X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doczytałam:)
    Super, ze teraz mniej piszemy, bo większość zajęta...

Lafar i Paula gratulacje:))

Opti brak słów......martwię sie o Twoje zdrowie...nie mozesz wezwać karetki?

Evik trzymaj sie w tym szpitalu...

Santoocha rozumiem, ze pon/wtorek rodzisz?:))

Agusia, blue i chciałabymjuz co to za obijanie rodzic dziewczyny:))

Co do karmienia:
    W szpitalu kazali 20 min z jedynej piersi i 20 min z drugiej. Przerwa miedzy karmieniach w dzien max do 3 godz w nocy moze byc jedna dłuższa do 4 godz.
    Po powrocie do domu i rozmowie z moja siostra i położna środowiskowa stwierdziłam, ze nie dam sie zwariować i robię tak:

Mały w nocy śpi ile chce. Zazwyczaj ok.18 karmienie, kąpiel, zasypianie. Potem budzi sie ok 23 karmimy. Teraz zasnął. Pewnie obudzi sie ok 6 rano a potem ok 9.30. Mam nadzieje, ze juz nie bedzie kołek bo to okropność...wyszło na to, ze po zielonych ogórkach. Nie jem ich i jest ok.
    Co do karmienia w dzien. Staram sie go budzić jak śpi dłużej niż 3 godz.
    Poza tym ja karmie go ok 40 min z 1 piersi. Czasami je 20 min i zasypia wiec go budzę trochę posiedzi albo pochodzę z nim i dostawiać znowu je 15-20min. Jak zje , potem przebierze sie pieluchę to śpi te min 2,5 godz.
    Uważam , ze karmienie tylko 15-20min powoduje, ze maluchy sa głodne i dlatego szybko sie budzą bo nasze mleko jest mało kaloryczne.
    Na poczatku miałam pokrwawione sutki i używałam nakładek sylikonkwych aventu. Teraz juz nie. Ale stałe używam maści z lanolina Purlan. Super natłuszcza i goi.
    Pierwszy zaciąg/sys syna jest mało przyjemny ale potem juz jest ok. Mózna nawet zasnąć:)
    Zaczynam lubić karmienie i cieszę sie, ze mogę mu to dać:)

Chodź trochę to wku...ale, ze jak go che przytulić to od razu szuka cyca czyli Tata to Tata ,
    a ja jestem big bottle of milk:)
    Moj M jest cudny . We wszystkim mi pomaga. Szuka informacji. Gotuje. Nosi małego, prżewija itp.
    To nas bardzo zbliżyło. Cieszę sie, ze rodził ze mną i ze wszystko razem przeżyliśmy...to niesamowicie nas zbliżyło i jeszcze bardziej sie kochamy.
    Jutro piersza wizyta dziadków:)
    Bedzie tort i szampan. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok:)
    Miłych snów i nocnych karmien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 01:29

KUNIAK, Dotty84, Maga31, zupaztytki, Rybka Nemo, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka,Izia a po jakim czasieozna stosować ten Sutricon bo ja mam kupiony ale sie bałam narazie przyklejac
    A nie dopytałam lekarza

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Co do karmienia w dzien. Staram sie go budzić jak śpi dłużej niż 3 godz.
    Poza tym ja karmie go ok 40 min z 1 piersi. Czasami je 20 min i zasypia wiec go budzę trochę posiedzi albo pochodzę z nim i dostawiać znowu je 15-20min. Jak zje , potem przebierze sie pieluchę to śpi te min 2,5 godz.
    Uważam , ze karmienie tylko 15-20min powoduje, ze maluchy sa głodne i dlatego szybko sie budzą bo nasze mleko jest mało kaloryczne.
    Na poczatku miałam pokrwawione sutki i używałam nakładek sylikonkwych aventu. Teraz juz nie. Ale stałe używam maści z lanolina Purlan. Super natłuszcza i goi.
    Pierwszy zaciąg/sys syna jest mało przyjemny ale potem juz jest ok. Mózna nawet zasnąć:)
    Zaczynam lubić karmienie i cieszę sie, ze mogę mu to dać:)

Ja mojego właśnie karmię 15-20 minut bo mi zasypia. Zauważyłam ze jak dawalam swoje w butli to dluzej przesypial.. więc może opracuje Twoją metodę i będę go rozbudzac i znowu cyc... Bo śpi Ci w nocy super!

Fidelissa lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm jest tu ktoooo??

Pewnie wszystkie śpicie.. To w sumie dobrze.. to znaczy, że maluszki Wam dają spać ;)

A ja.. położyłam się spać po północy ido pierwszej leżałam, bo jakoś nie mogłam zasnąć przez mojego małżonka, który oglądał serial :-/ dziwne... zazwyczaj odpływałam... ale pewnie przez to, że spałam w dzień, cieżko było zasnać.. ale do rzeczy..

Otóż.. od hmm.. dawna? mam skurcze.. Początkowo do przeżycia na lężąco, zaraz zasypiałam. teraz miałam kilka takich, że czuję się jakbym miała zrobić 2. :-/ i boli. Właśnie leję wodę do wanny. Przenoszę centrum dowodzenia do łazienki. Najlepsze, bo pierwsze co pomyślałam po wstaniu z łóżka, to że nie dam rady urodzić i że odstawie im taki cyrk w szpitalu, że mnie popamiętają :-/ masakra jakaś! Aa a no i nawet nie wiem jak są częste te skurcze... ale częste. Będę siedzieć w wannie to będę liczyć. Aaa... biegunke już zaliczyłam, ale nie wiem czy z nerwów czy z ... porodu?

Tak czy owak... trzymajcie kciuki, zebym (w razie gdyby się okazało to) dała radę. Jestem PRZERAŻONA!

ewelina_d, Mag.1990, Dotty84, Marzena27, Maga31, zupaztytki, Rybka Nemo, Lavendula lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe now na ciebie podzialal?opuszczasz swoje stanowisku na lisciu?i co my zrobimy tu same bez ciebie :-P ,oczywscie zycze powodzenia :-)

ChciałabymJuż, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo blue.. a ty czego nie spisz :P ?

ja w wannie siedze i skurcze pisze, gapiac sie w seriale. juz mialam pisac, ze w wannie ok, gdy zaczely sie skurcze :-/ i pomyslec ze tak na to czekamy :o my jakies wariatki jestesmy :P

po kazdym skurczu dolewam cieplej wody, zeby mi zimno nie bylo i dryfuje.. póki co, na liściu ;)

aaa i nie wiem jak mam lilczyc czestotliwosc, wiec zapisuje od kiedy do kiedy. poźniej położna niech sie martwi.. chyba ze to falszywy alarmm...

p.s. głodna jestem :P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym najedz się :)
    Ja przez cale moje 17h rodzenia ugryzlam raz suchego wafla różowego :D a i później się jeść tak nie chce. Efekt - 12 kg ;) zostalo 6.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i trzymam kciuki żeby to nie byl alarm i żebyś dołączyła do tej strony nocy. Ojj mocy ;)

ChciałabymJuż, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tradycyjnie wstalam na siku :-)

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czy musze bite 2h siedziec w wannie zanim zadzwonie do poloznej?
    siedze godzine a moje skurcze wygladaja ta:
    4.35-37, 4.42-44, 4.47-50, 4.53-54, 5,01-5.02, 5.07-5.09, 5.10-5.11, 5.13-5.15, 5.19-5.20, 5.23-23, 5.25-5.25, 5.28-30.

mam ochote na kfc :D

aaa ten ostatni byl straszny.. dzwonie do połoznej..

ewelina_d, Fidelissa, Dotty84, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 23 listopada 2014, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm kazala siedziec jeszcze godzine... no to dryfujemy dalej :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    hmm kazala siedziec jeszcze godzine... no to dryfujemy dalej :P
    Powodzonka !!! Oby to bylo to ;)

Ja jutro do szpitala. We wtorek jest Mieddybarodowy Dzien Misia i chce w ten dzien urodzić ;) chyba ze mnie jutro wezma to nie bede protestować, choc wątpię. Pewnie czekają mnie badania nie mile jutro. Krew, usg, fotel.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym! Powodzenia jeżeli to juz :)

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzięki za słowa wsparcia :)
    Właśnie dopakowujemy torby i jedziemy do szpitala.
    Skurcze mam tak 6-5-4-7-4-5-3 itd. ni w piz.. ni w oko :-/ ale bolą jka cholera. Odkąd wyszłam z wanny i chodze, zeby się spakować jakoś lepiej mi to przeżyć.
    Położna kazała przyjechać bo jest na dyżurze to mnie zbada, zrobi zapis i zobaczymy czy to to. Dam znać :) A przynajmniej się postaram :)

Dotty84, santoocha, ewelina_d, Fidelissa, zupaztytki, ÓptimusPrime, Nata, Milaszka, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Zupka,Izia a po jakim czasieozna stosować ten Sutricon bo ja mam kupiony ale sie bałam narazie przyklejac
    A nie dopytałam lekarza

kuniak mi powiedziała że zaraz po zdjeciu szwów można zakładać - im wczesniej tym lepiej - ale ja jeszcze nie mam bo nie doszły - aa i moja gin poleca je ciąć na mniejsze kawałki i trzymać te maks 5 dni - mówi że to wystarczy żeby blizna była super

KUNIAK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku, bóle się wyciszyły, biegunka pozostała, schudnę tylko przez to czyszczenie :-)
    Chciałabym trzymam kciuki, obyś została w szpitalu na sali porodowej :-)
    Za wszystkie listopadowki 3mam kciuki ☺

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym powodzenia!
    O, trochę luzu na naszym liściu ;)

Ja zaliczyłam w nocy serię bóli krzyżowych (o ja pierdolę jak to boli!!!!), ale się wyciszyło i spałam dalej.
    Chcę, żeby już szybko minęła niedziela, żeby już było jutro. Nienawidzę szpitali, ale nie moge się doczekać jutra ;)

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Kochane, dzięki za słowa wsparcia :)
    Właśnie dopakowujemy torby i jedziemy do szpitala.
    Skurcze mam tak 6-5-4-7-4-5-3 itd. ni w piz.. ni w oko :-/ ale bolą jka cholera. Odkąd wyszłam z wanny i chodze, zeby się spakować jakoś lepiej mi to przeżyć.
    Położna kazała przyjechać bo jest na dyżurze to mnie zbada, zrobi zapis i zobaczymy czy to to. Dam znać :) A przynajmniej się postaram :)

ojej Kochana no i jak tam u Ciebie?? jak tylko będziesz mogła pisz dawaj znać, oby to było już!!! <3
    bardzo trzymamy kciuki, będzie dobrze :*

Ja Dwupak :) z bólem między nogami, skurczami nocnymi, ale to tyyyle...
    już po śniadanku, naleśniki i kawa do łóżka :) <3

Cudownego dnia!

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz trzymam kciuki!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane byl ordynator.opuchlizna jest dalej cisnienie rano 140 zbadal mnie i postanowil cesarke dzis na 14 jestem tak zamknieta w srodku szyjka daleko dziecko w ogole sie nie pcha a ja jestem zalamana boje sie okropnie samej operacji i jak sobie potem poradze jak tu sie zajme dzieckiem placze jak glupia prosze mamusie po cc pocieszcie jakos

Paju, ewelina_d, ÓptimusPrime, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ