X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK ja też chcę tak szybko!! :D Dziewczyno, aleś się uwinęła :P Gratulacje!! :D A te jaja jak żołędzie mnie rozwaliły już całkiem :D

Lavendula, Agusia ;), Milaszka lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLT 144tys :) Coś tam wzrosło!
    I w końcu nie mam anemii!!!

ChciałabymJuż, lkc, Paju, Marzena27 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle szwów nie czuję, ale zwykle swędzenie oznacza, że albo się goi albo wprost przeciwnie... możesz zajrzeć lusterkiem w razie czego i zobaczyć czy nie okolice nie są sine lub mocno przekrwione, no i zawsze lepiej iść do ginekologa i zobaczyć (albo na IP, tak np. mam w swoim wypisie, że jakby ze szwem coś było, to do nich na IP).

U mnie z +11kg miałam w niedzelę +4, wczoraj +3. I został mi spory fałd skórny z tłuszczykiem na brzuchu, i gdyby nie to, nic by nie wystawało. Muszę w końcu spodnie poprzymierzać, bo to z nimi będzie problem zanim kości miednicy się zejdą...

natasza82 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK, jakieś rekordy bijesz! Gratki!
    A ja nie chcę tak szybko, bo nie zdążę dojechać :P

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje nowym mamusiom rozpakowanym!!! Ekspresowo widze u niektorych to idzie ;)
    Piekne macie dzieciaczki zazdroszcze ze juz je tulicie w ramionach <3
    Viviana trzyma kciuki za Twoja coreczke, wszystko bedzie dobrze! pomodle sie za Was !!!!! mocno wspieram!!!

Mam pytanie, bylam wczoraj u ginki i nakazala lezenie i oszczedzanie sie !!! Mówie o moim spojeniu łonowym ktore boli przy chodzeniu, staniu, przewracaniu sie z boku na bok etc, mala uciska, krzyze i plecy tez bola no i kosc lonowa. Koncowka hardcore dosłownie i mam juz troche dosc... ginka powiedziala ze moze poboli i ustanie i wtedy ok a 3 grudnia nastepna wizyta i sie okaze co bedzie bo jesli nadal bedzie bolec to cc... miala ktoras z was tak??

Kolezanka pisala mi ze jej znajoma wlasnie z powodu bolu spojenia urodzila 2 tyg temu przez cc...
    nie chcialam cesarki, caly czas nastawiam sie na porod sn... z zoo ale jednak naturalnie...kurde troche sie obawiam :(
    aha mam nadzieje ze 3 grudnia wizyta okaze sie ostatnia...

Viviana lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha gratuluję!! Super.. Skoro Tobie się podniosły troszkę i Marzence, to moze mi też coś podskoczą :P Choć ociupinke, a już byłoby miło :)

Kitty mnie boli kość łonowa szczególnie jak wstaję i głównie po nocy. Ale jakos nie mówiłam nic lekarce, bo nie sądziłam, że to istotne. Jutro mam wizytę w szpitalu. Jak nie zapomnę :P to zapytam :) Choć u mnie nie jest to jakiś ból nie do zniesienia.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk a ja tez chce miec taki porod :-P gratuluje zoledzich jaj :-D

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kitty wiesz co? Teraz poszłam do kibelka i w sumie jak chodzę to też mnie pobolewa, ale przez cały czas wmawialam sobie, ze to maluch się ustawia i rozciąga to i owo. Jak jest naprawdę to nie wiem :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się z Ujastka :)
    Całe i zdrowe 2in1.
    Dwuosobowy pokój na patologii. Jestem po 2 usg - mam balonik ;) wenflon i jestem po KTG. Wszystko OK,
    już wiem co to znaczy czuc skurcz :)
    Nie są na razie mega bolesne - czuje się jak przy @.
    Zapisało się kilka powyżej 80.

o 6:00 jeśli się coś wcześniej nie wydarzy przeprowadzka na porodówkę.

pozostaję w kontakcie :)

.L

santoocha, ewelina_d, ÓptimusPrime, zupaztytki, kittykate, Isia14, ChciałabymJuż, xpatiiix3, lkc, Agusia ;), Paju, KUNIAK, natasza82, Marzena27, Viviana, Madlen222, blue00, Lafar_ra, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty,ja mialam takie bole jak diabli i kazdy lekarz i prowadzacy i w szpitalu kilka mowili o urokach ciazy,nawet raczej wysmiewali,ze ja tak lamentuje,ze mnie tam boli.
    Wiec nie wiem,co Ci odpisac...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bo mi dr od USG 3 trym powiedziala o rozchodzeniu spojenia lonowego i mowila ze to wskazanie do cc i ze trzeba to kontrolowac i moja gin potwierdzila jej slowa. Powiedziala ze jest dobrej mysli ale jak bedzie mnie bolalo w dalszym ciagu (bo mnie boli tak ze ja naprawde mam problem z chodzeniem) to raczej sn nie urodze bo wtedy jest ryzyko rozerwania tych kosci spojenia...

Lavendula trzymam kciuki! :D Ja tez Ujastkowa- mam nadzieje ze dobrze sie tam Toba opiekuja i Twoja Pyza w brzuszku tez !!! :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula to trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród :)

Lavendula lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:

Lavendula trzymam kciuki! :D Ja tez Ujastkowa- mam nadzieje ze dobrze sie tam Toba opiekuja i Twoja Pyza w brzuszku tez !!! :)

jak dotychczas - wszystko OK :)

kittykate lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuurde, załamka! Przed chwilą wlazłam na wagę i jest +4 kg przez 2 tyg! masakra jakaś.. :( Kur.. jutro muszę się rano zważyć. Ale hmm staram się pocieszać, że to ta woda (opuchlizna) zatrzymana w organizmie. Mam przynajmniej taką nadzieję :-/ Bo jak ja to zrzuce :o ???

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk-ale sie uwinelas...gratuluje...I tez tak chce...błagam!!!

Natasza,Paju sprobujcie octeniseptem sobie pryskac...mi go polecila ginka...mowila zeby kupic,bo przyda sie i mi i Malemu.

Lavendula,zycze szybkiego porodu....

Eh,u mnie nadal nic... Junios siedzi cichaczem...nie chce wychodzić :-(

Lavendula, xpatiiix3, natasza82 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam męża do domu, dzień wcześniej... mam stres, cały czas twardnieje mi brzuch, mały raz na jakiś czas delikatnie się poruszy o bólach w plecach nie wspomnę... a i kolejny raz byłam na WC, oby to było jednak to :)

FK pobiłaś prędkość światła tym porodem, mi też się taki marzy, gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 16:27

Lavendula, xpatiiix3, Marzena27, natasza82, Isia14, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie te którym zostało 1-5 kg po ciąży
    Ja jestem 10 na plusie
    W przeddzień porodu maiłam 24 na plusie,dzień po 14 kg mniej!
    No ale dycha została,dużo pracy mnie czeka:/

a to mój mały ssaczek w trakcie kąpieli
    I wyczerpana po ... :D

2lxttut.jpg

2s17tsm.jpg

xpatiiix3, Marzena27, Lavendula, Agusia ;), natasza82, ewelina_d, zupaztytki, Isia14, Viviana, ChciałabymJuż, Madlen222, truskawkax25, blue00, Agata92, santoocha, Milaszka, ÓptimusPrime, Lafar_ra, Maga31, Ninusia, lkc, anusiaa90, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to trzymam kciuki :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty mnie od 18tc rozchodziko się spojenie lonowe. Bylam nawet 2 razy na ip bo tak bolalo i 2 razy u ortopedy. Jest to wskazanie do cc jeśli rozejscie jest powyżej iles mm. Przy sn mogłoby peknac. Mnie po cc schodzi się znowy ti jest dopiero ból ze sie slanialan. Rozmawiaj z gin albi odwiedz ortooede co ci sprawdzi na usg i wypisze zaświadczenie.
    Co do wagi dzis 49kg zostalo 1kg do wagi sprzed ciąży. Przy diecie karmiącej schudne na pewno jrszcze dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 17:04

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty mnie tak od 7 miesiaca bolalo ze nie moglam wytrzymac łzy same lecialy mowilam o tym ginkowi to mnie połozył pomacał klepnął w plecy z jednej drugiej strony(wtf??) i nic w sumie nie stwierdzil a czytalam dokladnie o tym co Ty piszesz i powiem szczerze ze troche sie balam i boje.Jakis czas pozniej ustał ból całkiem teraz mam rózne bóle własnie spojenie krocze i pachwiny ale to tez moze sie wszytsko przygotowywac, Ja jeszcze w poniedzialek mam wizyte i porusze ten temat!a jutro u położnej bo ona mówiła ze były kiedys takie rzadkie przypadki ze spojkenie sie rozeszlo i kobita musiala lezec 6 tygodni w bezruchu i nie bylo opcji opiekowania sie dzieckiem

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ