Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, ja miałam opatrunek ściągnięty, a raczej poluzowany, kilkanaście godzin po cc, bo strasznie bolały mnie miejsca po plastrze (jakieś uczulenie). Rana krwawiła w jednym miejscu. Na czas powrotu samochodem do domu założono mi kolejny opatrunek, miałam ściągnąć w domu. Jako, że w jednym miejscu krew ciągle wypływała, przykrywałam ją gazikami jałowymi, ale też wietrzyłam. W piątek przyszła położna i założyła mi specjalny, taki przezroczysty, gąbczasty opatrunek. Mogę w ten sposób obserwować, czy krew nadal podchodzi. To, co wyciekło, wyciekło w piątek i wczoraj do południa, dziś wyciek bez zmian, więc sytuacja się uspokoiła. W środę idę ściągnąć szwy, mam nadzieję, że lekarka rzuci fachowym okiem na tę bliznę i że nic się nie będzie działo. Chciałam cc i jestem zadowolona, zdawałam sobie też sprawę z możliwych komplikacji, ale chyba miałam nadzieję, że nic takiego mnie nie dosięgnie :)

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniix20 wrote:
    a ja dalej w dwupaku:P od wczoraj rana leci śluz z krwią...jak długo to jeszcze potrwa!?:)

Ja mam taki śluz od środy chyba, i co? No d......a, nic się nie dzieje :/

Viviana, no co za kobieta z tej teściowej :/ Ja bym więcej nie zapraszała i do domu nie wpuściła. Masakra :/
    To Ty jesteś mamą i to najlepszą dla Amelki. A malutka płakała, bo wyczuwała pewnie Twoje nerwy. Bleee, nie cierpię takich ludzi :/

Viviana lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz a jednak :-) ja po wizycie na ktg,nic sie nie dzieje,po badaniu ginekologicznym szyjka sie skraca,rozwarcie na palec i to tyle :-) to sobie posiedze jeszcze na lisciu :-)

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, a jak było u Ciebie w poprzednich ciążach? Też po terminie porody?

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie porody mialam przed terminem,a tu taka niespodzianka

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście coś dziwnego :) Oj, nie spieszą się te nasze dzieci ;)

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pamiętam, że jak czytałam o Lavenduli, że jest tyle po terminie to modliłam się, żeby u mnie tak nie było. I co? Sama jestem 6 dni po terminie :(
    Dziewczyny nie narzekajcie, zawsze może być gorzej!

Idę robić obiad.

• caśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Evik, chcialabymjuz powodzenia

U nas kolejna ciezka i nieprzespana noc. Mojemu dziecko sie dzien z noca myli i w dzien slodko spi a w nocy oczy jak pinc zloty. Od 12 do 6 nic nie spala. Razem z mezem padamy na pysk... i jak ja naprostowac?!:-\
    Budzić w dzień ;) coby w nocy padła

Fidelissa lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Myszka <3

krl347pbqubz_t.jpg
    f2jmgdm2ao9j_t.jpg
    v73480dm85fh_t.jpg
    85lugpni4m9c_t.jpg

Viviana, Mag.1990, Marzena27, Florentine, Milaszka, Paju, santoocha, zupaztytki, Lavendula, ewelina_d, blue00, Agusia ;), anusiaa90, Goplana, natasza82, Rybka Nemo, Nata, xpatiiix3, Fidelissa, Madlen222, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dzieki Dotti :-)
    Ja nie karmie piersia,bo ni ma czym...daje tylko mm :-(

Powiem tak, Strzelec jest moj SR i charakter ma straszny!Ale mega pamiec ma i analityczne myslenie,no i inteligientny nieprzecietnie...
    Ja szczerze, Strzelca nie chcialam,bo balam sie,ze mi taki drugi emocjonalny trup wyrosnie...

Kochana,
    To jeśli nie karmisz piersią to przerwy powinny być nie mniejsze niż jakieś 2,5-3g.
    Jeśli mały płacze w międzyczasie to na pewno nie dlatego, że jest głodny!
    Możesz mu podawać przegotowaną wodę, żeby go troszkę oszukać albo jakieś herbatki dla maluszków (choć to położna doradzała odłożyć jak najdłużej się da, żeby nie rozleniwić układu pokarmowego malucha) albo poprostu podać smoka (Niektóre dzieci mają bardzo silną potrzebę ssania i to nie znaczy, że ciągle są głodne)
    Może być tak, że dajesz mu za dużo i dlatego ma problemy z brzuszkiem i płacze.. trzeba jakoś przerwac błędne koło :)

Maga31 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Z tym koperkiem tez nie jest tak różowo. Mi położna mówiła ze działa raczej na wywołanie kołki...
    Podobno sa jakieś herbatki z hippa...

No własnie mi połozna odradzała herbatki tzn sugerowała, żeby jak najdłużej nie podawać żadnych wspomagaczy... I jak coś to tylko przegotowaną wodę podawać..
    Nie wiem czy działa, bo jeszcze nie próbowałam

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty nam ostatnio znowu na wizycie mowila zeby podawac koperek i wode :)
    My staramy sie dawac koperek nawet ze wzgledu na brzuszek do poludnia a woda po południu jeśli domaga sie wcześniej jedzonka.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, Malutka przespała cały spacer, teraz też śpi.
    No teściowa moja taka negatywna jest, ciągle pesymistka a w ciązy starałam się nie denerwować jej uwagami, teraz za to odzywam się tak samo kąśliwie. Nie będzie czestym gościem za takie zachowanie.

Dziewczyny a co z ulewaniem, mojej od kilku dni się strasznie ulewa, dajemy jej 90ml teraz, je bardzo łapczywie, nie wiem czy za dużo dostaje czy to wina tego, że szybko zjada, po każdym jedzeniu ładnie odbija a i tak ulewa. Trochę mnie to stresuje, bo potrafi sie podczas snu wyprostować.

Co do koperku to nam polożna kazała dopajać w ciągu dnia 50ml wody lub koperku i robimy herbatkę z Hippa jakieś 30ml i Małej po niej lepiej się odgazowuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:28

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz :-) jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć ;)

ÓptimusPrime, Marzena27, Dotty84, Florentine, Viviana, Milaszka, zupaztytki, Paju, Lavendula, Agusia ;), ewelina_d, Tygrysek, blue00, Isia14, Mamadomina, Asiaa1201, AgataP, anusiaa90, Goplana, marynka, natasza82, scindapsus, maaartinka, Nata, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, Madlen222, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Kochane. , dziś o 12.20 SN przyszedł na świat mały Bartosz :-) jest cudny. Później będą fotki i wymiary bo dopiero pojechał się zważyć ;)

Gratuluję Kochana!!!! <3
    no widzisz ekspresie Ty, ale się cieszę, że jesteś już po :)
    odpoczywajcie i odzywajcie się w miarę możliwości oczywiście :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:

ChciałabyJuż - Gratulacje! Wreszcie się doczekałaś swojego Maleństwa!
    Mam nadzieję, że zeskakując w takim tempie z liścia trochę nim zakołysałaś i pozostałe Mamuśki też spadną :)

Lavendula, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ChciałabymJuż!!! :)

Evik pewnie też już zobaczyła swoje Maleństwo więc też gratulacje! :)

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:

Kochana gratulacje dla Was, ciesze się ogromnie, że jesteś już po i szybciutko :) Zdrówka dla synka i dla Ciebie powrotu do sil :)

Lavendula lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:

Dziewczyny, czy bierzecie dziecko do odbicia jeśli karmicie tylko piersią? Położna mówiła że nie trzeba, ale to pytanie mnie nurtuje.

mi położna mówiła, żeby odbijać, choć nie zawsze nam to wychodzi, a nieraz piękny "bek" ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wogóle nie odbijamy i mała nie ulewa :)
    Układamy po prostu na boczku po jedzeniu.

Jak odbijaliśmy to Hania i tak nie bekała, a tylko czasem od tego przekręcania i pionizowania na koniec własnie ulewała :)

Każdy maluch jest inny - musicie zobaczyć co działa na Waszego :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ