Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlka,24 plus to wszystko -za duzo! Ja mam 24 i teraz lezy w krotkim rekawku,ale w pol spiochach ciekich,sprawdz kark,zapytaj polozna o jedzenie.odbijaj mm po spozyciu,moze kap co 2dni
Poczytaj w necie o oczkach.Nie przegrzewaj Go i odprezz sie.Wiem,jest Ci nielatwo,ale tym nie pomagasz ani sobie,ani Tobiaszkowi.Pij meliske,wietrz przynajmniej 3xdziennie 20min,sama idz z Malym do innego pokoju.Zrezygnuj z rozka,kocyka.Pamietaj,dziecko generalnie potrzebuje tylko plus 1 warstwa,co Ty w pomieszczeniu.Ja np siedze w koszuli meza i majtkach,moj Maly ma kro rekaw,niedrapki,polspiochy i tak profilaktycznie cieka warstwetetry narzucona na raczke,bo kark letni i jest mu gitalka89, Madlen222, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alka89 wrote:Juz zakrecilam kaloryfery ,kurde ,myslalam,ze mu zimno dlatego ten katar i gonilam meza nawet w nocy zeby podkladal do pieca
No właśnie, jak dziecko ma za ciepło tym wwiększe ryzyko na przeziębienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:11
alka89 lubi tę wiadomość
-
O 10 wybralam sie na ip, tu tez był problem z lekarzem, bo wezwano go do naglego przypadku i tak kolejka na 10 osób stanęła i wkońcu po 4 godz. przyjęto mnie na oddział ze względu na to ze jestem po terminie. Sam powiedzial ze raczej nic nie beda robic do środy (przez to święto), ale czekam do 19, polozna z SR bedzie i moze cos poradzi...
Szczerze liczę na nia.
Skurczy brak... Ehh musze cos podzialac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:17
-
Moj maz jest taki kochany,wspiera mnie jak moze.W nocy wstaje ze mna i razem karmimy ,przebieramy,a rano do pracy wstaje. Ryczec mi sie chce bo powiedzial,ze ma wyjazd za granice i nie bedzie go 4 dni. Nie mogl odmowic szefowi bo mial ciagle wolne ostatnio i jego szef nam bardzo pomogl. Kurde,ale ja sama nie dam rady...Nie chce mu ryczec ,ale juz mi w glowe zachodzi..a nie mam nikogo kto moglby przyjechac do mnie na noc i zeby pomoglTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
alka89 wrote:I JESZCZE JEDNO PYTANIE,CZY TO COS DAJE JAK DAJE PO 10 ML MOJEGO MLEKA? BO MOZE NIE POTRZEBNIE SIE MECZE...
Daje na pewno kochana. Jak mi się rozkrecala laktacji to sciagalam po 2ml i położne od razu dawały to dzieciom bo mówiły ze każda kropelka się liczy. -
Dotty84 wrote:kurcze, nie umiem się pozbyć lęku o moją Hanię...a do terminu jeszcze ponad 2 tygodnie...i jak tu nie zwariować? Niby tak blisko a jeszcze tak wiele nas dzieli...
Najchętniej zrobiłabym cc. DZIŚ.
JAK JA CIE ROZUMIEM,CODZIENNIE TAK MIALAM.Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Mi położna mówiła, że mam codziennie dawać po 10 ml więcej do czasu aż dojdziemy do 120 ml i wtedy tyle (dziś wychodzi, że 80 ml mamy dawać) i tak co 3 h.
No ale mój mały zjada zazwyczaj 30-60 ml w porywach, rzadkich porywach do 80ml.
Ja mu nie wciskam na siłę bo on się wkurza i pluje tym mlekiem.. albo zaciska wargi tak mocno, ze nie ma szans na włożenie smoczka.
Więc nie spinam się..
No i na dobre mi to wyszło.. bo już dużo przybrał..
Tym bardziej, ze miał taki wielki spadek ponad 10%.
Przez całą dobę zjada ok. 430-460 ml zależy od dnia.
Ja sobie zapisuję o której jadł i ile ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 17:28
-
Paju wrote:Mi położna mówiła, że mam codziennie dawać po 10 ml więcej do czasu aż dojdziemy do 120 ml i wtedy tyle (dziś wychodzi, że 80 ml mamy dawać) i tak co 3 h.
No ale mój mały zjada zazwyczaj 30-60 ml w porywach, rzadkich porywach do 80ml.
Ja mu nie wciskam na siłę bo on się wkurza i pluje tym mlekiem.. albo zaciska wargi tak mocno, ze nie ma szans na włożenie smoczka.
Więc nie spinam się..
No i na dobre mi to wyszło.. bo już dużo przybrał..
Tym bardziej, ze miał taki wielki spadek ponad 10%.
Przez całą dobę zjada ok. 430-460 ml zależy od dnia.
Ja sobie zapisuję o której jadł i ile ml
A DAJESZ SZTUCZNE MLEKOTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.