2 mm urosło?Coś jest nie tak albo lekarz źle zmierzył fakt że za dokładnie tego nie zrobił ale...
-
przy 7t1d mój potomek miał 0.97cm, ale wczoraj lekarz (nowy, któremu opowiadałam o tym, jak poprzedni mnie nastraszył na pierwszym usg, że zarodek za mały), powiedział, że najgorsze co można zrobić to panikować po jednym usg. każdy zarodek, szczególnie w tak wczesnej ciąży rośnie w indywidualnym tempie. dziś jest w 30. centylu, a za 2 tyg będzie w 50.
-
Cześka wrote:poniżej wrzucam Wam link do co miesięcznych, darmowych warsztatów dla przyszłych mam a także tych, które mamami już są. Jeżeli któraś z Was jest z Opola to warsztaty są dzisiaj natomiast jutro w Katowicach inne miasta w innych terminach, ja wybieram się dzisiaj wiec jeśli któraś z Was będzie chciała podpytać jak było to piszcie .
http://swiadomamama.pl/events -
izia wrote:dziewczyny mam 37,1.. od kiedy brac cos na goraczke? łykac juz czy czekac?
Weź wtedy, gdy będziesz się źle czuła. Choć gorączkę zbijamy od 38.0stC, ale jak się człowiek już przy 37,6C czuje fatalnie, to ja bym wzięła, bo nie lubie jak mi coś dolega -
Dziś widziałam reklamę kawy dla kobiet w ciąży. Co o tym myślicie? Warto?
Przyznam szczerze że brakuje mi kawy
http://www.adamed.com.pl/pl/otc/suplementy/mama-coffee/
-
Ana0408 wrote:Hej koleżanki mogę się tak wciąć z pytaniem?Jakie crl miałyście w skończonym 7 tyg?tak 7t 2d...w każdym razie przed skończeniem 8tyg.Tak się dziś trochę martwię bo 6 dni temu na jednym usg wyszło crl 0,51mm czyli super a dziś na innym robionym przez innego lekarza tylko 0,71mm mało wychodzi na 6t3d zamiast 7,1 kurcze przez 6 dni 2 mm urosło?Coś jest nie tak albo lekarz źle zmierzył fakt że za dokładnie tego nie zrobił ale...
Jakby zarodek był odcinkiem umieszczonym prościutko, na papierze milimetrowym, to można by było przyrosty co do milimetra oceniać
Przecież wystarczy, że złapie sie minimalnie inną płaszczyznę przekroju... i może się okazać, że zarodek po kilku dniach się skurczył
Na tym etapie trzeba niestety wyluzować i poczekać.