Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wskoczysz do cieplej wanny / pod prysznic?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka gratuluje!!
    Mam nadzieje ze szybko staniesz na nogi ;)
    Buziaki dla Igorka;)

A my dzis po sesji noworodkowej , moja słodka dziewczynka która wszystkich zadziwiala do tej pory tym ze prawie nie płacze dała taki popis ze szok.
    Obsikane 3 przecieradla, podłoga i ja
    Obsrana pani fotograf i jej spodenki do sesji
    3 godziny ryku w niebogłosy
    Ja pogryziona i obolała bo próbowałam ja uspokajać karmiąc
    Ogólny sajgon w domu i 2 pralki prania
    Wogole to mam ochotę zostawić ten syf i położyć sie spać , a maz dzis na dodatek wrócił do pracy wiec zostałam z tym sama
    Jestem zła ze mi sie tej sesji zachciało !

zupaztytki, Goplana, lkc, Asiaa1201, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieciaki tez zasypiaja najlepiej na rekach? no od wczoraj masakra jest.

ja dzisiaj zmotywowana by nie zaniedbywac psa ,uzylam nosidelka :) i tak oto tym sposobem wyszlam na spacer i z psem i z dzieckiem jednoczesnie(z wozkiem bym nie dala rady bo moj pies strasznie ciagnie i 2 tyg placze juz ze nie bede mogla wychodzic z psem i dzieckiem jednoczesnie,wiec znalazlam rozwiazanie :P) jestem z siebie dumna :)

5z4axd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:51

Marzena27, Paju, santoocha, xpatiiix3, Agusia ;), Agata92, Isia14, ÓptimusPrime, anusiaa90, Goplana, Maga31, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    może wskoczysz do cieplej wanny / pod prysznic?
    Wlasnie posiedzialam 20min pod prysznicem.. Boli dalej :/ poczekam z 20min jeszcze i zadzw do położnej.. I zobaczymy co powie.. Glupio mi tak wzywać ja jak to falszywy alarm..

201411191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powodzonka:) mi jak odeszły wody myslałam ze to śluz bo zawsze rano po prysznicu tak miałam....ale tym razem leciało i leciało:)

my po wizycie połoznej i wazeniu, mała w srode wazy ła 2910, a dzisiaj uwaga 3260:)

Marzena27, ÓptimusPrime, Viviana, Isia14, anusiaa90, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wlasnie posiedzialam 20min pod prysznicem.. Boli dalej :/ poczekam z 20min jeszcze i zadzw do położnej.. I zobaczymy co powie.. Glupio mi tak wzywać ja jak to falszywy alarm..

nic się nie stresuj, ona oceni czy fałszywy czy nie, to tylko telefon do niej :)
    daj znać, trzymamy kciuki :)

natasza82 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka podobno to dłuuugo trzeba siedzieć w wodzie :-/ aaa no i tą nospę wziąć. Jeśli po 2h nie przechodzi tylko się nasila to podobno to, ale podobno, bo u dziewczyn tutaj różnie bywało. Trwało i trwało i trwało i nagle koniec. Mi się wydaje, że najlepiej zadzwonić do położnej. Mi też wczoraj było głupio jak dzwoniłam do swojej, ale przynajmniej byłam spokojniejsza :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to brawo dla nataszki :) rośnie dziewczyna :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza ładnie rośnie ;)

Agata TAP madl jak jak się pa5rzy ;D

Martina powodzenia ;D

A u Nas gorączka biedny Marceluń.. ;( aby tylko na mała nie przeszło...

natasza82, AgataP, maaartinka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Ja byłam w piatek o 18 na ktg i nic nie pokazywalo... A po 23 odeszły mi wody. Miałam uczucie ze sie posikalam mimo, ze mi się sikac nie chciało.. aż wachalam spodnie czy mi śmierdzą moczem Ale nic nie było czuć :P
    I jakoś wewnętrznie czułam ze to już... I zaczęłam się bać, chodź wcześniej się nie bałam nic a nic.
    poszłam do wanny i zaczęlo mnie boleć podbrzusze.. I tak do rana.. coraz mocniej i częściej.. (wody chlusnely jeszcze kilka razy) i o 15.30 w sobotę urodziłam.

maaartinka lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedny Marcelek, przeziebił sie czy złapal od kogos? mała na cycu nie powinna złapac, ale lepiej ich odizoluj od siebie....

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj razem spalismy w jednym łóżku bo nie mógł spać przez małą, no i jakiś gorzszy dzien mial ze musiał się poprzytulac do mnie i do malej ,bliskości potrzebowal mój duży dzidziuś ;) no właśnie nic a nic oprócz gorączki.. ;o i osowialy byl i smutny, a teraz juz ok dostał ibum forte przeszło to bawi się i tylko co raz prchod buzi dac albo się przytulic ;)

natasza82, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla polozna,kikut odpadl,pepek ok.Przybral na wadze od pt 190gr :-) Happy jestem :-)

Dziewczyny,a co sie dzieje,jak koncza sie wizyty poloznej? Juz nikt mi do Maluszka nie przyjdzie?Czy odplatnie?
    Ja wykorzystalam juz 2 wizyty,w pt bedzie 3,zostanie mi 1.
    Nie wiem,jak sobie dam rade w razie wu.....

natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skurcze chyba sobie poszły.. Jeju jakie to było męczące! A mój M ktory myslalam ze za chwile będzie w domu właśnie zadzwonił ze nie wie kiedy wróci! Super!

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Byla polozna,kikut odpadl,pepek ok.Przybral na wadze od pt 190gr :-) Happy jestem :-)

Dziewczyny,a co sie dzieje,jak koncza sie wizyty poloznej? Juz nikt mi do Maluszka nie przyjdzie?Czy odplatnie?
    Ja wykorzystalam juz 2 wizyty,w pt bedzie 3,zostanie mi 1.
    Nie wiem,jak sobie dam rade w razie wu.....

no widzisz :) a co do położnej to jak już skończą się jej wizyty to potem zostaje tylko lekarz - ja zawracałam dupę lekarzowi jak tylko mnie coś gnębiło

santoocha, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka a moze jednak to dzis?:)
    Pati biedulek Marcel oby szybko mu przeszło
    Rano zmieniłam Hani mleko na Hipp HA. Poki co odpukać jest ok. Kurde jakto tak z dnia na dzien Bebilon przestał pasować??? Ktoras z Was używa Hippa? Bo troche kupka miała inny zapach, bardziej śmierdzący.....
    No ale hipp sam w sobie śmierdzi bebilon słodko pachnie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka,ja od poczatku Hippa uzywam.
    Jak na razie Maly jest happy.
    Podobno dzieci b lubia Hippa

Aaa,a moze tez kwestia wody do mleka?
    My uzywamy tej z Rossmanna i jestesmy jak na razie zadowoleni.
    Nawet ta woda buzke mu myjemy,nie gotujemy,bo podobno nie wymaga przygotowania.
    Powiem Ci,ze od razu mu drobne wypryski znikaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:00

mada_lena lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała żeby 2h jeszcze poczekać w domku i jak nie przestanie bolec to widzimy się w szpitalu.. Szyjka była długa wiec to będzie trwać :/

Reverie lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, dziękuję za tyyyyle miłych słów! Moc listopadówek! :D
    Ja jestem bardzo zadowolona! Najbardziej oczywiście z synusia. Jest malutki i tak słodki, że nie mogę przestać na niego patrzeć :) Samo cc jak najbardziej pozytywnie, 25-30 min i po wszystkim, zero niemiłych przeżyć. Dopiero w pokoju poczułam nieznośny ból barków (byłam tak spięta podczas znieczulenia, że coś tam się podziało), ale przeszło po 40 minutach. Potem trzęsawka, ale to norma:) Pionizacja po 5 godzinach - naprawdę nie było tragedii, postałam pod prysznicem, żadnych rewelacji typu wymioty, zasłabnięcia etc. Do cc na życzenie byłam nastawiona bardzo pozytywnie i sama operacja, jak i Eskulap spełniły moje oczekiwania w 100% :) Jest super! :D A herbata, którą dostałam w nagrodę po pionizacji - mistrzostwo świata :)
    Zdjęcia wrzucę już z domu.
    Wybaczcie, źe nie nadrobię, ale widzę, że chyba jeszcze jakieś porody dziś się szykują. Kciuki!

ÓptimusPrime, maaartinka, Isia14, ewelina_d, Marzena27, natasza82, Agusia ;), Evik, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Viviana, santoocha, Goplana, Lafar_ra, anusiaa90, Maga31, KUNIAK, Asiaa1201, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to straszne ale poplakalam się.. Nie jestem jeszcze nastawiona na poród..

201411191762.png
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ