Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle szwów nie czuję, ale zwykle swędzenie oznacza, że albo się goi albo wprost przeciwnie... możesz zajrzeć lusterkiem w razie czego i zobaczyć czy nie okolice nie są sine lub mocno przekrwione, no i zawsze lepiej iść do ginekologa i zobaczyć (albo na IP, tak np. mam w swoim wypisie, że jakby ze szwem coś było, to do nich na IP).
U mnie z +11kg miałam w niedzelę +4, wczoraj +3. I został mi spory fałd skórny z tłuszczykiem na brzuchu, i gdyby nie to, nic by nie wystawało. Muszę w końcu spodnie poprzymierzać, bo to z nimi będzie problem zanim kości miednicy się zejdą...natasza82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluje nowym mamusiom rozpakowanym!!! Ekspresowo widze u niektorych to idzie
Piekne macie dzieciaczki zazdroszcze ze juz je tulicie w ramionach
Viviana trzyma kciuki za Twoja coreczke, wszystko bedzie dobrze! pomodle sie za Was !!!!! mocno wspieram!!!
Mam pytanie, bylam wczoraj u ginki i nakazala lezenie i oszczedzanie sie !!! Mówie o moim spojeniu łonowym ktore boli przy chodzeniu, staniu, przewracaniu sie z boku na bok etc, mala uciska, krzyze i plecy tez bola no i kosc lonowa. Koncowka hardcore dosłownie i mam juz troche dosc... ginka powiedziala ze moze poboli i ustanie i wtedy ok a 3 grudnia nastepna wizyta i sie okaze co bedzie bo jesli nadal bedzie bolec to cc... miala ktoras z was tak??
Kolezanka pisala mi ze jej znajoma wlasnie z powodu bolu spojenia urodzila 2 tyg temu przez cc...
nie chcialam cesarki, caly czas nastawiam sie na porod sn... z zoo ale jednak naturalnie...kurde troche sie obawiam
aha mam nadzieje ze 3 grudnia wizyta okaze sie ostatnia...Viviana lubi tę wiadomość
-
santoocha gratuluję!! Super.. Skoro Tobie się podniosły troszkę i Marzence, to moze mi też coś podskoczą Choć ociupinke, a już byłoby miło
Kitty mnie boli kość łonowa szczególnie jak wstaję i głównie po nocy. Ale jakos nie mówiłam nic lekarce, bo nie sądziłam, że to istotne. Jutro mam wizytę w szpitalu. Jak nie zapomnę to zapytam Choć u mnie nie jest to jakiś ból nie do zniesienia. -
nick nieaktualny
-
Meldujemy się z Ujastka
Całe i zdrowe 2in1.
Dwuosobowy pokój na patologii. Jestem po 2 usg - mam balonik wenflon i jestem po KTG. Wszystko OK,
już wiem co to znaczy czuc skurcz
Nie są na razie mega bolesne - czuje się jak przy @.
Zapisało się kilka powyżej 80.
o 6:00 jeśli się coś wcześniej nie wydarzy przeprowadzka na porodówkę.
pozostaję w kontakcie
.Lsantoocha, ewelina_d, ÓptimusPrime, zupaztytki, kittykate, Isia14, ChciałabymJuż, xpatiiix3, lkc, Agusia ;), Paju, KUNIAK, natasza82, Marzena27, Viviana, Madlen222, blue00, Lafar_ra, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziwne bo mi dr od USG 3 trym powiedziala o rozchodzeniu spojenia lonowego i mowila ze to wskazanie do cc i ze trzeba to kontrolowac i moja gin potwierdzila jej slowa. Powiedziala ze jest dobrej mysli ale jak bedzie mnie bolalo w dalszym ciagu (bo mnie boli tak ze ja naprawde mam problem z chodzeniem) to raczej sn nie urodze bo wtedy jest ryzyko rozerwania tych kosci spojenia...
Lavendula trzymam kciuki! Ja tez Ujastkowa- mam nadzieje ze dobrze sie tam Toba opiekuja i Twoja Pyza w brzuszku tez !!!Lavendula lubi tę wiadomość
-
Kuuurde, załamka! Przed chwilą wlazłam na wagę i jest +4 kg przez 2 tyg! masakra jakaś.. Kur.. jutro muszę się rano zważyć. Ale hmm staram się pocieszać, że to ta woda (opuchlizna) zatrzymana w organizmie. Mam przynajmniej taką nadzieję Bo jak ja to zrzuce :o ???
-
Fk-ale sie uwinelas...gratuluje...I tez tak chce...błagam!!!
Natasza,Paju sprobujcie octeniseptem sobie pryskac...mi go polecila ginka...mowila zeby kupic,bo przyda sie i mi i Malemu.
Lavendula,zycze szybkiego porodu....
Eh,u mnie nadal nic... Junios siedzi cichaczem...nie chce wychodzićLavendula, xpatiiix3, natasza82 lubią tę wiadomość
-
Ściągam męża do domu, dzień wcześniej... mam stres, cały czas twardnieje mi brzuch, mały raz na jakiś czas delikatnie się poruszy o bólach w plecach nie wspomnę... a i kolejny raz byłam na WC, oby to było jednak to
FK pobiłaś prędkość światła tym porodem, mi też się taki marzy, gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:27
Lavendula, xpatiiix3, Marzena27, natasza82, Isia14, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Fajnie macie te którym zostało 1-5 kg po ciąży
Ja jestem 10 na plusie
W przeddzień porodu maiłam 24 na plusie,dzień po 14 kg mniej!
No ale dycha została,dużo pracy mnie czeka:/
a to mój mały ssaczek w trakcie kąpieli
I wyczerpana po ...
xpatiiix3, Marzena27, Lavendula, Agusia ;), natasza82, ewelina_d, zupaztytki, Isia14, Viviana, ChciałabymJuż, Madlen222, truskawkax25, blue00, Agata92, santoocha, Milaszka, ÓptimusPrime, Lafar_ra, Maga31, Ninusia, lkc, anusiaa90, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Kitty mnie od 18tc rozchodziko się spojenie lonowe. Bylam nawet 2 razy na ip bo tak bolalo i 2 razy u ortopedy. Jest to wskazanie do cc jeśli rozejscie jest powyżej iles mm. Przy sn mogłoby peknac. Mnie po cc schodzi się znowy ti jest dopiero ból ze sie slanialan. Rozmawiaj z gin albi odwiedz ortooede co ci sprawdzi na usg i wypisze zaświadczenie.
Co do wagi dzis 49kg zostalo 1kg do wagi sprzed ciąży. Przy diecie karmiącej schudne na pewno jrszcze dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:04
-
kitty mnie tak od 7 miesiaca bolalo ze nie moglam wytrzymac łzy same lecialy mowilam o tym ginkowi to mnie połozył pomacał klepnął w plecy z jednej drugiej strony(wtf??) i nic w sumie nie stwierdzil a czytalam dokladnie o tym co Ty piszesz i powiem szczerze ze troche sie balam i boje.Jakis czas pozniej ustał ból całkiem teraz mam rózne bóle własnie spojenie krocze i pachwiny ale to tez moze sie wszytsko przygotowywac, Ja jeszcze w poniedzialek mam wizyte i porusze ten temat!a jutro u położnej bo ona mówiła ze były kiedys takie rzadkie przypadki ze spojkenie sie rozeszlo i kobita musiala lezec 6 tygodni w bezruchu i nie bylo opcji opiekowania sie dzieckiem