Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha a jak po KTG?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powiedziałam do brzucha ze babcia leci to i on już może zacząć startować :)
    Bardzo liczę że te wymioty to jakikolwiek dobry znak :p jutro termin więc może dziecko na przekór niepunktualnym rodzicom wyjdzie o czasie :)
    mam pytanie odnośnie masażu szyjki bo wrazie czego jestem z położną umowiona na wtorek. Ale zastanawiam czy to pomaga wogole taki jednorazowy masaż? Miał ktoś?

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak teraz jestem od października na l4 bezplatnym a mam prace na umowę zlecenie wczesniej mialam opacana skladke chorobowa to dostane maciezynski??

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie mam chyba podczas l4 odprowadzanych skladek bo nie pracuje

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wg. Mojego pierwszego terminu tondzis powinnam rodzic.. Maly wychodź.. Bo bedziemy w szpitalu kwitnąć od poniedzialku bóg wie ile

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska mamy ten sam termin :) więc co dziś jeszcze odpuszczamy ale jutro grzecznie terminowo rodzimy?;)

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg zarysowały się 4 skurcze w 26 minut, takie na 60%.

Myślę, że do poniedziałku się pokulam jeszcze.

Ciśnienie 140/90, położna się przestraszyła, ale jej wytłumaczyłam, że dzisiaj z racji stresów mam prawo takie mieć.

Pati trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Księgowy pojechał z pismem odwoławczym, zobaczymy co z tego wyjdzie. Najgorsze, że znów mają 30 dni na odpowiedź...

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy wybudzacie dzieciaki? Mój nie je bo ciągle spi.. Nie wiem co robić :(

201411191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dzisiaj była u nas położna i ważymy już 3645 <3 do tego nie mamy już pępuszka :D

Pati 3mam kciuki za Marcelka :* 3maj się

Widzę, że na tapecie temat szczepień. My idziemy w przyszłym tygodniu do lekarza i mamy rozmawiać na ten temat. Położna polecała 5w1, zobaczymy co na to lekarz. Ja chyba też bardziej w tym kierunku pójdę, a szczepić chce tylko z podstawowego programu

Powodzenia w walce z Zus-em. Mam nadzieje, że uda Wam się odzyskać swoje pieniądze. Jak mnie to wkurza, że oni czepiają się ciężarnych zamiast skupić się na ludziach, którzy wyłudzają świadczenia i np pracują sobie na l4. Do takich nie przyjdą, lepiej czepić się ciężarnych

Viviana lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,aktualnie moj jest pochloniety swoja choroba :-) nie widac go,nie slychac.
    Przez te 2 tyg to caly czas z Malym byl,ja odpoczywalam.Na razie bez konfliktowo...

ja tez wyrodna matka,bo od poczatku mm jade...dzis sciagnelam przez 30min az
    5ml...i co mam zrobic?karmie mm..
    dalam mu z butli moje to prawie 3h piskow i placzu...

• Nata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka no ciężko jest dobudzić naszego czasem, więc smyram po nosie, uszach i najlepiej dziecko rozebrać do pieluszki wtedy się zawsze przebudzi.
    Czym przemywacie oczka u dzieci?
    czy mamy które chciały używać tetrówek używają? czy jednak jednorazówki?? ciekawa jestem jak to w praktyce wygląda.
    optimus wspieram, ponoć karmienie jest w głowie, no ale jak widać z moją coś nie tak bo mleka coś tam mam ale moje cycki nie dogadują się z moim synem i jest jak jest...
    Chyba będę szczęśliwsza nie musząc się zastanawiać ile tym razem uda mi się odciagnąć i czy w ogóle znajdę na to czas bo różnie bywa jak Wojtuś marudzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:35

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka ja I termin porodu miałam na 17.11. Kolejny na 23.11 a później z OM na 26.11. Także.. chyba nie ma się co tym sugerować.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczka przemywam solą fizjologiczną i jak na razie się sprawdza :)

Maga31 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta

U nas wieczór był zaryczany (Hania i ja), już wczoraj ze zmęczenia łzy jak grochy kapały. Mąż chyba zrozumiał przekaz, bo zrobił obiad na kilka dni do przodu, i zajmował się ryczącą Hanią, nosił ją i w ogóle, a ja spałam. I jak o 1 w nocy dałam jeść, tak spała do prawie 5tej! Powinnam ją wybudzać i karmić, ale jako że jadła wczoraj co godzinę, to pozwoliłam jej na jeden długi sen (i tym samym sobie).

Odkąd odciągam ten początkowy pokarm=cukier, którym Hania najadała się w 7 minut i zasypiała, mało przybierając na wadze jednocześnie, tak teraz to tłustsze mleko je i je, 30-40 minut, głodna często, ale przynajmniej jest nadzieja, że będzie jej przybywać. Ale 1/3 karmień pewnie można byłoby wyeliminować, gdyby miała smoczek, który akceptuje. Ma bardzo dużą potrzebę ssania i już położna powiedziała, że ssać umie, więc nie ma co czekać, trzeba dawać smoka.

Lovi wypluwa. Więc wczoraj kupiłam jej na allegro 2 różne, w tym jeden taki, co mi dziś położna polecała - Avent Soothie, w Polsce do kupienia tylko na Allegro i Ebayu. Czego to się nie robi, wybrałam sprzedawcę wg klucza - kto najszybciej wyśle i jest dostawa kurierem:). Więc w nocy kupiony, rano wysłany, jutro będzie:). Póki nie przyjdzie, mam ją karmić ile chce i pozwalać usypiać przy piersi. Jak już będzie coś, co ją pacyfikuje poza piersią, to już za radą lekarki mam zacząć stosować się do metody z Języka Niemowląt "dla naszego dobra" :).

Dziś idziemy się zważyć, czy jej to minimum 60 gr przybyło. Oby!

Co do szczepień, to ja już w ogóle nic nie wiem. We wtorek mamy wizytę patronażową u lekarza, i mamy rozmawiać o szczepieniach. Posłucham co ma do powiedzenia, poczytamy i się zobaczy. Nastawiona byłam na oddzielne szczepionki, ale wystraszyłam się tym krztuścem.

Pati - trzymaj się ciepło! Będzie dobrze!

Maga31 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem nie wiem co naszykować na wyjście ze szpitala, mam dwie opcję, ratunku proszę o pomoc:

a) body dł. rękaw + półśpiochy + bawełniana czapeczka + zimowy kombinezon i na to rożek

b)body dł. rękaw + półśpiochy + pajac + bawełniana czapeczka + zimowa czapeczka + zimowy kombinezon i na to rożek

Masakra z każdym dniem jest coraz zimniej....

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mnie póki co naszykowane:

body długi rękawek + pajacyk + kombinezon (troszkę cieplejszy niż polarkowy jesienny, ale nie mega zimowy jeszcze) + czapeczka z polarku (trochę grubsza niż bawełniana) i kocyk do przykrycia w nosidełku :)

Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marzena, hmm właśnie nie mam takiej czapeczki przejściowej kupiłam czapeczkę zimową tylko, chyba jak założę zwykłą bawełnianą + kaptur od kombinezonu to będzie dobrze?
    W sumie to jest kilkanaście metrów a w aucie będzie ciepło, ehh jakie to trudne jest, może też naszykuje kocyk, bo rożkiem tak dokładnie się nie okryje..

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    czy mamy które chciały używać tetrówek używają? czy jednak jednorazówki?? ciekawa jestem jak to w praktyce wygląda.

Na razie nie pomogę. Mam pełną szafkę pieluch najróżniejszych marek, zobaczę, które się sprawdzą. Ale zobaczę, jak urodzę, bo na razie dziecku fajnie w ciepłym brzuszku, nie chce wyłazić a ja bym już tak chciała. Pozytywnie przygotowuję się na poród, a mały się chichra tylko ze mnie i czeka na dobry moment, by mi niespodzianke zrobić. I może mi wody w jakim sklepie odejdą, albo w jakiejś innej niezbyt fajnej sytuacji :)

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja miałam jeden masaż szyjki, bo lekarzowi było mnie już szkoda i zrobił mi go przed terminem. Było to w czwartek wieczorem i się zaczęlo od razu po masażu, rozkręcało się powolutku, ale w końcu w sobotę odeszły mi wody i nie było wątpliwości.

Wczoraj była wizyta u pediatry. Maja waży już 3380. Mój grubasek. Pani doktor powiedziała, że ładnie przybiera więc moje mleko jest wartościowe. W sumie to zaczęłam się denerwować czym innym. Od porodu minęły trzy tygfodnie a ja już schudłam tyle, że waże 2 kg mniej niż przed ciążą. Nie myślałam, że taki problem będę miała...

Maga31, madlen1705, Viviana lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mam dokładnie ten sam problem. W sumie naszykowałam mężowi takie cieplejsze hmm.. jakby ogrodniczki, sweterek (pod to ja sobie malucha w szpitalu w śpioszki i kaftanik wsadzę) + kombinezon zimowy i taki hmmm polarowy jakby pajacyk (w zależności od temp. wybierzemy). I nie mam ciepłej czapki :( dlatego założę dwie cieńsze. A propos tych czapek. Wytłumaczcie mi jaki to ma być rozmiar. Bo to nie są te rozmiary co w ubrankach i ciężko mi kupić taką ciepłą czapkę. Wszystkie wydają mi się duuuuuuże. te cienkie mam (bo podostawałam :P) ale problem jest z grubymi.
    Aaa i jakiś szaliczek kupić? Mam polarowe rękawiczki, ale to na zimę :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ