X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, wspieramy Cie! Wierze, ze bedzke dobrze! Musisz bycsilna dla Amelki i dla Meza!

Dotty, gratuluje! Zdrowka :)
    Santocha, ja do Twej ksiegi dorzuce rozdzial o rodzicach pt "Teraz mam make dziecko i nie mam obowiazku odbierac tel od was, zwlaszcza o 8 rano, kiedy dopiero sie polozylam po karmieniu". Nie, serio wtf....cale szczescie, ze mieszkamy 500km odsiebie, inaczej by sterczeli pod brama...

Nie rozpakowane -unpack!

Laski, ponownie pytam o pepuszek i klamre, kt mi nie zdjeto, czy to normalne?

Viviana, Ninusia lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, wezmę Cię na współautorkę ;)

Viv, oby jednak badania wyszły dobre. Powtórzcie na spokojnie <3

Dziewczyny "przeterminowane" powodzenia! Niech się te Wasze dzieciaczki zdecydują.

Marzena wskakuj na liścia, miejsca dużo, bo już nas niedużo zostało ;)

U nas jednak od wczoraj foch za tekst, że nie będziemy się meldować o której wracamy do domu ;) Ale mi to WISI :D
    I jakoś nie było okazji powiedzieć, że dziś będziemy w domu po 21:00... ;)

Wyrabiam się, myślę że będę miała odwagę i siłę ustalić swoje zasady po urodzeniu Szymka.

Siedzę po kawce, czekam na pacjentów, ale coś dziś cisza (wczoraj w sumie do południa tez był spokój), po 14 T. pojedzie po moje wyniki, ciekawe jak moje spadające płytki?

Lavendula, Viviana, Ninusia, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie pępek dobrze nie zasechl wiec z klamra was puscili ;D luzik odpadnie z pępkiem albo zdejmij sama nic się nie stanie ;)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, no cóż, wepchnęłaś się w kolejkę :P Ale Ci wybaczam ;P Gratuluję córuni :) Cieszę się, że jesteście już razem :) Zdrówka dla Was i dochodźcie do siebie :)

Vivianka pomodlę się za Malutką :) I o duuużo siły dla Ciebie. Kochana trzymam kciuki!

Lavendula to ja myślałam, ze oni dziś będą wywoływać, a nie trzymać Cię przez kolejny tydzień tylko u siebie.. Weź może bądź tam, jakaś niedobra to od razu się za Ciebie wezmą :P i Pyza będzie z Tobą :)

Santoocha właśnie dlatego postawiłam sprawę jasno mojemu ślubnemu i zmusiłam do kupna mieszkania. On nie chciał się zgodzić. Wolał mieszkać u moich rodziców w domu, nie płacić za kredyt i w przyszłości mieliśbyśmy dom dla siebie. Ale powiedziałam mu, ze chyba ochujał i jak chce tak bardzo z nimi mieszkać to niech mieszka, ale ja się WYPROWADZAM. Miałam w pewnym momencie straszne stany lękowe i napady paniki. Psycholog i to nie jeden powiedział, ze NATYCHMIAST mam się wynieść, bo stan się będzie pogarszał. Odkąd się wyprowadziłam (i po terapii) jest milion razy lepiej. Ale moja mama nadal się wpierdala. Ostatnio zadzwoniła o 8 rano. Po co? Żeby zapytać: co słychać? Nooosz kurwa. Wtedy to nawet mój T. krzyknął a KURWA ŚPIMY!
    Wczoraj wyjechała mi z tym dużym brzuchem i oczywiście, że to wszystko z dobroci. Ona chce dobrze. Porażka. Jest niereformowalna. Dlatego nie wiem co to będzie jak się mały urodzi. Jestem pewna, że będzie zasiewała we mnie jakieś lęki, ze małemu coś jest. Oczywiście z dobroci serca. Podobno łatwiej po porodzie wyznaczyć granice. Probem tylko polega na tym, że ja od zawsze wyznaczam sztywne granice, a ona je łamie. I chyba musiałabym wynieść się na koniec świata i wyłączyć telefon to by się jej nie udało tych granic złamać. A póki wie gdzie mieszkam i jaki mam numer tel. to i ciągle próbuje, próbuje, próbuje.. gorzej jak z dzieckiem.

Milaszka, Viviana, Dotty84, ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha a jakie miałaś płytki? Tobie też spadają? Ja swoich nie sprawdzam już. Powiedzieli, ze sprawdzą przy przyjęciu do szpitala, a póki co mam sobie tym głowy nie zawracać.

Fidelissa to nie Ty? :o oooo No to przyznać się, kto czytał książkę drukerman "dziecko dzień po dniu" :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka Dotty i szczęśliwa mamusia ;)

2dl9hw.jpg

2aklee8.jpg

madlen1705, ChciałabymJuż, Marzena27, Milaszka, ewelina_d, KUNIAK, santoocha, misiaczk25, Isia14, anusiaa90, Agusia ;), Viviana, Lafar_ra, Lavendula, zupaztytki, Ninusia, ÓptimusPrime, Papi, Evik, Tygrysek, Madlen222, Paju, kittykate, blue00, Rybka Nemo, Maga31, sisiiii lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty piękności ! Gratulacje ;))

MY wczoraj na IP wylądowaliśmy, trzymali mnie 2,5h pod KTG mierzyli cieśnienie dali jakiś lek na bóle brzucha i puścili do domu. Serce małego od 110 do 190 szalało no ale na koniec sie unormowało. Mam nadzieję że to nic poważnego.
    jeszcze 8 dni do terminu... Kto przygarnie na liścia?:))

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha moje spadające płytki nagle podskoczyły i mam obecnie 190 tyś :) tak więc trzymam kciuki :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty cudowności :) Kurde, kto by pomyślał, że takie śliczności nosimy we własnych brzuchach, nie? :P Ja za każdym razem jestem w szoku! A mój mąż, jak mały kompnie, albo się przeciągnie, to nie może się nadziwić jak z takiej maleńkiej kropeczki powstaje dzidziuś i on tam siedzi i wyjdzie do nas.. :P Normalnie CUD :)I większego CUDU nie ma! :)

Dotty gratuluję jeszcze raz :)

santoocha, Agusia ;), Dotty84 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Santoocha moje spadające płytki nagle podskoczyły i mam obecnie 190 tyś :) tak więc trzymam kciuki :)

Marzenka a ile miałaś płytek poprzednim razem?
    Hmm.. może i jest szansa, ze do porodu podskoczą w jakiś tajemniczy sposób :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Marzenka a ile miałaś płytek poprzednim razem?
    Hmm.. może i jest szansa, ze do porodu podskoczą w jakiś tajemniczy sposób :P

196 tyś; 187 tyś; 177 tyś; 172 tyś no i teraz 190 tyś
    nie były to jakieś mega niskie wyniki, pamiętam, że Twoje niższe, ale fakt taki, że teraz znowu podskoczyły, nie wiedzieć czemu :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.. ja juz nie pamietam ile dokładnie miałam wcześniej, ale w lipcu było 149 tys, a teraz 102 :-/ Hmm.. W marcu zaczynałam od 200 tys. Aaa no trudno. Już się oswoiłam z faktem, że zzo nie będę miała. jeśli więc coś wzrosną to będę baaardzo mile zaskoczona :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może wzrosną? jak widać nigdy nic nie wiadomo :P a pamiętam że to też i od szpitala i od lekarza to znieczulenie zależy, bo i z niższymi płytkami dziewczyny dostawały. Będzie dobrze :) widocznie pisany Ci ekspresowy poród i znieczulenie niepotrzebne :)

ChciałabymJuż, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ze 170tys na początku ciąży spadły do 130tys 2tyg temu.

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tak Marzenka!! Tak, ekspresowy poród! I tego się trzymam!! :D Innych opcji nie biorę pod uwagę :P

Marzena27 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzieki za odp. Ja przecieram octaniseptem, wiec moze trzeba sie przerzucic na spyrol...

Dotty slicznosci :)

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam sobie, że będę stosowała na zmianę Octenisept z gazikami alkoholowymi.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrana krew. Ciekawe kiedy wyniki. Jak zobaczyłam koperte instytutu to wiedzialam ze cos nie tak bo jak prawidłowe wyniki to nic nie wysyłają. Od razu pediatra zbadała mała wszystko ok. Zwazyli 2750g tj 290g w 7 dni bardzo dobrze. Jutro wizyta u neonantologa. Ja adrenaliny man dosyć. Polozna krzyczala dzis na mnie ze mam się wziac w garść i oszczędzać bo za bardzo przeżywam choć wynik nueostateczny. Ponowny wynik może byc z powodu transfuzji krwi i oby to byl ten powód. Patrzę na Amelke i wiem że jest zdrowa i silna bo juz tyle zniosla. Dzięki za słowa wsparcia. Czuję jak mu się grunt usuwa spod nóg ale Amelka musi mieć silną mamę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!:) My od godziny na sali porodowej ale zaraz maja podac oxy... Skurcze delikatne, rozwarcie na 2 cm. Zobaczymy jak sie rozkreci! Dotty gratuluje, slicznotka!:)

Agusia ;), madlen1705, santoocha, ewelina_d, Marzena27, Lavendula, ChciałabymJuż, Dotty84, Isia14, zupaztytki, Ninusia, ÓptimusPrime, lkc, Madlen222, natasza82, xpatiiix3, blue00, Rybka Nemo, anusiaa90, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy dalej się coś rozkręca czy przepowiada, pogoniło mnie już dwa razy na 2, mam jakieś lęki w sobie, niepokój, dreszcze... dalej boli okresowo... śluz mleczny i jest go sporo jak na mnie, całą ciążę było sucho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:29

Marzena27, madlen1705, ewelina_d, ChciałabymJuż, natasza82, anusiaa90 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ