Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOpti, ja miałam opatrunek ściągnięty, a raczej poluzowany, kilkanaście godzin po cc, bo strasznie bolały mnie miejsca po plastrze (jakieś uczulenie). Rana krwawiła w jednym miejscu. Na czas powrotu samochodem do domu założono mi kolejny opatrunek, miałam ściągnąć w domu. Jako, że w jednym miejscu krew ciągle wypływała, przykrywałam ją gazikami jałowymi, ale też wietrzyłam. W piątek przyszła położna i założyła mi specjalny, taki przezroczysty, gąbczasty opatrunek. Mogę w ten sposób obserwować, czy krew nadal podchodzi. To, co wyciekło, wyciekło w piątek i wczoraj do południa, dziś wyciek bez zmian, więc sytuacja się uspokoiła. W środę idę ściągnąć szwy, mam nadzieję, że lekarka rzuci fachowym okiem na tę bliznę i że nic się nie będzie działo. Chciałam cc i jestem zadowolona, zdawałam sobie też sprawę z możliwych komplikacji, ale chyba miałam nadzieję, że nic takiego mnie nie dosięgnie
-
Moniix20 wrote:a ja dalej w dwupaku:P od wczoraj rana leci śluz z krwią...jak długo to jeszcze potrwa!?
Ja mam taki śluz od środy chyba, i co? No d......a, nic się nie dzieje
Viviana, no co za kobieta z tej teściowej Ja bym więcej nie zapraszała i do domu nie wpuściła. Masakra
To Ty jesteś mamą i to najlepszą dla Amelki. A malutka płakała, bo wyczuwała pewnie Twoje nerwy. Bleee, nie cierpię takich ludzi
Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anusiaa90 wrote:Evik, chcialabymjuz powodzenia
U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Viviana, Mag.1990, Marzena27, Florentine, Milaszka, Paju, santoocha, zupaztytki, Lavendula, ewelina_d, blue00, Agusia ;), anusiaa90, Goplana, natasza82, Rybka Nemo, Nata, xpatiiix3, Fidelissa, Madlen222, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Dzieki Dotti
Ja nie karmie piersia,bo ni ma czym...daje tylko mm
Powiem tak, Strzelec jest moj SR i charakter ma straszny!Ale mega pamiec ma i analityczne myslenie,no i inteligientny nieprzecietnie...
Ja szczerze, Strzelca nie chcialam,bo balam sie,ze mi taki drugi emocjonalny trup wyrosnie...
Kochana,
To jeśli nie karmisz piersią to przerwy powinny być nie mniejsze niż jakieś 2,5-3g.
Jeśli mały płacze w międzyczasie to na pewno nie dlatego, że jest głodny!
Możesz mu podawać przegotowaną wodę, żeby go troszkę oszukać albo jakieś herbatki dla maluszków (choć to położna doradzała odłożyć jak najdłużej się da, żeby nie rozleniwić układu pokarmowego malucha) albo poprostu podać smoka (Niektóre dzieci mają bardzo silną potrzebę ssania i to nie znaczy, że ciągle są głodne)
Może być tak, że dajesz mu za dużo i dlatego ma problemy z brzuszkiem i płacze.. trzeba jakoś przerwac błędne kołoMaga31 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
Podobno sa jakieś herbatki z hippa...
No własnie mi połozna odradzała herbatki tzn sugerowała, żeby jak najdłużej nie podawać żadnych wspomagaczy... I jak coś to tylko przegotowaną wodę podawać..
Nie wiem czy działa, bo jeszcze nie próbowałam -
My po spacerze, Malutka przespała cały spacer, teraz też śpi.
No teściowa moja taka negatywna jest, ciągle pesymistka a w ciązy starałam się nie denerwować jej uwagami, teraz za to odzywam się tak samo kąśliwie. Nie będzie czestym gościem za takie zachowanie.
Dziewczyny a co z ulewaniem, mojej od kilku dni się strasznie ulewa, dajemy jej 90ml teraz, je bardzo łapczywie, nie wiem czy za dużo dostaje czy to wina tego, że szybko zjada, po każdym jedzeniu ładnie odbija a i tak ulewa. Trochę mnie to stresuje, bo potrafi sie podczas snu wyprostować.
Co do koperku to nam polożna kazała dopajać w ciągu dnia 50ml wody lub koperku i robimy herbatkę z Hippa jakieś 30ml i Małej po niej lepiej się odgazowuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:28
-
Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć
ÓptimusPrime, Marzena27, Dotty84, Florentine, Viviana, Milaszka, zupaztytki, Paju, Lavendula, Agusia ;), ewelina_d, Tygrysek, blue00, Isia14, Mamadomina, Asiaa1201, AgataP, anusiaa90, Goplana, marynka, natasza82, scindapsus, maaartinka, Nata, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, Madlen222, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć
Gratuluję Kochana!!!!
no widzisz ekspresie Ty, ale się cieszę, że jesteś już po
odpoczywajcie i odzywajcie się w miarę możliwości oczywiścieAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć
ChciałabyJuż - Gratulacje! Wreszcie się doczekałaś swojego Maleństwa!
Mam nadzieję, że zeskakując w takim tempie z liścia trochę nim zakołysałaś i pozostałe Mamuśki też spadnąLavendula, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Kochana gratulacje dla Was, ciesze się ogromnie, że jesteś już po i szybciutko Zdrówka dla synka i dla Ciebie powrotu do silLavendula lubi tę wiadomość
-
asia099 wrote:
Dziewczyny, czy bierzecie dziecko do odbicia jeśli karmicie tylko piersią? Położna mówiła że nie trzeba, ale to pytanie mnie nurtuje.
mi położna mówiła, żeby odbijać, choć nie zawsze nam to wychodzi, a nieraz piękny "bek"Maga31 lubi tę wiadomość
-
A my wogóle nie odbijamy i mała nie ulewa
Układamy po prostu na boczku po jedzeniu.
Jak odbijaliśmy to Hania i tak nie bekała, a tylko czasem od tego przekręcania i pionizowania na koniec własnie ulewała
Każdy maluch jest inny - musicie zobaczyć co działa na Waszego