X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK ja też chcę tak szybko!! :D Dziewczyno, aleś się uwinęła :P Gratulacje!! :D A te jaja jak żołędzie mnie rozwaliły już całkiem :D

Lavendula, Agusia ;), Milaszka lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLT 144tys :) Coś tam wzrosło!
    I w końcu nie mam anemii!!!

ChciałabymJuż, lkc, Paju, Marzena27 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle szwów nie czuję, ale zwykle swędzenie oznacza, że albo się goi albo wprost przeciwnie... możesz zajrzeć lusterkiem w razie czego i zobaczyć czy nie okolice nie są sine lub mocno przekrwione, no i zawsze lepiej iść do ginekologa i zobaczyć (albo na IP, tak np. mam w swoim wypisie, że jakby ze szwem coś było, to do nich na IP).

U mnie z +11kg miałam w niedzelę +4, wczoraj +3. I został mi spory fałd skórny z tłuszczykiem na brzuchu, i gdyby nie to, nic by nie wystawało. Muszę w końcu spodnie poprzymierzać, bo to z nimi będzie problem zanim kości miednicy się zejdą...

natasza82 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK, jakieś rekordy bijesz! Gratki!
    A ja nie chcę tak szybko, bo nie zdążę dojechać :P

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje nowym mamusiom rozpakowanym!!! Ekspresowo widze u niektorych to idzie ;)
    Piekne macie dzieciaczki zazdroszcze ze juz je tulicie w ramionach <3
    Viviana trzyma kciuki za Twoja coreczke, wszystko bedzie dobrze! pomodle sie za Was !!!!! mocno wspieram!!!

Mam pytanie, bylam wczoraj u ginki i nakazala lezenie i oszczedzanie sie !!! Mówie o moim spojeniu łonowym ktore boli przy chodzeniu, staniu, przewracaniu sie z boku na bok etc, mala uciska, krzyze i plecy tez bola no i kosc lonowa. Koncowka hardcore dosłownie i mam juz troche dosc... ginka powiedziala ze moze poboli i ustanie i wtedy ok a 3 grudnia nastepna wizyta i sie okaze co bedzie bo jesli nadal bedzie bolec to cc... miala ktoras z was tak??

Kolezanka pisala mi ze jej znajoma wlasnie z powodu bolu spojenia urodzila 2 tyg temu przez cc...
    nie chcialam cesarki, caly czas nastawiam sie na porod sn... z zoo ale jednak naturalnie...kurde troche sie obawiam :(
    aha mam nadzieje ze 3 grudnia wizyta okaze sie ostatnia...

Viviana lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha gratuluję!! Super.. Skoro Tobie się podniosły troszkę i Marzence, to moze mi też coś podskoczą :P Choć ociupinke, a już byłoby miło :)

Kitty mnie boli kość łonowa szczególnie jak wstaję i głównie po nocy. Ale jakos nie mówiłam nic lekarce, bo nie sądziłam, że to istotne. Jutro mam wizytę w szpitalu. Jak nie zapomnę :P to zapytam :) Choć u mnie nie jest to jakiś ból nie do zniesienia.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk a ja tez chce miec taki porod :-P gratuluje zoledzich jaj :-D

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kitty wiesz co? Teraz poszłam do kibelka i w sumie jak chodzę to też mnie pobolewa, ale przez cały czas wmawialam sobie, ze to maluch się ustawia i rozciąga to i owo. Jak jest naprawdę to nie wiem :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z Ujastka :)
    Całe i zdrowe 2in1.
    Dwuosobowy pokój na patologii. Jestem po 2 usg - mam balonik ;) wenflon i jestem po KTG. Wszystko OK,
    już wiem co to znaczy czuc skurcz :)
    Nie są na razie mega bolesne - czuje się jak przy @.
    Zapisało się kilka powyżej 80.

o 6:00 jeśli się coś wcześniej nie wydarzy przeprowadzka na porodówkę.

pozostaję w kontakcie :)

.L

santoocha, ewelina_d, ÓptimusPrime, zupaztytki, kittykate, Isia14, ChciałabymJuż, xpatiiix3, lkc, Agusia ;), Paju, KUNIAK, natasza82, Marzena27, Viviana, Madlen222, blue00, Lafar_ra, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty,ja mialam takie bole jak diabli i kazdy lekarz i prowadzacy i w szpitalu kilka mowili o urokach ciazy,nawet raczej wysmiewali,ze ja tak lamentuje,ze mnie tam boli.
    Wiec nie wiem,co Ci odpisac...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bo mi dr od USG 3 trym powiedziala o rozchodzeniu spojenia lonowego i mowila ze to wskazanie do cc i ze trzeba to kontrolowac i moja gin potwierdzila jej slowa. Powiedziala ze jest dobrej mysli ale jak bedzie mnie bolalo w dalszym ciagu (bo mnie boli tak ze ja naprawde mam problem z chodzeniem) to raczej sn nie urodze bo wtedy jest ryzyko rozerwania tych kosci spojenia...

Lavendula trzymam kciuki! :D Ja tez Ujastkowa- mam nadzieje ze dobrze sie tam Toba opiekuja i Twoja Pyza w brzuszku tez !!! :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula to trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród :)

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:

Lavendula trzymam kciuki! :D Ja tez Ujastkowa- mam nadzieje ze dobrze sie tam Toba opiekuja i Twoja Pyza w brzuszku tez !!! :)

jak dotychczas - wszystko OK :)

kittykate lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde, załamka! Przed chwilą wlazłam na wagę i jest +4 kg przez 2 tyg! masakra jakaś.. :( Kur.. jutro muszę się rano zważyć. Ale hmm staram się pocieszać, że to ta woda (opuchlizna) zatrzymana w organizmie. Mam przynajmniej taką nadzieję :-/ Bo jak ja to zrzuce :o ???

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk-ale sie uwinelas...gratuluje...I tez tak chce...błagam!!!

Natasza,Paju sprobujcie octeniseptem sobie pryskac...mi go polecila ginka...mowila zeby kupic,bo przyda sie i mi i Malemu.

Lavendula,zycze szybkiego porodu....

Eh,u mnie nadal nic... Junios siedzi cichaczem...nie chce wychodzić :-(

Lavendula, xpatiiix3, natasza82 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam męża do domu, dzień wcześniej... mam stres, cały czas twardnieje mi brzuch, mały raz na jakiś czas delikatnie się poruszy o bólach w plecach nie wspomnę... a i kolejny raz byłam na WC, oby to było jednak to :)

FK pobiłaś prędkość światła tym porodem, mi też się taki marzy, gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:27

Lavendula, xpatiiix3, Marzena27, natasza82, Isia14, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie te którym zostało 1-5 kg po ciąży
    Ja jestem 10 na plusie
    W przeddzień porodu maiłam 24 na plusie,dzień po 14 kg mniej!
    No ale dycha została,dużo pracy mnie czeka:/

a to mój mały ssaczek w trakcie kąpieli
    I wyczerpana po ... :D

2lxttut.jpg

2s17tsm.jpg

xpatiiix3, Marzena27, Lavendula, Agusia ;), natasza82, ewelina_d, zupaztytki, Isia14, Viviana, ChciałabymJuż, Madlen222, truskawkax25, blue00, Agata92, santoocha, Milaszka, ÓptimusPrime, Lafar_ra, Maga31, Ninusia, lkc, anusiaa90, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to trzymam kciuki :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty mnie od 18tc rozchodziko się spojenie lonowe. Bylam nawet 2 razy na ip bo tak bolalo i 2 razy u ortopedy. Jest to wskazanie do cc jeśli rozejscie jest powyżej iles mm. Przy sn mogłoby peknac. Mnie po cc schodzi się znowy ti jest dopiero ból ze sie slanialan. Rozmawiaj z gin albi odwiedz ortooede co ci sprawdzi na usg i wypisze zaświadczenie.
    Co do wagi dzis 49kg zostalo 1kg do wagi sprzed ciąży. Przy diecie karmiącej schudne na pewno jrszcze dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:04

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty mnie tak od 7 miesiaca bolalo ze nie moglam wytrzymac łzy same lecialy mowilam o tym ginkowi to mnie połozył pomacał klepnął w plecy z jednej drugiej strony(wtf??) i nic w sumie nie stwierdzil a czytalam dokladnie o tym co Ty piszesz i powiem szczerze ze troche sie balam i boje.Jakis czas pozniej ustał ból całkiem teraz mam rózne bóle własnie spojenie krocze i pachwiny ale to tez moze sie wszytsko przygotowywac, Ja jeszcze w poniedzialek mam wizyte i porusze ten temat!a jutro u położnej bo ona mówiła ze były kiedys takie rzadkie przypadki ze spojkenie sie rozeszlo i kobita musiala lezec 6 tygodni w bezruchu i nie bylo opcji opiekowania sie dzieckiem

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ