Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:MAm pytanie ,jak czesto Wasze malenstwa robia kupke? Moj nie moze zrobic i placze cale noce...Zmienilam mleko juz kilka razy i dalej nic,dostal debridat,delicol i teraz zrobil wodnista i bardzo zielona...
Kochana czytałam, że wodnista i zielona może być oznaką np jakiejś alergii, tego że maluszek coś źle przyswoił... Czasem może się zdarzyć, ale gdyby były więcej niż 3-4 takie kupki, to trzeba do lekarza.alka89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy w kwestii szwów - Zawsze można na Was liczyć - troszkę się uspokoiłam, choć oczywiście stresu się nie pozbędę Oby do jutra...
Na dodatek musimy pojechać z Hanią, bo ja sama nie pojadę (nie mogę nadal swobodnie siedzieć) i musi mnie zawieźć mąż. Mam nadzieję, że to nie będzie trwało długo... -
U Marcela nawrot temperatury i ból brzuszka, nie płacze ale steka z bólu przez sen i uciska brzuszek na pęcherzu, spytalam Go to mówi że boli go tam kazalam na boczku się położyć i nóżki podkurczyc to przysnal teraz.. ;( Ma ostatnio siuski smierdzace może to infekcja jakaś..?! Chyba jutro mocz mu zrobię rano złapie, szkoda mi go.. ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 21:11
Livia
Nela
Marcel
-
mada_lena wrote:Alka poczekaj moze jeszcze chwile, zaobserwuj jaka bedzie następna. Moze powoli musi zejść kupka wcześniejsza co zalega. Moja na nenatalu tez tak miała. Pierwsza co zalegała zielona a potem juz normalna jajeczniczka.
Pati racja bebilon słodki ulepek to pewnie dlatego.
Poki co odpukać ten hipp jej podpasowal chyba.
Morfologia spokojnie nie musi byc na czczo. Byleby nie bezpośrednio po posiłku. Odczekać ze 3h.
Bylam w smyku po butelkę i chuj nie ma:/ zamawiam na allegro
A no i w ranie mi sie cos spaprali. Tzn rana ok, ale na małym odc grubszy wał mi sie zrobił i czerwony. Kurcze Goplana moze ty mi podpowiesz co to moze byc? Ropień jakis? Moze jakis syf mi sie tam zebrał. Nie boli, od czasu do czasu swędzi..... Jutro do gina chyba pójdę. I wymaz pobiorę. Choc rana sucha nie sączy, ale ewidentne cos sie dzieje:(
Trzeba na pewno w miarę szybko pokazać ginowi tudzież chirurgowi, bo może będzie podania antybiotyku.mada_lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:U Marcela nawrot temperatury i ból brzuszka, nie płacze ale steka z bólu przez sen i uciska brzuszek na pęcherzu, spytalam Go to mówi że boli go tam kazalam na boczku się położyć i nóżki podkurczyc to przysnal teraz.. ;( Ma ostatnio siuski smierdzace może to infekcja jakaś..?! Chyba jutro mocz mu zrobię rano złapie, szkoda mi go.. ;/
Prawda wyrostki u dzieci od 6 roku moga zaczac sie zdarzac,ale sa tez wyjatki.
Jak ma wysoka temp i boli w prawej pachwinie jak naciskasz,bol tez moze promoieniowac -
ChciałabymJuż wrote:martinka rozumiem, że pojechałaś?
Marzenka a Ty jak tam? Mnie wzięło na robienie kebabów Więc własnie pichcę Mąż zaczął nasłuchiwać małego przez brzuch.. i pyta go: To Ty tak pukasz? I wziął głowę, a ten jak kopnął to myślałam, że mi z boku brzucha wyjdzie Se gawędki kurde ucinają
kebabki mniammm
a ja... jak to ja... siedzę z bólem brzucha czasem krzyż się odezwie, jakiś skurcz.
Po kolacji już, po prysznicu, make up w razie porodówki!
ale myślę, że nic się dzisiaj nie rozkręci już u mnie
Pati szkoda Marcelka, może ma zapalenie pęcherza jak tak mocno ból odczuwa, daj znać jak jutro wyniki.ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Ja już po kababie Skurczy brak. Innych objawów również. Ale dziś mi mąż kupił wiesiołka. Tylko nie było tego zwykłego. Kupił Oeparol Femina z kwasami omega-3 i omega-6. Może być taki?
Aaa i gdzie można kupić te liście malin? Bo T. był w dwóch aptekach i nie było.
Marzenka a co do make up'u na porodówkę, to ja cały czas mam nadzieję, że zanim wyjadę zdążę się zrobić na bóstwo Coby się dzieciątko matki nie przestraszyło -
Też szukałam liści malin u mnie w aptekach i panie były zdziwione jak tlumaczylam, że muszą być liście i w jakim celu potrzebne, ostatecznie zrezygnowałam z zakupu.
Odnośnie makijażu na porodówke to ja ograniczam do minimum, nie chcę wyglądać jak rozmazana pandaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:04
ChciałabymJuż, Lavendula lubią tę wiadomość
-
W większości centrów handlowych są sklepy z eko żywnością Organic. Tam liście malin są na pewno.
Chciałbym - jak nalozysz make up, to obawiam się ze jak spłynie od np. partych to dopiero dziecko się przestraszy;-)ChciałabymJuż, Lavendula lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:No i wróciliśmy od pediatry (swoją drogą cudowna - ale oczywiście prywatnie). Hania za mało przybrała, tylko 220 w 11 dni. Mam odciagac pokarm początkowy i dawać bardziej treściwy. No i żeby jadła jak najdłużej i za każdym razem do odbicia... Do tego esputikon i bio gaia. I co 2 dni kontrola wagi.
A, i mam nie stosować diety eliminacyjnej "w razie czego". Jak nie będą działały te metody i nie bedzie przybierać, będzie miała badania i dopiero wtedy ewentualnie.
Kochana podalabys jakis namiar na tego pediatre prywatnie? Co by miec na wzszelki wypadek. Dzięki! -
nick nieaktualny
-
Agusia ;) wrote:Też szukałam liści malin u mnie w aptekach i panie były zdziwione jak tlumaczylam, że muszą być liście i w jakim celu potrzebne, ostatecznie zrezygnowałam z zakupu.
Odnośnie makijażu na porodówke to ja ograniczam do minimum, nie chcę wyglądać jak rozmazana panda
Hehe no bez przesady, ja też nie Ale raczej chodziło mi o umycie się, umycie włosów, wysuszenie,ogolenie nóg, przebranie, i jakiś lekki puder
Oczywiście to moje ambitne plany. A w praniu pewnie wyjdzie inaczej Kto wie, może wybiegnę z domu na bosaka
A propos takiej hmm.. paniki, to nam opowiadała położna na SR, że raz jej się zdarzyło (jak była początkującą położną), że w szpitalu jakaś pielęgniarka powiedziała jej, zeby poleciała szybko na parking bo tam chyba jakiś poród jest w samochodzie. tak jakoś pan nerwowy jest. No to ona wzięła cały sprzęt i leci. Dobiegła do tego samochodu. A tam spanikowany facet z torbami w rękach mówi do niej, ze żona rodzi. A ona pyta: a gdzie jest żona? Na co on: o kurwa, pod blokiem
Dzięki ewelinko Popatrze w tych sklepach BIOWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:24
Marzena27, blue00, Paju lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Też szukałam liści malin u mnie w aptekach i panie były zdziwione jak tlumaczylam, że muszą być liście i w jakim celu potrzebne, ostatecznie zrezygnowałam z zakupu.
Odnośnie makijażu na porodówke to ja ograniczam do minimum, nie chcę wyglądać jak rozmazana panda
make up minimalny, znalazłam złoty środek, co by nie być jak panda
ja właśnie też ani liści ani innych środków przyspieszających. Pewnie i to nie zrobiłoby wrażenia na ZuzceAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Kochana podalabys jakis namiar na tego pediatre prywatnie? Co by miec na wzszelki wypadek. Dzięki!
przychodnia na Popularnej, niedaleko Forda.
wizyta 150zł, umawiałam się dzisiaj i były 2 wolne wizyty już na dziś. kontrola wagi bezpłatnie, chyba, że za mało przytyje, to wizyta.Dotty84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata u mnie to samo. Głowa mnie boli drugi dzień. Codziennie rano modle.się żeby przeżyć jakoś sam na sam z Wojtkiem. Niby wiem że dam rade ale jakiś niepokój jest we mnie..ewelina nas też mało przybrał na wadze ja odciągam pokarm i je z butli. Chociaż wiem ile zjada. Przestało mi już zależeć na karmieniu cyckie. Jedyne czego pragnę to żeby pozbyć się tych piedzielonych kolek...co do spabia Agato to u nas było podobnie i aż się dziwiliśmy że taki maluch a tak mało sśpi. Znajomych córa to tylko jadła i spała a nasz oczy jak 5zl i gdzie tam spanie...głowa nadal boli ale to chyba od pogody...przespałam się chwilę i że tak powiem nawet nie chce mi się iść wykąpać. Madlen zrobiliśmy Wojtusiowi beviko i leciało normalnie więc nie wiem czemu u Ciebie tak kiepsko leci.
AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNata wrote:Agata u mnie to samo. Głowa mnie boli drugi dzień. Codziennie rano modle.się żeby przeżyć jakoś sam na sam z Wojtkiem. Niby wiem że dam rade ale jakiś niepokój jest we mnie..ewelina nas też mało przybrał na wadze ja odciągam pokarm i je z butli. Chociaż wiem ile zjada. Przestało mi już zależeć na karmieniu cyckie. Jedyne czego pragnę to żeby pozbyć się tych piedzielonych kolek...co do spabia Agato to u nas było podobnie i aż się dziwiliśmy że taki maluch a tak mało sśpi. Znajomych córa to tylko jadła i spała a nasz oczy jak 5zl i gdzie tam spanie...głowa nadal boli ale to chyba od pogody...przespałam się chwilę i że tak powiem nawet nie chce mi się iść wykąpać. Madlen zrobiliśmy Wojtusiowi beviko i leciało normalnie więc nie wiem czemu u Ciebie tak kiepsko leci.
tez mnie glowa boli,masakra,oby jakos przetrwac kochana oby!Nata lubi tę wiadomość
-
AgataP wrote:bede musiala bo nie wyrabiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:42
Dotty84, AgataP lubią tę wiadomość