Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie karmiące
Pomocy
U mnie 2 doba po cc , mała próbuje ssać jest bardzo głodna i łapczywie ssie
Brodawki mam juz popękane i sączy sie krew , teoretycznie wiem jak ja przystawiać - była wczoraj u mnie położna laktacyjna i ćwiczyłyśmy pozycje i ułożenie malucha.Pokarm niby jest choć mało
Jak próbuje odciągać laktatorem to nie umiem ani kropli ;/ choc jak ścianę pierś to cos wypływa.
jednak cos robię zle bo brodawki zmasakrowane ,mała musiała dopić w nocy z butelki bo sie nie najadła i dzis tez dostała
gdzieś popełniam błąd ale niewiem gdzie ? -
U nas 40 tydzien sie zaczął
)
Gratulacje dla Izy i Milaszka
Jula i Magea trzymam kciuki.
AgataP jak tam Ninja?
Jakoś nie mogę uwierzyć w ten 40 tydzien,ze juz biegnie,ze dotrwaliśmy....
Czuje dzisiaj spokój i dobry humor. Mam zamiar namalować synkowi obraz nad łóżko. I po spacerze sie za to zabieram:))
Współczuje karmiącym.
Kuniak czy stosujesz krem na sutki? To łagodzi bol o goi ranki?
Miłego przedpołudniaDotty84, santoocha, lkc, Lavendula, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
A ja po zakupach
kawke idę robić zaraz jak mała zje
Od Julii:
Hej hej. My nadal mamy cisze.. wczoraj wieczorem niby sie cos dzialo ale przestalo po prysznicu.. wiec czekamy.. zaczelam juz maraton po szpitalu! Jestem zdesperowana i za chwile zaczynam cwiczyc z chodakowska.!buziaki
lkc lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Popieram Dotty mój gin tylko się uśmiechnął jak zapytałam o liście malin
zalecał jedynie wysiłek fizyczny, może w tym jest jakaś reguła, także zaraz myję kolejne okno hihi. Ja Maltan używam od jakiś 3 tygodni i czuję różnicę w sutkach
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Popieram Dotty mój gin tylko się uśmiechnął jak zapytałam o liście malin
zalecał jedynie wysiłek fizyczny, może w tym jest jakaś reguła, także zaraz myję kolejne okno hihi. Ja Maltan używam od jakiś 3 tygodni i czuję różnicę w sutkach
Kurde a u mnie okna taaakie brudne..Takby się im przydało, ze je ktoś umył, ale kurna no nie chce mi się. Jestem ociężała.. wiem wiem... Wy też! Ale jakoś nie sądzę, zebym się aż tak zmotywowała, zeby umyć okna.. Choć pieron wie.. może mnie najdzie. Tylko zaczekam aż słońce mi z nich zejdzie, zeby smug nie było.
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:U mnie też okna brudne - ale wogóle nie chce mi się za nie zabierać... ehhh
A w sumie taka ładna pogoda to chyba jeszcze tylko dziś
Wczoraj mężu skręcił nową komodę. Zamówiłam drugą, bo brakowało mi miejsca w pokoju małego.
Firanki jeszcze nie mam, jutro powinny dojść lampki i literki na ścianę
Ciekawa jestem jak to całościowo będzie wyglądało.
ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
A mi się zwlekło z łóżka
- ciężko się wstaje w nocy do łazienki - mały naciska aż ledwo dolatuje, a na dodatek ciągle ze mnie leci zakrwiony śluz hyy.
Naczynka pozmywane w ramach porannej aktywności,
wcinam śniadanko.
Czekam na skurcze jakieś może dziś, bo bóle brzuszka są.
Gratuluję też rozpakowanym mamusiom:)
-
Halo dziewczęta
moje grzeczne dziecię śpi po badaniu i przebraniu
w życiu takiej boskiej słodyczy nie widziałam
Korzystam póki mogę jak w pierwszej dobie ona tez odsypia...
Co się dzieje z Agata? Bo kurcze martwi mnie...
santoocha, Mag.1990, Isia14, misiaczk25, Tygrysek, Marzena27, Lafar_ra, Nata, sisiiii, Rybka Nemo, Goplana lubią tę wiadomość
-
nata1987 wrote:Hej gratuluje mamusia
Ja zasnęłam po 4, ledwo żyje jakby walec po mnie przeleciał. Strasznie spuchły mi ręce i bolą stawy w palcach nawet nie chce mi sie czytać czy to normalne.
Łączę się w cierpieniu.Od 4 do 6 bolesne skurcze a teraz łapy spuchnięte i bolą. -
Ja tez polecam maltan wczoraj tez rano mi pekla brodawka i mialam zakaz nia karmienia dziecka. Wwieczorem nalozylam maltan a dzisiaj jest o niebo lepiej. Zagoilo sie pieknie przez noc. Laktator mam reczny z tommy tippy i sama sobie reguluje intensywnosc zeby nie ranic bardziej. Moja np podczas jedzenia zlapie dobrze a potem stopniowo wypuszcza i jak zaczyna bolec kazali zabrac piers i przystawic jeszcze raz
Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość