Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique, Okti89 - odezwijcie się Mamuśki!
    Na pewno już tulicie od dawna swoje Maleństwa :)

1. 05.11 MoniqueFilip
    2. 08.11 okti89Lilianna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:54

agatka196 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym gratuluję :)
    Szybko poszło :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym - gratulacje! Jak już Cię dopadło, to na całego :D

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A ja pamiętam, że jak czytałam o Lavenduli, że jest tyle po terminie to modliłam się, żeby u mnie tak nie było. I co? Sama jestem 6 dni po terminie :(
    Dziewczyny nie narzekajcie, zawsze może być gorzej!

Idę robić obiad.

nie martw się - cytat z mojej Gin: "Tydzień po terminie to wciąż w terminie" :)

powodzenia!!

<3

Paju, Isia14, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz :-) jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć ;)

Cudownie !! Nasze gratulacje <3

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym gratulacje!
    :)

W końcu imię wybrane!

Czekamy na fotki.

My po obiadku, dryfujemy nadal.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz :-) jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć ;)

no i oczywiście szybkiego powrotu do formy :)
    Czekamy na zdjęcia :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHCIALABYM gratulacje

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż - gratulacje kochana:) jednak nie da się uniknąć porodu ;)

Krajst, właśnie wróciliśmy ze spaceru. Czy wy też godzinę musicie się do spaceru szykować zanim wyjdziecie? A to karmię, żeby była najedzona, potem czekam, 10 minut później już chce drugą pierś, śpi, ubieram się ja, z butami, przewijam dla pewności nawet jak pół godziny wcześniej była przewijana, zakładam czapeczkę - ryk - jeszcze głodna, dojada (ja już prawie w czapce), śpi... można założyć kombinezon i do wózka.. no bita godzina. Zastanawiam się, czy to my takie nierozgarnięte czy to tak wygląda;).

Ja swoją muszę odbijać, ale nie zawsze to robię, z czego jak ją pionizują to odbija może w połowie przypadków. No i odbija najlepiej nie w pozycji przez ramię, tylko jak ją położę na swoim brzuchu i przytula mi się do ramienia (nie na płasko, nie na super pionowo, tylko takie 45 stopni).

Zawsze po jedzeniu kładę na boku, przekręcona głowa nie wystarczy. Raz jej się mocno ulało, leżała na płasko z głową mocno na bok, to mało się nie zadławiła. Dobrze, że patrzyłam i od razu ją na brzuch przekręciłam.

U nas znowu większe problemy z brzuszkiem, mimo esputikonu i biogai. Ewidentnie ma nietolerancję laktozy. Jak odciągałam pokarm początkowy było lepiej, teraz nie mogę odciągać, bo brak tego pokarmu kalorycznego wpływał też na jej wagę. No i znowu się czasem pręży i popłakuje przy gazach i kupkach (widzę wpływ kropelek, ale całkowicie nie ustąpiło). Muszę z pediatrą porozmawiać co robić, żeby wilk był syty i owca cała.

To już tylko garstka nierozpakowanych została:) Dziewczęta życzę listopadowego rozpakunku i nie przenoszenia do grudnia:).

Isia14, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje ChcialabymJuz,przeslij nam tu troche tych skurczykow :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    poszlam do przechodni bo jest w miare niedaleko na piechote 15min pokazac blizne,bylo duzo ludzi,wiec popatrzyly pielegniarki.Jak sie nie poprawi do srody kazaly jechac do szpitala,bo mowia ze to surowica sie saczy...
    Fidelissa,juz nie narzekam :-)
    Ja Malego i tak kocham,chociaz on tylko by kochal moje mleczko,kt brak...Ale slodziak jest
    Co do tych herbatek,niby hipp koperkowy jst od 1 tyg,ale polozna mowila,ze na lyzeczke podac nie wiecej,podam nastepnym razem wode jak bedzie histeria...
    No ja prowadze notes karmien.W ksiazce Tracey Hogg bylo napisane liczyc od rozpoczecia karmienia do rozpoczecia nastepnego,w sumie to 3h by wychodzilo,wiec jak po 1,5h jest glodny torawpie 2h
    No i bylam z Malym na spacerku z 25min pod blokiem

sk540my90l8s_t.jpg

un5udfr59z53_t.jpg

Tak bardzo kocham mojego Synka :-)

Chcialabym - gratulacje!!! Jaka szybkosc i niespodzianka ;-) Zdrowka dla Ciebie i Bartosza - b ladne imie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 16:04

Lavendula, Isia14, ewelina_d, Mag.1990, blue00, Viviana, Dotty84, AgataP, Marzena27, anusiaa90, natasza82, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, Madlen222, Agata92, Maga31, KUNIAK lubią tę wiadomość

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym - gratulacje <3 Szybko się uwinęłaś! :)

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

No i bylam z Malym na spacerku z 25min pod blokiem

sk540my90l8s_t.jpg

un5udfr59z53_t.jpg

Tak bardzo kocham mojego Synka :-)

<3 Cudności Mężczyzna <3 :*

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Lav :)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym gratuluję poszłaś ekspresowo, a tak się zapierałaś, że najdłużej na liściu zostaniesz ☺ u mnie bez zmian czyli standard.
    Jutro wizyta u nie mojego gina, ehh mam stres a jak odeśle mnie z kwitkiem, to chyba się rozpłacze.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym gratulacje.!!! :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wczoraj pisałaś że sądząc po naszych nickach pewnie to my najdłużej pozostaniemy na liściu, a tu proszę.. Oczywiście gratuluję, ale ale ale czuję się porzucona! :) hehe to teraz moja kolej wg Twojej teorii :D

Dotty dziewczyny z pierwszych dwóch miejsc na liscie na pewno mają już maluszki, przepisz je może do rozpakowanych a jak się odezwą to uzupełni się brakujące dane :) bo nam tu podium liścia blokują!

Marzena27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż gratulacje !! Zdrówka dla Ciebie i synka :)

rwi37s6.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja dryfuję z Tobą!
    mogę zmienić nick, na niecierpliwa27 :D

ja obecnie szukam już oznak zbliżającego się porodu w bólu gardła, prawda, że to może być to??? :P :P :P
    a czop to mi chyba nosem odchodzi, wiecznie mam krew w katarze... :/

idę do ciepłej wanny...

Isia14, niecierpliwa21, Agusia ;), Viviana, Dotty84 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym - doczekałaś się :) Serdecznie gratuluję :), mam nadzieję że poszło gładko.

Opti - ja bym wzięła antybiotyk przy sączeniu się chłonki..., są to wrota infekcji, a zakażenie tego wydłuży leczenie i może bardzo oszpecić bliznę.

Ewelina - my się długo karmimy, więc też od początku karmienia do wyjścia mija na 1-1,5h, spacer trzeba zatem ograniczyć do max godziny :) bo byśmy nie zdążyli na następne karmienie :)

Dziewczyny dokarmiające i karmiące MM - czy próbowałyście takich specyfików o obniżonej ilości laktozy np. Bebilon Comfort? Mój mały ma zaparcia na zwykłym Bebilonie i zastanawiam się czy mu nie wdrożyć na próbę tego antykolkowego i antyzaparciowego.
    W ogóle jak zmieniałyście mleko na inne - to zmieniałyście radykalnie? Czy jakieś kombinacje coby nie było gwałtownej zmiany?

U mnie nadal dołek - nie mogę się pogodzić z tą niesprawiedliwością, że nie mogę karmić piersią. Wszędzie trąbią, że każda kobieta może, że wystarczy często przystawiać dziecko... a ja mimo że zajechałam się na amen przez dwa tygodnie, wydałam kupę kasy na specjalistów, suplementy, inne laktatory, to i tak zjeżdżałam po równi pochyłej w dół :( :(. Jeśli każda, to czemu ja nie mogę...?!?! Ech.... :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:01

jftycms.png
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ