X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana co za baba z tej Twojej teściowej. Moja odpukać była dwa razy u nas i sie nie wtrąca, nie nachodzi nas bo wie że mamy urwanie głowy z kolkami a ona sama kontuzjowana bo ma rękę gipsie więc nawet nie ponosi nie pomorze. Dotty mnie tam bolało 2 tygodnie na dole po szyciu ale z każdym dniem było lepiej i teraz mogę już usiąść na podłodze albo w wannie :-)
    My od wczoraj jedziemy na bebiku tylko, moje odciagamy i magazynujemy, chcę zobaczyć czy jak będzie na jednym rodzaju mleka to będzie lepiej czy nie.
    Ogólnie to on ma te problemy bo łapczywie je, wcina co 3-4h i zastanawiam się że może go wybudzać np po 2 wtedy nie będzie taki głodny i będzie mniej powietrza łapał? pije z dr browns ale jakoś szybko mu leci to mleko. Z odbijaniem też są cyrki bo jak go brzuszek boli to się drze jak na ramieniu go kładziemy.
    Optim Ty jedź z ta raną swoją, żeby Ci się jakieś zakażenie nie wdało, musisz być zdrowa dla Erika. Wiesz tak sobie myślę a może Ty mu za dużo mleka dajesz? jak się drze to spróbuj uspokoić wodą albo koperkiem a nie butelką z mlekiem. Bo jeżeli to kolka to jedzenie dodatkowo potęguje uczucie bólu. Nasz koperku nie toleruje ale daje mu strzykawka i jakoś wypija parę ml, mówią że łyżeczka dziennie wystarczy.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Uwielbiam czytac,jak Wy opowiadacie o karmieniu piersia i jak Wasze Maluszki sie ciesza...ja niestety dzialam na Dziecko moje wrecz odpychajaco...Wije sie,krzyczy,placy przy piersi,kopie mnie...boli mnie to,ale co mam zrobic?W cycach pustka...
    Fidelissa - Milka,powiadasz :-) Jas w nocy Ci spi 4h?Marzenie...
    Moj Rikki zje 100 mm,a za h znowu ryk o jedzenie,zje 70-90ml i spi z 1,5h jakby 3h od tego pierwszego karmienia...
    co do karetki,to nie wiem,czy mi ot tak o przyjedzie do rany po cc.Chyba sie zbiore i pojade taxi.
    Viv,ja myslalam,ze moja tesiowa to hardcore,a jednak nie!Zdziwko!Ale Twoja tesiowa to by mogla reke podac mojej mamusce,tez juz waty,bo Rikki ma tylko 1 imie,plus ze Rikki,no i juz o chrzcie cos przyblakiwala,ze blablabla.Ja powiedzialam,ze to moja sprawa,bo ja jestem rodzicem,ona miala szanse juz,bo miala mnie.No i waty czemu to Eri nie wyglada jak dziecko Michelin,pewnie za malo go karmie...Tak,glodzilabym wlasne dziecko!Ufffff
    Chcialabym,push baby,push!!!A tak pro pos - chcialabym juz,a jak juz to nie wiem czy bym chciala ;-)Piekne te Wasze dzieciaki <3
    Evik,ja o cc tylko powiem same przykre rzeczy,tzn o pologu po cc,bo same cc - bajka,20min i wsio.Ale ja mam problem z gojeniem sie,ropa.Tez mnie swedzi.Bolec nie boli teraz Ale bolaly z tydzoen plecy jak diabli...no i mleka nie mam,ale moze to ja jestem felerna....Jak juz pisalam,jakas przekleta jestem...
    Laski,a po cc kazali Wam nosic opatrunek?Bo mi w sumie nie kazali,a kazali wietrzyc,od razu po myciu zdjeli i juz nie zakladali...

Co do koperku,tez myslalam ze to moze cos nie tak,ale wypil jak szalony z 30ml i dalej gebe darl,dopoki nie dalam mu mleka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 11:51

Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a my dalej dwupak :( jak tak dalej pójdzie to urodze w wigilię :( już 3 dni po terminie i żadnego malutkiego znaku ze coś się zaczyna :(

Chcialabym! Powodzenia!;))

Agusia ;) lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, chcialabymjuz powodzenia

U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!:-\

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia,pociesze Was, u nas to samo!Moze warto Maluszkow naszych jakos wieczoram meczyc???By w nocy sil nie mieli na 5zeta...:-)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, moje dziecie tez się prezy i wygina przy piersi...to normalne, bo dzieci jak jedza to pobudza się ich uklad trawienny i dzięki temu wypychaja kupke :)

A jeśli masz duze problemy z karmieniem piersia to moze lepiej przejsc na mm, zeby się nie zadreczyc?

I nie probuj sobie wmawiac, ze dzialasZ na dziecko odpychajaco, Rikki Cie kocha miloscia bezwarunkowa, to nie jest SR...smutne to, ze sama tak zaczynasz o sobie myslec... Trzymaj się i nie sluchaj za duzo SR bo ma bardzo zly wplyw na Twoje postrzeganie samej siebie.. Twoj SR przypomina mi Gadzi Jezyk z Wladcy Pierscieni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:02

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti jesli dajesz malemu tylko mm przerwy powinny byc mimimum te 2,5 h - najlepiej 3-4h. Rozmawialiśmy o tym ostatnio na kontroli jak bylismy - dzieciaki maja jeszcze niedojrzały uklad trawienny a to melko ciezej sie trawi niz to nasze i moze negatywnie wplywac na brzuszek. Nasz tez czasami drze po półtorej h z głodu i wtedy koper albo woda - nie ma mleka.

Porozmawiaj z pediatra/polozna o tym, bo mozliwe ze maly się przejada/boli go brzuch i placze.
    Moze lekarz cos doradzi jak oszukac jego brzuszek zeby tez mu lzej bylo.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dotti :-)
    Ja nie karmie piersia,bo ni ma czym...daje tylko mm :-(

Powiem tak, Strzelec jest moj SR i charakter ma straszny!Ale mega pamiec ma i analityczne myslenie,no i inteligientny nieprzecietnie...
    Ja szczerze, Strzelca nie chcialam,bo balam sie,ze mi taki drugi emocjonalny trup wyrosnie...

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Evik, chcialabymjuz powodzenia

U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!:-\
    Anusia jeśli mogę Ci ćos radzić?:)
    Wybudzać w dzien co 2,5-3 godz.
    A w nocy pozwól spac:)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mag!
    No podpytam pediatre...polozna pytalam,ale wtedy jadl co 3h,czyli ok,dopiero od kilku dni takie cyrki.No i dawalam koperek wypil i nic,darl sie,az mleko dostal...

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Anusia,pociesze Was, u nas to samo!Moze warto Maluszkow naszych jakos wieczoram meczyc???By w nocy sil nie mieli na 5zeta...:-)

No już też myślałam żeby w dzień ją jakoś pobudzić, ale ona zje i zasypia jak kamień. Nic jej nie jest w stanie ruszyć.

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti

W tej chwili kończ to pesymistyczne myślenie o sobie.
    Natychmiast.
    Dziecko ma co najmniej 1/2 Twoich genów, wiec
    Jest super i bardzo Cie kocha. Nie ma znaczenia jak karmisz.
    Za to ma znaczenie Twój spokój, łagodność, cierpliwość i miłość.
    Rikki nic nie robi na złość, móże go boli brzuszek, może chce sie przytulić, moze trzeba z nim pogadać.
    Próbowałaś dać smoka na sen?
    U mnie działa.
    Weż taxi i jedz pokazać bliznę z tym nie ma żartów. Najlepiej jedz na ginekologię tam gdzie radziłaś. Tam maja Twoje papiery i bedą od razu wszystko wiedzieć.

Jak jeszcze raz zobaczę ze przejmujesz myśli SR jako własne to Ci najazd zrobimy i łubudu od Listopadowek bedzie :)
    A jeśli chcesz karmić ...to moze spróbuj go co jakiś czas dostawiać?
    Tak najlepiej pobudzić laktację....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:21

ÓptimusPrime, Dotty84 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz czasami miedzy karmieniami wypija i po 60ml wody. Koperkiem pluje ald trochę wypija.
    I tak dopadaja nas bole brzucha bo lyka powietrze.
    i takim sposobem mamy generalnie grzeczne dziecko (poza napadami brzuszka), które w nocy wstaje dwa razy, zjada 90-100, przebieranie, przytulanki (łącznie okolo godzinki) - i mam do następnego karmienia 2,5-3h snu.
    i spimy (tzn ja) dopoki sie nie wyspie.

Wczoraj tylko cos mnie spojenie zaczelo bolec i kręgosłup bardziej. Czemu nie wiem.

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Anusia jeśli mogę Ci ćos radzić?:)
    Wybudzać w dzien co 2,5-3 godz.
    A w nocy pozwól spac:)

No właśnie w dzień się tak budzi, a w nocy jak śpi to ja jej nie budzę, tylko sęk w tym, że ona nie chce zasnąć w nocy

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    No właśnie w dzień się tak budzi, a w nocy jak śpi to ja jej nie budzę, tylko sęk w tym, że ona nie chce zasnąć w nocy
    A co robisz inaczej nz w dzien? Masz przygaszone światło?
    Kąpiesz wieczorem?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana serdecznie współczuje.
    Co za głupia baba. Nie zapraszaj jej i tyle.
    Ja mam dzis wizytę rodziców. Trzeba sie umalować i jakoś wyglądać. O matko. Nie chce mi sie.
    Najwygodniej w dresiku....:)

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Moniix20 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej w dwupaku:P od wczoraj rana leci śluz z krwią...jak długo to jeszcze potrwa!?:)

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
    Podobno sa jakieś herbatki z hippa...

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpie ją wieczorem, nakarmię i śpi tak 3 godziny. Zaczyna się jak wstanie, a światło przygaszone jest. Może spróbuje włączyć te światło to zaskoczy, że dalej jest dzień ;p już sama nie wiem co zrobić

rwi37s6.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa my mamy herbatkę z kopru włoskiego bio hippa.
    w sumie nie dziwie sie Mikolajkowi ze nia pluje bo smierdzi na odległość :p

Fidelissa wrote:
    Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
    Podobno sa jakieś herbatki z hippa...

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ