X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek

Amnezja, Doti, Nata, Sylvi, Optimus - powodzenia!!! jeśli kogoś pominęłam - przepraszam.... tyle się rozpakowuje na raz...w każdm razie kciuki zaciśnięte za każdą rodzącą...

heh, u nas wczoraj wieczorem odeszła chyba reszta czopa...hmm..i nic.. Junior siedzi i nie zamierza wychodzić :/
    ach, ja ja zazdroszczę rozpakowanym :)

Ninja Agaty superowa...

jmmg93c.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania juz się z jednej piersi nie najada, wiec jedna 20 minut, 10 minut drzemki, druga 20 minut. Cycki urosły mi z 30 rozmiarów wiec mniemam ze ma co jeść, ale nie są ciepłe ani specjalnie obolałe... Poza pogryzionymi brodawkami które muszą się zagoic jakoś bo na dzień dobry mnie tak urządzila:-) i w międzyczasie karmienie to nie żaden fun. Boli, macica odstawia cyrk wtedy a ja zasypiam.

Ale jako że dziś miałyśmy w nocy święty spokój, i nic nie wyrywalo jej ze snu, mogłam zegarek wg niej ustawic;-) 21, 12, 3, 6, 9...:-)

lkc, Isia14, Marzena27, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry w dwupaku.
    Budzę sie

Isia14, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina milo ze tak bezproblemowo Ci idzie karmienie. Goplanie w sumie tez.. to mi daje mala nadzieje ze moze sie udac. Pomijajac bolace sutki....:)

ewelina_d lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze się wtrace troszkę :) widzę ze kilka dziewczyn ma problem z laktacja ale tak to bywa czasem na początku...powiem wam co zaobserwowalam z własnego doświadczenia. miałam cc na początku nie mogłam małego przystawiac do piersi z powodu jego stanu zdrowia, wiec od początku dostawał mm ja próbowałam wszystkich możliwych herbatek itp... ale podstawą są 3 rzeczy : spokój, dostawianie do piersi(najpierw cycus a później jak się nie naje to dopiero mm) ale najważniejsze to picie dużej ilości wody po trochu przez cały dzień (ja wypijam ok 3 litrow) na początku nie wiedziałam że woda potrafi takie cuda zdziałać jak zwiekszylam jej ilość udało się odstawić mm dokarmialam przez 3 tygodnie wiec jeżeli komus bardzo zależy na kp to można tylko potrzeba czasem cierpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:19

Viviana, Isia14, ewelina_d, Agusia ;), Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na obolałe brodawki ulge przyniósł Maltan. Poza tym ja karmie z nakladkami. Pewnie moją to męczy bardziej. Tylko z jednej piersi złapie bez nakładki. Jak sciagam pokarm to mam juz 50 ml z obu. No i moja wisi na cycku z godzine bo przysypia a próby odlozenia koncza się placzem a nawet krzykiem. Oj zla tez jestem na położne ze dawaly jej smoczek. Teraz się non stop domaga i cmoka swoje paluszki.
    Magdzia ja tez po cc i nie mialam malej od razu do karmienia i dostawała mm. Mleko mam ale nie wiem czy za mało czy córcia się za szybko męczy na cycku i usypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:21

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Trzymam kciuki za rodzące! <3

Dzieciaczki Wam wychodzą boskie...:) Kuniak, Nastka, Madziulka, AgataP, no samą słodycz urodziłyście!

Coś czuję, że już niedługo nierozpakowane będą w mniejszości na naszej liście!

W zasadzie to kiedyś chciałam urodzić 11.11 no i nie mam nic przeciwko tak w sumie, mimo mojego strachu. Ale coś podejrzewam, że Malutka już Strzelcem będzie. Moje "oczyszczanie się" ustało, skurczów brak, nawet w nocy w miarę, tylko ten księżyc w pełni mnie budził ;)

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps tym co jeszcze nie urodziły życzę szybkich i bezbolesnych porodow :)
    A na bolące brodawki pani w aptece poleciła mi Lanoline z firmy Lansinoh trochę kosztuje ale u mnie dużo lepiej działa niż Maltan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:23

Fidelissa, Agusia ;), Ninusia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące :)

Pati wyśle Co mmsa z królestwem Jasia. Wstawisz?:))

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura hura na dniach przelew dostane z becikowym itd pod ratuje Nas troche i zrobimy zapasik pampersów spory dla dwójki mojej kochanej i babci oddam za wózek ;) i z głowy będę miała w końcu, resztę odloze na dzieci i ich potrzeby ;P

Jasne dawaj Fidelissa ;)

Dotty84, Fidelissa, ewelina_d, Marzena27, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszły 2 mmsy

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam! :)
    Ja żyję.. choć ledwo ledwo. No spać mi sie chce tak przeokropnie. Zaraz wiec idę do łóżka. Pierdzielę.Rano musiałam wstać przed 8 i to mnie chyba rozwaliło. Poza tym już zaliczyłam spacerek, a teraz trzeba zregenerować siły. Byc może (jak będzie pogoda ładna i chęci) pójdę później jeszcze.
    Poza tym udało mi się ostatnio podkurować, to mój mąż coś złapał io teraz razem pociagamy nosem. Na wieczór był czosnek ale niewiele dał. Dziś pewnie znowu będzie.

Miałam dziś iść pobrać na GBS, ale prztypomniałam sobie, że wczoraj na wieczór używałam posterisan na hemoroida wiec z badaniem chyba do jutra zaczekam.

Noo to ja idę nabrać sił, a wszystkim rodzącym życzę szybkiego i łatwego porodu! :) Zostawić was na chwilę same i proszę ile się idzie rozpakować :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale letni prysznic a raczej taki prawie mroźny wzięłam bryy ale się zajebiscie czuje hehe Marcelo stal obok mnie i się śmiał a mała śpi nie mogłam samych zostawić a sama w domu jestem hue hue no także ten tego trzeba sobie radzić ;D

Mam mam foteczki, już zaraz zrzuce na tableta i wrzuce tu ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy piękna mamusie Fidelissa we własnej osobie ;D

21j3nh1.jpg

I królestwo Jasia ;)

a46a36.jpg

29cl9gy.jpg

2ih72ut.jpg

znrlmo.jpg

sylvi, Isia14, ewelina_d, blue00, Strupka, santoocha, zupaztytki, Viviana, Fidelissa, Dotty84, Marzena27, mada_lena, FK81, Madlen222, ChciałabymJuż, Agata92, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewoje. Ja nadal w dwupaku i nic nie wskazuje na rodzenie. Ogolnie obchod byl ale nic sie nie dowiedzialam. Mam w karte wpisana oksytocyne w kroplowce ale poki co sie nie zanosi na podanie, nikt o tym nie wspominal tylko karte mialam w reku. Nawet nie wiem czy czopki cos daly bo nawet badania palpacyjnego nie mialam.

Mam lenia ogromniastego. Tylko bym dzisiaj spala.
    Kolezanke z pokoju wziely skorcze w nocy ale jakos ustaly i w tym momencie budzi sie po cesarce. Moze nawet lepiej ze.nie rodzila naturalnie bo na usg dziecko mialo 4200.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już budzą nocne akcje ale jeszcze trzy tygodnie do erminu - co to będzie :)

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu!:-) zoltaczka tylko fizjologiczna mikrocostam i 60 od wczoraj przybrała, wiec dziś do swojego łóżka... :-)

Isia14, blue00, Lavendula, xpatiiix3, Lafar_ra, madziulka112, Paju, Ninusia, Dotty84, zupaztytki, Viviana, Fidelissa, Goplana, Marzena27, Madlen222, ChciałabymJuż, Agata92, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa - śliczna mamusia z Ciebie i pokój Jasia uroczy <3

Ewelina - to super, nie ma to jak własne łóżko ;)

ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski,
    Od 9.21 jestem szczesliwa mama mojego kochanego Synka-pilkarzyka,Erika.
    Rikki ma 56cm i wazy 3820 :-)
    Jest cudowny i taki cieplutki :-D
    Kocham Go nad zycie :-
    Foty pozniej bo dochodze do siebie po cc
    Jestem mega zakochana ;-)

ewelina_d, sylvi, xpatiiix3, Lavendula, niecierpliwa21, blue00, Strupka, misiaczk25, Agusia ;), Lafar_ra, maaartinka, lkc, santoocha, Paju, Ninusia, Dotty84, zupaztytki, Viviana, madlen1705, Fidelissa, Goplana, Marzena27, marynka, FK81, Madlen222, KUNIAK, ChciałabymJuż, magdzia26, Agata92, karmelek, Milaszka, Florentine, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus - cudownie! Gratulacje! :D

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ