Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej mamusie.
Trzymam kciuki za rozpakowujace sie
My po bioderkach. Jeden staw cos tam nie halo. Klinicznie ok, ale w usg dr cos wypatrzył. Pieluchowanie. Kontrola za 6 tyg. Usg glowki ok
A propo glowy. Tak mńie dzis napier szok:/...
Wiec tata zajmuje sie corcia a mama odpoczywa z kotem u boku
ChciałabymJuż, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Dotty - serdeczne gratulacje!!!
Fk gratulujesynka i zazdroszczę pozytywnie szybkiego porodu
Viv - trzymam kciuki!Musi być dobrze,ty biedna już tyle wycierpiałaś...
Optimus - nas również wypisali z klamrą - odpadnie razem z pępuszkiem
Ja psikam octaniseptem z 3razy dziennie i widzę już postęp.Do 14dnipodobno powinien normalnie odpaść.
dziś zrobiliśmy Stasiowi pierwszą kąpiel - 13.11 są jego imieniny!
Fajnie, bo duży pokój mamy do 13 słoneczny, więc jak zamknęłam balkon (w ciągu dnia go uchylam by było ok 21 st C,to zrobiło się nagle 27st! Postawiliśmy wanienkę na niskim stoliku Staś w ogóle nie płakał,widać,że mu się podobało Mąż go trzymał a ja myłam na kolanach :)Z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pamiątkowe zdjęcie z pierwszej kąpieli...
Co do wczorajszego bolącego brzuszka i gazów to suszarka + masaż brzuszka pomógł
Ewelina - okropną masz położną...wrrr. nie przejmuj się jej głupim gadaniem!,z nakładkami jak piszesz jest już lepiej z łapaniem - to fajnie
ogólnie to mogę Wam dziewczyny walczące by karmić piersią polecić gorąco książkę pt "warto karmić piersią" Magdaleny Nehring gugulskiej - super są w niej opisane techniki przystawiania,problemy z bolącymi brodawkami,płaskimi, kolkami itd. Mam ja w formacie pdf - chętnie prześlę,mi ją mąż wydrukował i teraz podczas karmienia przeczytałam
ja opracowałam już technikę by Stasiowi się nie ulewało - jak tylko pości brodawkę i zaśnie to podnosze go do odbicia na ramię - masuję po lewej stronie plecki by sobie beknął,czasami przed karmieniem też go tak masuję by się uspokoił i nie łapał tak łapczywie piersi i zarazem powietrza. Wcześniej błam się to robnić bo byłam wdzięczna ze konczy ssać po 40min, bo pogryzł mi brodawkę w prawej piersi,więc nie należało to do przyjemnych doznań...a potem ulewał i znów był głodny, i wszystko zaczynało się od nowa...myślałam że zwariuję ,ale zacisnęłam zęby i po karmieniu smaruję je mlekiem i daję jej oddychać z 15min,już widać że się podleczyła,został mały strupek
Ok - idę na seans karmienia i równoczesnego oglądania "przyjaciółek"ÓptimusPrime, Viviana lubią tę wiadomość
-
Maga31 wrote:aha - tą książkę mogę najwcześniej wyslać jutro,bo w nocy na szczęście Staś daje nam pospać i z tego korzystam - budzę go tylko raz na karmienie
Ja proszę książkę
[email protected] -
Hej!
Ja tak na szybko, o 18:40 przyszla na swiat Patrysia! 3480g i 53 cm szczescia!xpatiiix3, ChciałabymJuż, Lavendula, ewelina_d, misiaczk25, zupaztytki, santoocha, ÓptimusPrime, Milaszka, Madlen222, lkc, Lafar_ra, Marzena27, blue00, Viviana, Agusia ;), Ninusia, Tygrysek, Isia14, Nata, Paju, Maga31, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
sylvi wrote:Hej laski. Jestem po pierwszej nieudanej indukcji,kolejna w sobote. Szyjka dluga bo ponad 2 cm, ale rozwarcie na centymetr. Ogolnie skurczy duzo i silne ale nie bolesne. Brzuchol sie spinal ale na szyjke oksy slabo podzialala. Zobaczymy po sobocie... O ile dobrze wiem to po drugiej nieudanej indukcji czeka mnie cc...
trzymam kciuki !! [z balonikiem ] -
ja również równiez chce ksiazke! [email protected]
-
sylvi wrote:Hej laski. Jestem po pierwszej nieudanej indukcji,kolejna w sobote. Szyjka dluga bo ponad 2 cm, ale rozwarcie na centymetr. Ogolnie skurczy duzo i silne ale nie bolesne. Brzuchol sie spinal ale na szyjke oksy slabo podzialala. Zobaczymy po sobocie... O ile dobrze wiem to po drugiej nieudanej indukcji czeka mnie cc...
a miałaś samą oxy czy z balonikiem ??sylvi lubi tę wiadomość