Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieńdoberek
Amnezja, Doti, Nata, Sylvi, Optimus - powodzenia!!! jeśli kogoś pominęłam - przepraszam.... tyle się rozpakowuje na raz...w każdm razie kciuki zaciśnięte za każdą rodzącą...
heh, u nas wczoraj wieczorem odeszła chyba reszta czopa...hmm..i nic.. Junior siedzi i nie zamierza wychodzić
ach, ja ja zazdroszczę rozpakowanym
Ninja Agaty superowa... -
Hania juz się z jednej piersi nie najada, wiec jedna 20 minut, 10 minut drzemki, druga 20 minut. Cycki urosły mi z 30 rozmiarów wiec mniemam ze ma co jeść, ale nie są ciepłe ani specjalnie obolałe... Poza pogryzionymi brodawkami które muszą się zagoic jakoś bo na dzień dobry mnie tak urządzila:-) i w międzyczasie karmienie to nie żaden fun. Boli, macica odstawia cyrk wtedy a ja zasypiam.
Ale jako że dziś miałyśmy w nocy święty spokój, i nic nie wyrywalo jej ze snu, mogłam zegarek wg niej ustawic;-) 21, 12, 3, 6, 9...lkc, Isia14, Marzena27, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Przepraszam ze się wtrace troszkę widzę ze kilka dziewczyn ma problem z laktacja ale tak to bywa czasem na początku...powiem wam co zaobserwowalam z własnego doświadczenia. miałam cc na początku nie mogłam małego przystawiac do piersi z powodu jego stanu zdrowia, wiec od początku dostawał mm ja próbowałam wszystkich możliwych herbatek itp... ale podstawą są 3 rzeczy : spokój, dostawianie do piersi(najpierw cycus a później jak się nie naje to dopiero mm) ale najważniejsze to picie dużej ilości wody po trochu przez cały dzień (ja wypijam ok 3 litrow) na początku nie wiedziałam że woda potrafi takie cuda zdziałać jak zwiekszylam jej ilość udało się odstawić mm dokarmialam przez 3 tygodnie wiec jeżeli komus bardzo zależy na kp to można tylko potrzeba czasem cierpliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:19
Viviana, Isia14, ewelina_d, Agusia ;), Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość
-
Mnie na obolałe brodawki ulge przyniósł Maltan. Poza tym ja karmie z nakladkami. Pewnie moją to męczy bardziej. Tylko z jednej piersi złapie bez nakładki. Jak sciagam pokarm to mam juz 50 ml z obu. No i moja wisi na cycku z godzine bo przysypia a próby odlozenia koncza się placzem a nawet krzykiem. Oj zla tez jestem na położne ze dawaly jej smoczek. Teraz się non stop domaga i cmoka swoje paluszki.
Magdzia ja tez po cc i nie mialam malej od razu do karmienia i dostawała mm. Mleko mam ale nie wiem czy za mało czy córcia się za szybko męczy na cycku i usypia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:21
-
Dzień dobry!
Trzymam kciuki za rodzące!
Dzieciaczki Wam wychodzą boskie... Kuniak, Nastka, Madziulka, AgataP, no samą słodycz urodziłyście!
Coś czuję, że już niedługo nierozpakowane będą w mniejszości na naszej liście!
W zasadzie to kiedyś chciałam urodzić 11.11 no i nie mam nic przeciwko tak w sumie, mimo mojego strachu. Ale coś podejrzewam, że Malutka już Strzelcem będzie. Moje "oczyszczanie się" ustało, skurczów brak, nawet w nocy w miarę, tylko ten księżyc w pełni mnie budził -
Ps tym co jeszcze nie urodziły życzę szybkich i bezbolesnych porodow
A na bolące brodawki pani w aptece poleciła mi Lanoline z firmy Lansinoh trochę kosztuje ale u mnie dużo lepiej działa niż MaltanWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:23
Fidelissa, Agusia ;), Ninusia lubią tę wiadomość
-
Hura hura na dniach przelew dostane z becikowym itd pod ratuje Nas troche i zrobimy zapasik pampersów spory dla dwójki mojej kochanej i babci oddam za wózek i z głowy będę miała w końcu, resztę odloze na dzieci i ich potrzeby ;P
Jasne dawaj FidelissaDotty84, Fidelissa, ewelina_d, Marzena27, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam witam!
Ja żyję.. choć ledwo ledwo. No spać mi sie chce tak przeokropnie. Zaraz wiec idę do łóżka. Pierdzielę.Rano musiałam wstać przed 8 i to mnie chyba rozwaliło. Poza tym już zaliczyłam spacerek, a teraz trzeba zregenerować siły. Byc może (jak będzie pogoda ładna i chęci) pójdę później jeszcze.
Poza tym udało mi się ostatnio podkurować, to mój mąż coś złapał io teraz razem pociagamy nosem. Na wieczór był czosnek ale niewiele dał. Dziś pewnie znowu będzie.
Miałam dziś iść pobrać na GBS, ale prztypomniałam sobie, że wczoraj na wieczór używałam posterisan na hemoroida wiec z badaniem chyba do jutra zaczekam.
Noo to ja idę nabrać sił, a wszystkim rodzącym życzę szybkiego i łatwego porodu! Zostawić was na chwilę same i proszę ile się idzie rozpakować -
Ale letni prysznic a raczej taki prawie mroźny wzięłam bryy ale się zajebiscie czuje hehe Marcelo stal obok mnie i się śmiał a mała śpi nie mogłam samych zostawić a sama w domu jestem hue hue no także ten tego trzeba sobie radzić
Mam mam foteczki, już zaraz zrzuce na tableta i wrzuce tuFidelissa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
No to mamy piękna mamusie Fidelissa we własnej osobie
I królestwo Jasia
sylvi, Isia14, ewelina_d, blue00, Strupka, santoocha, zupaztytki, Viviana, Fidelissa, Dotty84, Marzena27, mada_lena, FK81, Madlen222, ChciałabymJuż, Agata92, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Hej dziewoje. Ja nadal w dwupaku i nic nie wskazuje na rodzenie. Ogolnie obchod byl ale nic sie nie dowiedzialam. Mam w karte wpisana oksytocyne w kroplowce ale poki co sie nie zanosi na podanie, nikt o tym nie wspominal tylko karte mialam w reku. Nawet nie wiem czy czopki cos daly bo nawet badania palpacyjnego nie mialam.
Mam lenia ogromniastego. Tylko bym dzisiaj spala.
Kolezanke z pokoju wziely skorcze w nocy ale jakos ustaly i w tym momencie budzi sie po cesarce. Moze nawet lepiej ze.nie rodzila naturalnie bo na usg dziecko mialo 4200. -
Idziemy do domu! zoltaczka tylko fizjologiczna mikrocostam i 60 od wczoraj przybrała, wiec dziś do swojego łóżka...
Isia14, blue00, Lavendula, xpatiiix3, Lafar_ra, madziulka112, Paju, Ninusia, Dotty84, zupaztytki, Viviana, Fidelissa, Goplana, Marzena27, Madlen222, ChciałabymJuż, Agata92, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Laski,
Od 9.21 jestem szczesliwa mama mojego kochanego Synka-pilkarzyka,Erika.
Rikki ma 56cm i wazy 3820
Jest cudowny i taki cieplutki
Kocham Go nad zycie :-
Foty pozniej bo dochodze do siebie po cc
Jestem mega zakochanaewelina_d, sylvi, xpatiiix3, Lavendula, niecierpliwa21, blue00, Strupka, misiaczk25, Agusia ;), Lafar_ra, maaartinka, lkc, santoocha, Paju, Ninusia, Dotty84, zupaztytki, Viviana, madlen1705, Fidelissa, Goplana, Marzena27, marynka, FK81, Madlen222, KUNIAK, ChciałabymJuż, magdzia26, Agata92, karmelek, Milaszka, Florentine, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość