X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pedzicie z tymi porodami,juz szesnasta jestem,o matko :-)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi, kochana, oby jednak zadziałało :) Będziemy trzymać kciuki w sobotę :) żebyś już mogła tulić swojego maluszka :)

sylvi lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie.
    Trzymam kciuki za rozpakowujace sie :)
    My po bioderkach. Jeden staw cos tam nie halo. Klinicznie ok, ale w usg dr cos wypatrzył. Pieluchowanie. Kontrola za 6 tyg. Usg glowki ok :)
    A propo glowy. Tak mńie dzis napier szok:/...
    Wiec tata zajmuje sie corcia a mama odpoczywa z kotem u boku :)

ChciałabymJuż, Ninusia lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Pati oby to było to kochana:D nie zdarza mi sie schudnac jedzac tyle co teraz:D:D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milaszka ja tez man takie uczucie ja purple birch to sie juz zagoi .....

iv09hdgenu0skffm.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat już był Ale pomóżcie co na zgage?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    Dziewczyny wiem że temat już był Ale pomóżcie co na zgage?

Wlasnie wyczytalam w gazecie,ze na zgage nalezy jesc banany.
    Smacznego!!!

madlen1705 lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty - serdeczne gratulacje!!! :)
    Fk gratulujesynka i zazdroszczę pozytywnie szybkiego porodu :)
    Viv - trzymam kciuki!Musi być dobrze,ty biedna już tyle wycierpiałaś...

Optimus - nas również wypisali z klamrą - odpadnie razem z pępuszkiem :)
    Ja psikam octaniseptem z 3razy dziennie i widzę już postęp.Do 14dnipodobno powinien normalnie odpaść.

dziś zrobiliśmy Stasiowi pierwszą kąpiel - 13.11 są jego imieniny! :D
    Fajnie, bo duży pokój mamy do 13 słoneczny, więc jak zamknęłam balkon (w ciągu dnia go uchylam by było ok 21 st C,to zrobiło się nagle 27st! Postawiliśmy wanienkę na niskim stoliku Staś w ogóle nie płakał,widać,że mu się podobało :) Mąż go trzymał a ja myłam na kolanach :)Z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pamiątkowe zdjęcie z pierwszej kąpieli...

Co do wczorajszego bolącego brzuszka i gazów to suszarka + masaż brzuszka pomógł :)

Ewelina - okropną masz położną...wrrr. nie przejmuj się jej głupim gadaniem!,z nakładkami jak piszesz jest już lepiej z łapaniem - to fajnie :)

ogólnie to mogę Wam dziewczyny walczące by karmić piersią polecić gorąco książkę pt "warto karmić piersią" Magdaleny Nehring gugulskiej - super są w niej opisane techniki przystawiania,problemy z bolącymi brodawkami,płaskimi, kolkami itd. Mam ja w formacie pdf - chętnie prześlę,mi ją mąż wydrukował i teraz podczas karmienia przeczytałam :D

ja opracowałam już technikę by Stasiowi się nie ulewało - jak tylko pości brodawkę i zaśnie to podnosze go do odbicia na ramię - masuję po lewej stronie plecki by sobie beknął,czasami przed karmieniem też go tak masuję by się uspokoił i nie łapał tak łapczywie piersi i zarazem powietrza. Wcześniej błam się to robnić bo byłam wdzięczna ze konczy ssać po 40min, bo pogryzł mi brodawkę w prawej piersi,więc nie należało to do przyjemnych doznań...a potem ulewał i znów był głodny, i wszystko zaczynało się od nowa...myślałam że zwariuję :P ,ale zacisnęłam zęby i po karmieniu smaruję je mlekiem i daję jej oddychać z 15min,już widać że się podleczyła,został mały strupek ;)

Ok - idę na seans karmienia i równoczesnego oglądania "przyjaciółek" :)

ÓptimusPrime, Viviana lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - tą książkę mogę najwcześniej wyslać jutro,bo w nocy na szczęście Staś daje nam pospać i z tego korzystam - budzę go tylko raz na karmienie

wff2trd8302o6ogx.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fk gratulacje i nic tylko pozazdroscic tak szybkiego porodu :-)

Dziewczyny wypatrujace pierwszy oznak - oby to bylo to :-D tym w szpitalach zycze powodzenia. Niech maluchy sie decyduja :-)

Zupka chudzinka ;-)

Ninusia lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    aha - tą książkę mogę najwcześniej wyslać jutro,bo w nocy na szczęście Staś daje nam pospać i z tego korzystam - budzę go tylko raz na karmienie

Ja proszę książkę :)
    [email protected]

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zgage ktora mam nagminnie ostatnio w nocy pije mleko i jem renni owocowe nienawidze tego smako i wywoluje to we mnie wymioty ale w nocy wkladam sobie przysysa do podniebienia i tak zasypiam

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!:)
    Ja tak na szybko, o 18:40 przyszla na swiat Patrysia!:) 3480g i 53 cm szczescia!:)

xpatiiix3, ChciałabymJuż, Lavendula, ewelina_d, misiaczk25, zupaztytki, santoocha, ÓptimusPrime, Milaszka, Madlen222, lkc, Lafar_ra, Marzena27, blue00, Viviana, Agusia ;), Ninusia, Tygrysek, Isia14, Nata, Paju, Maga31, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Hej laski. Jestem po pierwszej nieudanej indukcji,kolejna w sobote. Szyjka dluga bo ponad 2 cm, ale rozwarcie na centymetr. Ogolnie skurczy duzo i silne ale nie bolesne. Brzuchol sie spinal ale na szyjke oksy slabo podzialala. Zobaczymy po sobocie... O ile dobrze wiem to po drugiej nieudanej indukcji czeka mnie cc...

trzymam kciuki !! [z balonikiem ;) ]

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też proszę książkę :)
    [email protected]

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka gratulacje.! ;***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również równiez chce ksiazke!:) [email protected]

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Hej laski. Jestem po pierwszej nieudanej indukcji,kolejna w sobote. Szyjka dluga bo ponad 2 cm, ale rozwarcie na centymetr. Ogolnie skurczy duzo i silne ale nie bolesne. Brzuchol sie spinal ale na szyjke oksy slabo podzialala. Zobaczymy po sobocie... O ile dobrze wiem to po drugiej nieudanej indukcji czeka mnie cc...

a miałaś samą oxy czy z balonikiem ??

sylvi lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strupka !! Gratuluję :) Super :) Czekamy na fotki :) Buziaki dla świeżo upieczonej mamy :) Zdrówka i szybkiego powrotu do sił :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka gratulacje !!:-)

rwi37s6.png
‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ