X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale tam sa znowu jakieś witaminy i kwas foliowy...to juz chyba za dużo...
    Ja pijam rano zbożowa inke i jest ok:)

Aga89 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziś widziałam reklamę kawy dla kobiet w ciąży. Co o tym myślicie? Warto?
    Przyznam szczerze że brakuje mi kawy :P

http://www.adamed.com.pl/pl/otc/suplementy/mama-coffee/

To chyba inaczej zapakowana kawa Inka z witaminkami. W każdym razie zbożówki możemy pić... jak ktoś reflektuje :) Jest jeszcze kawa z cykorii... jeśli ktoś również reflektuje :)
    Mi kawy nie brakuje, śmierdoli mi spalenizną i zapachem mdłości nasila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:13

RewolucjaSięDzieje, Aga89 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny mam 37,1.. od kiedy brac cos na goraczke? łykac juz czy czekac?
    ja mam taką temperatuę cały czas w ciąży to nie gorączka...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zrobiłyście mi ochotę na kawę! Zaparzyłam sobie małą filiżankę, żeby ją powąchać. (WHAT?) :)

Strasznie Wam zazdroszczę, że widziałyście już swoje dzidzie na USG. Ja muszę czekać aż do soboty, bo umówiłam się prywatnie (w UK pierwszy scan robią dopiero w 12 tc). Może się troszkę uspokoję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o tej kawie i w większośći wypadków lekarze pisali, że w małych ilościach nie szkodzi i można pić. Oczywiście nie należy przesadzać i robić sobie mocną kawę. Ciekawe ile w tym prawdy...

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Naczytałam się o tej kawie i w większośći wypadków lekarze pisali, że w małych ilościach nie szkodzi i można pić. Oczywiście nie należy przesadzać i robić sobie mocną kawę. Ciekawe ile w tym prawdy...

ja kawosz... pytałam mojej Gin, przesadzać z ilością nie można, ale filiżankę dziennie normalnej [przedciążowej] mocy można bez problemu. Nie mam poranku bez kawy.... :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije Inke z mleczkiem:):)

A tak przy okazji macie jakieś przeczucie odnośnie czy będzie synek czy córcia??

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Szczerze to nigdy chyba nie podgrzewałam łososia wędzonego, zawsze prosto z opakowania z cytrynką mniam. Ciekawe jak podgrzany by smakował...

Z opowiadań moich klientów (głównie wczasowiczów) wywnioskowałam, że można podgrzać i jakoś to smakuje. Ale jak to nie wiem, sama nie smakowałam hehe

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewałam łososia wędzonego na zimno jak dodawałam go do jajecznicy. Pyszny i odżywczy posiłek :)

Lavendula lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    dziewczyny jeszcze jedno mnie zastanawia - odkąd jestem w ciąży lekarz nie badał mnie na fotelu.. czy to normalne?

Byłam trzy razy od początku ciąży, dwa razy u innego gina,w tym nic ciekawego nie powiedział. Ostatni raz u mojego i bardzo się cieszyłam, bo na fotelu sprawdził czy wszystko z szyjką ok, powiedział też, że plamień nie powinno być żadnych bo wszystko jest w porządku (i też tych plamień nie miałam i nie mam) i że śluzu płodnego jest dużo i wszystko super, to się ucieszyłam.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz 37,9 i zażyłam apap - napewno zaraziłam się od synka bo jest i katar i drapanie w gardle.. od 17 leze w łóżku - próbowałam okładów, picia dużo ale temp i tak rosła.. właśnie mi mąż wszystkie trzy prenaleny kupił więc zażywam i jem kanapki z czosnkiem choć to raczej czosnek z kanapkami - ale mam strasznego stresa że to może zaszkodzić - zaraz po owu był rotavirus a teraz to się przyplątało kurde

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    a myślicie ze inhalacje z soli fizjologicznej moge? inhaluje synka to i ja powdychałam troche...

Mam nadzieję że można bo robiłam sobie inhalacje, a przynajmniej mogłam oddychać :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Nawet mnie nie strasz...
    Na razie mam odpoczywać i czekać na cud. I już się zastanawiam jak to będzie, jeśli nie będziemy mogli mieć dzieci.

Mysz
    Wiem że jest Ci ciężko, ale nie myśl że nie będziesz mogła mieć dzieci. Trzeba wierzyć, na pewno się uda, trzymam za Ciebie, za siebie i za wszystkie dziewczyny kciuki, że się uda.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    teraz 37,9 i zażyłam apap - napewno zaraziłam się od synka bo jest i katar i drapanie w gardle.. od 17 leze w łóżku - próbowałam okładów, picia dużo ale temp i tak rosła.. właśnie mi mąż wszystkie trzy prenaleny kupił więc zażywam i jem kanapki z czosnkiem choć to raczej czosnek z kanapkami - ale mam strasznego stresa że to może zaszkodzić - zaraz po owu był rotavirus a teraz to się przyplątało kurde
    Nie stresuj się, odpoczywaj i dużo śpij i dużo pij :) I gorączkę zbijaj.
    Nie Ty pierwsza i nie ostatnia z nas wirusisko złapałaś. Twój maluszek już jest zahartowany - jak rota przeżył, to już po pierwszej selekcji :) twarda sztuka i teraz żadne przeziębienie mu nie straszne.
    Mój też się zahartował w pierszych tygodniach ciąży, miałam straszliwe zapalenie krtani i tchawicy, ale w końcu nie wzięłam antybiotyku... choć kaszlałam jak gruźlik przez prawie 3 tygodnie :)

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy potraficie pić kawę? u mnie sam zapach wywołuje torsje ;)
    Apetyt mi dziś dopisał, ale mdłości falami nadchodzą,
    wszamałam 4 kromki świeżutkiego pumpernikla z pomidorem malinowym zagryzając zielonym bananem. Teraz czuję, że jestem gorzej obżarta niż Neron na uczcie, ale co tam ;)

Izia, będzie dobrze, wypoć się i spróbuj spać. Wypij lipę ciepłą i proszę Cię uważaj na Prenalen gardło, jak zauważysz dziwne objawy to odstaw :D:D:D w składzie jest propolis, który uczula, a piszę to dlatego, że ostatnio się właśnie tymi tabletkami załatwiłam gorzej niż przeziębienie wskazywało, że będzie ;)

A i jeszcze kuniak z tymi d-d, masz niewiele ponad, a wzrost można zaobserwować w czasie jakiegoś wysiłku, któremu poddaje się organizm, a tym napewno jest Twoja ciąża, także uszy do góry, ale zmonituj dla świętego spokoju :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny mam 37,1.. od kiedy brac cos na goraczke? łykac juz czy czekac?

Nie, nie spokojnie, w internecie są podane różne temperatury od której powinno się coś brać, ale jak byłam u lekarza to powiedział, że brać dopiero jak będzie powyżej 39. A masz możliwość podpytać kogoś, może zadzwonić do jakiegoś lekarza?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lepiej wybrać się do lekarza i aby 'fachowiec' zadecydował czy trzeba coś brać?:)
    ja od piątku do jutra biorę Duomox, bo mnie rozłożyło.. zarówno rodzinny jak i gin powiedzieli, że to dobra decyzja, bo lepiej wziąć taki lek niż miałoby się rozwinąć coś gorszego..

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Nawet mnie nie strasz...
    Na razie mam odpoczywać i czekać na cud. I już się zastanawiam jak to będzie, jeśli nie będziemy mogli mieć dzieci.

Oj tam, od razu defetyzmy, pomyśl co to będzie jak już te dzieci będziecie mieć i melancholijna babcia będzie musiała się nimi zająć! :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Prooooszę:)

https://www.youtube.com/watch?v=y-cHHNEYze8

:*

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    dziewczyny jeszcze jedno mnie zastanawia - odkąd jestem w ciąży lekarz nie badał mnie na fotelu.. czy to normalne?
    Wydaje mi się, że jednak takie badanie do stwierdzenia ciąży to podstawa. Bo inaczej jak? Uwierzył Ci na słowo?
    U mnie bodczas badania na fotelu lekarz stwierdził powiększoną i rozpulchnioną macicę, co jest objawem ciąży, a także sprawdził, czy w pochwie jest wszystko w porządu - brak śladów krwii, infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 21:29

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ