X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje 2-3 razy w nocy, a jak uda się przespać całą to rano biegne z prędkością światła:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja właśnie miałam Was pytać czy wstajecie już w nocy na siku, bo ja raz już muszę :) Jak wstanę w nocy to też zaraz mnie mdłości łapią i nie łatwo usnąć.

Izia Kochana kurdę tak się rozchorowałaś, faktycznie próbuj się dostać do lekarza, grzej się poza tym i wyleguj.

Mdłości u mnie trochę słabsze, za to piersi się odezwały i brzusio cały czas pracuje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci sie utrzymuja, wlasnie lecialam do kibelka po sniadaniu, ale na szczescie skonczylo sie tylko na odbijaniu, ale nie narzekam, bo wiem, ze fasolka ma sie wtedy dobrze kiedy ja sie zle czuje :) :)

Eve lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wstaję w nocy, w ogóle tylko trochę zwiększyła mi się częstotliwość. Może dlatego, że w brzuchu mam sporo miejsca i na pęcherz i na macicę;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Sikanie w nocy i w dzień mam w takiej częstotliwości jak nigdy. Do tego jestem niewyspana, oczy mam ciężkie, a w nocy bolał mnie brzuch.Pogoda się popsuła, musiałam się w sweter ubrać. Roboty od cholery i cały weekend będzie w pracy od 07.00...Czekam na jakieś wolne dni.

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje średnio dwa razy w nocy. Tak juz mam od poczatku.
    Słońca brak.
    Oby nie lało. Idę na te warsztaty świadoma mama, dam znać jak było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 09:02

qq87j44jhto0od0f.png

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż odgrażał się, że wyłączy mi internet przed wyjściem do pracy, a nie wyłączył... Kurcze, piersi mnie bolą. Myślałam, że skoro ciąża nie wygląda dobrze i nic z tego nie będzie, to przejdą mi objawy. Może jeszcze zarodek nadgoni. Szczególnie, ze pęcherzyk urósł jak należy. Ale chyba w pęcherzyku 21 mm powinien być już większy zarodek, niż taka mini kropeczka...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna kejt... :((

izia jak nie do swojego lekarza to chociaż do innego się przejdź, wiem, że każdy woli iść do swojego, ale lepiej żeby lekarz Cie obejrzał

Mysz głowa do góry... staraj się myśleć pozytywnie, a będzie dobrze :) 3mam kciuki za Twoją fasolkę :**

Ja na szczęście jak zasnę wieczorem to budzę się dopiero rano ;p pewnie dlatego, że pije za mało, ale nie umiem więcej w siebie wmusić... ;/

Dziewczyny ma któraś z Was problemy z pieczeniem i swędzeniem części intymnych? Mnie wszystko strasznie swędzi na zewnątrz. Zawsze jak miałam taki problem pomagała mi maść clotrimazolum, a teraz nie wiem czy ją mogę zastosować ;/ macie jakieś sprawdzone i dozwolone w ciąży maści ?

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama do mnie dzwoniła z rana, żeby zapytać jak się czuję i co robię i wmówić mi, ze się strasznie nudzę siedząc w domu. Mówiła do mnie takim zbolałym i smutnym głosem, jakby ktoś umarł... Chyba uważa, ze takim trzeba teraz do mnie mówić.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia90 z tym pieczeniem i swędzeniem to musisz spytać gina, bo w ciąży jest b. niewiele maści i globulek które można przepisywać. Pewnie zrobi Ci wymaz z pochwy żeby sprawdzić co dokucza. Ja walczę z grzybkiem...:(

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mama do mnie dzwoniła z rana, żeby zapytać jak się czuję i co robię i wmówić mi, ze się strasznie nudzę siedząc w domu. Mówiła do mnie takim zbolałym i smutnym głosem, jakby ktoś umarł... Chyba uważa, ze takim trzeba teraz do mnie mówić.

Straszna optymistka z tej Twojej mamy. Dobrze, że razem nie mieszkacie.

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Straszna optymistka z tej Twojej mamy. Dobrze, że razem nie mieszkacie.

Oj, gdybym mieszkała z moimi rodzicami, to już byłabym po rozwodzie i w depresji. Na szczęście mieszkamy w teściami. Teściowa wczoraj też ze mną pogadała, ale normalnie, powiedziała, że jakby co, to musimy się przepadać, koniecznie mojego męża trzeba przebadać, ale żebym odpoczywała i nie przejmowała się pracą...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    Witajcie i ja dziś po usg, już nie fasolka, tylko dzidziak ma 2,28 cm. Widziałam dyndające nóżki i bijące serduszko, nie wiem ile, ale bije. Nie chciało się powiercić dla mamusi i słodko spało. Jutro wstawie zdjęcia Krabika :)
    Przesunęła mi się data na 11.11. Lekarka skomentowała: "piękna data, wszyscy mają wolne i rodzą się skorpiony niestety ;)" . Rozmawiałam też z pielęgniarką, jak mam zaświadczenie o ciąży, to każdy lekarz, wystawi mi L4 jak będę chciała skorzystać.

cudownie.... tym bardziej zaczynam przebierać nogami,nasza następna wizyta w poniedziałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    cudownie.... tym bardziej zaczynam przebierać nogami,nasza następna wizyta w poniedziałek

Ja we wtorek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jutro :P

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Anusia90 z tym pieczeniem i swędzeniem to musisz spytać gina, bo w ciąży jest b. niewiele maści i globulek które można przepisywać. Pewnie zrobi Ci wymaz z pochwy żeby sprawdzić co dokucza. Ja walczę z grzybkiem...:(

No właśnie w czwartek miałam wizytę i sprawdził, że wszystko jest okey, kolejna wizyta 24 kwietnia

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz mamą się nie przejmuj... Ważne, że masz obok takich ludzi, którzy Cie wspierają. Niestety zawsze się zajdzie ktoś taki kto podcina skrzydła... ;/

rwi37s6.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Mysz mamą się nie przejmuj... Ważne, że masz obok takich ludzi, którzy Cie wspierają. Niestety zawsze się zajdzie ktoś taki kto podcina skrzydła... ;/

Szkoda, ze tym kimś jest własna matka. Jej komentarze są takie, ze czasem aż przykro sie robi i zastanawiam się jaki ma cel w tych komentarzach. Czy chodzi tylko o sprawienie mi przykrości, czy o coś jeszcze innego. Jak czekałam na zabieg w poprzedniej ciąży, to niby wspierała, ale też komentowała w stylu "Bardzo wiele kobiet przez to przechodzi... ALE JA NIE" Oczywiście końcówka wypowiedziała z wyższością.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do gin - mam brac apap powyzej 38 stopni - wieczorem pójde do internisty..

fajnie ze macie zaraz wizyty - ja jestem dopiero po i nastepna 5 maj wiec prawie 4 tyg musze czekac czy to choróbsko niezaszkodziło..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja też miałam wizytę w czwartek i było ok, a teraz mam dyskomfort jakiś, nie wiem czy infekcja, nie wiem czy to przez badanie czy co i znowu idę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ