X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam na pierwszą wizytę prawie miesiąc po spodziewanej miesiączce (której nie było), w tej klinice mają najlepszej jakości usg i po badaniu usg stwierdzają ciążę (bądź jej brak) :)

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Oj tam, od razu defetyzmy, pomyśl co to będzie jak już te dzieci będziecie mieć i melancholijna babcia będzie musiała się nimi zająć! :D

Mojej mamie to ja dziecka pod opiekę nie dam. Zresztą jak ja jadę do rodziców, to mogę tam być najwyżej pół dnia, bo mnie takie nerwy biorą na to czarnowidztwo, na to gderanie...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mojej mamie to ja dziecka pod opiekę nie dam. Zresztą jak ja jadę do rodziców, to mogę tam być najwyżej pół dnia, bo mnie takie nerwy biorą na to czarnowidztwo, na to gderanie...

Aaaa ten typ;)
    to w takim razie...pięknie i z daleka, przynajmniej do początku II trymestru ;) :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Czeska daj znać czy warto to sie jutro wybiorę:)
    Warto :) opolskie warsztaty podzielone byly na 3 czesci pierwsza dotyczyla porodu naturalnego a cc, znieczulenia podczas porodu,karmienia piersia rozwialo to kilka moich wątpliwości.Nastepna czesc to byly cwiczenia w ciazy a ostatnia dieta w ciazy. Wszystko prowadzone przez polozne, dietetykow jednym słowem specjalistów w danej dziedzinie.
    W międzyczasie pokazy różnych kosmetyków, specyfikow itp itd dla kobiet ciężarnych czyt. Reklama sponsorów ;) ale fajne pod tym względem,ze dostalysmy mnostwo próbek do przetestowania . Na koniec losowanie podczas, którego udalo mi sie wygrac Uwaga! Zestaw kozich serkow z dostawa do domu :D
    wiec jesli masz wolne 3h to polecam .

Fidelissa, KocieOczy, Paju lubią tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

A u mnie teraz duży zapierdziel jest szkoła potem dom i nie mam kiedy poczytać a jak już wejdę wiecorme to jesem taka zmęczona i nie mam kiedy nadrobić więc dzisiaj znowu rzepraszam ,że tak samolubnie i po krótce, nie do każdego się odniosę.. :(

Uff 4 zaliczenia za mną z praktyk 5,5,5,4 :D jeszcze 9 także już z górki bo kwiecień maj także mam czas :D

Marcelo zrobił się taki maminsynek, ale zauważyłam, że już rozumie ,że muszę wychodzić, płacze czasem, ale zazwyczaj leci do okna uśmiechnięty robić mi papa i wysyła buziaki, a jak tylko wracam to stoi w drzwiach i czeka aż Go przytule, a on mnie tak fajnie wycałowuje słodziak mój kochany, no nie wiem co ja bym bez Niego w życiu robiła, moja największa miłość hehe żadnego faceta w życiu nie kochałam i nie kocham jak swojego syna, normalnie matka wariatka ze mnie ,bo dla Niego bym wszystko oddała, takie trochę chore podejście, ale liczę, że przy drugim dziecku troszkę się ogarne i już podziele się miłością do dwójeczki, bo teraz to normalnie komedia hehe chyba bym zabiła za Niego, taka chora miłość matki do syna rozumiecie, o co chodzi na pewno.. :D

Nata kanapka z serem no ładnie dzisiaj pół bułeczki z plasteriem sera i co sruuuu po godzinie cukier ponad normę.. a z kolei wpierdzieliłam batona i deser czekoladowy to poniżej normy czy u mnie te cukry na odwrót działąją, bo ja już nic z tego nie rozumiem...?

Mysz będę mocno trzymała kciuki oby Twój maluszek pięknie przyśpieszył i urósł :D współczuję z tym gadanie mamuśki :*

Swan bardzo się ciesze świetne wieści :D

nastka A ja mam przeczucie a drugiego maminsynka, ale może mnie mylić nigdy nic nie wiadomo :D

Trzymam kciuki za wyniki i wizyty, oby było jak do tej pory kolorowo :)
    A ja jutro wędruje do diabetologa na 8.30 pójdę na czczo to od razu zrobię wyniki pewnie na cito to mi je obejrzy :D uff troche się denerwuję tymi cukrami bo skacz jak szalone z góry na dół...

No więc dobrej nocy i kolorowiaszczych listopadóweczki :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny a mnie rozkłada jednak coraz baardziej - dziewczyny które były przeziębione czy chore co brałyście? warto kupować te wszystkie prenaleny itd? jestem strasznie zła- nie ma to jak opiekować się chorym dzieckiem i samemu być w chora jeszcze w ciazy..
    ja biore prenalen znowu ale jakoś teraz niezbyt mi pomaga, jak do końca tygodnia mi ten beznadziejny katar nie zniknie to ide po zwolnienie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam chyba jakieś większe przeczucie na synka drugiego.
    Jutro idę do gina, poznam jeszcze tego i wreszcie wybiorę prowadzącego:) Mam nadzieję podejrzeć mojego Pszczółktosia:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przeczucie, że syn...
    Ale widzę, że to powszechne i najbardziej popularne wrażenie haha :)

Jakoś bardzo chciałabym syna i pewno dlatego. Dziewczynki mają w życiu ciężej... niestety, chyba pod każdym względem... mimo, że tyle lat minęło od pierwszych emancypantek i wydaje się, że tyle się w Świecie zmieniło, to nikt mnie nie przekona, że kobietom jest łatwiej, albo chociaż tak samo trudno w życiu jak płci brzydkiej.

jftycms.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć syna, jednego mam więc tym razem jest mi to całkowicie obojętne, ble zdrowe było. W sumie to chciałabym się dowiedzieć dopiero przy porodzie, ale mąż uparł się, że nie wytrzyma w niewiedzy.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i ja dziś po usg, już nie fasolka, tylko dzidziak ma 2,28 cm. Widziałam dyndające nóżki i bijące serduszko, nie wiem ile, ale bije. Nie chciało się powiercić dla mamusi i słodko spało. Jutro wstawie zdjęcia Krabika :)
    Przesunęła mi się data na 11.11. Lekarka skomentowała: "piękna data, wszyscy mają wolne i rodzą się skorpiony niestety ;)" . Rozmawiałam też z pielęgniarką, jak mam zaświadczenie o ciąży, to każdy lekarz, wystawi mi L4 jak będę chciała skorzystać.

Viviana, anusiaa90, Lavendula, Aga89, xpatiiix3, Paju lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwważniejsze, ze że zadziałał i spadło, po ciąży pewnie Ci odstawią lub zmniejszą dawkę:)
    Monique wrote:
    No tak ale wcześnie pisałaś o normie poniżej 1, stąd było moje pytanie. "Zbijać" tak czy siak muszę dalej, w sensie euhyrox brać nadal.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo widze że ja dziś pierwsza.. noc koszmarna - gorączka starałam się zbijać pow 38 ale miałam też ciarki, dreszcze, potem rozpalenie i ból całego ciała, i 2 apapy poszły w nocy .. męczyłam sie okropnie a teraz cd.. 37,6 już ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No izia, a do lekarza czemu sie nie wybierzesz? Apap to za malo, tu trzeba porzadnych lekarstw.

• izia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie kombinuje bo moja lekarka internista oczywiscie już nie ma miejsc..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladalam forum, wiecie, ze kejt90 nie bedzie juz z nami?:(

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta

Byłam dziś rano na badaniach krwi i zapytałam skąd tyle próbówek (miałam 5) w różnych kolorach i dowiedziałam się, że to dlatego, że w każdej jest inny odczynnik. Więc inna próbówka do wirusów, inna do chorób zakaźnych, inna do morfologii, inna do cukru i inna do antyciał.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

dziewczyny czy Wy też musicie codziennie wstawać w nocy na siusiu ? Wkurza mnie to od 3 tyg noc w noc pobudka, potem się męczę żeby zasnąć znów. Czy tak będzie już do końca ?

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawałam na samym początku. Teraz na szczęście się uspokoiło i śpię do rana. :D Pamiętam, że w pierwszych ciążach też tak miałam. Potem niestety problem wróci pod koniec ciąży

• Goplana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Przegladalam forum, wiecie, ze kejt90 nie bedzie juz z nami?:(

Bidulka, zwłaszcza, że bardzo dzielnie walczyła z CLO o ciążę. Współczuję :(

Statystyki niestety nie są łaskawe nawet dla naszej małej społeczności forum

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Dzień dobry,

dziewczyny czy Wy też musicie codziennie wstawać w nocy na siusiu ? Wkurza mnie to od 3 tyg noc w noc pobudka, potem się męczę żeby zasnąć znów. Czy tak będzie już do końca ?
    Ja min 2-3 razy, jak stary dziad z przerośniętą prostatą :/ Potem mnie męczą mdłości nocne i ciężko zasnąć...

jftycms.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ