Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana co za baba z tej Twojej teściowej. Moja odpukać była dwa razy u nas i sie nie wtrąca, nie nachodzi nas bo wie że mamy urwanie głowy z kolkami a ona sama kontuzjowana bo ma rękę gipsie więc nawet nie ponosi nie pomorze. Dotty mnie tam bolało 2 tygodnie na dole po szyciu ale z każdym dniem było lepiej i teraz mogę już usiąść na podłodze albo w wannie
My od wczoraj jedziemy na bebiku tylko, moje odciagamy i magazynujemy, chcę zobaczyć czy jak będzie na jednym rodzaju mleka to będzie lepiej czy nie.
Ogólnie to on ma te problemy bo łapczywie je, wcina co 3-4h i zastanawiam się że może go wybudzać np po 2 wtedy nie będzie taki głodny i będzie mniej powietrza łapał? pije z dr browns ale jakoś szybko mu leci to mleko. Z odbijaniem też są cyrki bo jak go brzuszek boli to się drze jak na ramieniu go kładziemy.
Optim Ty jedź z ta raną swoją, żeby Ci się jakieś zakażenie nie wdało, musisz być zdrowa dla Erika. Wiesz tak sobie myślę a może Ty mu za dużo mleka dajesz? jak się drze to spróbuj uspokoić wodą albo koperkiem a nie butelką z mlekiem. Bo jeżeli to kolka to jedzenie dodatkowo potęguje uczucie bólu. Nasz koperku nie toleruje ale daje mu strzykawka i jakoś wypija parę ml, mówią że łyżeczka dziennie wystarczy.
-
nick nieaktualnyDoberek,
Uwielbiam czytac,jak Wy opowiadacie o karmieniu piersia i jak Wasze Maluszki sie ciesza...ja niestety dzialam na Dziecko moje wrecz odpychajaco...Wije sie,krzyczy,placy przy piersi,kopie mnie...boli mnie to,ale co mam zrobic?W cycach pustka...
Fidelissa - Milka,powiadasz Jas w nocy Ci spi 4h?Marzenie...
Moj Rikki zje 100 mm,a za h znowu ryk o jedzenie,zje 70-90ml i spi z 1,5h jakby 3h od tego pierwszego karmienia...
co do karetki,to nie wiem,czy mi ot tak o przyjedzie do rany po cc.Chyba sie zbiore i pojade taxi.
Viv,ja myslalam,ze moja tesiowa to hardcore,a jednak nie!Zdziwko!Ale Twoja tesiowa to by mogla reke podac mojej mamusce,tez juz waty,bo Rikki ma tylko 1 imie,plus ze Rikki,no i juz o chrzcie cos przyblakiwala,ze blablabla.Ja powiedzialam,ze to moja sprawa,bo ja jestem rodzicem,ona miala szanse juz,bo miala mnie.No i waty czemu to Eri nie wyglada jak dziecko Michelin,pewnie za malo go karmie...Tak,glodzilabym wlasne dziecko!Ufffff
Chcialabym,push baby,push!!!A tak pro pos - chcialabym juz,a jak juz to nie wiem czy bym chciala ;-)Piekne te Wasze dzieciaki
Evik,ja o cc tylko powiem same przykre rzeczy,tzn o pologu po cc,bo same cc - bajka,20min i wsio.Ale ja mam problem z gojeniem sie,ropa.Tez mnie swedzi.Bolec nie boli teraz Ale bolaly z tydzoen plecy jak diabli...no i mleka nie mam,ale moze to ja jestem felerna....Jak juz pisalam,jakas przekleta jestem...
Laski,a po cc kazali Wam nosic opatrunek?Bo mi w sumie nie kazali,a kazali wietrzyc,od razu po myciu zdjeli i juz nie zakladali...
Co do koperku,tez myslalam ze to moze cos nie tak,ale wypil jak szalony z 30ml i dalej gebe darl,dopoki nie dalam mu mleka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:51
Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Opti, moje dziecie tez się prezy i wygina przy piersi...to normalne, bo dzieci jak jedza to pobudza się ich uklad trawienny i dzięki temu wypychaja kupke
A jeśli masz duze problemy z karmieniem piersia to moze lepiej przejsc na mm, zeby się nie zadreczyc?
I nie probuj sobie wmawiac, ze dzialasZ na dziecko odpychajaco, Rikki Cie kocha miloscia bezwarunkowa, to nie jest SR...smutne to, ze sama tak zaczynasz o sobie myslec... Trzymaj się i nie sluchaj za duzo SR bo ma bardzo zly wplyw na Twoje postrzeganie samej siebie.. Twoj SR przypomina mi Gadzi Jezyk z Wladcy Pierscieni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:02
ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Opti jesli dajesz malemu tylko mm przerwy powinny byc mimimum te 2,5 h - najlepiej 3-4h. Rozmawialiśmy o tym ostatnio na kontroli jak bylismy - dzieciaki maja jeszcze niedojrzały uklad trawienny a to melko ciezej sie trawi niz to nasze i moze negatywnie wplywac na brzuszek. Nasz tez czasami drze po półtorej h z głodu i wtedy koper albo woda - nie ma mleka.
Porozmawiaj z pediatra/polozna o tym, bo mozliwe ze maly się przejada/boli go brzuch i placze.
Moze lekarz cos doradzi jak oszukac jego brzuszek zeby tez mu lzej bylo.ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Dotti
Ja nie karmie piersia,bo ni ma czym...daje tylko mm
Powiem tak, Strzelec jest moj SR i charakter ma straszny!Ale mega pamiec ma i analityczne myslenie,no i inteligientny nieprzecietnie...
Ja szczerze, Strzelca nie chcialam,bo balam sie,ze mi taki drugi emocjonalny trup wyrosnie...
-
anusiaa90 wrote:Evik, chcialabymjuz powodzenia
U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!
Wybudzać w dzien co 2,5-3 godz.
A w nocy pozwól spac:) -
nick nieaktualny
-
ÓptimusPrime wrote:Anusia,pociesze Was, u nas to samo!Moze warto Maluszkow naszych jakos wieczoram meczyc???By w nocy sil nie mieli na 5zeta...
No już też myślałam żeby w dzień ją jakoś pobudzić, ale ona zje i zasypia jak kamień. Nic jej nie jest w stanie ruszyć. -
Opti
W tej chwili kończ to pesymistyczne myślenie o sobie.
Natychmiast.
Dziecko ma co najmniej 1/2 Twoich genów, wiec
Jest super i bardzo Cie kocha. Nie ma znaczenia jak karmisz.
Za to ma znaczenie Twój spokój, łagodność, cierpliwość i miłość.
Rikki nic nie robi na złość, móże go boli brzuszek, może chce sie przytulić, moze trzeba z nim pogadać.
Próbowałaś dać smoka na sen?
U mnie działa.
Weż taxi i jedz pokazać bliznę z tym nie ma żartów. Najlepiej jedz na ginekologię tam gdzie radziłaś. Tam maja Twoje papiery i bedą od razu wszystko wiedzieć.
Jak jeszcze raz zobaczę ze przejmujesz myśli SR jako własne to Ci najazd zrobimy i łubudu od Listopadowek bedzie
A jeśli chcesz karmić ...to moze spróbuj go co jakiś czas dostawiać?
Tak najlepiej pobudzić laktację....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:21
ÓptimusPrime, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Nasz czasami miedzy karmieniami wypija i po 60ml wody. Koperkiem pluje ald trochę wypija.
I tak dopadaja nas bole brzucha bo lyka powietrze.
i takim sposobem mamy generalnie grzeczne dziecko (poza napadami brzuszka), które w nocy wstaje dwa razy, zjada 90-100, przebieranie, przytulanki (łącznie okolo godzinki) - i mam do następnego karmienia 2,5-3h snu.
i spimy (tzn ja) dopoki sie nie wyspie.
Wczoraj tylko cos mnie spojenie zaczelo bolec i kręgosłup bardziej. Czemu nie wiem.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Fidelissa my mamy herbatkę z kopru włoskiego bio hippa.
w sumie nie dziwie sie Mikolajkowi ze nia pluje bo smierdzi na odległość :p
Fidelissa wrote:Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
Podobno sa jakieś herbatki z hippa...Fidelissa lubi tę wiadomość