Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm pytanie ,jak czesto Wasze malenstwa robia kupke? Moj nie moze zrobic i placze cale noce...Zmienilam mleko juz kilka razy i dalej nic,dostal debridat,delicol i teraz zrobil wodnista i bardzo zielona...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy ktorejs z dziewczyn jak odchodzil czop był podbarwiony krwia?

[relgi09k4h25cozc.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Mam pytanie czy ktorejs z dziewczyn jak odchodzil czop był podbarwiony krwia?

Zdecydowanie może być podbarwiony krwią :)
    a co tam się dzieje u Ciebie?? :) :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka poczekaj moze jeszcze chwile, zaobserwuj jaka bedzie następna. Moze powoli musi zejść kupka wcześniejsza co zalega. Moja na nenatalu tez tak miała. Pierwsza co zalegała zielona a potem juz normalna jajeczniczka.
    Pati racja bebilon słodki ulepek to pewnie dlatego.
    Poki co odpukać ten hipp jej podpasowal chyba.
    Morfologia spokojnie nie musi byc na czczo. Byleby nie bezpośrednio po posiłku. Odczekać ze 3h.
    Bylam w smyku po butelkę i chuj nie ma:/ zamawiam na allegro
    A no i w ranie mi sie cos spaprali. Tzn rana ok, ale na małym odc grubszy wał mi sie zrobił i czerwony. Kurcze Goplana moze ty mi podpowiesz co to moze byc? Ropień jakis? Moze jakis syf mi sie tam zebrał. Nie boli, od czasu do czasu swędzi..... Jutro do gina chyba pójdę. I wymaz pobiorę. Choc rana sucha nie sączy, ale ewidentne cos sie dzieje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:49

alka89, natasza82 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Zdecydowanie może być podbarwiony krwią :)
    a co tam się dzieje u Ciebie?? :) :)

no dzisiaj mi wlasnie od 12 odchodzi dosc mocno zabarwiony krwia, jak chodze bole jak na okres, jak sie poloze uspokaja sie

Agusia ;), ChciałabymJuż, Marzena27, mada_lena, ewelina_d lubią tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko od tyg ma problemy,nie robi dwa dni ,a jak zrobi to zielona...teraz zapisali mu nutramigen,nie wiem. na poczatku jak dawalam bebilon to nie mial problemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:59

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra :) No to trzymamy kciuki i za Ciebie :) Powodzenia! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukam za rodzące :-) my po wizycie u pediatry, młody dostał debridat na ulewanie i bobotic na kolke ale sab simplex chyba będziemy dawać. Mamy go obserwować dalej i za tydz wizyta...jezu oby mu pomogło!! dzisiaj tylko na moim mleku póki co. butelkę dr browns wczoraj mąż zakupił w smyku. Nasz też sie topi w rozmiarze 56 kombinezonu, cieplejszy to ja mam na 62 wiec nie musze mówic jak dzisiaj wygladał u lekarza ;-( oczywiście u pani doktor aniolek spal sobie slodko..w domu troszke pomarudzil ale śpi teraz. Jak się obudzi to postaram się go dostawic do cyca. aha pytałam o zmianę mleka bo bebiko czasem dajemy i pani doktor powiedziała że nie jest zwolenniczką zmian mleka ale jakby coś to poleca hipp 1 comfort combiotic czy jakos tak. co do ważności kropli to np na probiotyku jest że 30 dni a na tym to nie wiem...
    aha ja też mam wrażenie że mam tak żyłkę ale to te wew szwy takie grubsze się wydaja te z zew już mi wylazły czekam aż tamte wypadną. Goplana miałam podobnie wrażenie że mam infekcję. Głowa mnie boli można coś łyknąć?

ÓptimusPrime, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które maja butelkę dr browns, czy mm tez tak ciężko Wam leci? Dzisiaj kupiłam te butelkę i Julek prawie godziNe z niej jadł ale udało mu się tylko połowę bo ta dziurką malutenka. Jak to u Was jest?

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen ja jeszcze mm nie dawałam z tej butelki, mamy ją od wczoraj raptem. A jak robisz mleko? może Ci się zatkał zaworek? my najpierw podgrzewamy bez tej rurki a dopiero później ją wkladamy i podajemy młodemu, je wolniej ale to lepiej bo z aventa mu się lało dosłownie...może za gęste mleko?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a Ty przypadkiem nie robisz mm z nutritonem.? To jest na pewno przyczyna )

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mam uspic moje dziecko? zjadla,ma sucho ,a dalej nie chce spac,caly dzien spala moze do kupy 2 godziny,masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    jak mam uspic moje dziecko? zjadla,ma sucho ,a dalej nie chce spac,caly dzien spala moze do kupy 2 godziny,masakra
    Zrob rozek rozkiem w dol, mocno zawin jak w kaftan bezpieczeństwa, potrzymaj tak na piersi lub na rece buzka w dol. Dziecko generalnie potrzebuje 20min by zasnac

AgataP lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolała glowa w dniu kiedy zaczął mi się nawał i też byłam pewna ze mnie chorobami dopadło....

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Zrob rozek rozkiem w dol, mocno zawin jak w kaftan bezpieczeństwa, potrzymaj tak na piersi lub na rece buzka w dol. Dziecko generalnie potrzebuje 20min by zasnac

jest w rozku,mam wrazeneie ze cos ja meczy

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata robie mleko jak zawsze, za gęste nie jest, bo z innej butli jest ok. Pati ja juz tego zageszczacza nie daje. Nie wiem kochane moje.

Agata moje tez często nie chcą zasnąć, może już nie potrzebują juz tyle snu i maja więcej energii...

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka rozumiem, że pojechałaś? :)

Marzenka a Ty jak tam? Mnie wzięło na robienie kebabów :P Więc własnie pichcę :) Mąż zaczął nasłuchiwać małego przez brzuch.. i pyta go: To Ty tak pukasz? I wziął głowę, a ten jak kopnął to myślałam, że mi z boku brzucha wyjdzie :D Se gawędki kurde ucinają :D

Lavendula, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP- super zdjęcie z sesji Ninji - śpi jak aniołek.
    Ja do snu również ciasno zapinam w rożku i problemu nie ma.chyba zezacznie pchać sobie palce do buzi i nagle sobie przypomni,ze czegoś w niej brak (czytaj: piersi) ;)

Rybka - mój wnocy ciągnie tylko15minapotemśpi 4godzwięcnabanksięnajada :)

Dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i Stasiu przybrał od wyjścia ze szpitala 420 g! Waży już 3500 g :D
    ana wizycie był spokojniutki jak aniołek,oczywiście musiałam go przewinąć przed ważeniem bo w drodze do poradni zrobił kupkę,i nawet nie jęknął podczas tej czynności... na wadze też leżał goły spokojnie...moze inni ludzie tak na niego działają?

Ubraliśmy go w kombinezon pluszowy i przykryliśmy kocykiem,na głowę bawełniana czapka i kaptur- rozmiar 62- oczywiście się w nim topił więc nie zakładaliśmy mu rękawków tylko rączki ułożyliśmy jak do otulaczka i zapięliśmy zamek.efekt: spał calą drogę tam i z powrotem :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciliśmy od pediatry (swoją drogą cudowna - ale oczywiście prywatnie). Hania za mało przybrała, tylko 220 w 11 dni. Mam odciagac pokarm początkowy i dawać bardziej treściwy. No i żeby jadła jak najdłużej i za każdym razem do odbicia... Do tego esputikon i bio gaia. I co 2 dni kontrola wagi.

A, i mam nie stosować diety eliminacyjnej "w razie czego". Jak nie będą działały te metody i nie bedzie przybierać, będzie miała badania i dopiero wtedy ewentualnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:51

lkc lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    jest w rozku,mam wrazeneie ze cos ja meczy
    Sprawdz kark czy nie zazimy,za goracy.
    Moj lubi cieple stopk
    moze tez za duzo bodzcow,ma gorszy dzien

AgataP lubi tę wiadomość

‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ