Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A i ja nie wybudzam. Sam się budzi co 2-3 h nieraz po godzinie się obudzi. A od 3 nocy śpi raz ciągiem 4 h w końcu można się wyspać!
W ogóle załapał już ze w nocy się śpi s nie ma pory aktywnościMaga31 lubi tę wiadomość
-
No ja już męża wysłałam do apteki żeby się zorientował czy mają a jak nie to na allegro zamówię. Paju widać masz kaloryczne mleczko i dobrze ja jestem ciekawa ile mój waży. Jutro kapiel więc wejdę na wagę i później z nim się zważę i zobaczymy. Do mnie położna raz w tyg przychodzi ale wagi nie ma powiedziała że jak na spacer wyjdziemy to do przychodni mamy podjechać i go zważymy...
-
Nata - w niektórych smykach jest cała paleta produktów Medeli, mój mąż nie mógł dostać w aptece i w końcu w smyku było.
My kąpiemy co 3 dni plus codziennie myjką obmywam buźkę, pupę, rączki.
To też zasłodzę trochę tę stronę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:02
santoocha, Viviana, misiaczk25, sisiiii, Lavendula, Ninusia, zupaztytki, Madlen222, ChciałabymJuż, Lafar_ra, Rybka Nemo, xpatiiix3, Evik, Strupka, KasiaKa, blue00, Milaszka, Marzena27, Nata, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Od godziny liczę skurcze. Przerwy Od 4-9 minut skurcze trwają od 1-1.40 min. Hm wzięłam 2 nospy 1 magnez i czekam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:38
Lavendula, santoocha, Agusia ;), zupaztytki, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, xpatiiix3, olka30, ewelina_d, mada_lena, Milaszka, Marzena27, Ninusia, Nata, Delia, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Bez urazy ale ja uważam ze Polska Holandia czy jakie inne kraje każda matka ma swój rozum i ubiera tak jak uważa moja ma ciągle zimne stopy dłonie i to nie od zimna a mówili ze dzieci tak mają i mały tez kiedyś tak mial i z wiekiem przeszło i ja nie przegrzewam wcale, wręcz na odwrót ,bo czasem jak w piecu sie nie pali to jest na serio zimno... w domu najczęściej body i spodenki albo krotki rekaw i pajac a bywa po 13 stopni.. No tak jak ostatnio było u Nas na podworku po 0 nawet -2 to kombinezon i kocyk nawet buzi nie smaruje jeszcze na spacery a jak 8-10 to sam kombinezon taki cienki z polaru właśnie się śmieją nie raz, bo sama grubiej jestem zazwyczaj ubrana niż mała nawet w domu i nie tylko mała bo i Marcel wychowany na takich temperaturach..
Optimus jak karmisz mm sprobuj zmienic mleko u Nas pomogło np maly nie tolerował nan i bebiko ,no i hipp rozwiązał sprawe i bebilon tez, ale slodzony jest mocniej i fajne pultaski na Nim rosną ;P
U Nas dzisiaj 22, 5, 9 takze mega ide zaraz sniadanie jesc bo zasnela na cycu
Pati oczywiście ze to zależy od matki i bardzo dobrze ze masz takie podejście. Ale niestety jest tak jak mówię , w Polsce kobiety najbardziej przegrzewaja dzieci i nie mówię że Ty, czy kto inny.nie wiem czy ogladalyscie ostatnio pytanie na śniadanie, ale był tam cały reportaż o ubierania dzieci w Polsce a w innych krajach no i wyszło na to ze w Polsce matki ubierają dzieci najcieplej. Ale wiadomo ze nie wolno generalizowac bo jesteś tego doskonałym przykładem ze nie wszystkie kobiety tak robią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:35
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Ja budze synka co 3 godz i niby mial jesc codziennie 10 ml wiecej,tak do 10 dnia ,a potem wedlug wagi. Martwie sie bo moj maly je ok 80 ml i tak co 3 godz. Caly czas bebilon 1 tylko. Kompiel codziennie,meczy mnie to strasznie ...w pokoju mam 24 stopnie ,w nocy 22 ,ubieram body z dlugim,na to spioszki,zawijam w rozek i bardzo cieniutki kocyk. Za cieplo? Pomozcie bo nie wiem. MA caly czas zaropiałe oczka i kicha...dlatego myslalam,ze mu zimno... Przewijam go przed kazdym karmieniem. Jak cos zle to poprawcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:58
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
caśka wrote:Toviaszek jest uroczy Alu. Co masz za smoka dla małego???
Tomme ,ale i tak wypluwa,czasem bierze jak jest glodny. W szpitalu dawali ssac rekawiczke gumowa i tak sie przyzwyczail,ze teraz jak go kompiemy to bez rekawiczki ani ruszTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Alka położne w szpitalu u mnie mówiły ze najlepsza temperatura dla dziecka jest między 17 a 21 stopni, a taka perfect to 17,18 stopni. W pokoju moich dzieci jest 18 stopni, śpią w rozmach i pod kocem i jest ok. Sprawdzam dwa razy dziennie ich temperaturę i jest idealna.
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Alka położne w szpitalu u mnie mówiły ze najlepsza temperatura dla dziecka jest między 17 a 21 stopni, a taka perfect to 17,18 stopni. W pokoju moich dzieci jest 18 stopni, śpią w rozmach i pod kocem i jest ok. Sprawdzam dwa razy dziennie ich temperaturę i jest idealna.
Hm,moze faktycznie go przegrzewam...,ale jak go przebieram w nocy to sie trzesie i nie moge go uspokoicTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Mag.1990 wrote:Dotty w ktorym szpitalu czekasz? Ty Warszawska z tego co pamietam?
U nas podwyzszone leukocyty. Czekamy na posiew. Moze jutro będzie cos wiadomo.
juz tak bardzo chciałabym z małym do domku.
Na inflanckiej, ale wszystko przez to, że dziś system dyżurowy świąteczny, a ludzie naprzyłazili jak w normalny dzień...
Wczoraj byłam obsłużona natychmiastowo.
-
My też budzimy co 3,4h, tak nam kazali w szpitalu bo takie maleństwa muszą tak jeść żeby dobrze przybieraly i żeby cukier nie spadał. Ale nasze rzadko kiedy tak długo spia, same budzą się do jedzenia co 2,5h około. Aha, i teraz jedzą po 80ml co 3, co tydzień zwiekszamy o 5ml. Jak jedzą z cycka to ciągną po około 100ml średnio, czasami 120ml a czasami 70ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:01
-
Madlen222 wrote:My też budzimy co 3,4h, tak nam kazali w szpitalu bo takie maleństwa muszą tak jeść żeby dobrze przybieraly i żeby cukier nie spadał. Ale nasze rzadko kiedy tak długo spia, same budzą się do jedzenia co 2,5h około.
A dajesz cycka?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualny
-
alka89 wrote:Hm,moze faktycznie go przegrzewam...,ale jak go przebieram w nocy to sie trzesie i nie moge go uspokoic
Moje przy przebieraniu tez się trzęsą ale nie wiem czy to z zimna bo temperatura ich ciała jest ok. Może to trzęsienie to bardziej z płaczu i zdenerwowania?