Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana co za baba z tej Twojej teściowej. Moja odpukać była dwa razy u nas i sie nie wtrąca, nie nachodzi nas bo wie że mamy urwanie głowy z kolkami a ona sama kontuzjowana bo ma rękę gipsie więc nawet nie ponosi nie pomorze. Dotty mnie tam bolało 2 tygodnie na dole po szyciu ale z każdym dniem było lepiej i teraz mogę już usiąść na podłodze albo w wannie :-)
    My od wczoraj jedziemy na bebiku tylko, moje odciagamy i magazynujemy, chcę zobaczyć czy jak będzie na jednym rodzaju mleka to będzie lepiej czy nie.
    Ogólnie to on ma te problemy bo łapczywie je, wcina co 3-4h i zastanawiam się że może go wybudzać np po 2 wtedy nie będzie taki głodny i będzie mniej powietrza łapał? pije z dr browns ale jakoś szybko mu leci to mleko. Z odbijaniem też są cyrki bo jak go brzuszek boli to się drze jak na ramieniu go kładziemy.
    Optim Ty jedź z ta raną swoją, żeby Ci się jakieś zakażenie nie wdało, musisz być zdrowa dla Erika. Wiesz tak sobie myślę a może Ty mu za dużo mleka dajesz? jak się drze to spróbuj uspokoić wodą albo koperkiem a nie butelką z mlekiem. Bo jeżeli to kolka to jedzenie dodatkowo potęguje uczucie bólu. Nasz koperku nie toleruje ale daje mu strzykawka i jakoś wypija parę ml, mówią że łyżeczka dziennie wystarczy.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Uwielbiam czytac,jak Wy opowiadacie o karmieniu piersia i jak Wasze Maluszki sie ciesza...ja niestety dzialam na Dziecko moje wrecz odpychajaco...Wije sie,krzyczy,placy przy piersi,kopie mnie...boli mnie to,ale co mam zrobic?W cycach pustka...
    Fidelissa - Milka,powiadasz :-) Jas w nocy Ci spi 4h?Marzenie...
    Moj Rikki zje 100 mm,a za h znowu ryk o jedzenie,zje 70-90ml i spi z 1,5h jakby 3h od tego pierwszego karmienia...
    co do karetki,to nie wiem,czy mi ot tak o przyjedzie do rany po cc.Chyba sie zbiore i pojade taxi.
    Viv,ja myslalam,ze moja tesiowa to hardcore,a jednak nie!Zdziwko!Ale Twoja tesiowa to by mogla reke podac mojej mamusce,tez juz waty,bo Rikki ma tylko 1 imie,plus ze Rikki,no i juz o chrzcie cos przyblakiwala,ze blablabla.Ja powiedzialam,ze to moja sprawa,bo ja jestem rodzicem,ona miala szanse juz,bo miala mnie.No i waty czemu to Eri nie wyglada jak dziecko Michelin,pewnie za malo go karmie...Tak,glodzilabym wlasne dziecko!Ufffff
    Chcialabym,push baby,push!!!A tak pro pos - chcialabym juz,a jak juz to nie wiem czy bym chciala ;-)Piekne te Wasze dzieciaki <3
    Evik,ja o cc tylko powiem same przykre rzeczy,tzn o pologu po cc,bo same cc - bajka,20min i wsio.Ale ja mam problem z gojeniem sie,ropa.Tez mnie swedzi.Bolec nie boli teraz Ale bolaly z tydzoen plecy jak diabli...no i mleka nie mam,ale moze to ja jestem felerna....Jak juz pisalam,jakas przekleta jestem...
    Laski,a po cc kazali Wam nosic opatrunek?Bo mi w sumie nie kazali,a kazali wietrzyc,od razu po myciu zdjeli i juz nie zakladali...

Co do koperku,tez myslalam ze to moze cos nie tak,ale wypil jak szalony z 30ml i dalej gebe darl,dopoki nie dalam mu mleka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:51

Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a my dalej dwupak :( jak tak dalej pójdzie to urodze w wigilię :( już 3 dni po terminie i żadnego malutkiego znaku ze coś się zaczyna :(

Chcialabym! Powodzenia!;))

Agusia ;) lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, chcialabymjuz powodzenia

U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!:-\

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia,pociesze Was, u nas to samo!Moze warto Maluszkow naszych jakos wieczoram meczyc???By w nocy sil nie mieli na 5zeta...:-)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, moje dziecie tez się prezy i wygina przy piersi...to normalne, bo dzieci jak jedza to pobudza się ich uklad trawienny i dzięki temu wypychaja kupke :)

A jeśli masz duze problemy z karmieniem piersia to moze lepiej przejsc na mm, zeby się nie zadreczyc?

I nie probuj sobie wmawiac, ze dzialasZ na dziecko odpychajaco, Rikki Cie kocha miloscia bezwarunkowa, to nie jest SR...smutne to, ze sama tak zaczynasz o sobie myslec... Trzymaj się i nie sluchaj za duzo SR bo ma bardzo zly wplyw na Twoje postrzeganie samej siebie.. Twoj SR przypomina mi Gadzi Jezyk z Wladcy Pierscieni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:02

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti jesli dajesz malemu tylko mm przerwy powinny byc mimimum te 2,5 h - najlepiej 3-4h. Rozmawialiśmy o tym ostatnio na kontroli jak bylismy - dzieciaki maja jeszcze niedojrzały uklad trawienny a to melko ciezej sie trawi niz to nasze i moze negatywnie wplywac na brzuszek. Nasz tez czasami drze po półtorej h z głodu i wtedy koper albo woda - nie ma mleka.

Porozmawiaj z pediatra/polozna o tym, bo mozliwe ze maly się przejada/boli go brzuch i placze.
    Moze lekarz cos doradzi jak oszukac jego brzuszek zeby tez mu lzej bylo.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dotti :-)
    Ja nie karmie piersia,bo ni ma czym...daje tylko mm :-(

Powiem tak, Strzelec jest moj SR i charakter ma straszny!Ale mega pamiec ma i analityczne myslenie,no i inteligientny nieprzecietnie...
    Ja szczerze, Strzelca nie chcialam,bo balam sie,ze mi taki drugi emocjonalny trup wyrosnie...

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Evik, chcialabymjuz powodzenia

U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!:-\
    Anusia jeśli mogę Ci ćos radzić?:)
    Wybudzać w dzien co 2,5-3 godz.
    A w nocy pozwól spac:)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mag!
    No podpytam pediatre...polozna pytalam,ale wtedy jadl co 3h,czyli ok,dopiero od kilku dni takie cyrki.No i dawalam koperek wypil i nic,darl sie,az mleko dostal...

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Anusia,pociesze Was, u nas to samo!Moze warto Maluszkow naszych jakos wieczoram meczyc???By w nocy sil nie mieli na 5zeta...:-)

No już też myślałam żeby w dzień ją jakoś pobudzić, ale ona zje i zasypia jak kamień. Nic jej nie jest w stanie ruszyć.

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti

W tej chwili kończ to pesymistyczne myślenie o sobie.
    Natychmiast.
    Dziecko ma co najmniej 1/2 Twoich genów, wiec
    Jest super i bardzo Cie kocha. Nie ma znaczenia jak karmisz.
    Za to ma znaczenie Twój spokój, łagodność, cierpliwość i miłość.
    Rikki nic nie robi na złość, móże go boli brzuszek, może chce sie przytulić, moze trzeba z nim pogadać.
    Próbowałaś dać smoka na sen?
    U mnie działa.
    Weż taxi i jedz pokazać bliznę z tym nie ma żartów. Najlepiej jedz na ginekologię tam gdzie radziłaś. Tam maja Twoje papiery i bedą od razu wszystko wiedzieć.

Jak jeszcze raz zobaczę ze przejmujesz myśli SR jako własne to Ci najazd zrobimy i łubudu od Listopadowek bedzie :)
    A jeśli chcesz karmić ...to moze spróbuj go co jakiś czas dostawiać?
    Tak najlepiej pobudzić laktację....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:21

ÓptimusPrime, Dotty84 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz czasami miedzy karmieniami wypija i po 60ml wody. Koperkiem pluje ald trochę wypija.
    I tak dopadaja nas bole brzucha bo lyka powietrze.
    i takim sposobem mamy generalnie grzeczne dziecko (poza napadami brzuszka), które w nocy wstaje dwa razy, zjada 90-100, przebieranie, przytulanki (łącznie okolo godzinki) - i mam do następnego karmienia 2,5-3h snu.
    i spimy (tzn ja) dopoki sie nie wyspie.

Wczoraj tylko cos mnie spojenie zaczelo bolec i kręgosłup bardziej. Czemu nie wiem.

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Anusia jeśli mogę Ci ćos radzić?:)
    Wybudzać w dzien co 2,5-3 godz.
    A w nocy pozwól spac:)

No właśnie w dzień się tak budzi, a w nocy jak śpi to ja jej nie budzę, tylko sęk w tym, że ona nie chce zasnąć w nocy

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    No właśnie w dzień się tak budzi, a w nocy jak śpi to ja jej nie budzę, tylko sęk w tym, że ona nie chce zasnąć w nocy
    A co robisz inaczej nz w dzien? Masz przygaszone światło?
    Kąpiesz wieczorem?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana serdecznie współczuje.
    Co za głupia baba. Nie zapraszaj jej i tyle.
    Ja mam dzis wizytę rodziców. Trzeba sie umalować i jakoś wyglądać. O matko. Nie chce mi sie.
    Najwygodniej w dresiku....:)

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Moniix20 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej w dwupaku:P od wczoraj rana leci śluz z krwią...jak długo to jeszcze potrwa!?:)

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
    Podobno sa jakieś herbatki z hippa...

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpie ją wieczorem, nakarmię i śpi tak 3 godziny. Zaczyna się jak wstanie, a światło przygaszone jest. Może spróbuje włączyć te światło to zaskoczy, że dalej jest dzień ;p już sama nie wiem co zrobić

rwi37s6.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa my mamy herbatkę z kopru włoskiego bio hippa.
    w sumie nie dziwie sie Mikolajkowi ze nia pluje bo smierdzi na odległość :p

Fidelissa wrote:
    Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
    Podobno sa jakieś herbatki z hippa...

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ