X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wskoczysz do cieplej wanny / pod prysznic?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka gratuluje!!
    Mam nadzieje ze szybko staniesz na nogi ;)
    Buziaki dla Igorka;)

A my dzis po sesji noworodkowej , moja słodka dziewczynka która wszystkich zadziwiala do tej pory tym ze prawie nie płacze dała taki popis ze szok.
    Obsikane 3 przecieradla, podłoga i ja
    Obsrana pani fotograf i jej spodenki do sesji
    3 godziny ryku w niebogłosy
    Ja pogryziona i obolała bo próbowałam ja uspokajać karmiąc
    Ogólny sajgon w domu i 2 pralki prania
    Wogole to mam ochotę zostawić ten syf i położyć sie spać , a maz dzis na dodatek wrócił do pracy wiec zostałam z tym sama
    Jestem zła ze mi sie tej sesji zachciało !

zupaztytki, Goplana, lkc, Asiaa1201, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze dzieciaki tez zasypiaja najlepiej na rekach? no od wczoraj masakra jest.

ja dzisiaj zmotywowana by nie zaniedbywac psa ,uzylam nosidelka :) i tak oto tym sposobem wyszlam na spacer i z psem i z dzieckiem jednoczesnie(z wozkiem bym nie dala rady bo moj pies strasznie ciagnie i 2 tyg placze juz ze nie bede mogla wychodzic z psem i dzieckiem jednoczesnie,wiec znalazlam rozwiazanie :P) jestem z siebie dumna :)

5z4axd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 15:51

Marzena27, Paju, santoocha, xpatiiix3, Agusia ;), Agata92, Isia14, ÓptimusPrime, anusiaa90, Goplana, Maga31, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    może wskoczysz do cieplej wanny / pod prysznic?
    Wlasnie posiedzialam 20min pod prysznicem.. Boli dalej :/ poczekam z 20min jeszcze i zadzw do położnej.. I zobaczymy co powie.. Glupio mi tak wzywać ja jak to falszywy alarm..

201411191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powodzonka:) mi jak odeszły wody myslałam ze to śluz bo zawsze rano po prysznicu tak miałam....ale tym razem leciało i leciało:)

my po wizycie połoznej i wazeniu, mała w srode wazy ła 2910, a dzisiaj uwaga 3260:)

Marzena27, ÓptimusPrime, Viviana, Isia14, anusiaa90, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wlasnie posiedzialam 20min pod prysznicem.. Boli dalej :/ poczekam z 20min jeszcze i zadzw do położnej.. I zobaczymy co powie.. Glupio mi tak wzywać ja jak to falszywy alarm..

nic się nie stresuj, ona oceni czy fałszywy czy nie, to tylko telefon do niej :)
    daj znać, trzymamy kciuki :)

natasza82 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka podobno to dłuuugo trzeba siedzieć w wodzie :-/ aaa no i tą nospę wziąć. Jeśli po 2h nie przechodzi tylko się nasila to podobno to, ale podobno, bo u dziewczyn tutaj różnie bywało. Trwało i trwało i trwało i nagle koniec. Mi się wydaje, że najlepiej zadzwonić do położnej. Mi też wczoraj było głupio jak dzwoniłam do swojej, ale przynajmniej byłam spokojniejsza :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to brawo dla nataszki :) rośnie dziewczyna :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza ładnie rośnie ;)

Agata TAP madl jak jak się pa5rzy ;D

Martina powodzenia ;D

A u Nas gorączka biedny Marceluń.. ;( aby tylko na mała nie przeszło...

natasza82, AgataP, maaartinka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Ja byłam w piatek o 18 na ktg i nic nie pokazywalo... A po 23 odeszły mi wody. Miałam uczucie ze sie posikalam mimo, ze mi się sikac nie chciało.. aż wachalam spodnie czy mi śmierdzą moczem Ale nic nie było czuć :P
    I jakoś wewnętrznie czułam ze to już... I zaczęłam się bać, chodź wcześniej się nie bałam nic a nic.
    poszłam do wanny i zaczęlo mnie boleć podbrzusze.. I tak do rana.. coraz mocniej i częściej.. (wody chlusnely jeszcze kilka razy) i o 15.30 w sobotę urodziłam.

maaartinka lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedny Marcelek, przeziebił sie czy złapal od kogos? mała na cycu nie powinna złapac, ale lepiej ich odizoluj od siebie....

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dzisiaj razem spalismy w jednym łóżku bo nie mógł spać przez małą, no i jakiś gorzszy dzien mial ze musiał się poprzytulac do mnie i do malej ,bliskości potrzebowal mój duży dzidziuś ;) no właśnie nic a nic oprócz gorączki.. ;o i osowialy byl i smutny, a teraz juz ok dostał ibum forte przeszło to bawi się i tylko co raz prchod buzi dac albo się przytulic ;)

natasza82, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla polozna,kikut odpadl,pepek ok.Przybral na wadze od pt 190gr :-) Happy jestem :-)

Dziewczyny,a co sie dzieje,jak koncza sie wizyty poloznej? Juz nikt mi do Maluszka nie przyjdzie?Czy odplatnie?
    Ja wykorzystalam juz 2 wizyty,w pt bedzie 3,zostanie mi 1.
    Nie wiem,jak sobie dam rade w razie wu.....

natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skurcze chyba sobie poszły.. Jeju jakie to było męczące! A mój M ktory myslalam ze za chwile będzie w domu właśnie zadzwonił ze nie wie kiedy wróci! Super!

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Byla polozna,kikut odpadl,pepek ok.Przybral na wadze od pt 190gr :-) Happy jestem :-)

Dziewczyny,a co sie dzieje,jak koncza sie wizyty poloznej? Juz nikt mi do Maluszka nie przyjdzie?Czy odplatnie?
    Ja wykorzystalam juz 2 wizyty,w pt bedzie 3,zostanie mi 1.
    Nie wiem,jak sobie dam rade w razie wu.....

no widzisz :) a co do położnej to jak już skończą się jej wizyty to potem zostaje tylko lekarz - ja zawracałam dupę lekarzowi jak tylko mnie coś gnębiło

santoocha, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka a moze jednak to dzis?:)
    Pati biedulek Marcel oby szybko mu przeszło
    Rano zmieniłam Hani mleko na Hipp HA. Poki co odpukać jest ok. Kurde jakto tak z dnia na dzien Bebilon przestał pasować??? Ktoras z Was używa Hippa? Bo troche kupka miała inny zapach, bardziej śmierdzący.....
    No ale hipp sam w sobie śmierdzi bebilon słodko pachnie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka,ja od poczatku Hippa uzywam.
    Jak na razie Maly jest happy.
    Podobno dzieci b lubia Hippa

Aaa,a moze tez kwestia wody do mleka?
    My uzywamy tej z Rossmanna i jestesmy jak na razie zadowoleni.
    Nawet ta woda buzke mu myjemy,nie gotujemy,bo podobno nie wymaga przygotowania.
    Powiem Ci,ze od razu mu drobne wypryski znikaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 17:00

mada_lena lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała żeby 2h jeszcze poczekać w domku i jak nie przestanie bolec to widzimy się w szpitalu.. Szyjka była długa wiec to będzie trwać :/

Reverie lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, dziękuję za tyyyyle miłych słów! Moc listopadówek! :D
    Ja jestem bardzo zadowolona! Najbardziej oczywiście z synusia. Jest malutki i tak słodki, że nie mogę przestać na niego patrzeć :) Samo cc jak najbardziej pozytywnie, 25-30 min i po wszystkim, zero niemiłych przeżyć. Dopiero w pokoju poczułam nieznośny ból barków (byłam tak spięta podczas znieczulenia, że coś tam się podziało), ale przeszło po 40 minutach. Potem trzęsawka, ale to norma:) Pionizacja po 5 godzinach - naprawdę nie było tragedii, postałam pod prysznicem, żadnych rewelacji typu wymioty, zasłabnięcia etc. Do cc na życzenie byłam nastawiona bardzo pozytywnie i sama operacja, jak i Eskulap spełniły moje oczekiwania w 100% :) Jest super! :D A herbata, którą dostałam w nagrodę po pionizacji - mistrzostwo świata :)
    Zdjęcia wrzucę już z domu.
    Wybaczcie, źe nie nadrobię, ale widzę, że chyba jeszcze jakieś porody dziś się szykują. Kciuki!

ÓptimusPrime, maaartinka, Isia14, ewelina_d, Marzena27, natasza82, Agusia ;), Evik, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Viviana, santoocha, Goplana, Lafar_ra, anusiaa90, Maga31, KUNIAK, Asiaa1201, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to straszne ale poplakalam się.. Nie jestem jeszcze nastawiona na poród..

201411191762.png
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ