X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari zebym to ja wiedziala jeszcze badania byly ok a dzisiaj pobrali nowe i czekam na wyniki.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jak będą ok to puszczać czy juz definitywnie nie dzisiaj.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden plus puszczaja ta kolezanke moja z sali to spokoj bede miala bo juz mam jej i jej dziecka dosc. Mala wyje wiecznie a ta lata i ja zostawia jak cisza to zaczyna przez tel napierniczac glosno. Wykoncze sie nerwowo

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgatkaP
    Ewelinka
    Mamadomina
    Trzymam kciuki:)
    I za wszystkie ze skurczami.
    Ale emocje.

Dziękuje Wam za wczorajsze słowa wsparcia.

Mamadomina, ewelina_d lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2 cm rozwarcia, czekam na normalną porodowe bo mi muszą dać zzo żeby szybciej szyjka się zgładzila, bo mocna (?!).

ChciałabymJuż, Ninusia, Isia14, sisiiii, blue00, Marzena27, zupaztytki, xpatiiix3, Amnezja, Rybka Nemo, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla mamusiek rodzących. Oby szybciutko poszło i bez komplikacji.
    Trzymam kciuki:)))

ewelina_d lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co polecacie na hemoroidy,dziadostwo wylazlo jak mnie czyscilo w ndz,a nie chce rodzic z nimi na wierzchu,tym bardziej,ze dyskomfort jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wylazło i nie chce się schować. nie mam pojęcia, co z tym. Ale ja nie będę teraz rodzić, aż na wiosnę. Maleństwo ani myśli na ten chłód wychodzić. Akurat spać mi się chce, jakbym w pierwszym trymestrze była.

lkc lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Mam 2 cm rozwarcia, czekam na normalną porodowe bo mi muszą dać zzo żeby szybciej szyjka się zgładzila, bo mocna (?!).

matko jak ja Ci zazdroszczę, u mnie brakuje odrobiny i poki co nie mam szans na zzo, a bez tego moja szyjka łaskawie dojrzeje na Wigilię chyba
    skurcze znowu bolesne co 5 minut sie robią i jeszcze czop odchodzi przy pierwszym porodzie szyjka po 29 h skurczy łaskawie 2,5cm, a po zzo w 3 godziny pełne rozwarcie

oxy nie chcę, bo po niej skurcze mega bolesne są a i bez mnie boli i pomyśleć że ja to niby wieloródka...bujdy na resorach.....

AgataP kurczę muszę zapytać o ten żel u nas, przydałby się

Milaszka współczuje - doskonale Cię rozumiem

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Chyba mi wody uciekają :/

Poszłam siku, zrobiłam normalnie, przycisnęło mnie na dwójkę, znów poleciała woda/mocz, a potem trzeci raz. Przyłożyłam papier- zero zabarwienia, zero zapachu.
    Czyżbym sikała 3 razy w ciągu dwóch minut? Wydaje mi się, że za pierwszym razem wysikałam się do końca, bo czułam pod koniec ciągnięcie, jakie mam teraz zawsze przy końcówce oddawania moczu.

Czekam na jakieś skurcze. Siedzę jak na szpilkach.
    Mam umówiony zabieg na 12:00 !!!

No i jak tam??

Miałam tak samo, tylko u mnie tak się sączyły że zużyłam kilkanaście ręczników papierowych (właśnie już po wysikaniu się). Kazał lekarz w takiej sytuacji założyć podpaskę i jeżeli ona będzie bardzo mokra, zacznie przeciekać to znaczy że odchodzą wody. Ale ja trafiłam na lekarza dziada, co mi wmawiał, że się posikałam więc nie wiem... może podjedź na IP, trafisz na kogoś normalniejszego niż ja :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajebie, jak mnie boli tak przy skurczu 30-40 to ja senkju very much... Uciekam :P

Paju, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia ;*** ale super ;)

A jula czeka aż podadza oxy ,bo mówi ze uparci są i nie chcą, a biedna juz tak się niecierpliwi się nie dziwie tyle czekała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 13:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja właśnie zabieram sie za wyjadanie ciastek, bo nie pamiętam czy mały się ruszał rano. Wydaje mi sie że tak, ale głowy nie dam, a teraz przemawiam do niego i jakos nie ma chęci odpowiadać. Coś zaczynam czasem czuć w pachwinie i hmm jakby coś mnie walneło w kiszkę stolcową, ale nie mam 100% pewności, ze to on. Może po ciastkach będzie bardziej skory do zabawy. Wiem, ze to już koncówka i maluch ma mało miejsca więc zwalnia i te ruchy są inne, ale chyba wolalam jak buszował.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! A ostatnio jak mnie tak zrobił z tym ruszaniem, to wpierdzieliłam całe opakowanie maltanek. Teraz też je mam. Mam nadzieje, ze się wczesniej odezwie, w przeciwnym wypadku mi po prostu dupe rozerwie od tych ciastek! :-/

santoocha, Marzena27, zupaztytki, Dotty84 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie cisza i sucho, zrobiłam zabieg.
    Skurczy brak, za bardzo nie czuję Młodego. W sumie od wczoraj jakoś nie szaleje.
    Duszno mi strasznie i boli mnie głowa.

Papierków wskaźnikowych nie mam. Nic, czekam. Może mam jakąś maleńką dziurkę przez którą coś tam się wylało.
    Wczoraj próbowałam wymacać sobie szyjkę, to w ogóle jej nie czuję. Tydzień temu po ginekologu rzeczywiście czułam że jest twarda, a teraz jest nieosiągalna.

• Paju Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Chyba mi wody uciekają :/

Poszłam siku, zrobiłam normalnie, przycisnęło mnie na dwójkę, znów poleciała woda/mocz, a potem trzeci raz. Przyłożyłam papier- zero zabarwienia, zero zapachu.
    Czyżbym sikała 3 razy w ciągu dwóch minut? Wydaje mi się, że za pierwszym razem wysikałam się do końca, bo czułam pod koniec ciągnięcie, jakie mam teraz zawsze przy końcówce oddawania moczu.

Czekam na jakieś skurcze. Siedzę jak na szpilkach.
    Mam umówiony zabieg na 12:00 !!!

U mnie było tak,ze nagle (ok.23.30) zachciało mi się siku poszłam i pod drzwiami do wc coś poleciało.. Myślałam że się posikalam.. Ale przeczucie miałam inne.. poszłam do góry do wanny (taki miałam zamiar i wcześniej) jeszcze wachalam spodnie czy nie śmierdzą moczem Ale nie było nic a nic.
    doszłam do pokoju.. biorę rzeczy do wanny i przy lazience znowu trochę..

Wpadłam do wanny i w niej też z dwa razy czułam ze cos wypływa..
    I zaczęło mnie boleć podbrzusze..

Potem się położyłam i z aplikacją w telefonie siedziałam cala noc licząc skurcze..
    były cały czas nieregularne tyle że bardziej bolały i były dłuższe..

Po 10 byłam na ip.
    Ok.11 na przedporodowej.. 3 cm rozwarcia
    Ok.14 oxy.. może dziś pani urodzi..
    14.45 co panią tak boli.. przecież pani nie ma skurczy.. zaraz panią zbadamy i zobaczymy jak tam
    15 - zaraz maluch będzie z nami - 10 cm
    I o 15.30 był.. chociaż moj mąż uważa że o 15.26 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 13:19

Marzena27, santoocha, xpatiiix3, Fidelissa, ewelina_d lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Znowu karpatke pieke a synus jak siedzial tak siedzi. mialam dzis sen ze wody odeszly. budze sie w nocy, pupa mokra, nogi mokre, przescieradlo niestety suche, a pizama tez mokra.. niestety spocilam sie ;(.aaa ja chce juz urodzic ja chce ja chce!!!
    no ale Synu najwyrazniej jest innego zdania;).
    Milego dzionka!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dziewczyny,co polecacie na hemoroidy,dziadostwo wylazlo jak mnie czyscilo w ndz,a nie chce rodzic z nimi na wierzchu,tym bardziej,ze dyskomfort jest
    My na lutówkach używamy masowo oleju kokosowego do smarowania krocza, brzucha, itp... i podobno olej kokosowy też świetnie działa na hemoroidy.
    http://cudownediety.blogspot.com/2014/01/cudowny-olej-kokosowy-do-czego-mozesz.html

blue00, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK, widzę, że dzisiejszej nocy poty tak samo dały nam popalić :) też byłam przekonana, że to wody ;)

FK81 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którą dawke szczepionki Engerix B kupowalyscie? 10 czy 20?

nxbhnwz.png
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ